Aihe

jättivesitähdikki

lotta

340 l akvaariossani on mm. jättivesitähdikkiä, joka kasvaa kyllä hyvin mutta pudottaa vanhat lehtensä tosi nopeasti. Ensin niihin ilmestyy reikiä muutama ja sitten ne sulavat/rispaantuvat reunoista ja kellertyvät ja irtoavat.
Valaistuksena on 2kpl 40 w putkea, sun-glo ja aqua-glo, ph on 7 ja kh 3, hiilidioksidia tulee Tetran co2 Optimatilla. Suodatuksena Eheim 2226 ulkosuodatin ja Fluval 4 sisäsuodatin. Nitriittiä ei ole, nitraatteja n. 15 mg/l. Vettä vaihdan 120 l viikossa.
Kirjojen mukaan reikiintyminen johtuu liiasta nitraatista/vanhasta vedestä. pitäisikö vettä siis vaihtaa enemmän vai mitä voisin tehdä? Auttaisiko lisävalaistus? Myös liuskavesitähdikin alimmissa lehdissä on reikiä mutta se ei pudota lehtiään eivätkä ne rusketu.

2

151

  Vastaukset

  • Ei vettä ainakaan useammin kannata vaihtaa. Hyvä suositus veden vaihdolle olisi kerran kahdessa viikossa kolmasosa vedestä. Jättivesitähdikkejä ei saa istuttaa liian tiheästi, koska alimmat lehdet eivät saa silloin valoa ja ne tippuvat.

  • Nyt muumipeikko puhuu ihan omiaan. Yleinen suositus on että vettä vaihdetaan kerran viikossa 30-50% toki voi vaihtaa harvemminkin jos vesi arvot ei liikaa muutu vedenvaihtojen välissä. Tavaksi kannattaa kuitenkin ottaa vaihdot kerran viikossa. Pienissä altaissa voi vettä joutua vaihtamaan useasti viikon aikana. Itse vaihdan 700l akvaariooni 350l vettä viikossa ja tämä on minun akvaariooni mittauksien mukaan juuri passeli vedenvaihtoväli. Jokaiselle sopiva veden vaihto väli ja määrä löytyy ajan kanssa säännöllisillä mittauksilla.

   Jättivesitähdikille voisi laittaa pohjalannoitetta jos sitä ei jo käytetä. Kasvi tykkää säännöllisestä lannoituksesta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   11588
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   7689