selkärankareuma..

mitä teillä hajonnut??

Kiinnostaisi tietää, miten muut ovat pärjänneet sairauden kanssa?? Ja mitkä paikat ovat hajonneet??

Itsellä kun sairaus jyllännyt useamman vuoden nyt todella aktiivisena ja ei ole rauhottumaan saatu millään. Tamminkuussa alkaa embrel, niin toivottavasti tää helvetti alkais loppumaan pikku hiljaa.

Diagnoosin saanut vuosien jälkeen 2004 ja kroppa on kyllä 80-kybäsen mummon luokkaa. Alaselkä hajonnut pahiten kauttaaltaan osteoporoosin saanut kylkiäisinä. Oikea lonkka mennyt. Rintakehän alue edestä (rintalasta vääntynyt kylkiluineen) Ja viimeeksi nyt kuukausi sitten kuvattiin niska, kun pää ei käänny.. niin siellähän kahdessa ylemmässä nikamassa tulehdus tekee taas tuhojaan :-/ Lisäksi nuo varpaitten nivelet ym. mutta ne on niin pientä, ettei ne haittaa.

Kipuja jokapäivä ja yöunet menneet jo vuosia sitten..

Tammikuussa reumalle suunnittelemaan alan vaihtoa.. Ei kroppa kestä hoitajan hommia.. Ikää 28-v, ni ei paljoo tässä kropassa välillä hymyilytä.

Nooh, positiivisella asenteella jalka nousee (siis aamuisin ei todellakaan nouse)) Tuumaakaan ei anneta tappelematta :-)

Mutta laittakaahan messagea, miten muilla menee!!

5

1219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Selkärankareuma on jäytänyt jo vuodesta 1981. Alussa oli aika rauhallinen, sen jälkeen kun si-nivelet luutuivat. Siinä meni monta vuotta kunnes alkoi ranteet ja niska oireilemaan, nyt on molemmat ranteet jäykistetty ja kaksi niveltä niskasta, loput niskanuvelet on reuma jäykistynyt. Nyt taas on helpompaa lääkeiden kanssa tulee toimeen, syksyt vaan tuppaa olemaan pahempia kun tulee pimeää, kosteaa ja kylmää. Ammattia jouduin vaihtamaan heti sairauden alkuvaiheessa, nyt pärjään työssäni kohtalaisesti. Niin kun sanoit että tappelematta ei anneta periksi se on oikea asenne, vähän huumoria ja taistelutahtoa niin kyllä sitä pärjää, voin sanoa 26 vuotta sairastaneena.

    • Reumarempula

      Minä olen sairastanut selkäreumaa 27-vuotta ja selkä on jäykistynyt kokonaan, ainut paikka missä on pientä liikettä havaittavissa on niska.
      Minun pitää olla onnellinen, että ruma ei ole levinnyt selkää pitemmälle ja mitkään paikat ei ole hajonneet, vaan mieluummin vahvistunut luutumalla.
      Kipuja on kyllä saanut kestää vuosia ja en muista milloin olen viimeksi nukkunut kunnolliset yöunet, koska, joka kerta kun joudun kääntämään kylkeä niin herään.
      On tästä rangan jäykistymisestä sentään jotakin hyötyäkin, nimittäin kivut vähenevät sitä mukaa kun selkä jumiutuu ja olen jopa välillä voinut vähentää kipulääkkeitten syöntiä.
      Biologisia lääkkeitä en ole käyttänyt, koska reumalääkäri oli sitä mieltä että minun kohdallani niiden käyttö on jo myöhäistä, samoin kuin muittenkin tulehdusta vähentävien lääkkeitten käyttö.
      Toivottavasti tuo embrel pysäyttää sinulta tuon tulehduskierteen, ennen kuin reuma kerkeää tehdä enemmän vaurioita.
      Olin erään professorin luennolla ja hän kehui biologisia lääkkeitä ja nimenomaan painotti , että selkärankareumassa näillä on saatu hyvä vaste.

    • Potilaspa hyvinkin

      Olen sitten hieman lievempi tapaus. Kolme vuotta eriasteisia kipuja, nyt syksyllä diagnoosi kun alkoivat viimein tutkimaan miksen kuukauteen pystynyt kävellä. Nyt on taas vaihteeksi kohtuullisen kivuton jakso päällä.

      Olen harvinainen tapaus kuulemma siksi, ettei minulla ole ollut jäykkyyttä tässä kolmena vuotena, kuin ehkä kymmenenä aamuna, ja saan vieläkin kämmenet helposti lattiaan, vaikka heti aamusta. Rintakehän hengityserokin on 6,5cm. Reumatologi sanoi tietävänsä vain kaksi muuta vastaavaa tapausta, ja hekin ovat naisia (itse siis en ole).

      Ikää on 22, ja aikaa kaiken menevän vituiksi on runsaasti, katsotaan kuinka käy, ja voimia teille kaikille!

      • Toinen tapaus

        Nytpä suorastaan kiinnostuin. Miten sait diagnoosin, kun jäykkyyksiä ei juurikaan ole?
        Kuullostat vähän samanlaiselta tapaukselta kuin minä. Kipuja on, mm. SI-nivelet turkasen kipeät, ja lääkärien mukaan vaikuttaisi muuten selkärankareumalta, mutta kun on nuo yliliikkuvat nivelet..
        Nyt sain lopulta lähetteen magneettikuvaan, jospa se paljastaisi mistä on kysymys.


    • neitokainen 26vee

      muutamia vuosia olen tarponut selkärankareuman, osteoporoosi, sjögrenin syndrooman, migreenin ja miltei miljoonan muun sairauden kanssa ja kurjinta on, että si nivelet jaksavat krempata vuodesta toiseen.

      biologisia lääkkeitä on mennyt jo muutamia vuosia, alussa enbrel ja nyt humiralla on lutviuduttu eteenpäin. lisäksi ultraäänessä saan kortisonipistokset suoraan tulehtuneisiin niveliin aina kun tarvetta on, eli nytkin ennen joulua. 'jee'.

      asenne ratkaisee aika paljon, mutta se mikä eniten risoo on muiden asenne. jos näytän terveeltä ja silti kipuilen helvatusti, se ei tarkoita että kaikki olisi kunnossa. lähipiiri ei aina oikein ymmärrä etten pysty samoihin juttuihin kuin he vaikka mieli tekisikin (vaiks biletys) ja on masentavaa nousta aamuisin sängystä kun on niin kankeaa että.

      ei muuta kuin voimia sulle ja ota päivä kerrallaan, muista että meitä hengenheimolaisia on olemassa ja vertaistuki on lähellä. lippu korkealla vaan vaikkei aina siltä tuntuiskaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      4
      2083
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      260
      1775
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      280
      1742
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      66
      1730
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      109
      1565
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      30
      1453
    7. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      53
      1261
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      292
      1242
    9. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      157
      1227
    10. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1203
    Aihe