Hamsterille kaveri?

oneheart

Minulla on yksi venäjän kääpiöhamsteri, melkein aikuinen. Mietin tässä, että kun se on ollut niin pitkään yksin, että voisiko sen enää totuttaa toiseen hamsteriin? Haluaisin niin hankkia hänelle uuden kaverin, ehkä normaalikokoisen hamsterin. Olisiko se mahdollista? Tottuisivatko ne toisiin, ja miten ne pitäisi totuttaa toisiinsa? Ehkä aluksi vaihtelemalla niitä toistensa häkkeihin, jotta ne tottuisivat toistensa hajuun? Vai olisiko typerää hankkia kääpiöhamsterille kaveriksi normaalikokoista hamsteria, jos ne tappelee sitten ja isompi voittaa...?

9

2087

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Nimetön

   hei!
   niin, minun mielestäni ei kannattaisi hankkia sille enää kaveria, koska se on tottunut olemaan yksin.
   voi olla, ettei se enää tulisi toimeen toisten hamsterien kanssa. sitäpaitsi suurin osa hamsteriroduista on erakkoeläimiä.
   ainakin syyrialainen hamsteri (eli kultahamsteri vanhalta nimeltään) jota sanoit normaalikokoiseksi hamsterinksi on täysi erakkoeläin. korkeintaan naaras ja uros saavat olla samassa häkissä silloin, kun halutaan poikasia. muutoin ne elävät yksinään.
   ja vielä, kahta eri hamsterirotua ei saa pitää samassa häkissä.
   jos luulet, että hamsterisi on yksinäinen, niin vietä entistä enemmän aikaa sen kanssa.
   toivotaan, että näistä neuvoista oli apua. :)

  • maria.v

   Et voi hankkia aikuiselle hamsterillesi lajitoveria. Se ei myöskään sellaista kaipaa. Hoida hamsteriasi hyvin, se on parasta mitä sille voit tehdä.:)

  • meikkis

   Kääpiö ja "normaali" hamsu eivät tulisi koskaan toimeen. aivan eri lajeja.

   ja yhdyn edellisiin ettei vanha hamsu kaveria kaipaa.

  • asioista tietoinen

   Kääpiöhamsteri ja syyrialaistahamsteria ei saa laittaa samaan häkkiin!! samassa häkissä eläimet stressaantuvat ja vahvempi TAPPAA heikomman.älä laita samaan häkkiin niitä koska ne ovat eri lajia sekä syyrialaiset ova 100% erakkoja!!hamsterisi tuskin kaipaa kaveria -etteikö vain olisi, että omistaja itse haluaa toisen. yhdyn edellisten mielipiteisiin ja sanon: ÄLÄ OSTA SILLE KAVERIA!

  • oooooooooookkkkkkkkkkkk

   Jos hamsterisi on jo aikuinen niin se ei varmaankaan onnistu. JOTKUT kääpiöhamsterit tulevat keskenään toimeen, mutta tuskin se sinun tapauksessasi onnistuu kun hamsterisi on jo aikuinen. Puhuit, että voisiko sille laittaa "normaali kokoisen" hamsterin kaveriksi. Ymmärsin että tarkoitit tuolla kultahamsteria, eli syyrialaistahamsteria. ÄLÄ ikinä laita kahta eri rotuista hamsteria samaan häkkiin ja toiseksi syyrialainenhamsteri ei tule edes oman rotunsa lajitoverin kanssa toimeen.

  • Tiedoton..

   Moikka!

   Ajattelin vaan kysyä, (en aloita uutta keskustelua koska minulle tultaisiin valittamaan; "tuolla on ihan samanlainen keskustelu!!!") että onko mahdollista enää yhdistää kahta naaras hamsua (molemmat kääpiö) samaan häkkiin? Kumpikaan ei varsinaisesti kaveria kaipaa, mutta ajttelin sitä lähinnä itseni kannalta; Säästyisi tilaa.

   Tilanne on tämä: ystäväni herkistyi hamsterille (ja muille eläimille) aivan yhtäkkiä, ja pyysi minua ottamaan hamsterinsa hoiviini. Ilmaiseksi sen saisin, tulisi mukaan kaikki muut tarvikkeet, mutta häkkiä ei. Ajattelin että jos jostain väsäisi sellaisen "väliaikais häkin" (se väliaikais häkki ei olisi mikään pahivlaatikko-maalarinteippi systeemi, vaan ihan toiniva ratkaisu) ja yrittäisi niitä totuttaa vaihtelemalla aina päivittäin häkistä toiseen?

   Jos on mielestänne täysi mahdottomuus ostan tietysti ihan uuden ja sopivan kokoisen häkin toiselle hamsulle. Se kun tulee taloon vaikka en niitä samaan häkkiin laittaisikaan!

   P.s. Nykyinen hamsuni on syntynyt: 17.7.07 ja toinen on pari kuukautta vanhempi (pienikokoisempi).

   • kääpiöhamstereita..

    ne ovat? Ovatko molemmat samaa lajia?


  • Meillä näin

   Mulla on kaks hamsreria eri rotuisia mutta molemmat on kääpiö hamstereita.Meillä niiden häkit ovat päällekkäin niin että kuulevat toisensa.Näin on toimittu myös 2 edesmenneen hamsterin kanssa.

  • Anonyymi

   Mitä jos hamsteri näytää yksinäiseltä niin voiko siinä tilanteessa hankkia kaveir

   Ja mulla on siis talvikko poika

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken tappo

   "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
   Henkirikokset
   157
   27620
  2. Kuka oli tekijä?

   Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
   Valkeakoski
   202
   17582
  3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

   Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
   Maailman menoa
   352
   9240
  4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

   Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
   Poliisi
   27
   6348
  5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

   Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
   Maailman menoa
   19
   4123
  6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

   Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
   Valkeakoski
   193
   3761
  7. Onko tekijän nimi tiedossa?

   Joko tiedetään?
   Valkeakoski
   23
   1707
  8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

   https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
   Valkeakoski
   43
   1457
  9. Miten meidän käy

   Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
   Ikävä
   49
   1205
  10. Toivottavasti tekijää ei suojella

   Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
   Valkeakoski
   50
   1144
  Aihe