Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

BRIO vai Emmaljunga

yfghugg

onko kokemuksia kaksosten yhdistelmävaunuista? ollaan katseltu ja vertailtu kahta mallia ja näistä pitäisi päättää... emmaljungan twin city cross ja brion double wawe. emmaljungat 2 kantokassia n. 900 euroa ja briolta sama setti n. 650 euroa. onko emmaljunga oikeasti niin laadukas että kannattaa maksaa noin paljon enemmän?

18

18396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ole laadukas

      Ei kannata maksaa siitä ylimääräistä. Parempia vaunuja valmistavat mm. ABC design ja Cosi. Lisäksi kannattaa tsekata Saksan nettikauppojen tarjonta. Hintaluokka on ihan eri kuin Suomessa ja toimitukset sujuvat hyvin Suomeenkin.

      Emmaljungalla on hyvä maine, mutta monilla on huonoja kokemuksia siitä. Useat mallit valmistetaan Kiinassa, joten laatu on sitä sun tätä.

      • yfghugg

        Kiitos vaan vastauksesta, mutta noista saksalaisista nettikaupoista löytyy tosi vähän kaksosten malleja ja useissa malleissa on pienet renkaat jotka eivät varmasti vedä vertoja isoille ilmatäytteisille kumirenkaille (suomen loskakelejä ajatellen)


      • vm 1995
        yfghugg kirjoitti:

        Kiitos vaan vastauksesta, mutta noista saksalaisista nettikaupoista löytyy tosi vähän kaksosten malleja ja useissa malleissa on pienet renkaat jotka eivät varmasti vedä vertoja isoille ilmatäytteisille kumirenkaille (suomen loskakelejä ajatellen)

        ostimme emmaljumgan silloisen uutuus-mallin double-grizzlyn kaksosillemme. pettymys oli suuri; rattaiden pyörien keskiöt olivat niin ulkonevat, että vaunuilla oli todella hankala asioida busseissa ja kaupoissa, lisäksi, kun laski selkänojat ala-asentoon lepäsivät vauvat hivenen päät alempana kuin peput. siis liian leveät ja epämukavat. vaihdoimmekin pian oran rattaisiin, ja olimme tyytyväisiä, niillä mahtui jopa tavalliseen bussiin ja silti lapsilla oli tilaa mukavasti. lieneekö emmaljungan laatu noista ajoista parantunut???


      • ......
        vm 1995 kirjoitti:

        ostimme emmaljumgan silloisen uutuus-mallin double-grizzlyn kaksosillemme. pettymys oli suuri; rattaiden pyörien keskiöt olivat niin ulkonevat, että vaunuilla oli todella hankala asioida busseissa ja kaupoissa, lisäksi, kun laski selkänojat ala-asentoon lepäsivät vauvat hivenen päät alempana kuin peput. siis liian leveät ja epämukavat. vaihdoimmekin pian oran rattaisiin, ja olimme tyytyväisiä, niillä mahtui jopa tavalliseen bussiin ja silti lapsilla oli tilaa mukavasti. lieneekö emmaljungan laatu noista ajoista parantunut???

        Meillä tosin on Twin City Crossit vm. 2008, joten en tiedä onko uusimpiin tullut vielä lisää korjauksia. Kun vauvoja pidettiin vielä kantokasseissa, oli makuuasento mielestäni hyvä, kunhan kassit oli kunnolla rattaisiin "ängetty". Kun kassit jätettiin pois, huomasin kyllä lapsen olevan kaikkein alimmassa asennossa pikkuisen pää alaspäin. Siitä yhtä pystympi säätö kuitenkin toimii nukkumiseen suht. hyvin, kun kyseessä ei ole pieni vauva (ja pieni vauvahan tarvitseekin näissä joka tapauksessa kantokassin). On siis melkein täysi makuasento, mutta pää peppuun nähden vähäsen koholla. Olikohan noissa vanhoissa ehkä vähemmän noita säätöportaita?

        Yksi pikkuongelma on, että ainakin meidän taaperot havahtuvat helposti, kun vieruskaverin penkkiä säätää. Jos siis toinen herää uniltaan aiemmin, ja haluan nostaa hänet istuma-asentoon, havahtuu helposti toinenkin. Ja sama juttu, kun yritän laskea toista makuuasentoon. Aina tulee pieni tärähdys ja naksaus, johon vähemmän sikeästi nukkuva lapsi havahtuu. En sitten tiedä, johtuuko myös omasta kömpelyydestäni, vaiko vain noiden säätöjen. ;) Myös omat kuomut olisivat kova sana, jos toinen torkkuu ja toinen haluaa katsella ympärilleen. Jos rattaita käyttää "tavallisilla" sisaruksilla, joilla on aivan erilainen unirytmi, ovat nuo varmasti vielä isompia miinuksia. Lisäksi jotkut tykkäävät väliseinästä, jotta lapset eivät häritsisi toisiaan. Meillä ei sen puuttuminen ole ollut ongelma. Enemmänkin kiva, kun ovat lähekkäin. Ja vielä yksi juttu: kantokassit olivat lämpimällä ilmalla kuumat, mikä voi kevät- tai kesävauvoilla olla ikävä juttu. Meillä niistä onneksi luovuttiin kokonaan juuri kesän tullen.

        Ja pyörät ovat kyllä leveällä meidänkin mallissa. En nyt noista keskiöistä muista, mutta muutenkin pyörien väli on tosi leveä. Itse kori (tai miksi sitä osaa missä istutaan nyt sanotaankaan?) ei ole kauhean leveä. Sen puolesta mahtuisi kapeammistakin ovista, mutta pyörät jäävät jumiin. Tämän takia olemmekin nyt vaihtamassa kapeampaan malliin. Ehkä noiden "leveiden" pyörien etu on sitten tukevuus. Voisi näin maalaisjärjellä kuvitella rattaan olevan tukevampi, kun on alhaalta noin paljon leveämpi, mutta enpä tiedä.

        Tulipas nyt haukuttua rattaita, joihin ollaankin sitten muuten oltu tyytyväisiä! ;) Ovat tosiaan tukevat ja turvallisen tuntuiset. Koostaan huolimatta todella kevyet ja muutenkin mukavat työntää, niin minulle pienikokoisena naisena, kuin kookkaalle miehellekin. Kulkevat hyvin vähän joka kelissä ja huonommillakin teillä. Renkaat ovat olleet erinomaiset, samoin jousitus. Ehdoton plussa moneen malliin verrattuna on, että isommatkin lapset voivat matkustaa selkä menosuuntaan. Ainakin meillä taaperot näyttävät tykkäävän tästä, ja äiti samoin, kun näemme toisemme koko ajan kunnolla. Tuo on juuri se ominaisuus, josta luopuisin hiukan pitkin hampain. Nyt meillä harkinnassa olevissa kapeammissa malleissa vain pieni vauva voi matkustaa noin päin, ja taapero vain naama menosuuntaan. Jos siis jollain on tiedossa kapeat tuplarattaat, joissa isommatkin lapset voivat olla naama työntäjään päin, kertokaa ihmeessä! ;)

        Ja tosiaan nämä jutut koskivat tuota vuonna 2008 mynnissä ollutta Twin City Crossia. Uuudemmat ja vanhemmat mallit ovat asia erikseen.


    • -äiti-

      Omilla kaksosillani oli aikoinaan Emmaljungat ja ne olivat mielestäni hyvät.

      Vaunuvalintaa suorittaissa, on hyvä kiinittää huomioita renkaiden kokoon. Isoilla pyörillä on helpompi liikutella raskaampaakin taakkaa, kelissä kuin kelissä.

      Ja ulko-oven-/ hissinleveys on myös syytä huomioida, että mahdutte yhtenä kappaleena sisään ja ulos.

    • emmaljunga

      Meillä on emmaljungan twin city cross-yhdistelmät ja ne on ostettu heinäkuussa. Maksoivat 690 euroa ja kun siihen ostettiin mukaan hoitolaukku ja jalkapeite niin yhteishinnaksi tuli 770 euroa. Itse olen ollut tyytyväinen vaunuihin. Kantokassit vievät yllättävän suuren tilan vaunuista ja meillä tytöt nukkuvatkin makuupusseissa. Kantokassit meillä kyllä on myös,toinen ostettiin hyväkuntoisena lastentarvikekirppikseltä hintaan 5 euroa ja toinen huuto netistä hintaan 10 euroa ja myös hyväkuntoinen.

    • nonkki

      Meillä on ollut vuoden käytössä Brion Double Wawe-rattaat ja olen ollut niihin todella tyytyväinen. Rattaat ovat käytössä eri-ikäisillä sisaruksilla. Aluksi vauvalla oli brion pehmeä kantokassi ja 1v 9 kk sisko istui vieressä. Nyt 1v ja 2 v 9 kk mahtuvat hyvin istumaan rattaissa vierekkäin. Minulla ei ole mitään moitittavaa rattaista, ovat toimineet todella hyvin ja voin suositella.

      • TYÖNNELLYT

        Meillä kans noi brion ja itsekkin päädyin niihin alemman hinnan ja laadun vuosi.Sekä olivat mielestäni paljon ketterämmät kun emmaljungan.Ja paljon plussaa sai brio kun on rautanen tavarakori ja sen päällä vielä ne mustat sivusuojat kulkee kauppaostokset hyvin mukana ja kokemusta kyllä löytyy kun ovat joka päiväisessä käytössä kun ei omisteta autoa.::))minäkin suosittelen!!!


    • KEH

      Me ostettiin käyettynä Emmaljungan Twin City Cross, olivat yhdessä perheessä käytössä olleet ja siis kuin uudet kun ostimme.
      Hintaa satsille tuli n.500e ja KYLLÄ SUOSITTELEN! Todella hyvä kulkupeli. Tukeva, kestävä, silti kevyt. Ja todella hyvä kulkupeli huonommallakin kelillä, testattu tänä syksynä/talvena sohjossa ja kevyesti kulki, kiitos isojen renkaiden!

      • jamapi1976

        EMMALJUNGA TWIN CITY CROSS -kaksosten rattaat.
        Ostettu 4/07 eli takuuta vielä yli vuosi jäljellä. Väri on red racing. Rattaat lähes käyttämättömät ja sen vuoksi lähes uudenveroiset. Mukaan lisävarusteena ostettu jalkapeite. Nyt myydään sopuhintaan, kun tarvetta ei kaksosten rattaille enää ole (esikoinen kasvoi ohi).
        Ota yhteyttä jamapi(at)gmail.com


    • suosisaksalaista

      itse olen sitä mieltä, että emmaljungat ovat suomessa aivan yliarvostettuja, kun esim. katsoo keski-eurooppaan niin siellä ei edes taida kukaan myydä niitä. itse vertasin juuri vaunuja ja päädyin tilaamaan hartanit täältä www.vauvamaailma.fi, oli edullinen ja samat ominaisuudet kuin muillakin.

    • niksu06

      Meillä on Emmaljungat ja olen ollut todella tyytyväinen. Toki ovat leveät, mutta otimme sen huomioon kun mittailimme mahdummeko kotiovesta yms. Ratkaisevat asiat näihin päädyttäessä oli, että Twin city cross vaunuissa on isot pyörät (pääsemme lumessa eteenpäin, meillä kun ei aurata aina kovin nopeasti ja pientä lumimäärää vielä hitaammin). Toinen tärkeä asia oli sisätilan suuruus. Hankimme vaunut vaunuttelua varten, toki niissä myös nukutamme. Tärkeää siis oli että niillä pystyy liikkumaan hyvin meidän olosuhteissa.

      Hankimme myös peräkkäinistuttavat matkarattaat, näillä voimme sitten liikkua kaupoissa tai muualla missä on vähemmän tilaa.

      Kannattaa miettiä mikä on omiin tarpeisiin sopiva vaihtoehto.

      Emmaljungat on hintavat, mutta olemme olleet todella tyytyväisiä!

    • vaunuttelija

      Meidän tytöillä on ikäeroa vuosi, ja ostimme Brion Double wavet kesällä 2006. Ne ovat olleet kovassa käytössä ja osoittautuneet hyviksi. Ainoa haittapuoli on se, että kuomu jää matalaksi lasten kasvaessa. Istumaan mahtui vielä hyvin (2v. ja 3v.) mutta päät ottivat jo kattoon. Emmaljungia en ole kokeillut, liekö sama ongelma niissä.

      • jepulisjuu

        Briot on hyvä jos tykkää hömpsyttää lasta koko ajan niin että pää on sekasin. Esim. lenkkeilyssä lapsi on kokoajan kuin hyppykiikussa, ne meinaan on niin löysät etten oo koskaan nähny että niitä voisi pukata niin että lapsi saa olla paikallaan niin ettei koko ajan pää hötkyä.. Ite siksi tykkään esim emmaljungista koska lapsi saa matkustaa kyydissä mukavasti! onkai ne vähän raskaammat ku briot, mutta ite aattelen ensisijaisesti lasta, sitten itseäni.. Ite oon kyllä nyt ostamassa Teutonian tuplat. ykkösinä on nyt emmaljungan Cerox ja lenkkirattaina ihan parhaat maholliset!!


    • tyytymätön

      Meillä oli Briot,eikä jääny hirveen hyvä fiilis niistä.Ne on tosi leveät,sain runnoa ne ovista sisään ja ulos,ja monet kerrat kiroiltiin kun eivät mahtuneet bussiin jossa oli edes pienet matkarattaat.Ne on myös painavat,meillä kun molemmat lapset istuivat vielä rattaissa isommat ostokset oli syytä jättää kauppaan,varsinki talvella.Ja kerran olin menossa asioille mutta en mahtunutkaan hissiin joten oli pakko jättää menemättä sillä kertaa.Eli en siis tykännyt ollenkaan.
      Itse olen nyt hankkimassa kaksostenrattaita taas ja käyn kyllä kunnolla kokeilemassa ja mittaamassa kaiken ennenkuin teen päätöksen.
      Mietityttää kyllä myös miksi 3-vuotias vielä istuu rattaissa?

    • mamma77

      Meillä ollut Oran kaksostenrattaat ku pojat oli pienempiä ja todettiin ne hyviksi, mahtu ovista sisään ja tilaa oli hyvin kahdelle sisarukselle. Nyt tulossa kaksoset ja aion käydä ostamassa Ora Landit , varmaksi ja hyväksi todettu merkki.

    • Tuplamama08

      Sekoitan pakkaa hieman. Itse olemme olleet todella tyytyväisiä Teutonian Team alu S 4 rattaisiin. Olivat aikoinaan hieman kalliimmat, mutta ovat olleet todella hyvät. Kävimme kovasti vaunuja lasten liikeissä katsomassa, mutta hinnan takia päädyimme ostamaan Saksasta. Vaunut ovat olleet kaytössä nyt kolme vuotta. Nykyään kait kyseistä tuotetta saa Teutonia team Cosmo nimellä ja käytettynä vielä tuolla vanhallakin.

      Ihan parasta ovat olleet isot pyörät ja kääntyvät etupyörät. Monelta hartia jumitukselta ollaan vältytty, kun ei ole tarvinnut nostella ja ovat toimineet moitteettomasti epätasaisessakin maastossa. Valitsit minkä merkin tahansa, kiinmitä huomiota kääntyviin etupyöriin ja pyörien isoon kokoon.

    • DubbelMommy11

      En huomannut että kukaan olis maininnu Carenan Double Swing rattaita tässä yhteydessä. On hyvät. Itse sain ystävältäni sellaiset, kun noita tuplia odottelin.

      Ensin mentiin mukavasti "kiinteissä" koppareissa, jotka ikäväkseni voin todeta, että jäivät melko pian pieniksi.. :( Nyt kun pojat ovat "hieman" kasvaneet (molemmat n.80cm / 11.5kg / 9kk) ollaan muunnettu ne rattaiksi.. Ainut huono puoli on, että heittoaisaa ei löydy joten lapsukaiset matkaavat aina nassu meno suuntaan päin..

      DS:ssä on suhteellisen isot pyörät, ja edessä lukittavat pyörät, jotka saa myös kääntyviksi.. Mahtuvat suhteellisen pieneen tilaanm, esim. auton takaluukkuun. Mielestäni, kun noita Carenan yhditelmiä netistä selailin, ei hintakaan ole mikään päätä huimaava..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe