Huoli

Huomisesta

Heippa!
Olen nyt yhdennellätoista raskausviikolla ja viime ultrassa selvisi, että odotan kaksosia. Alkujärkytyksestä toinnuttuamme odotellaan jo innolla kahta uutta tulokasta, vaikkakin raskaus näin alussa vasta onkin. Huolenani ovat alituiset vuodot. Raskauden alussa tuli aivan kirkasta verta kertaalleen (epäiltiin jo keskenmenoakin), jonka jälkeen aina tasaisin väliajoin on tullut ruskeaa vuotoa, kunnes nyt sitten eilen illalla kirkasta verta tuli sitten ihan reilusti. Kipuja ei tosin ole ollut isommassa määrin, mutta pelottaa silti, että kuinka raskauteni käy. Tänään onneksi vaikuttaisi sille, että vuoto lakkaa pikku hiljaa itsekseen. Onko muita kohtalotovereita ja kertokaa ihmeessä, kuinka teidän kohdallanne kävi!? Voiko tuollainen vuotaminen olla normaalia? Tiedän, että tämä voi johtua myös istukan kiinnittymiskohdasta ja olla lähes vaaratontakin, mutta en voi mitään sille, että mietityttää asia.. koko perhe kun odottaa innolla pikku tulijoita.
Kiitokset vastauksista =)..

2

693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bumble-B

      Hei, mulla ei ole kokemusta kaksosraskaudesta, mutta kai ne vuodotkin voi olla ihan samoja, oli sitten kyseessä yksi tai kaksi sikiötä.

      Mulla molemmissa raskauksissa (jotka valitettavasti epäonnistuivat) oli vuotoa. Ekassa raskaudessa vuosivat aluksi kohdunkaulalla kaksi polyyppikasvainta ja saman raskauden aikana istukkaan tuli hematooma josta kirkasta verta vuosi välillä todella rajusti. Kumpikin näistä vuodoista oli loppujen lopuksi aika vaarattomia mutta toki niitä tarkkailtiin. Raskaus meni kuitenkin kesken muista syistä.. Toisessa raskaudessa vuotoa oli kans, jälleen polyypeistä, ja raskaus todettiin tuulimunaksi.

      Ei tästä nyt mitään apua varmaan ollut, tarkoitus oli vain sanoa että vuotoja tosiaan voi olla hyvinkin monesta syystä ilman että se tarkoittaa mitään vakavaa, varsinkin jos sun vauvojen on todettu voivan hyvin. Mutta jos huolettaa, niin sulla on täysi oikeus päästä tutkittavaksi ja vuotojen syy pitää selvittää, tai ainakin yrittää selvittää, aina siinä ei onnistuta. Mun tuttavalla myös vuosi raskauden aikana verta kuin saavista ajoittain, koskaan ei saatu tietää mistä veri tuli, se loppui vasta raskauden viimeisellä kolmanneksella ja terveen lapsen sai.

      • Huomisesta

        Kiitos vastauksestasi!
        Kaksosraskauteni on edennyt nyt normaalisti. Vuotamiset loppuivat suurinpiirtein kolmannentoista viikon kohdalla "kuin seinään". Monta kertaa kyllä tuli epätoivo eteen ja olin jo aivan varma, että keskenmeno on tullut, muttei sitten onneksi kuitenkaan. Viime viikon ultrassakin kaverukset polskutteli virkeänä masussa, eikä heillä vaikuttanut olevan mitään hätää. Vuodon lääkäri epäili johtuvan istukan sijainnista (kuten oli aiemmin jo arveltukin) ja tuumi, että se voi jatkua samankaltaisena loppuun saakkakin, eikä ole välttämättä merkki siitä, ettei kaikki olisi kunnossa. Kehotti lepäilemään, mikäli oireilu jatkuu. Nyt kuitenkin on mieli jo paljon rauhallisempi, kun viikkoja alkaa olla takana sen verran, että ollaan "turvallisemmilla vesillä". Varmuuttahan ei ole koskaan, miten raskaudessa käy, mutta toiveikkaana ollaan ja keväällä nähdään, kuinkas kävikään =)..

        Kaikille saman kokeneille ja kokeville voimia, uskoa ja toivoa! Vaikka alkuraskaus ei siltä vaikuttaisikaan, voi "huoli huomisesta" muuttua "toiveikkuudeksi tulevasta" =) !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1770
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      77
      1388
    3. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      193
      1356
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1308
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1081
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1063
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      912
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      896
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      836
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      804
    Aihe