Miksi homous herättää suurta meteliä?

G.ay

Lainaan Pasi Turusen kirjaa Homoseksualismi: Rakkautta ja Rajoja

http://www.patmos.fi/nayteluku/Rakkautta_Rajoja.htm

:

"Vaikka homosuhteissa ei ole kysymys pelkästään seksistä, niin yksi yleisimpiä virheolettamuksia keskusteluissa lienee se, että homoseksuaalisuudesta yritetään puhua ikään kuin sillä ei olisi mitään tekemistä tietyntyyppisen seksuaalisen käyttäytymisen kanssa."

" Jos homorakkaudesta puhutaan hellyytenä ja välittämisenä irrallaan homouteen liittyvästä sukupuolisesta käyttäytymisestä, miten se mahtaa erota yleisellä arjen tasolla sisarusten, veljien tai muuten vain hyvien ystävien välisestä kiintymyksestä ja ystävyydestä? Jos homoseksuaalisuutta ovat yhteiset kodin askareet, tv-illat, elokuvissa- ja kaupassakäynnit, niin eikö samalla johdonmukaisuudella vaikkapa isän ja pojan kalareissu olisi määriteltävä insestiksi? Ja miten olisikaan ymmärrettävä koiran ulkoiluttaminen?"

Mitä tässä yritetään sanoa? Millaisella mittarilla Turunen erottaa homorakkauden perherakkaudesta? Turusen mittarina toimii seksuaalikäyttäytyminen. Jos kahden homoseksuaalin välillä ei ole seksuaalista suhdetta, mutta he rakastavat toisiaan, niin eivätkö he siis rakasta toisiaan ilman seksuaalista kanssakäymistä?

Eikö rakkautta siis voi osoittaa muilla tavoin kuin seksuaalisella suhteella? Rakkaus ei ole konkreettinen asia, joka on mitattavissa. Totta kai se yhdessäolo ja toisen kanssa kasvaminen parisuhteessa ilmentää parisuhteessa elävien tunteita toisiaan kohtaan.

Seksuaalinen käyttäytyminen ei ole mikään välttämättömyys, vaan yksi ulottuvuus parisuhteessa. Mutta seksuaalista kanssakäymistä ei tarvitse nähdä myöskään vastakohtana.

Koko kysymyksenasettelu on johdatteleva: "- - homoseksuaalisuudesta yritetään puhua ikään kuin sillä ei olisi mitään tekemistä tietyntyyppisen seksuaalisen käyttäytymisen kanssa." En minä ainakaan yritä. Mutta uskoakseni en valehtele kun totean, että homoseksuaalisuuden ei aina tarvitse ilmetä seksuaalisen kanssakäymisen kautta.

Ystävyyden ja rakkaussuhteen välillä on eroja jo sitä kautta, että millä tavoin ihminen suhtautuu rakastettuunsa ja miten suhtautuminen eroaa suhtautumisesta ystävään.

Jo se, että kaksi samaa sukupuolta olevaa ihmistä tuntee vetoa toisiaan kohtaan, on riittävä tekijä määrittämään homoseksuaalisuutta.

Ja tämän tekijän avulla voidaan myös miettiä homoseksuaalisuuden moraalisuutta aivan samoin kuin heteroseksuaalisuuden moraalisuutta.

Insestin ja eläimiinsekaantumisen esille ottaminen tässä yhteydessä on erittäin kyseenalaista ja törkeää. Ikään kuin insestin, eläimiinsekaantumisen ja homoseksuaalisuuden välillä ei ole eroja ilman seksuaalista kanssakäymistä, joka erottaa näitä asioita toisistaan.

Miksi arjen askareet eivät saisi erilaisia merkityksiä riippuen siitä kenen kanssa niissä on mukana?

"Aikaisemmin tässä kirjassa olen viitannut ohimennen niihin mittaviin terveysriskeihin, jotka sisältyvät eritoten miesten väliseen seksiin. Ennen kaikkea se on vahingollista henkilöille itselleen. Riskit vaihtelevat kiusallisesta hengenvaaralliseen: Haavaumat, syylät, HIV / AIDS, hepatiittivirukset sekä muut virus- ja bakteeritulehdukset, suolistovaivat jne. Näillä ei ole mitään tekemistä yhteiskunnan homofobisten asenteiden kanssa, vaan ne ovat suoraan seurausta mieshomoseksuaaleille tyypillisestä riskikäyttäytymisestä."

