astmalääke ja äänen käheytyminen

Amina

Hei! Sain tänään diagnoosin ja lääkkeet. Kortisonisuihke ja avaava. Lääkäri varoitti, että ääni saattaa käheytyä - olen laulaja, muusikko ja opettaja eli pitäisi käyttää ääntä ihan töissä. Onko kukaan vastaavassa liemessä,siis mihin tiedän henkisesti varautua? Onko laulut ammattimaisesti nyt laulettu vai siirrynkö bluesin pariin....?

8

5575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kortisoni

      Äänen käheytyminen on usein astmalääkkeiden sivuvaikutus, koska suurin osa inhaloitavasta lääkkeestä jää nieluun. Niinpä perehdy erityisesti annostelutekniikkaan, paketissa on hyvät ohjeet. Lääkkeen sisäänveto hengityksen mukana on tarkkaa, jotta mahdollisimman paljon lääkettä pääsee keuhkoihin asti eikä jää matkalle. Älä hengitä liian voimakkaasti, koska silloin hiukkaset iskeytyvät nielun takaosaan. Rauhallinen,pitkä sisäänveto ja oikeanlainen ajoitus eli sisäänvedon pitäisi tapahtua ikäänkuin annostuksen "jatkeena". Ja suun ja nielun huuhtelu vedellä lääkkeen oton jälkeen ja sylkäise vesi pois, älä nielaise. Näihin asioihin kannattaa panostaa heti alussa, jotta sivuvaikutukset jäisivät mahdollisimman vähiin. Astman säännöllinen hoito on tärkeää, jotta pysyisit mahdollisimman oireettomana. Ja jos sivuvaikutuksia ilmenee ota heti yhteys lääkäriin. Annostelumuotoja astmalääkkeilläkin on monia ja yritä löytää se paras itsellesi. Hyvää jatkoa.

    • OR.

      tärkeimmällä bakteerilla! Ja sun pitää syödä näitä kolmea bakteeria vähintään 1-2vuotta ennen kuin astmasi on parannettu, mutta laulaminen onnistuu jo muutaman viikon bakt käytön jälkeen!
      Ja jos sulla on verenpainelääkitys, niin verenpaineesi normalisoituu yleensä jo alle vuoden näiden bakteerien vaikutuksesta, jolloin verenpainelääkkeet vievät paineet vaarallisen alas, ellet seuraa verenpainettasi ja vähennä vp-lääkkeitä pikkuhiljaa! Elikkäs laulusi jatkuu edelleen kun haluat!

      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Kosteusvauriohome-Miten toimin.htm#Maitohappobakteeri

      • vaarallistakin

        "Ja jos sulla on verenpainelääkitys, niin verenpaineesi normalisoituu yleensä jo alle vuoden näiden bakteerien vaikutuksesta, jolloin verenpainelääkkeet vievät paineet vaarallisen alas, ellet seuraa verenpainettasi ja vähennä vp-lääkkeitä pikkuhiljaa".

        Ns.verenpainelääkkeitä käytetään myös muihin sydänsairauksiin,joissa ei lääkitystä muutella omin päin suuntaan eikä toiseen ilman lääkärin ohjetta. Täytyy olla valveutunut potilas,joka todella seuraa verenpainetta,vaikka siihen ei olisi muuten tarvetta.


    • Viulisti

      Itse olen huomannut tuon kortisonin aloituksen jälkeen että puheääni on tullut huomattavasti käheämmäksi joka on mun mielestä itse asiassa aika seksikästäkin. Joten tuo ilmiö on mun elämään tervetullut.

      Lauluäänen kanssa en ole huomannut mitään eroa. Itse asiassa ennenkuin aloitan edes laulutreenin vedän avaavan lääkkeen alle ja noin 15 minsan kuluttua toiset henkoset piipusta jos tarvitsee, yleensä tarvitsee ja sitten pitkin matkaa kunnes treeni on ohitse.

      Tuon avaavan lääkeen kanssa jaksaa vetää ihan tunteja oopperaa ja heavya tai mitä nyt milloinkin tekee mieli laulaa, eikä tee edes tiukkaa mut annas olla jos unohdat vetää lääkkeet pohjalle niin viimeistään 20 minuutin kuluttua saakin sitten sen korkean c:n sijasta kiljuu et: Happee ja köhiminen on kans sitä luokkaa et pullistuuko silmät päästä :D :D :D

      Joo ja vähän samaan tulokseen mun lauluopettajakin tuli. Hän on myös astmaatikko ja painotti et kummankin lääkkeen sekä kortisonin että piipun jälkeen on muistettava huuhdella suu ja nielu jo ihan vain sen takia et estettäis sienitulehdus ja se että tuo estäis jonkin verran sitä äänen käheytymistä.

      • Amina

        Hyvä tietää konsteja! Tällä hetkellä en käytä avaavaa ollenkaan, paitsi ennen jumppaa ,joten otan kokeeksi käyttöön myös ennen laulutreeniä. Kai se tästä, kun ei mene paniikkiin : )

        Maitohappobakteerityypille kerrottakoon, että olen syönyt niitä 4 vuotta putkeen estääkseni vauvoilleni tulemasta ruoka-aineallergioita - ei auttanut siihenkään..... Ei toki ollut haittaakaan.

        Lunta odotellessa


      • Viulisti
        Amina kirjoitti:

        Hyvä tietää konsteja! Tällä hetkellä en käytä avaavaa ollenkaan, paitsi ennen jumppaa ,joten otan kokeeksi käyttöön myös ennen laulutreeniä. Kai se tästä, kun ei mene paniikkiin : )

        Maitohappobakteerityypille kerrottakoon, että olen syönyt niitä 4 vuotta putkeen estääkseni vauvoilleni tulemasta ruoka-aineallergioita - ei auttanut siihenkään..... Ei toki ollut haittaakaan.

        Lunta odotellessa

        ...tuosta avaavasta. Liialllinen käyttö saattaa aiheuttaa käsien vapinaa. Toki tämä taitaa olla yksilöllistä mutta, pari kaveria on kertoneet tuosta ilmiöstä ja itsellänikin se tuli kun vetäsin 4 henkoset (joo treenit vähän hirtti päälle ja oli jo 3 tunti menossa eikä millään olis malttanut lopettaa)

        Olen kyllä huomannut eron laulamisessa kun vetää piippua alle. Tuntuu et laulu kulkee paljon paremmin kuin ennen astma-diagnoosia ja lääkitystä. Ja kyllä tän taudin kanssa oppii elämään, kun vaan opettelee sen et piippu kulkee mukana ihan samalla tavalla kuin avaimetkin. :D


    • minulla myös kortisonilääke ja avaava.minun ääneni käheytyy usein.ja sen olen huomannut että kun karaoketa laulaa niin sen jälkeen ääni vasta onkin käheä.tiedä sitten johtuuko lääkkeestä vai mistä.lääkäri sanoi että ei pitäisi olla ääni käheänä.aika tilattu spirometriaan.saa nähdä mitä se näyttää.

    • Randompaska

      Voiko astmalääkkeet vaikuttaa äänenmurroksen viivästymiseen?

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8604
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      126
      2331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe