Aihe

Mitä helmirihman kaveriksi?

kaksikoiraa

Allas on 250 litrainen, pitkän mallinen.
Kasveja runsaasti. Puhallushiekka pohja. Lämpö ilman lämmitintä nyt 25-26 astetta. Ph lievästi happaman puolella. Virtausta toisessa päässä allasta runsaasti, toisessa vähemmän. Vedenvaihdot 1-1,5 vkon välein 30-50% vedestä.

Ollut käytössä jo useamman vuoden.
Nykyisinä kaloina on parvien jämiä: kardinaalitetroja reilu 10, 3 piikkisilmää, 3 pikkukirsikkatetraa, partamonni ja 2 kuparimonnista.
Eli aika tyhjää on.

Tuttuni on luopumassa akvaarioharrastuksestaan ja kotia vailla olisi helmirihmahaaremi (1 2). Haluaisin nuo upeat kalat itselleni.

Kardinaalit meinasin lahjoittaa pois, samoin kuparimonniset. Kirsikat ovat jo iäkkäitä ja saisi siksi jäädä. Myös piikkikset ja partis saa jäädä.

Eli lähtökalasto olisi:
1 2 helmirihmaa
3 pikkukirsikkaa
3 piikkisilmää
1 partamonni

Olen selaillut useaan otteeseen kalalajeja läpi, mutta pää lyö tyhjää. Toivoisin uusien kalojen sopivan jollakin tavalla teemaan "helmi". Upeaa olisi myös jos kalat toistaisivat helmirihmojen väritystä.
Minusta esim kardinaalit ovat liian räikeitä helmirihmojen kanssa. Eli hillityt, mutta upeat kalat hakusessa.

2

582

  Vastaukset

  • Sopinnee juuri haaremi, lämpötilan voit säätää 26-27 asteeseen.
   Kokeiles kardinaalitetran tilalle hohto- tai/ja rusokiilakylkiä, tosi helmiä ovat tai hehkutetroja, taikkapa harmahtavia intiaaninsulkia.
   Piikkisilmiä voit lisätä reilusti jos tykkäät.

   • Rusokiiloja olen miettinyt, mukavan oloinen ja kaunis kala.

    Lämpöjä on tarkoitus nostaa ja nyt kun lisäsin komannen putken valaisemaan allasta, niin tuntuu lämpö pysyvän tuolla 26 asteen tietämissä vielä.

    Piikkisilmiä ajattelin lisätä, tosin en reilusti. Olen nimittäin mieltynyt monnisiin ja nuoliaisiin, en vain osaa päättää. Monnisia on ollut aina, mutta esim touhunuoliainen on alkanut kiinnostaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   394
   25523
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16387
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15138
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   12786
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   42
   2071