Tämäkö ei ole asenteellista tekstiä? Tässähän väitetään, että homoseksuaalinen seksuaalikäyttäytyminen on vaarallista toisin kuin heteroseksuaalinen seksuaalikäyttäytyminen.

Ei ole olemassa sellaisia sukupuolitauteja ja ongelmia, jotka aiheutuisivat homoseksuaalisuudesta. Korkeintaan on olemassa sellaisia ongelmia, joiden todennäköisyys on suurempi homoväestössä kuin heteroväestössä, koska homoväestö käyttäytyy tietyillä tavoin.

Kun kaksi tervettä homoa hyväilee toisiaan ja harrastaa vaikkapa oraaliseksiä, niin miten tämä on vaarallisempaa kuin se, että kaksi tervettä heteroa toimii vastaavalla tavalla?

Mitään ei voi tarttua, koska he ovat terveitä. Toista voi jyystää mielinmäärin, eikä mitään hirmuisia tauteja tartu.

Silloin kun ei ole varma toisesta, niin kondomi suojaa merkittävässä määrin sukupuolitaudeilta.

Jotenkin tulee mieleen, että Turusella on mielessä vain anaaliseksi kun hän puhuu suolistovaivoista ja haavaumista. Tyypillistä. Homoseksuaalinen seksuaalikäyttäytyminen voi olla kuitenkin myös muuta. Anaaliseksi ei ole mikään ehdoton määritelmä homoseksuaaliselle seksuaalikäyttäytymiselle.

Ai niin, ulostaminenkin voi rikkoa peräsuolen limakalvoja. Onko ulostaminen siis epänormaalia? Sellaiset pienet haavaumat eivät ole hengenvaarallisia.

Anaaliseksi ei ole vaarallista, jos toimii oikein. Ja on turha todistella sukupuolitautitartuntatilastojen perusteella homoseksuaalisuuden vaarallisuutta, koska homoseksuaalisuus ei ole syy sukupuolitartuntoihin. Syynä on suojaamattoman seksuaalikäyttäytymisen harjoittaminen. Tällaiseen ongelmaan puree valistus eli kondomi suojaa taudeilta niin homoja kuin heteroita. Suomessahan kondomien myynti on ollut pitkään laskussa, mikä on erittäin huolestuttava asia.

Musta on ihan hillitöntä, että jotkut ihmiset pyrkivät näin pakonomaisesti todistelemaan homoseksuaalisuutta luonnottomaksi ja synniksi. Ja sitten yritetään todistella, että eihän tämä ole syrjintää, vaan jokaisella on oikeus mielipiteisiin. Ehkäpä palaan jossain vaiheessa Turusen argumentteihin niiltä osin kun hän yrittää vakuutella, että homoseksuaalisuuden vastustaminen ei ole syrjintää ja homoseksuaalien oikeuksien rajoittamista.

En ymmärrä, että miten niin tavallinen ja pieni juttu kuin homoseksuaalisuus saa uskonnollisessa väestössä aikaan näin voimakkaita reaktioita. Noh, kristillinen kirkko on aina ollut niin seksuaalikielteinen.

Vastustan myös käsitteen homoseksualismi käyttöä ikään kuin homoseksualisuus oli ideologia.

27

699

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • luonnollinen, kö?

   Eläimissäkin esiintyy homoseksuaalisuutta, mm. uros apinat saattavat tyydyttää toisten tarpeita runkkaamaalla toistensa elimiä :) tosin en ole koskaan kuullut että joku eläin eläisi "homosuhteessa" toisen samaa sukupuolta olevan kanssa.

   Homoseksuaaleille on taattava oikeus elää onnellinen elämä mutta silti - vaikka olenkin homo - olen sitä mieltä että turhaa homot vaativat kirkkoa siunaamaan liittonsa koska asia on uskonnollinen! Jätetään siis kirkko rauhaan, toki voidaan perustaa oma homouden salliva kirkko mutta annetaan homovastaisten uskovaisten (ja "homovastaiseen" uskoon hurahtaneiden homojen)elää uskontonsa mukaan.

