Flubenolista suomeksi!!! by Cory

Cory

No niin arvon harrastajakollegat, tässä tämä nyt sitten on!! Oli muuten aika lystiä hommaa, taas olen muutamaan sanaa viisaampi...... ;)

En muuten sitten ole mikään kemisti tahi biologi, joten oli muutaman kerran vain pakko luottaa sanakirjaan. Sanavalinnat noiden alueiden parissa voivat siis olla vähän pielessä.

Ja vaikka olenkin tarkistanut käännökseni useaan otteeseen, en ota sitten yhtään minkäänlaista vastuuta siitä mitä tapahtuu teille, kaloillenne tai millekään muulle, jos kokeilette näitä ohjeita.

Niin ja huom, tuo käännöksen "minä" en ole minä itse, vaan se on se sen alkuperäisen tekstin kirjoittaja.

This is translated from the book "Discus Heald".

=======================================
Flubendazol (Flubenol 5%)


Flubendazolia on käytetty akvaariotarkoituksissa melkein kymmenen vuoden ajan erinomaisella menestyksellä. Alunperin Bassler kuvasi ensimmäisen kerran sen käytön akvaariokaloille vuonna 1983. Suosittelen dimetyylisulfoksidin (DMSO) käyttöä liuottimena, jotta veteen liukenematon flubendazol saavuttaa maksimivaikutuksen. Valmistajan mukaan DMSO on ainoa kemikaali, joka varsinaisesti liuottaa aktiivisen aineen, flubedazolin. Korkean läpäisykykynsä johdosta, pidennetyn akvaariossaoloaikansa aikana yksi seitsemän päivää kestävä kuuri tappaa jopa matojen munat. Hoidon huono puoli on se iljettävä haju, joka lähtee jopa viikkoja hoidon jälkeen jokaisesta tankista, joka on hoidettu tällä aineella.

Ei ole vielä selvitetty vaikuttaako DMSO negatiivisesti kalojen sisäelimiin, mutta monet ovat sitä mieltä, että näin tapahtuu.

VAROITUS: DMSO ei saa missään tapauksessa tulla kosketuksiin ihmisen ihon kanssa. Kysy apteekkariltasi vaaroista jotka liittyvät tämän aineen käsittelyyn.

Eri akvaarioissa ja hanavesissä esiintyvien veden kemiallisten vaihtelujen ja niissä olevien ympäristöllisten myrkkyjen vuoksi, negatiivisia sivuvaikutuksia ei voida pitää poissuljettuina. [Alkuperäisen virkkeen pystyin lukemaan ainakin kolmella eri tavalla, painotuksesta riippuen, ja myös eräällä englantia äidinkielenään puhuvalla kamullanikin meni muutaman minuutti tämän virkkeen ymmärtämisessä. Joten oikeiden lauseiden erottaminen toisistaan oli osittain arvailujen varassa, esim. onko kysessä toksiset aineet akvaariovedessä vai kraanavedessä vai molemmissa?! Mutta lyhyesti sanottina "huomatkaa, että vesissä on eroja". Suom. huom.]

Hoitokuuriin tarvitaan 200 mg 5%:sta Flubenolia / 100 litraa vettä, laitettuna lasitölkkiin tai johonkin muuhun lasiseen purnukkaan. Jokaista 200 mg Flubenolia kohden lisäämme 10 ml DMSO:ta. Sitten purkkia ravistetaan kevyesti kunnes maitomaista valkeaa lietettä muodostuu [kansi on varmaan hyvä idea ravitettaessa! Suom. huom.]; tämä levitellään sitten heti joka puolelle akvaariota.

Ihon joutuminen kontaktiin DMSO:n kanssa johtaa epäsuotuisiin terveysvaikutuksiin [Olisi kivaa, jos olisitte vähän tarkempia, että mitä epäsuotuisia terveysvaikutuksia?! Suom. huom.] ja koska ei ole ollut tiedossa, että liuotin ei ole tarpeellinen menestyksekkäässä hoidossa, tiedemiehet ovat usean vuoden ajan yrittäneet löytää muita liuottimia. [Timppa, mites ne epäsuotuisat terveysvaikutukset se vodkan suhteen? ;) Suom. huom.] Minä olen onnistuneesti käyttänyt asetonia. Asetoni ei kuitenkaan liuota flubendazolia, toisin kuin usein ehdotetaan, vaan sen sijaan sen auttaa laittamaan lääkkeen hienoon suspensioon siten mahdollistaen aktiivisen aineen erittäin hienon levittämisen. Voimakas ilmastus poistaa osan asetonista vedestä. Lopun sulattavat bakteerit.

Kaikesta tästä huolimatta asetonin käytössä on riskinsä, koska akvaarioveden matalat happiarvot voivat johtaa bakteerien räjähdysmäiseen lisääntymiseen ja ne käyttävät jäljellä olevan hapen loppuun muutaman tunnin kuluessa. Seurauksena vesi muuttuu sameaksi ja limainen harmaa bakteerikelmu muodostuu akvaationkoristeiden sekä ilmastus ja suodatin putkien ja letkujen pinnalle. On myös mahdollista, että nitriittitaso nousee. Kaiken tämän aikana kalat voivat kuolla happivajaukseen tai koska bakteerit tukkivat normaalit kidustoiminnot. Akvaristeja

3

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Timppa

      "Minä"> Hattu pois päästä, kumarrus ja ISO KIITOS CORY. Tarjoan sinulle ison kupin kahvia leivoksen kanssa, jossakin akvaariotapahtumassa esimerkiksi. Olisiko nämä nyt sitten ne paljonpuhutut "päiväkahvit ?." ; ) Ei vaan tosissaan paljon kiitoksia sinulle suuresta työstä, laitan sitten sinulle seuraavaksi koko kirjan. =;o Nykäise joskus hihasta kun tavataan ja sano että olisi "päiväkahvin aika." ; )

      • Mikael

        Minä puolestani olen kiitollinen teille kummallekin - joten kyllä tähän vielä palataan.


    • ahaahahaa

      Mielenkiintoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14901
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3085
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3079
    4. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3076
    5. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3075
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3074
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3064
    Aihe