Puhallusvillaako purun päälle

Anonyymi

Loivaharjakattoinen talo 60- luvun lopulta. ullakolla(tosi ahdas) purua sellanen 15 senttiä. ajattelin lisäeristää puhallusvillalla. mitä sinne puhaltaisin? Onko jokin suu miksi ei villaa purun päälle? purun poistaminen vaatisi katon purkua, koska tila niin matala että juuri ja juuri siellä mies konttaa.

7 kommenttia

Vastaukset

 • purkaa,imuautolla saa hyvin jos pystyy konttaamaankin.

 • vaikkapa parocin sivulta ohjeita lisäeristämiseen.

  Kyllä siihen voi hyvin puhaltaa ekovillaa päälle.

 • Taitaa sulla olla kylmä yläkerrassa, jos yläpohjassa eristeenä vain 150mm purua!

  Taitaa suositukset yläpohjan eristeeksi olla jotain 300 - 350mm villaa. Tuo 150mm purua vastaa jotain 75mm villaa!

  Meillä oli saunarakennuksen yläpohjassa 200mm purua ja laitoin päälle saman verran selluvillaa. Tuokin on vielä vähän alarajoilla, mutta lumi pysyy katolla ja myös harjalla.

  Vuorivillaahan ei kaiketi saisi laittaa purun päälle yläpohjassa, mutta selluvilla (puhallusvilla) sinne sopii hyvin.

  Hormin eristyksissä on oltava tarkkana, sekä puru että selluvilla palavat hyvin...;)

  • kokeiltiin kosanilla , ei syttynyt , kaasuhitsausliekki sai selluvillan kytemään .

   Kuitenkin vain palosuojalevy on hyväksytty esim. hormin eristykseen .

  • vaikea saada palamaan , kirjoitti:

   kokeiltiin kosanilla , ei syttynyt , kaasuhitsausliekki sai selluvillan kytemään .

   Kuitenkin vain palosuojalevy on hyväksytty esim. hormin eristykseen .

   Soita imuauto paikalle, ja ne tyhjentää ensin purut pois ja sen jälkeen vasta uutta villaa. Monet puhallusvillayritykset tekevät eristevaihtoja.

   Tämänhetkinen yläpohjan eristesuositus on noin 500mm, tarkista esim. motivan sivuilta. Mutta energian hinta nousee jatkuvasti jolloin myös eristepaksuudet kasvavat.

   Purun päälle kanattaa ainoastaan laittaa mineraalivillaa (lasi tai vuorivillaa), selluvilla muodostaa kostuessaan ilmaa läpäisemättömän kalvon (tulee paperimassaa) jolloin purut kostuessaan ovat mainio paikka homeelle. Vuorivilla taas päästää kosteuden läpi jolloin kosteus ei jää rakenteisiin.

   Selluvillan saa palamaan, "talonpalosimulaatiolla", eli laita esim. selluvillaa peltipalan päälle ja lämmitä alapuolelta (palot alkaa sisätiloista jolloin kuuma ilma lämmittää selluvillaa). Tällöin boorihappo haihtuu ilmaan (haihtuu myös vuosien varrella). Tämän jälkeen selluvilla palaa yhtä hyvin kuin sanomalehti.

  • Tosiasiassa VTT on laskenut, että yläpohjan eristeenä 500mm villaa maksaa itsensä takaisin vielä varsin nopeasti ja on erittäin kannattavaa sekä taloudellisesti että ekologiselta kannalta. Tuon puolen metrin jälkeen hyötysuhde heikkenee taloudellisesti.

   Vuorivillaa saa laittaa purun päälle ja on jopa suositeltavaa. Sellua en booriyhdisteiden vuoksi suosittelisi kenellekään, en seiniin enkä yläpohjaan. Myös paloturvallisuus erittäin kyseenalainen. Vuorivilla on hengittävä, eristää hyvin, ei juuri kastu eikä varmasti pala.

 • Lasivillaa ei voi laittaa purun päälle koska se ei kykene varastoimaan kosteutta vaan vettyy ja sen jälkeen on yläpohja homeessa. Ainoastaan selluvillaa purun päälle

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.