   Paljon suurempi homojen elämää uhkaava tekijä sen sijaan ovat ihan tavalliset ennakkoluulot ateistienkin keskuudessa. Luullaan että sallimalla homous ja homoseksuaalinen elämäntapa pian kaikki kääntyvät homoiksi. Tai että homot ovat homoja vain kiusallaan, eli he(heterot) luulevat homouden olevan "valinnaista".

   Vielä nykyäänkin monet luulevat että oikealla terapialla homo saadaan "parannettua" vaikka tästä ei ole olemassa todisteita tai vaikka olisi niin kyseessä on ollut biseksuaali tms...

   Minä esimerkiksi tiedän erään naimisissa olevan homon joka on jo vuosikymmenet yrittänyt päästä homoudestaan eroon mutta tuloksetta. Siinä vain masentuu ja rupee hautomaan itsemurhaa, aivan turhanpäiväistä.

   Nykypäivän Suomessa homojen olot ovat kuitenkin erinomaiset verrattuna muutama kymmenen vuotta takaperin ja jahka ihmiset harjaantuvat ennakkoluuloistaan myös yksilö tasolla homous nähdään vähemmän negatiivisempana.

   • Jeppuboy

    Saan kaiken tuen vanhemmiltani, kun olen kuin Steve Fox. Pian olenkin.


  • Totuus

   homous on mielenvikaisuutta

   • jeppe

    homofobia on mielisairautta..hakeudu hoitoon


   • Ra'a

    Homous sinällään ei ole minkäänasteinen sairaus, mutta homoilla voi esiintyä sitä. Syynä on ennakkoluuloinen ja ahdasmielinen homovastainen yhteiskunta, joka kieltää/estää tiettyjä ryhmiä elämästä haluamaansa elämää. Tästä seuraa, että homot voivat kokea enemmän vastoinkäymisiä sellaisen asia takia, johon he eivät vaikuttaa-siis omaan seksuaalisuuteensa.

    P.S. kannattaa lukea viesti " Homous ei olekaan synti?"


   • Ra'a

    Homous sinällään ei ole psyykkinen sairaus, mutta homoilla voi esiintyä psyykkisiä ongelmia. Syynä tähän on ennakkoluuloinen ja ahdasmielinen homovastainen yhteiskunta, joka kieltää/estää tiettyjä ryhmiä elämästä haluamaansa elämää. Tästä seuraa, että homot voivat kokea enemmän vastoinkäymisiä sellaisen asia takia, johon he eivät voi vaikuttaa - siis omaan seksuaalisuuteensa.

    P.S. Kannattaa lukea viesti " Homous ei olekaan synti?"


   • plaah
    jeppe kirjoitti:

    homofobia on mielisairautta..hakeudu hoitoon

    Tässä olisi joitain määrittelyjä homofobiaan:

    Homofobia on homoihin, lesboihin ja bi-ihmisiin tai yleensä heterojärjestyksestä jollakintavalla poikkeavaksi koettuun henkilöön kohdistuvaa pelkoa, vihaa, inhoa ja ennakkoluuloisuutta.

    Homofobia voi olla myös syrjintää, henkistä ja fyysistä väkivaltaa.

    Homofobia voi olla myös yhteiskunnallista, jolloin se on osa heteroseksuaalisen seksuaali-ja sukupuolijärjestelmän säilyttämiseen perustuvaa seksuaalisuuden säätelyä ja määrittelyä

    Lähde: www.seksuaalikasvatusverkosto.net/pdf/moninaisia.pdf


  • Silmät

   Eri yhteisöjen, varsinkin omituisen ja monesti typerän , vihaisen käytöksen takana on yleensä joku pelko ja tietämättömyys. Joskus asiota ei nähdä laajasti ja niputetaan kaikki " homot", "uskovaiset" jne. Aina jonkun leiman tai etiketin alle ja katsellaan sen läpi.

