Aihe

jauheliha

n!m!merkk!

Mitä eroa on koiran ja ihmisen jauhelihalla? Kumpaa "kannattaa" syöttää? Voi olla vähän dorka kysymys mutta kysymällähän sitä tietää. :)

14

5842

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • rottweiler-mami

   Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, aina kannattaa kysyä jos askarruttaa!

   Riippuu millaista jauhelihaa olet ostamassa. Eläinten jauheliha on koiralle ihan ok, saattaa olla suuremmassa erässä ostettuna edullisempaa kuin kaupasta ostettava ihmisillekin kelpaava jauheliha. Tosin joskus tuo eläinten jauheliha voi sisältää myös aika paljon teurasjätettä ja verta. Eli sen käsitteleminen ei välttämättä aina ole kivaa.

   Ihmisten jauhelihassa on erilaisia vaihtoehtoja: nauta-sika-, sika-nauta-, sika- ja nautajauhelihat sekä naudan paistijauheliha. Nauta-sika sisältää enemmän kuin 50% nautaa, loput sikaa, sika-nauta taas enemmän kuin 50% sikaa, loput nautaa, sika on pelkkää sikaa ja nauta pelkkää nauta, paistijauhe taas on se "hienoin" jauheliha, eli se on jauhettu naudan paistista (esim. ulkopaistista tai kulmapaistista) ja sen rasvaprosentti on alhaisempi kuin noiden muiden.

   Koiralle näistä vaihtoehdoista sopii ihan kaikki. Ihmisten jauhelihaa voi itse asiassa saada joskus halvemmalla kuin koirien jauhelihaa, siis seuraapa tarjouksia. Itse ainakin ostin suuresta marketista kaksi muovikassillista sika-nautaa kun edullisesti sai, ja laitoin pakastimeen.

   • n!m!merkk!

    Kiitos paljon hyvästä vastauksesta!

    Tuoreena koiran omistajana sitä keksii kaikkea kysyttävää ja nyt ollaan taas vähän viisaampia. :)


  • A j o k o i r a

   Koirille tarkoitetuista jauhelihoista löytyy myos sika-nautajauhista, sikajauhista ja nautajauhista.
   Ihmisille tarkoitetusta ne eroavat ainakin siitä, että niissä on mukana sisäelimiä, ainakin keuhkoo.
   Itse en ole vereen törmänny mutta lihasnestettä on joskus aika paljon, mutta ei se oo tahtia haitannu.
   Kennerehulta oon ottanu ja hinnat vaihtelevat laadusta ja pakkauskoosta riipuen 1,12 - 2,40 e/kg

  • vain nautaa!!!

   Naudanjauhelihaa voi antaa raakana, sikasekoite AINA kypsennettävä: jopa matoja jne!

   • Anonyymi

    Nautaa... Ei niille eli 20 % koirista sairastaa lonkka/nivelsairauksia. Kannattaa selvittää oman koiran tarpeet, liikunta,terveys,alergiat ei ole yhtä oikeaa tietä. Jo viljoissa tulee pulma ja koira ei viljaa, juureksia,...........koira ei esim hiilareita tarvitse. Silti on hyviä ravintolisiä luustolle,terveydelle MSM ravintolisä saa jo aika hyvän käsityksen.


  • liha-Paavo

   Heko, heko, aivopesun uhrit:)
   Kyllähän suoli eikun suomi on ainoa maa, jossa sellaista törkyä saadaan syöttää ihmisille...
   Lihankaltainen valmiste, sidekudosprosentit ja missähän muualla maailmassa kaikkiin lihoihin uutetaan vettä AINA se joku tietty prosentti????
   Niin, ei saa lihaa jatkaa vedellä, mutta kun se vaan on maan tapa täällä.
   Ei kuule laadussa juurikaan ole eroa eläimille tarkoitetuissa lihoissa vs. ihmisille tarkoitetut.
   Suolessa ELÄINLÄÄKÄRI tms. tarkastaa myös eläimille myyntiin tulevat lihat.
   Suomalaisille kun voi tarjota ihan mitä hyvänsä, kunhan se vaan on mahdollisimman ylipakattua.

  • hh67

   Koiralle voi antaa Suomessa KAIKKI lihat ja luut RAAKANA! Suomessa jopa eläimille ruoaksi menevät lihat tarkastetaan,joten ihan puhdasta kamaa on.Koiralla on myös hiukka erilainen ruoansulatus järjestelmä kuin ihmisellä ja kypsennettäessä lihasta häviää paljon hyviä rasvoja,proteiineja tms.
   Ja meillä ainakin koirat madotetaan 2-3x vuodessa ja saavat ruoan mukana ihan valkosipuliakin :) meillä koirat syö aivan kaiken raakana,eikä ole yhdelläkään ikinä mitään ongelmia ollut,päin vastoin! turkki kiiltää,uloste on kiinteämpää ja sitä tulee vähemmän ei haise niin kovasti,koirat nauttii ja muutenkin lihaksisto on pysynyt parempana,eikä ole ALLERGIOITA!

  • kysyvälle tietoa

   miten on täällä kalliissa suomen maassa uskaltaako ihminen syödä "koiran" jauhe lihaa,olisi hinnaltaan ihan mukavan tuntuista ?

   • Oon aika varma

    että uskaltaa sitä syödä. Luultavasti se on jopa tarkemmin valvottua, kuin ihmisten ruuat. On varmasti myös ravinto arvoltaan parempaa.


  • tiedäsitä

   Olen jostain kuullut, että koirille myytäviin lihoihin saattavat jotkut valmistajat käyttää sellaisia eläinruhoja, joissa olisi ollut antibioottijäämiä.En tiedä pitääkö sitten paikkansa,mutta jos niin on,niin senhän tietää ettei sellainen liha voi olla terveellistä kenellekään.

  • varmuus parasta

   Niin,ja sikajauheliha kannattaa aina kypsentää, kun siinä saattaa kuulema muhia joku sellainen bakteeri,jonka nimeä en nyt muista,mutta joka kuulema ihmisille ei ole ihan niin paha,mutta koirille voi olla pahimmassa tapauksessa jopa hengenvaarallinenkin.

  • Anonyymi

   Olipahan kysymys. Ihmisen jauheliha on jauhettu ihmisestä, aivan kuten naudan jauheliha naudasta. Koiran jauheliha taas jauhettu koirasta. Suomessa ei taida saada kumpaakaan myydä, joten sinun kannattaisi matkustaa Kiinaan, josta saanee molempia.

  • Anonyymi

   Toinen on steriloitua ja toinen sitten kaikkineen bakteereineen

  • Anonyymi

   "Mitä eroa on koiran ja ihmisen jauhelihalla? Kumpaa "kannattaa" syöttää? Voi olla vähän dorka kysymys mutta kysymällähän sitä tietää. :)"

   Ihmisen jauhelihasta en tiedä mutta tuolla kaukoidässä päinhän koiria kyllä syödään, ehkä myös jauhelihan muodossa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   330
   21434
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   334
   6122
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   360
   3987