Kotilot

Surffari

Huomasin viime viikolla veden vaihtopuuhissani, että akvaariossa majaili kymmenkunta kotiloa. Veden vaihdon ja imuroinnin jälkeen ei ole näkynyt kuin yksi kipale.

Kotilot ovat tumman ruskeita, noin sentin mittaisia. Onko kenelläkään ollut vastaavanlaisia? Mietiskelin vain, että tuhoavatko nämä kasveja vai ovatko harmittomia.

Yksi kasveista koki omituisen ruskean pilkkukuoleman.

11

1700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gecz

      Taitaapa olla kyseessä "kierre"kotilo tai limakotilosta jokin suuri versio. Syöväthän nuo kasvejakin, ja levää, mutta pois saat kotilot, kun otat altaaseesi parven tiikerinuoliaisia. Ne hävittävät kotilot TODELLA tehokkaasti. Itselläni niitä on ollut alusta saakka (3 vuotta) ja kotilon kotiloa ei ole näkynyt...

      • botia

        Itselläni on ollut muutamakin kotiloton akvaario jo viisitoista vuotta. Onnea kai pelissä... Eikä muuten yhtään nuoliaista. :)

        Mutta tiikerinuoliaisten kanssa pitää muistaa, että se on suureksi kasvava parvikala. Ja parvi ei ole 2-3 yksilöä. Kun pääsee seuraamaan suuren tiikerinuoliaisparven touhua, niin sääliksi käy yksittäisiä/kaksittaisia tikruja pikkuruisissa sadan litran purkeissa...


    • JojO

      Tiikerinuoliaisten tilalle voisit hankkia esim. raitanuoliaisia (!) tiikerinuoliaiset tuppaavat kasvamaan melko isoiksi... (ei mitään, kyllä nekin kivoja on). molemmat lajit kyllä hävittävät kotilot...(jos haluat ne pois)
      ei ne kyllä pahaa tee, elleivät pääse paljoa lisääntymään!!!(=riesa)on kai olemassa jotain kotilontorjunta-aineita mutta omasta mielestäni ns. "luonnon vaihtoehto" on parempi.


      t:JojO

    • Epäilys

      Ei ne mulla ainakaan ole syöneet vielä kotiloita vaikka olleet jo 3 kuukautta. Kokoa tikruilla 7-8 cm. Ehkä ne ei ole tajunneet herkkuja? Olen kyllä murskannut kotiloita niille ja ovat sitten syöneet mutta ei muuten. Kaikki kehuu että ei ole kotiloita kun tikruja mutta eihän niitä välttämättä ole muutenkaan!

      • Meiju

        Meillä tuli akvaarioon kotilokanta ilmeisesti kaupan kasvien mukana. En ole huomannut niistä hirveämmin haittaa, kun olen poistanut suurimpia sitä mukaa, kun ne tulevat käden ulottuville etu-/sivulasiin.

        Kotilot ovat sitä paitsi hyviä vesiarvojen ilmoittajia. Jos ne ovat seinillä ja liikkuvat hyvin, ovat vesiarvosi todennäköisesti hyvät, mutta jos ne makaavat liikkumattomina pohjalla, ovat vesiarvosi huonot.

        Minulla kotilot eivät ainakaan vielä ole syöneet kasveja. Minulla on tapana jättää takalasiin levät mitä siellä on, jos ne eivät ole sitten ihan villiintyneet, koska monet kalat napsivat leviä ja kotilot pitävät ne muuten hyvin kurissa. Levät eivät näy tummaa taustaa vasten ollenkaan.


    • mUs

      Heippa. Nämä asiat lukevat varmaankin jo edellisissä viesteissä, mutta kerron kuitenkin. Esimerkiksi Tiikeribotiat eli Tiikerinuoliaiset ovat kovia syömään kotiloita ja samoin mm. pallokalat... Niille kotilot ovat herkkua ja jos hankit altaaseesi sellaisia, uskon, että kotilokantasi pienentyy tai jopa häviää kokonaan. Kotilot mm. syövät kasvin lehtiä ja lisääntyessään voivat olla varsinainen riesa. Ne voivat kuitenkin olla mukava pikku lisä akvaarioon. Jos haluat päästä niistä eroon, suosittelen kuivattamaan akvaariota hiekkoineen pari viikkoa ja sitten taas täyttämään sen.

    • -86

      joo en tosiaan tiiä yhtään minkälaisia/oloisia ne raita ja tiikeri nuolijat on mutta mulla ois yx toinen vaihtoehto kotiloiden poistamiseen(/hävittämiseen jos oot innokas tappaja);joo mulla on meinaan omassa akvaariossa varmaan sata ihan lillasta kotiloo(about.12mm)ja mulle sanottii eläin kaupassa että niitä saa poistettua kun liistii niitä aina lasiin ...ja niinpä olen tehnyt,kaikki kotilot tosin ei oo hävinny mutta ei niitä enää niin paljookaan oo.ja lisäx ainakin mun kalat syö niitä liistittyjä kotiloita kun simo hilloo eli ei muuta kun liistimää!!!!!!!!

    • Inksu

      Minun akvaariossani on näitä "tappajakotiloita" jotka syövät niitä haitallisia pieniä vaaleanruskeita kotiloita, jotka tulevat yleensä kasvien mukana. Nämä tappajakotilot ovat noin sentin pituisia (aikuisina) ja niillä on kaksi värinen kuori. Siinä on tumman ja vaalean ruskeaa. Nämä tappajakotilot ovat hyödyllisiä, joten niitä ei kanntata ottaa pois.

    • ;))

      Salamurhaajakotilonkin nimellä tunnettu petokotilo Anentome helena onkin varsin hyvä apu kotiloihin varsinkin pienempiin altaisiin. Se on kuitenkin markkinoilla niin uusi tulokas, ettei 2001, jolloin apua olisi tarvittu, moisesta edes osattu haaveilla.

      • ;))

        Niin ja roskakotilot tai varsinkaan kierteiset eivät millään tavalla ole haitallisia muuten kuin esteettisesti.


      • Anonyymi

        Ja 2019/12 edelleen ongelma johon löytyi tästä ketjusta ratkaisu. Toisaalta onko pakko poistaa kierre pirulaiskotiloota mutta ei tahtoisi nähdä niitä kuitenkaan. Hmm lisääntyykö nämä kaksiväriset kotilot taas samaa tahtia?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      298
      3325
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1349
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1044
    Aihe