   Kaikkia meitä yhdistää yksi asia, olemme ihmisiä ja yksilöitä jokainen. Olen Syrjä silmällä aina välillä kiinnittänyt huomiota keskusteluihin vuosien aikana ja nähnyt "eripuolten" syyllistyvän monesti sellaiseen, että otetaan pari esimerkkiä ja todetaan että "asia on näin, koska tiedän henkilön jolle kävi niin" tms.
   On ns. Homouden kanssa kamppailevia ihmisiä, toiset ovat sinut asian kanssa, toiset jotain siltä väliltä ja muita eri nyansseja. En pidä jostain syystä termeistä hetero ja homo, enkä tiedä onko viisasta ainakaan identifioitua näiden määritelmien mukaan.

   Ihmiselle pitäisi suoda tilaa , varsinkin jos kamppailee jonkun asian kanssa, eikä pyrkiä "tuputtamaan" ainoaa oikeaa, mikä se sitten onkin. Joskus ihmettelin kun tv:stä tuli nuoren naisen haastattelu joka oli ollut ns. Lesbo ja oli kamppaillut lesbouden kanssa ja oli nyt sinut sitten sen kanssa, ettei kokenut enään olevansa. Pari vaikutusvaltaista lesboa ihmetteli miksi naisella oli kasvot peitettynä ja jotkenkin vaikuttivat ilottomilta tämän ihmisen puolesta, vaikka tämä oli tyytyväinen omaan löytöönsä, omassa identiteetissä.

   Pitäisikö ihmistä kannustaa homoksi tai heteroksi? Ehkä ennemin luoda tila ja antaa työkalut itse löytämään identiteettinsä. Seksuaalisuus on herkkä alue, sillä alueella luulisi myös silloin olevan myös riski "rikkoontua" herkemmin meillä kaikilla.

   Mitä enemmän katselee, sitä enemmän tuntuu alkavan ymmärtämään kuinka elämä ja todellisuus on laajempaa ja syvempää kuin määritelmät, tekstit tai sanat voi kuvailla.

   Pelko saa ihmisen vihaamaan, valehtelemaan, se voi tehdä sokeeksi ja estää näkemästä.

   Täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä rakkaudessa ei ole pelkoa. Etsitään sitä rakkautta ja annettaan sen tehdä sitä mitä se tekee, vahvistaa, nostaa, auttaa, kuuntelee, ei pakota, antaa tilaa, haluaa hyvää... Jne jne jne.

  • Jeppuboy

   Mun vanhemmat haluavat mieluummin uuden Steve Foxin kuin Pasi Turusen.
   Homosuhteet on todellisuutta ja arkea.

   • Jeppuboy

    Haluun näyttää hyvältä ja tehdä duunia. Taustalla sanoivat, että älä käy baareissa. Käyn liikuntapaikoissa...salilla ja uimassa. Ei voi eheytyä.


  • bear.is.the.bestt

   Homous on iiiiiiiihanaaaaa! Koht lähen taas nussiin.

  • Jeppuboy

   -joku patmos ei vois vähempää kiinnostaa
   -hyvään tarinaan liittyy sex

  • bear.is.still.the.best

   Ylläpito on poistoillaan ja palstasensuroinnillaan ilmaissut olevansa avoimesti homofobinen, Mukavasti on tullut ruutukaappaustodisteita viime aikoina ;D

   Kyllä tästä vielä sitä meteliä Suomi24:n suuntaan saadaan aikaan, varmasti joku "kulttuuripalkinto" luvassa.

   Pasi Turusen homofobiasta nyt ei ole ollutkaan mitään epäilystä. Kummallista, kun siitä ei voi näköjään eheytyä.

  • Palstan ylläpito on avoimesti homofobinen, koska vihdoinkin tajuavat poistaa bearin "asiallisuuksia".

   • bear.is.still.the.best

    Ei tosiaankaan lainkaan yllätä kuka nimimerkki asiasta mainitsee sekä kitisee sekä on ylläpitoon yhteydessä.

    Eikö se sinuakin peep helpottaisi, että sanoisit suoraan olevasi omasta seksuaalisuudestaan kärsivä homofobi? Ja ollut kauan ennenkuin olemme ensimmäistäkään viestiä millään nimimerkillä vaihtaneet täällä tai millään foorumilla? Ehkä olet ollut S24:ssä jo v. 2003, eikä nähtävästi paremmaksi ole tullut.

    Voisit vastata, etkä aina poistattaa tai paeta puskanikiksi.


   • bear.is.still.the.best kirjoitti:

    Ei tosiaankaan lainkaan yllätä kuka nimimerkki asiasta mainitsee sekä kitisee sekä on ylläpitoon yhteydessä.

    Eikö se sinuakin peep helpottaisi, että sanoisit suoraan olevasi omasta seksuaalisuudestaan kärsivä homofobi? Ja ollut kauan ennenkuin olemme ensimmäistäkään viestiä millään nimimerkillä vaihtaneet täällä tai millään foorumilla? Ehkä olet ollut S24:ssä jo v. 2003, eikä nähtävästi paremmaksi ole tullut.

    Voisit vastata, etkä aina poistattaa tai paeta puskanikiksi.

    Aina hienoa, kun syytät muita aina kaikesta. Ylläpitoon en ole yhteydessä ollut, muttet sitä tapasi mukaan usko, vaikka se on totuus. Et voi hyväksyä sitä, koska silloin olisit väärässä ja sitä et todellakaan voi myöntää. Miksi sanoisin olevani jotain, mitä en ole? Sinulle nyt on tunnetusti turha vastata, koska epämiellyttävät vastaukset yllättäen katoavat tai saavat aikaan vaan pää aukomista. Koska et muuhun kykene. Aina syytät muita, etenkin minua, viestien poistattamisesta, mutten moista ole edes tehnyt, taidat itse olla aika aktiivinen sillä saralla, kun katsoo mitä on kadonnut...


   • bear.is.still.the.best
    FuckYouBitch kirjoitti:

    Aina hienoa, kun syytät muita aina kaikesta. Ylläpitoon en ole yhteydessä ollut, muttet sitä tapasi mukaan usko, vaikka se on totuus. Et voi hyväksyä sitä, koska silloin olisit väärässä ja sitä et todellakaan voi myöntää. Miksi sanoisin olevani jotain, mitä en ole? Sinulle nyt on tunnetusti turha vastata, koska epämiellyttävät vastaukset yllättäen katoavat tai saavat aikaan vaan pää aukomista. Koska et muuhun kykene. Aina syytät muita, etenkin minua, viestien poistattamisesta, mutten moista ole edes tehnyt, taidat itse olla aika aktiivinen sillä saralla, kun katsoo mitä on kadonnut...

    Mulle ei ole kovinkaan merkittävä asia se, kuka poistaa tai poistattaa, vaan totuus palstasta löytyy siitä, mikä viesti poistuu tai jääkö vastaavasti joku minua pilkkaava viesti poistamatta.

    Kommentoin paljolti sillä periaatteella nykyisin, erottuu jyvät akanoista ja lapset trolleista. Arvostelua siedän huomattavasti paremmin kuin moni muu, jonka ainoa keino on sitten poistattaa liian osuvat huomioni.

    Tasapäistäminen näyttää olevan päivän sana. Kukaan ei saa kohota joukon yläpuolelle tai erottua porukassa, jos muut ovat 100% huonon itsetunnon omaavia taviksia. Jos näin tekee, niin saa kimppuunsa sekä uskovaiset, heterot että toiset homot.

    Kävin muuten katsomassa pari sivua Qruiserin jankkaustaulua ja voidaan kyllä sanoa, etten ollut lainkaan väärässä, kun päätin jättää sen noille muutamalle helppoheikille :D Väki on vähennyt, mutta päänaukomispidot eivät todellakaan ole parantuneet!

    Onneksi Qruiserista voi hakea asiallista seksiseuraa ihan ilman suurta meteliä.


   • bear.is.still.the.best kirjoitti:

    Mulle ei ole kovinkaan merkittävä asia se, kuka poistaa tai poistattaa, vaan totuus palstasta löytyy siitä, mikä viesti poistuu tai jääkö vastaavasti joku minua pilkkaava viesti poistamatta.

    Kommentoin paljolti sillä periaatteella nykyisin, erottuu jyvät akanoista ja lapset trolleista. Arvostelua siedän huomattavasti paremmin kuin moni muu, jonka ainoa keino on sitten poistattaa liian osuvat huomioni.

    Tasapäistäminen näyttää olevan päivän sana. Kukaan ei saa kohota joukon yläpuolelle tai erottua porukassa, jos muut ovat 100% huonon itsetunnon omaavia taviksia. Jos näin tekee, niin saa kimppuunsa sekä uskovaiset, heterot että toiset homot.

    Kävin muuten katsomassa pari sivua Qruiserin jankkaustaulua ja voidaan kyllä sanoa, etten ollut lainkaan väärässä, kun päätin jättää sen noille muutamalle helppoheikille :D Väki on vähennyt, mutta päänaukomispidot eivät todellakaan ole parantuneet!

    Onneksi Qruiserista voi hakea asiallista seksiseuraa ihan ilman suurta meteliä.

    Koko maailmasi pyörii sen ympärillä kuka viestejä poistattaa. Yhteen hetkeen et muusta puhunutkaan ja syytit milloin ketäkin.

    Siis "kommentoit". Yhä edelleen osaat vain haastaa riitaa, et mitään muuta.


   • Anonyymi
    FuckYouBitch kirjoitti:

    Koko maailmasi pyörii sen ympärillä kuka viestejä poistattaa. Yhteen hetkeen et muusta puhunutkaan ja syytit milloin ketäkin.

    Siis "kommentoit". Yhä edelleen osaat vain haastaa riitaa, et mitään muuta.

    Vähiinpä ovat nyt jääneet FYB:llä omat sanomiset palstalla, kun ei ole ketään kenen kanssa riidellä tai kenen viestejä poistattaa...

    Siis KOKO PALSTA olisi nyt sinun, kuten vuosia halusitkin - ja sinulla ei ole mitään sanottavaa. Ei minkäänlaista meteliä.


  • itsehillintä

   Pasi Turusen kirja on seurakuntien käyttöön hyvä erittely.

   • bear.is.still.the.best

    Mitä eritteitä erityisesti tässä tarkoitat?


   • Anonyymi
    bear.is.still.the.best kirjoitti:

    Mitä eritteitä erityisesti tässä tarkoitat?

    No ainakin siunun kakkasi Niuvanniemen pehmustetun kopin lattialla. Tykkäätkö edelleen hieroa sitä naamallesi, hieman maistella ja huutaa IIIIIHANAA?


  Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kappas! Jaajo Linnonmaa viestitteli näin nuorelle Janni Hussille: "Sulla oli siellä ihan..."

   Jaajo Linnonmaa on tehnyt pitkän uran Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmassa. Mies jättää aamushown joulukuun lopulla ja samalla katkeaa hedelmällinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   2337
  2. Haluaisin kyllä

   pyytää anteeksi. Sinä et varmaan enää juuri ajattele asiaa. Kuljet ylpeänä eteenpäin. Olit mulle se.
   Ikävä
   57
   2119
  3. Sä oot nainen ihan hullu.

   Anna mun rakastaa sua. Anna mun himoita sua! Anna mun tulla sun päällesi ja sano mulle että sä rakastat mua. Mun päivä on muuten ihan pilalla
   Ikävä
   79
   1775
  4. Mikäs muutos Marttiinalla nyt tuli

   On niin salaperäknen päivitys et enteileekö muuttoa johkin?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   239
   1539
  5. Minkä biisin antaisit kaivatullesi?

   Jos voisit antaa kaivatullesi yhden biisin niin mikä se olisi? 🎶
   Ikävä
   121
   1456
  6. Ymmärrän jos tää oli nyt tässä

   Mä mokasin ja toivon sulle pelkkää hyvää.
   Ikävä
   89
   1182
  7. Tykkäisitpä minusta

   Edes ihmisenä. Kun minä tykkään niin paljon sinusta.
   Ikävä
   56
   1181
  8. Mitähän mietit mies

   Jäitkö minua kaipaamaan siitä ajasta kun vielä nähtiin? Nähdäänkö me enää koskaan?
   Ikävä
   67
   1082
  9. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   187
   1028
  10. Veikkaus: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? Julia, Tommi vai Sami?

   Selviytyjät-finaali on sunnuntaina. Nyt voi veikata voittajaa: Kuka voittaa Selviytyjät-kisan? -Julia -Tommi -Sami Lue lisää finalisteista: https:
   Tv-sarjat
   49
   986
  Aihe