Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

voivatko oireet olla koirasta

vai onko jotain muuta?

Hei

Hankimme koiran ja eräs tuttu sanoo koiran aiheuttavan oireita hänen lapselleen. Voiko esim. seuraava tilanne olla mielestänne mahdollinen. Tapasimme tämän perheen, jolla allerginen lapsi) n. 100 km päässä kolmannen perheen kotona, joilla ei ole lemmikkieläimiä. Me imuroimme auton, otimme pestyt vaatteet pesusta päällemme (ulkovaatteita emme pesseet), emme koskeneetkaan koiraamme ennen lähtöä ja koira jäi siis kotiin hoitoon. Perillä lapset olivat normaalisti keskenään ja tämä allerginen lapsi oli normaalisti päivän, nenä oli kuulemma ollut tukossa. Sitten päivän lopuksi heidän kotimatkallaan (siis omalla autollaan, ei miedän kanssa) oli kuulemma tullut hengenahdistusoireita, n. tunti sen jälkeen kun olimme eronneet ja äiti sanoi, että viikon verran tämän jälkeen oli ollut nuhaa.

Kysyn tätä siksi, että äiti on eläinvastainen ja haluaisi varmasti laittaa tämän koiramme syyksi. Voihan tämä olla koirastammekin, mutta voiko allergeenit olla näin pitkäkestoisia ( vaikutus voimakkaimmillaan vasta kotimatkalla eikä lähemmässä kanssakäymisessä ja vaikuttavat nuhan jopa viikon verran)

Selvyyttä asiaan haöuava

6

881

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuitenkin

      sitä koiran epit., vaikka kuinka vaatteita olisitte vaihtaneet.

      • vasta viiveellä

        Eli ei ole koiran vastaisen äidin luulotautia.


      • paskat..
        vasta viiveellä kirjoitti:

        Eli ei ole koiran vastaisen äidin luulotautia.

        Lapsi parka jos joutuu tuollaisen hössötyksen keskellä elämään!! Meillä olemme kaikki enemmän tai vähemmän allergisia kissoille ja koirille emmekä ikinä ole kierrelleet mitään tai ketään joilla on kotieläimiä. Jos tulee pikku nuha, niin tulee - MITÄ SITTEN? Ei kai nyt se helvetti vie ole mikään syy niuhottaa toisten ihmisten koirista! Meinaako se eristää lapsensa elämästä vai vaatia kaikkia luopumaan koirista? Sitä paitsi tuollaisiin pikku häiriöihin löytyy nykyään hyviä lääkkeitä.


      • pikku pikku nuhainen
        paskat.. kirjoitti:

        Lapsi parka jos joutuu tuollaisen hössötyksen keskellä elämään!! Meillä olemme kaikki enemmän tai vähemmän allergisia kissoille ja koirille emmekä ikinä ole kierrelleet mitään tai ketään joilla on kotieläimiä. Jos tulee pikku nuha, niin tulee - MITÄ SITTEN? Ei kai nyt se helvetti vie ole mikään syy niuhottaa toisten ihmisten koirista! Meinaako se eristää lapsensa elämästä vai vaatia kaikkia luopumaan koirista? Sitä paitsi tuollaisiin pikku häiriöihin löytyy nykyään hyviä lääkkeitä.

        Jos on oikeasti allerginen koiralle, se ei todellakaan jää pikku nuhaan. Oireena voi olla viikkokausien hankala nuha, öiset hengenahdistukset. On olemassa todella allergisia, joiden elämää allergiat rajoittaa paljon vakavampien oireiden kuin pikku nuhan muodossa.Mieluummin silloin rajoittaa kontakteja kin katsoo lapsen kärsimystä, vai kuinka.


    • muitakin

      Herkät koira-allergikot todella voivat saada oireita pienistäkin määristä koiraepiteeliä (hilse), sitä voi olla iholla, hiuksissa ja pestyissä vaatteissakin (koiraperheessä).
      Oireet todella voivat tulla viiveellä.

      Oletan, että lapsi on allergiatestattu ja todettu voimakas allergia koirille.

      Jos näin ei ole laita, moni muukin asia voi aiheuttaa [allergist tai yliherkkyys-]nuhaa.
      Sisäilman saasteet (esim. hajusteet), ruoka-aineet mukaanlukien ruoan ja juoman lisä-, väri- tai säilöntäaineet, yms.

      Itse luulin olevani koiralle allerginen, kun sain pahan astmakohtauksen koirasta (yökylässä).
      Myöhemmin selvisi, että oireilinkin koiran ruoan (papanaruokaa) jollekin lisä-, väri- tai säilöntäaineelle. Koiralle annettiin ns. allergiaruokaa (saa eläinkaupoista), ei oireita.

      Samaan aikaan ko. astmakohtauksen kanssa tuli ihottuma, mikä leimusi iltaisin (ja kutisi).
      Pitkän salapoliisityön tuloksena löysin syyn: makkarat ja leikkeleet. Niissä siis jotain samaa, mille olin herkistynyt koiran ruoassa.
      Olin 2 vuotta syömättä makkaroita ja leikkeleitä - pari kertaa kokeilin ja kutina ja ihottuma palasi - se auttoi. Joku yliherkkyysreaktio siis.

      Olen ollut koiran kanssa puoli vuotta mökillä monen monta kesää (pojan koira), ei ongelmia.

      Kun elimistö on herkistynyt ja altistuu, tulee elimistön "ylireagointi" monelle ärsykkeellekin, tämä selittänee pitkittyneen nuhan.
      Näin ainakin itselläni - olen hajustekemikaaleille ihoallerginen reagoin voimakkaasti ilmassa olevaan hajustesoppaan (astmatyyppinen hengenahdistus, yskä, nuha, huonovointisuus, migreeni). Paha altistus voi aiheuttaa viikonkin sairastelun.

    • Lääkäri sanoi

      Ensitöikseen koira pois.

      En hyväksynyt vastausta ja vaadin testausta.

      En ollut koiralle allerginen, vaan aivan jollekin muille jutuille!

      Koirasta TARVINNUT LUOPUA.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe