Folkloristiikka

tiittinnen

Hei!

Hassu kysymys, mihin tehtäviin folkloristit sijoittuvat?
Helsingin yliopiston sivuilla sanotaan: "Folkloristeja on sijoittunut tiedotusvälineiden palvelukseen, kustantamoihin, erilaisiin tutkimus- ja opetustehtäviin, kunnallisiin ja järjestöllisiin kulttuuritehtäviin sekä yritysten tiedotustehtäviin."
mutta minkälaisia nuo tehtävät ovat käytännössä?

Jos joku vaan osaisi vastata...:)

6

1797

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsellesi

      Hej på dig! Voin vastata hassuun kysymykseesi lyhyesti ja ytimekkäästi: nykyään, suoraan työttömyyskortistoon.

      • Pikku Myy

        Sillä myyttitutkijoille ei ole työpaikkoja, ellet ole samalla "teltantekijä" eli käsityöläinen, joka elättää itsensä työllään tai yrittämisellään! Folkloristiikka on läheistä sukua kulttuuriantropologialle ja uskontotieteelle, samoin sosiaalitieteille. Jos sun on pakko jatkaa folkloristiikan pääaineopintoja, niin ota sivuaineeksi esim. sosiaalityön aineopinnot, niin maisterintutkinnon jälkeen olet pätevä ainakin sosiaalityöntekijä, ettet ihan kortistoon joutuisi tai ota toiseksi laudatur-sivuaineeksi kasvatustiede, niin pian siitä pätevöidyt varhaiskasvattajaksi eli lastentarhanopettajaksi ja lapsethan tarvitsevat hyviä tarinoidenkertojia! Itse olen käsityöläisalalla, josta kai tulee leipävirkani, kun siitäkin amk-tutkinnon väännän ja aineenopettajan koulutus on jo takanapäin.


    • kunnan tiedottaja

      Tiedotusvälineiden palveluksessa on toimittajia. Toimittajat tekevät juttuja lehtiin ja ohjelmia radioon ja televisioon.
      Kustantamoissa on esimerkiksi kustannustoimittajia. He mm. etsivät kustannettavia teoksia.

      Tiedottajia on kunnissa, yrityksissä, järjestöissä ja valtionhallinnossa. Tiedottajat tekevät kunnan/yrityksen/järjestön tiedotuslehtiä, henkilöstölehtiä, laativat tiedotteita, nettisivuja, esitteitä.

      Kunnissa ja kulttuurialan järjestöissä työskentelee kulttuurisihteereitä. Kuntien kulttuurisihteerien tehtävistä saa kuvan katsomalla vaikkapa kotikunnan nettisivuilta, mitä kaikkea kulttuuritoimintaa nimenoaan kunta järjestää.

      Em. tehtäviin käy mikä hyvänsä pääaine, myös folkloristiikka. Sivuaineilla voi vähän suuntautua jonnekin ja kielitaitoja, tietotekniikan taitoja yms. kannattaa tietenkin hankkia. Viestintä kannattaa ottaa sivuaineeksi, jos haikailee toimittajan ja tiedottajan hommiin. Hallinto- ja talousopinnotkin ovat hyödyksi.

      Folkloristiikka, kuten hyvin, hyvin moni muukin yliopiston aine, ei valmista suoraan mihinkään tiettyyn ammattiin tutkijaa lukuunottamatta. Työnsaantia auttavat käytännön taidot, työkokemus ja vaikkapa osallistuminen järjestöelämään.

      • muistaa....

        että työllistyminen ei välttämättä ole helppoa ja tarjolla on ainoastaan pätkätöitä. Avautuviin paikkoinin on paljon hakijoita ja pitäisi olla suhteita jo entuudestaan.


    • EksaktiAlaMielummin

      Todellä näin, kannattaa rajusti muuttaa opiskelujen suuntaa.

      Jo maininta, että olet lukenut folkloristiikkaa, antaa sinunsta kevytjärkisen ja tahdottoman humanistin kuvan. Tätä toki harva kykenee lausumaan ääneen folkloristiikkaa lukeneista, mutta seuraus ja käytös on selvä.

      Tämä ainakin diplomi-insinöörien, ekonomien, juristien ja monien muiden silmissä.

      Työttymyyskortistoon valmistuminen on todennäköinen seuraus folkloristiikan alalta.

    • Kulttuurisihteeristä

      Tunnen/tiedän yhden valmistuneen folkloristin. Hän työskentelee kulttuurisihteerinä kunnalla. Titteli taitaa olla joku vähän modernimpi, mutta homma on siis sitä mitä kultuurisihteerit ovat aina tehneet: erilaisten tapahtumien järjestelyjä, paikallisten kulttuuriyhdistysten kanssa yhteistyötä (avustaminen esim. heidän tapahtumissaan ja näyttelyissään), EU-rahoitusten hakemista isompien juttujen toteuttamiseksi jne.

      Hän on sanonut, että viran saamisessa auttoi eniten se, että hänellä oli jo valmiiksi omien harrastustensa kautta laajat verkostot erilaisiin kulttuurin tuottajiin. Näin ollen hänen on ollut helppoa järjestellä paljon kaikenlaisia kulttuuritapahtumia, mistä hän on saanut julkistakin kiitosta.

      En tiedä onko hänellä mitään muodollista johtajakoulutusta, mutta tietääkseni hän on aika hyvä johtamaan kunnan kulttuuritoimessa olevia kesätyöläisiä ja onnistunut löytämään sinne hyviä tyyppejä. Kesätyöläisen lisäksi tällä kultturisihteerillä ei ole alaisia, paitsi jos johonkin EU-projektiin on saatu palkattua määräaikainen projektityöntekijä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe