Hei.
Tiettekö, mitä vaaraa raa'an kanamunan syömisestä on raskaana olevalle? Entä pakastevadelmien?
Söin sellaista jäädykettä, enkä tiennyt sen sisältävän noita =(
Oon nyt 34 0.
kananmuna
7
994
Vastaukset
- Jääprimpressa
Ulkomaiset pakastevadelmat tulee kuumentaa kiehumispisteeseen 2 minuutin ajan ennen käyttöä Noro-virusinfektiovaaran takia raskauden aikana.
Tuo tieto löyty netistä... - a la carte-kokki
Raa'assa kanamunassa on salmonellariski. Tosin Suomessa se on TODELLA olematon riski.
Pakastevadelmien suhteen peesaan edellistä vastaajaa.
Et oo tehnyt mitään vahinkoa vauvalle, joten älä huoli. - odottaja-80
Ensinnäkin pakastevadelmat todellakin täytyy kiehuttaa noroviruksen takia. Yleensäkin kaikki pakasteessa olevat ulkolaiset marjat tulee keittää raskaana ollessa samoin pakastevihannekset.
En osaa sanoa onko raaka kananmuna hyvä asia raskaana olevalle. Ainakin urheilijat syövät sitä ja saavat voimia. ;) Tiedän kuitenkin työni puolesta, että enää ei missään tapauksessa suositella kananmunaa edes puolikypsänä lintuinfluenssan takia. Tietysti nyt on 'hyvä' aika, sillä talvella virus on harvinaisempaa. Minun työnantajani kielsi maailmanlaajuisesti raa'an kananmunan käytön juuri lintuinfluenssan takia. Emme siis tarjoa edes 'häränsilmä' munia pyttipannun kanssa. Olen pitänyt samaa ohjetta kotonakin, vaikka mieheni aluksi purnasi vastaan. Jokainen tavallaan.- rv 21
että entäs sitten esim. majoneesit? Nehän sisältää raakaa kananmunaa enkä ole kuullut, että ne olisi kielletty raskaana olevilta tai että niistä olisi mitään varoituksia tiputaudin takia.
- odottaja-80
rv 21 kirjoitti:
että entäs sitten esim. majoneesit? Nehän sisältää raakaa kananmunaa enkä ole kuullut, että ne olisi kielletty raskaana olevilta tai että niistä olisi mitään varoituksia tiputaudin takia.
Nyt pistit niin pahan kysymyksen, että en osaa vastata. Meillä töissä ainakin käytetään majoneeseja, mutta en ole kylläkään lueskellut raaka-aineiden sisältöä. Kotona en ole majoneesia tehnyt aikoihin, joten ei ole tullut mieleenkään valmistuksessa käytettävä raaka muna. Meillä töissä ei kyllä mielestäni enää itse tehdä majoneesia, se tulee suoraan tehtailta ämpäreissä. Lienekö paremmin tutkittuja? Ei hajuakaan.
Itse kyllä syön majoneesia ja pidän siitä. - turvallisia
Suotta pelkäätte munia..edes niitä löysiä.. Alla oleva kopioitu teksti, löytyy googlettamalla. Ei viitsittäs lietsoa turhia pelkoja! Todennäköisempää on,että jää auton alle tai ajaa hirvikolarin, kun että saa salmonellan SAATIKKA LINTUINFLUENSSAN! Lintuinfluenssa tarttuu hengtysteitse ja Suomessa ei siitä vaaraa. Ainakaan vielä ja toivottavasti ei tulekkaan.
SUOMESSA EI TARPEEN MUUTTAA SIIPIKARJANLIHAN JA KANANMUNIEN KÄYTTÖÄ
26.10.2005
Euroopan Elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on antanut 26.10. lausunnon liittyen lintuinfluenssan (H5N1) esiintymiseen eräissä Euroopan maissa ja kuluttajien huoleen turvallisuudestaan.
EFSA toteaa, ettei ole olemassa epidemiologista näyttöä siitä, että lintuinfluenssa välittyisi ihmisiin ruoan välityksellä. Todennäköisintä on saada tartunta sairaasta elävästä linnusta, ei siipikarjanlihan tai kananmunien välityksellä. EU:n alueella ihmisiin tarttuvaa lintuinfluenssavirusta ei ole todettu siipikarjassa.
EFSA vahvistaa lausunnossaan, ettei siipikarjanlihan ja kananmunien syömiseen liity terveysriskiä. Vaikka onkin epätodennäköistä, että virus tarttuisi ihmiseen ruoan välityksellä, ruoan kuumentaminen kunnolla tuhoaa viruksen. Mikrobiologisten riskien, kuten esimerkiksi salmonellan välttämiseksi siipikarjanliha ja kananmunat tulee kuumentaa ennen käyttöä.
EFSAn mukaan H5N1-viruksen esiintyminen siipikarjanlihatuotteissa ja kananmunissa on epätodennäköistä Euroopassa tällä hetkellä. H5N1-lintuinfluenssavirusta ei ole todettu Suomessa eikä sen lähialueilla.
Suositus siipikarjanlihan ja kananmunien kypsennyksestä ei ole uusi. Suomessa on myynnissä vain kotimaassa tuotettuja kananmunia eikä niissä esiinny salmonellaa. Siipikarjanlihassa sen esiintyvyys on erittäin alhainen.
Suomessa noudatetaan kansallista salmonellavalvontaohjelmaa. Salmonellavalvonta-ohjelman puitteissa salmonellan esiintymistä tutkitaan kanoissa ja lihasiipikarjassa erittäin kattavasti.
Lisätietoja:
Yksikönjohtaja Kyösti Siponen, Elintarvikevirasto, puh. (09) 393 1515, 050 386 8412 - turvallisia
Suotta pelkäätte munia..edes niitä löysiä.. Alla oleva kopioitu teksti, löytyy googlettamalla. Ei viitsittäs lietsoa turhia pelkoja! Todennäköisempää on,että jää auton alle tai ajaa hirvikolarin, kun että saa salmonellan SAATIKKA LINTUINFLUENSSAN! Lintuinfluenssa tarttuu hengtysteitse ja Suomessa ei siitä vaaraa. Ainakaan vielä ja toivottavasti ei tulekkaan.
SUOMESSA EI TARPEEN MUUTTAA SIIPIKARJANLIHAN JA KANANMUNIEN KÄYTTÖÄ
26.10.2005
Euroopan Elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on antanut 26.10. lausunnon liittyen lintuinfluenssan (H5N1) esiintymiseen eräissä Euroopan maissa ja kuluttajien huoleen turvallisuudestaan.
EFSA toteaa, ettei ole olemassa epidemiologista näyttöä siitä, että lintuinfluenssa välittyisi ihmisiin ruoan välityksellä. Todennäköisintä on saada tartunta sairaasta elävästä linnusta, ei siipikarjanlihan tai kananmunien välityksellä. EU:n alueella ihmisiin tarttuvaa lintuinfluenssavirusta ei ole todettu siipikarjassa.
EFSA vahvistaa lausunnossaan, ettei siipikarjanlihan ja kananmunien syömiseen liity terveysriskiä. Vaikka onkin epätodennäköistä, että virus tarttuisi ihmiseen ruoan välityksellä, ruoan kuumentaminen kunnolla tuhoaa viruksen. Mikrobiologisten riskien, kuten esimerkiksi salmonellan välttämiseksi siipikarjanliha ja kananmunat tulee kuumentaa ennen käyttöä.
EFSAn mukaan H5N1-viruksen esiintyminen siipikarjanlihatuotteissa ja kananmunissa on epätodennäköistä Euroopassa tällä hetkellä. H5N1-lintuinfluenssavirusta ei ole todettu Suomessa eikä sen lähialueilla.
Suositus siipikarjanlihan ja kananmunien kypsennyksestä ei ole uusi. Suomessa on myynnissä vain kotimaassa tuotettuja kananmunia eikä niissä esiinny salmonellaa. Siipikarjanlihassa sen esiintyvyys on erittäin alhainen.
Suomessa noudatetaan kansallista salmonellavalvontaohjelmaa. Salmonellavalvonta-ohjelman puitteissa salmonellan esiintymistä tutkitaan kanoissa ja lihasiipikarjassa erittäin kattavasti.
Lisätietoja:
Yksikönjohtaja Kyösti Siponen, Elintarvikevirasto, puh. (09) 393 1515, 050 386 8412
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1302245
Ajattelen sinua nyt
Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu261958Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin
Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti121489Yritys Kannus
Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett121337Olen huolissani
Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis701231- 931048
- 17967
- 88913
Kuin sonnilauma
Taas on Virkatiellä kova meteli keskellä päivää. Ei siinä kyllä toisia asukkaita yhtään ajatella. Tullaan yhden asuntoon17800Syrjintäskandaali Lieksan kaupungin johdossa
Ylen valpas toimittaja kirjoittaa: Lieksan kaupunki kieltäytyi hyväksymästä Vihreiden venäläistaustaista ehdokasta Lieks115752