Purujen poisto lattiarakenteesta

Rakentaja78

Tarkoitus olisi tehdä rintamamiestalossa lattia/yläpohja remonttia, eli poistaa purueristeet. Onko purujen poistoon tarpeeksi tehokas tuollainen puruimuri http://www.fagimex.fi/woodster.html
Vai miten olette purut poistaneet?

12

4550

Vastaukset

 • iso imuauto pitkällä letkulla eikä tarvitse turhia vehkeitä raahata perässä. Tietysti jokainen taaplaa tavallaan...

 • Miksi ne purut poistaa pitää? Mieti ensin siihen hyvä vastaus niin mietitään sen jälkeen hyvä vastaus millä.

  • Laittaa vesikiertoinen lattialämmitys ja laattalattia ja tehdä pesutilat yms... yläkerrassa tehdä kattoon paremmat lämmöneristykset..eli purut pitäisi saada pois. Ulkoseiniin tietenkin purut jätetään lisälämmöneristys. Pumppuauto tietysti olisi tehokkain, mutta ei käytännön syistä sovi, koska asumme talossa samaan aikaan. eli vinkkejä purunpoistoon kaivataan.


  • Rakentaja78 kirjoitti:

   Laittaa vesikiertoinen lattialämmitys ja laattalattia ja tehdä pesutilat yms... yläkerrassa tehdä kattoon paremmat lämmöneristykset..eli purut pitäisi saada pois. Ulkoseiniin tietenkin purut jätetään lisälämmöneristys. Pumppuauto tietysti olisi tehokkain, mutta ei käytännön syistä sovi, koska asumme talossa samaan aikaan. eli vinkkejä purunpoistoon kaivataan.

   Kuka käski laittaa vesikiertoisen lattialämmityksen ja kuka sanoi että purut pitää ottaa sen vuoksi pois? Kuka käski poistaa yläpohja purut jotta voitaisiin parantaa lämmöneristystä? Ketä se puru häiritsee ja miksi se pitää sieltä pois ottaa? Miksi siihen ei voi päälle laittaa sellua tai alapohjassa lisäeristää alakautta? Miksi puru laattalattia ja lattialämmitys on ristiriidassa?
   Ja miksi se pumppuauto ei sovi vaikka asuisittekin siellä talossa? Ei yummär.


 • ei kauheasti ole, jos purut haluat poistaa, sitä on nimittäin siellä rakenteissa aika monta kuutiota, eli "tavalliset" imurit voit heti unohtaa.
  Eli se kaikista fiksuin konsti kyseiseen työhön on todellakin jo mainittu imuauto pihaan ja sillä putkia pitkin purut pois.
  Jos se ei jostain syystä sitten onnistu, niin sitten on se "lapio ja jätesäkki" keino olemassa.

  • Tuli kokeiltua tänä kesänä toi "lapio ja jätesäkki" vaihtoehto.Vanha yksikerroksinen n.75M2 talo purettiin tontilta pois.Jeesus sitä purun määrää ei voi käsittää.
   Helppoa ja halpaa/yksinkertaista tapaa ei taida olla.


  • Helpolla? kirjoitti:

   Tuli kokeiltua tänä kesänä toi "lapio ja jätesäkki" vaihtoehto.Vanha yksikerroksinen n.75M2 talo purettiin tontilta pois.Jeesus sitä purun määrää ei voi käsittää.
   Helppoa ja halpaa/yksinkertaista tapaa ei taida olla.

   se on tulitikku!

   Mulla on 40-luvulla pykätty rintamamiestalo ja seiniin on laitettu puhallusvilla joskus aikoinaan. Muualla on edelleen puru ja torppa lämpiää puulla. Milloin tahansa vaihtaisin vesikiertoiseen lattia lämmitykseen, jos olisi rahnaa sellainen työ teettää. Itse en moiseen urakkaan viitsisi lähteä. Muutoin olen kyllä koko hushollin rempannut itse.


  • sellainenkin kirjoitti:

   se on tulitikku!

   Mulla on 40-luvulla pykätty rintamamiestalo ja seiniin on laitettu puhallusvilla joskus aikoinaan. Muualla on edelleen puru ja torppa lämpiää puulla. Milloin tahansa vaihtaisin vesikiertoiseen lattia lämmitykseen, jos olisi rahnaa sellainen työ teettää. Itse en moiseen urakkaan viitsisi lähteä. Muutoin olen kyllä koko hushollin rempannut itse.

   joo sitä purua on sitten ja paljon kokemuksella sanon. joko puru auto suosiolla tai jostain vuokraamosta voit saada tarkoitukseen sopivan imurin tosin vaikea saada jolla puhallat purut esim isoon kärryyn mutta sittenkin tulee ongelma mihin sen määrän puhaltaa pihalleko?


 • Mökiltä (vanha rintamamiestalo) ullakolta jossa ala n.60m2,paikallinen maaajussi tuli imuautolla,meni n.2h koko hommassa ja lasku 60€/h. Ullakolla oli n.40cm paksuudelta tavaraa,ensin sammalta,purut ja oljet,kyllä kävi kätevästi,koitin ensin lapioida,yks säkki tuli täyteen ja loppu siihen,imuauto on niin nopee hommassa ettei paljo kannata muuta harkita edes.Oli pakko poistaa ku pantiin uudet välikatonrungot. Jos pelkkää purua niin imuhomma vielä nopeempi.

  • Unta olet varmasti nähnyt sillä loka-autot ja muut harrastelijä härvelit ei pysty tekemään tätä hommaa sen halvemmalla kuin suurtehoimuri jonka veloitus kahdella miehellä on n. 200-250€/h.
   ja 60 m2 on n. 18m3 purua eli harva auto pystyy imemään sitä määrää yhdellä kertaa.

   Myös haluaisin mainita että 18 tiivistä purukuutiota on n.50% enemmän kun sen säkittää, koska tiivis puru muuttuu huomattavasti ilmavammaksi poistettaessa. kannattaa siis varata 135 jätesäkkiä ja 27m3 roskalava / 60m2.

   Ja jos jotakuta kiinnostaa niin purun säkitysnopeus on 12-15min/200L säkki + kantoaika kohteesta jätelavalle.


 • Lumilapiolla isoon muoviastiaan ja siitä pihalle, tontilta löytyi sopiva notkelma, johon tavara upposi.

 • Ja nyt 12 vuotta vanha aloitus nostettu

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  200
  4334
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  32
  1641
 3. Tulipolttaaa...

  Liehuletti poltti viimeyönä parakkinsa,eikö pitäisi viiä suletulle.
  Haapavesi
  29
  546
 4. Autogallup

  Millainen on kaivattusi auto. Väri ja merkki?
  Ikävä
  71
  496