Lanttupaistikkaat

eno elmeri b

Lanttupaistikkaat oli tosi hyviä.
Sanokoon hep, kuka on syönyt niitä.

9

2406

1Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kai**

      Ennen tosi uunissa paistetut.
      Vaan nykyisessä sähkö uunissa ei tule kovin hyviä.
      Menettelee kylläkin parempien korvikkeena.

    • Fanni

      Hep, hep ! Pidän kovasti hyvästä lantusta. Lapsena teimme jo lanttupaistikkaita kuorineen.
      Hyvä pesu harjalla ja riittävä haudutus leivinuunin jälkilämmössä.
      "Pakkaus" on sen verran tiivis, että mehukkuus säilyy.
      Oikea herkku se oli sen ajan lapsille. Isovanhempina voisimme kokeilla, mitä nykylapset pitävät siitä.
      Heikommin säilyvät, pehmeämmät nauriit söimme alkusyksystä raakana heti niiden jouduttua.
      Kannattaa kokeilla patakukkoa lantusta ja hyvin ohutsilavaisesta sianlihasta. Tulenkestävään vuokaan alle kerroksittain siivutettua lihaa ja lanttua, suolaa kohtuullisesti. Kanneksi sekoitan monitoimikoneella ruistaikinan. Käytän siihen kolmea lajia ruisjauhoa: karkeaa puuroruisjauhoa, ruisjauhoainesta, tavallista ruisjauhoa, toisinaan sitä riihelle maistuvaa.
      Pitkä haudutus lämpöä laskien takaa mehevyyden. Pidän paksusta kannesta.

      • Fanni

        Käytän patakukon kansitaikinaan hieman hiivaa. Kansi on kiinteää, hyvin leikattavaa ja maukasta.


    • -hauvikkaita,

      kuten meilläpäin sanotaan, olen syönyt, ja hyviksi havainnut.

      • lepomieli

        Olen Savosta kotoisin ja siellä ainakin silloin kun olin lapsi tehtiin lanttuhaudikkaita ja ne oli hyvää ja äitini teki lanttukukon laittoi lanttujen sekaan vähän voita ja sitten kun kukko otettiin uunista hän teki pienen reiän kukon kanteen josta laittoi sinne kermaa se meni joka lantun väliin ja syötiin vasta jäähtyneenä sen parempaa en tiedä mitään .


    • Öpönen

      Herkkujen herkku, nyt sitä uuniin hautumaan ! Onkos kukaan syönyt junkkivelliä ? Mitä luulet sen olevan ?

    • Oiko

      Sianliha- ja lanttukuutiot sipuli kevyesti pannun kautta pataan. Sekaan hieman lientä ja pippuria. Haudutus. Vanhanajan pataruoka vetää vertoja nykysorteille. Kokeilkaa ihmeessä !

    • reseptejä

      Tässä vanhoja reseptejä. Lukekaa.

    • Peruna- ja lanttupaistikkaat teimme pellolla perunannostoaikaan. Perunamaahan kaivettiin kuoppa jossa poltettiin puita ja saatiin hiillos. Hiillokselle perunat ja lantut, sitten paistikkaat peitettiin mullalla ja annettiin hautua kypsiksi.
      Ne olivat meidän peruna- ja lanttupaistikkaamme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      104
      7644
    2. 107
      5798
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      83
      5127
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      139
      4506
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      11
      3190
    6. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      54
      2919
    7. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      54
      2843
    8. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      61
      2417
    9. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2414
    10. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      56
      2016
    Aihe