Apua koliikkiin

työlästä

Minun vauvani aloitti huutamisen jo sairaalassa. Aluksi en tajunnut, ettei se ollut ihan normaalia. Vasta kun kokenut hoitaja vauvaani(tuolloin n.1kk ikäinen)pideltyään sanoi vahvasti epäilevänsä koliikkia, aloin tajuta, mistä on kyse. Niinpä kyselin sitten joka puolelta, mitä voin itse tahdä.

Aloin hieroa vauvaa 2 kertaa päivässä, kerran aamupäivällä ja kerran iltapäivällä, kirjastosta löytämäni vauvahierontakirjan ohjeiden mukaan, Annoin rela-drops -maitohappobakteereja, karsin omaa ruokavaliotani(täysimetin): -sipuli, kaali, hiivalla kohotettu leipä, ruisleipä, vahvat mausteet, lanttu, musta tee, suklaa, salmiakki, maitotuotteet -, kannoin liinassa, heijasin,... ja pidin taukoa lisä-D-vitamiinissa (testailin välillä vaikutusta)

Kun jaksoin nämä kaikki tehdä, vauva voi suhteellisen hyvin, mutta jos esim hieronta jäi väliin, seuraava päivä oli heti pahempi, samoin lipsumiset ruuan kanssa kostautuivat. Tämä vaihe kesti vähän yli kolmen kuukauden ikään asti. Muutoksen vauvan voinnissa ja suoliston kehityksessä huomasi selvästi, kun vaipan sisältö muuttui terveemmän näköiseksi.
Ja kun jaksoin tämän tehdä, myös muu perhe voi paremmin, kun huuto ei enää rassannut kaikkien hermoa. Tosin koliikkivaihe vaati mieheltä huomattavasti aiempaa suurempaa panostusta muiden lasten ja kodin hoitoon, mikä sinällään on vain positiivinen asia!
Nyt vauva on jo 9kk, iloinen ja hyväntuulinen tenava, oikea pikku aurinko. :)

2

1830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marrasvauva 07

      Kysyinkin, kun kirjotit että vaivojen helpottuessa kakan väri muuttui, eli onko koliikkivauvan kakka millaista ? ja miksi muuttui ? Meillä on myös ollut itkuisuuskohtauksia ( en tiedä vielä onko koliikkia, vai ihan ilmavaivoja) ja vauvan kakka on vihertävää, käsittääkseni pitäisi olla keltaista ??

    • myös olla.

      Meidän muksulla meni koliikki sillä ohi kun lopetin d-vitamiinin kokonaan, kun ei edes merkin vaihto onnistunut ja jonkin aikaa pidettyäni preikkiä aloitin uudelleen olisiko ollut tippa vai kaksi päivässä, mutta todellakin radikaali vähennys ja jos koliikki alkoi uudelleen taas pidin preikkiä.
      Tasan kahden päivän kuluttua d-vitamiinin lopettamisesta loppui huutokin, melkein tunnilleen.
      Mukula on nyt terve ja vahva eikä tullut mitään luunvääristymä vaivojakaan.
      Puhuin usean äidin kanssa tästä ja näin hekin tekivät ja olivat huomanneet d-vitamiinin vaikutuksen koliikkiin.
      Pienen lapsen vatsa ei kestä niin kovia d-vitamiini määriä yleensä kuin ohjeissa sanotaan.
      Taisi Arvo Ylppö vetää hatusta nuo tarvittavat määrät.
      Mieheni selvitti ulkomaillakin sattuneet koliikki tapaukset ja niissä oli menty jo d-vitamiini myrkytyksen oireisiin johtuen ihan liian suurista vitamiini määristä mitä lääkärit ulkomailla määräsivät tietämättömyyttään.
      Pois kokonaan ei d-vitamiinia saa jättää, mutta pikku tauko ei ketään vahingoita ja sitten aloittaa uudestaan pienemmällä määrällä.
      Kannattaa kuitenkin käyttää lapsi lääkärissä ja pois sulkea kaikki muut mahdolliset tekijät, sillä lapsi ei ole mikään koekaniini.
      Lapsen tultua noin kahdeksan kuiseksi hän sieti jo hyvin d-vitamiinia.
      Nykypäivänä kannattaa kuitenkin miettiä että, jos syöttää pelkästään äidinmaidon korviketta kuten Tuttelia joten minä tein, niin siihenkin maitoon on jo itseensä lisätty d-vitamiinia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe