veljeni kuoli armeijan takia

ikuisesti murheellinen

Oma veljeni teki itsemurhan armeijan takia. Häntä oltiin kiusattu koulussa jo pidemmän aikaa hänen erikoisen persoonansa takia. Tuo sama kiusaaminen ja simputus jatkui sitten armeijassa ja hän päätti päivänsä unilääkkeillä. Hänen vanhempansa eivät hyväksyneet keskeyttämistä ja vielä vähemmän sivariin siirtymistä. Olen niin murheellinen tästä että itken melkein jatkuvasti. Oliko kaikki tämä sen arvoista. Onko oikein kuolla jonkun armeijan takia kai se sitten on ainakin meillä Suomessa.

16

5969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arto P.

      Heikot sortuvat elon tieltä. Raakaa, mutta totta.

      Otan syvästi osaa suruusi, mutta itsemurhaan päätyvät ovat mielestäni kohtalonsa ansainneet.

      • päätä jo

        "Heikot sortuvat elon tieltä. Raakaa, mutta totta."

        "mutta itsemurhaan päätyvät ovat mielestäni kohtalonsa ansainneet."

        Eikö tuossa ole joku ristiriita?


      • ......

        "Heikot sortuvat elon tieltä. Raakaa, mutta totta."

        Ihminen ei elä anarkiassa ja tukee toisia yksilöitä heikkona hetkenä. Tämä on niinsanottua sivistystä, jossa jokaisella ihmisarvolla on väliä, eettisyyteen vedoten. Taloudellisestihan olisi kannattavaa lopettaa sairaat ja vammaiset, tai jättää oman onnensa voimille, näin ei sentään onneksi tehdä. Parantamisen varaa kuitenkin vielä on, täällä Suomessa.


    • Just just

      Miksi ei hakenut apua? Miksi alistui vanhempien simputukseen?

      Kyllä mies itse ja miehen vanhemmat ovat enemmän syyllisiä kuin asevelvollisuus.

      • on raaka loppu

        samoin kuin tappajillakin kun tilille päästään


    • nickersoninmat..

      luonto teki tehtävänsä, ei heikot pärjää elontiellä..

      • vitt**??

        Jos tietäisit, niin tietäisit ettei ne heikoimmat itseää tapa, vaan ne vahvimmat. ns. trauma käyrä vai mikä se on, niin kyllä se itsemurha tulee vasta siellä uuden voiman/nousun puolella, ei ne heikoimmassa/huonoimmassa tilassa olevat itseään pysty tappamaan. Sori vaan mutta näin on tutkimukset ja ammattitaito todenneet.


    • voiei!

      Tuo on hyvin ikävää ja sitä ei toivoisi kenellekään. Ja rauhanaikana on häpeällistä Puolustusvoimille, että joku menee armeijan takia itsensä lopettamaan.

      Toivon että pääset jossain vaiheessa tuon yli. Taitaa olla ihan tuore tapaus viestistäsi päätellen.

      Jaksamista!

      • Alikersantti evp.

        Omalta armeija-ajaltani yli kolmenkymmenen vuoden takaa muistan tapauksen, jossa olin komppanian päivystäjänä uusien alokkaiden saapumisaikaan. Olin ryhmänjohtajista muita vanhempi ja ehkä se sai erään alokkaan uskaltautumaan juttelemaan kanssani. Poika ujosti valitti, ettei hän jaksa eikä kestä. Minun silmiini poika oli todella häiriintynyt. Samalla hetkellä paikalle saapui minua nuorempi kantakersantti, joka oli menossa vasta päällystöopistoon. Kersantti alkoi rähjäämään pojalle ja silmittömästi haukkumaan tätä mitä karkeimmilla nimityksillä.

        Tuossa tilanteessa alemmasta sotilasarvostani huolimatta käskin kersantin siistiä suunsa ja olla hiljaa. Itse vein pojan välittömästi komppanianpäällikkön puheille ja kerroin tapahtuneen. Poika jäi kahdestaan keskustelemaan kapteenin kanssa enkä tiedä, mitä he puhuivat. Joka tapauksessa näin sitten, että poika saatettiin varuskuntasairaalaan eikä häntä sen koommin näkynyt. Mitähähän hänelle kuuluu nykyään?

        Mieleeni jäi, että tuolla kersantilla tuskin saattoi olla suurta menestystä kouluttajana. Itselleni jäi ihan mukavia muistoja nimenomaan kantahenkilökunnan toimista lukuun ottamatta tuon kersantin käytöstä. Tuohon aikaan - ehkä nykyäänkin - simputusta harjoittavat varusmiesesimiehet.


    • luultavasti

      Veljesi olisi voinut palvella maatammen paljon paremmin ja aivan erilaisessa tehtävässä, kuin mitä suurin osa porukasta.

      Harmi kun ei nuo kutsuntatyypit oo mitään selvännäkijöitä. Olisin voinut laittaa hänet vakoojaksi, jolloin kukaan ei olisi osannut varoa mitään.

    • random88

      Sympaattista asiaa, otan osaa, rest in peace. Itsellä vähän sama tilanne. Suunnittelen itsemurhaa koska kaduttaa liian paljon armeijan kesken lopettaminen. Eihän sitä vanhemmat eikä kukaan muukaan hyväksy. Taisin pilata elämäni lopullisesti tuntuu siltä. Vaatii vaan aika paljon rohkeutta itsensä lopettaa. Kyllä minä vahva olen, vaikka silti niin heikko. Harmillista jos nyt täytyy itsensä tappaa. Terve komea nuorimies, mutta ei vaan elämä enää luista, elämänilo kateissa. :(

      • "Sympaattista asiaa, otan osaa, rest in peace. Itsellä vähän sama tilanne. Suunnittelen itsemurhaa koska kaduttaa liian paljon armeijan kesken lopettaminen. Eihän sitä vanhemmat eikä kukaan muukaan hyväksy. Taisin pilata elämäni lopullisesti tuntuu siltä. Vaatii vaan aika paljon rohkeutta itsensä lopettaa. Kyllä minä vahva olen, vaikka silti niin heikko. Harmillista jos nyt täytyy itsensä tappaa. Terve komea nuorimies, mutta ei vaan elämä enää luista, elämänilo kateissa. :("

        Hirveä juttu, jos todella suunnittelet itsemurhaa armeijan keskeyttämisen takia. Mielestäni sinun ei todellakaan pidä tehdä itsemurhaa sen takia, jos vanhempasi eivät hyväksy armeijan keskeyttämistäsi. Kyseinen juttu on kuitenkin sinun henkilökohtainen asia, eikä vanhemmilla ole oikeuttaa päättää sinun asioistasi, sillä tämä asevelvollisuusasia on kuitenkin jokaisen miehen täysin oma asia. Saisinko kysyä sitä, että miksi ja miten keskeytit armeijan?

        Suosittelen sinua nyt ensisijaisesti keskustelemaan vanhempiesi kanssa tästä asiasta ja jos ette pääse asiassa yhteisymmärrykseen, niin siinä tapauksessa suosittelisin sinua hakemaan jotain ammattiapua. Mutta kenenkään ei nyt sentään pitäisi tappaa itseään siitä syystä, jos armeija tuli keskeytettyä.


      • hkjhkjhkljh

        Ensinnäkin normaaleissa yhteiskunnissa on palkka-armeija. Toiseksi vanhempasi ovat pelkureita. Kulissit pitää säilyttää vaikka siinä menisi lapselta henki. Vanhempasi eivät hyväksy armeijan keskeyttämistä, koska vähänkään paremmalla kokemuksella ja näkemyksellä varustetut ihmiset ymmärtävät, että vika on vanhemmissa. Ei lapsi synny ahdistuneena ja masentuneena vaan vanhemmilta saadun kohtelun seurauksena ahdistus ja masennus tulee.


    • tapahtui

      Milloin tämä tapahtui?

      • II/2007

        Ne jotka eivät ymmärrä keskeyttämistäsi ovat ahdasmielisiä juntteja, joiden mielipiteillä ei ole mitään arvoa. Itsemurha ei ole mikään ratkaisu tähän tilanteeseesi vaan se, että pääset pois näiden ihmisten luota, jotka sinua niin syvästi halveksivat, ja etsit uusia ystäviä joilla riittää ymmärrystä nähdä sinun ongelmistasi myös se toinen puoli. Nimittäin se että yritit parhaasi, mutta koska olit liian älykäs lampaaksi niin tunneälyltään ja muutoinkin älyltään vajaiden palvelustovereidesi enemmistö painoi sinut kateudessaan maahan ja pakotti sinut jatkuvalla nöyryyttämisellään ulos armeijasta.

        Syy keskeyttämiseesi ei missään nimessä ole ollut sinussa, vaan vähintäänkin muissa ihmisissä.


    • Järki käteen

      itseäni oli kiusattu koulussa 3v ennen inttiä eikä siinä vuoden palveluksen aikana ollut mitään ongelmia, mutta kaksi ns. hyvin pärjännyttä kaveria päätti päivänsä.

      Molemmat ampumalla.

      Toisen tapauksessa tiedän olleen painostus isän puolelta kun nuorimies olisi halunnut siirtyä sivariin.

      Ei se mielestäni ole sen arvoista, että perhe menettää ainoan poikansa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8146
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2502
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      21
      1898
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe