Koraani ja tiede

Ilmeisesti on aivan oma "islamilaisen tieteen koulukunta", missä päätehtävänä on todistella, että Koraanissa on esitetty kaikki nykyaikaisen tieteen keksinnöt. Samalla "sivubiseneksenä" saatetaan todistella, että Raamattu on väärässä.

Se, miten järkevää Koraanin Allahilta tai muslimeilta tuollainen juttu olisi, vaatinee pienen pohdintatuokion.

Ensiksikin pitää kysyä, onko nykyajan keksinnöt tehty Koraania tutkimalla? Vastaus on, ettei yksikään. Toisekseen pitää kysyä, ketkä sitä tiedettä ovat tehneet, muslimit vai muut? Ja vastaus on, ettei ainakaan muslimit.

Jos nyt sitten Koraanista lötyy "islamilaisen tieten" keinoin esim. ydinfysiikan tai jonkun muun nykyaikaisen tieteen tuloksia, niin johtopäätöshän on, että Koraanin Allah haluaa osoittaa muslimien typeryyden, kun heillä on ollut tulokset käsissä jo vuosisatoja, mutta ne, jotka eivät ole Koraania nähneetkään, ovat tehneet nuo löydöt. Eikä siis Koraanista ole ollut kenellekään mitään tieteellistä hyötyä, vaan on sen lukeminen osoittautunut tässä suhteessa ihan turhaksi.

Mitä sitten vielä siihen tulee, että Raamatussa on virheitä yms, niinkuin jotkut muslimit väittävät, niin Koraani on nimennyt Raamatun Pyhäksi Kirjaksi n. vuoden 700 paikkeilla. Ja vahva todistusaineisto osoittaa, ettei tekstejä ole tuon jälkeen muutettu. Tässä suhteessa Raamatun haukkuminen ei mitenkään erityisesti korota Koraanin arvostusta.

11

1177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin....

      Ei ne tiede-väitteet tai Raamatun virheet ole Islamin pääasia, vaikka nykyään varsinkin tiede asiaa painotetaan monesti liikaa.

    • http://en.wikipedia.org/wiki/Pervez_Hoodbhoy
      Tuossapa esimerkki modernista muslimitiedemiehestä

      Ja tässä hänen mielipiteensä islamin ja tieteen suhteesta:
      http://ptonline.aip.org/journals/doc/PHTOAD-ft/vol_60/iss_8/49_1.shtml#bio

      Siis onhan niitä oikeita muslimitieteilijöitä vieläkin, vaan verrattuna miljardin väestöpohjaan häviävän vähän. Ja sitten esim. tämä ainoa fysiikan nobelin saanut muslimi Abdus Salam, ei olekaan mm. Pakistanin hallituksen mielestä muslimi, kun hän kuuluu Ahmadijja-ryhmittymään, jotka eivät hyväksy uskonsotia.

      Netistä on melko vaikea löytää esim. tuota Hoodboyn esitystä islamin ja tieteen suhteista (ellei hae henkilönimellä), sillä niinpaljon on "todistus"sivuja siitä, miten islam&Koraani ja tiede ovat samaa mieltä jne. Noiden tekstien tarkoitus on luoda uskoa Koraaniin, mutta eivät ne ole pystyneet edistämään tiedettä. Ja syykin on selvä: ne ovat jälkiviisastelua, missä tieteellisen löydön jälkeen sama asia "löydetään" Koraanista. Samantapainen jälkiviisastelu ei ole tuikituntematonta Raamatunkaan "puolustajien" parissa.

      Ja mikä tässä Koraanin tieteellisyydessä on takana? Ainakin yhtenä syynä on tieteen arvostus. Jopa takapajuisimmassa moskeijassa on havaittu lännen (ja ehkä jopa juutalaisten?) ylivertaisuus tieteen ja teknologian saroilla. Eihän islammaista ole tullut juuri yhtään teknistä keksintöä nykyaikana (islamin kultainen aika onkin käsitelty tuolla linkeissä). Tämän alemmuuden kompensaatioksi on hyvä keksiä, että Koraanissa ne on jo olleet mainittu tms. Tätä helpottaa tietenkin monitulkintaisuuden mahdollisuudet (esim. erilaiset vokalisoinnit). Toki jää hieman hämäräksi, etteikö samalla tehdä pilkkaa muslimeista, joilla on ollut tiedon avaimet käyttämättöminä käsissään vuosisatoja.

      Mutta sitäpä ei taida Koraani-"tieteen" edustajat selittää, miksi nekin hienot keksinnöt ja tieteen tulokset, mitä he Koraanista jälkikäteen löytävät, on usein lännessä asuvien juutalaisten keksimiä ja löytämiä. Vai löytyykö Koraanista maininta, että juutalaiset ovat tieteessä ja teknologiassa muslimeja etevämpiä?

      Koraani ei ole tieteen oppikirja, eikä ole Raamattukaan. Jälkimmäiseen pohjautuvien kulttuurien piirissä kuitenkin näyttää nykyään tiede menestyvän. Raamatulla voi siis olla enemmän insipiroivaa vaikutusta.

      • Submitter

      • tietää mihin perustuvat "länsimaisen" tieteen saavutukset ja mitkä ovat olleet suurimpia esteitä kehitykselle.

        Suurimpana esteenä on ollut krisselismi, joka on taannuttanut kehitystä merkittävästi taaksepäin. Esimerkkinä tuo maakeskeisyys, useissa sivistyneissä kulttuureissa, ml. kreikassa tiedettiin jo paljon ennen kuin jeesussatu alkoi, että asia ei ole noin.

        Esimerkkejä löytyy lukemattomia.

        Samoin pönttömiehen argumentointi islaminuskoa vastaan perustellena asiaa länsimaisella kehityksesllä kusee, koska jokainen sivistynyt ihminen tietää missä länsimaiset tiedemiehet pakoilivat ja tekivät tutkimustyötään pimeällä keskiajalaa, krisselismin valtakaudella.

        Aivan oikein, muslimien parissa jotka suhtautuivat tieteen tekemiseen positiivisesti, toisin kuin kilpaileva väkivaltauskonto.


    • on ylivertainen

      tieteen alalla. Se tietää jo sellaista, mitä nyky-
      tiede ei vielä tiedä.
      Esim Suura 18:86
      "Aurinko laskee sameaan lähteeseen."

      Suura 11:56
      "Ei ole eläintä, jota hän ei johdattaisi hiustupsusta."

      Vau!

      • tutkinut

        Asioita kovin tarkasti?

        Ettet vain sortuisi arveluihin?


      • saavutuksista

        Juo kamelin kusta.

        ”Profeetta käski heitä seuraamaan hänen kameleitaan ja juomaan niiden maitoa ja virtsaa, joten he seurasivat kameleita ja joivat niiden maitoa ja virtsaa kunnes heidän ruumiinsa tulivat terveiksi.” (Vol. 7:590)

        Kastele kärpästä juomassasi

        Muhammed sanoi: ”Jos kärpänen tippuu kenen tahansa teistä juomaan, hänen tulisi kastaa sitä (juomassa), sillä sen toisessa siivessä on sairaus ja toisessa parannus sairauteen.” (Vol. 4:537)

        Täytyy sanoa, että kyllä Koraani tietää asiat paremmin kuin moderni lääketiede.


      • .............
        saavutuksista kirjoitti:

        Juo kamelin kusta.

        ”Profeetta käski heitä seuraamaan hänen kameleitaan ja juomaan niiden maitoa ja virtsaa, joten he seurasivat kameleita ja joivat niiden maitoa ja virtsaa kunnes heidän ruumiinsa tulivat terveiksi.” (Vol. 7:590)

        Kastele kärpästä juomassasi

        Muhammed sanoi: ”Jos kärpänen tippuu kenen tahansa teistä juomaan, hänen tulisi kastaa sitä (juomassa), sillä sen toisessa siivessä on sairaus ja toisessa parannus sairauteen.” (Vol. 4:537)

        Täytyy sanoa, että kyllä Koraani tietää asiat paremmin kuin moderni lääketiede.

        Mutta nuo ei edes ole Koraanista....


      • ovat pyhiä ohjeita
        ............. kirjoitti:

        Mutta nuo ei edes ole Koraanista....

        Ne hadithit, jotka Muhammad on lausunut profeettana ovat muslimeille normatiivisia. Ne määrittelevät muslimien lämäntavan eli alahan juoda kusta ja kastella kärpäsiä juomassasi.


      • mennyt siis
        ovat pyhiä ohjeita kirjoitti:

        Ne hadithit, jotka Muhammad on lausunut profeettana ovat muslimeille normatiivisia. Ne määrittelevät muslimien lämäntavan eli alahan juoda kusta ja kastella kärpäsiä juomassasi.

        kamelin kusi päähän?

        Jotenkin tuo kivittämis- ja käsienkatkomistouhu viittaa siihen.


    • asiaako??

      42:29 Hänen tunnusmerkkejään ovat taivaan ja maan luominen ja ne elävät olennot, jotka Hän asetti kumpaankin. Hänellä on myös valta koota ne yhteen milloin tahtoo.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      295
      3239
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1601
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1117
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe