Koiran astma?

Suitsa

Olisiko kellään tietoa voiko koiralla olla astma? Koirani on 6-vuotias kääpiövillakoiranarttu. Välillä esim. sen innostuessa, riehuessa tai lenkin jälkeen kuullostaa siltä kuin se tukehtuisi tai hyperventiloisi. Kohtaus menee kuitenkin melko nopeasti ohi, mutta välillä pelottaa että se on jotain vakavampaa. Onko kokemuksia samasta aiheesta? Miten voisi hoitaa/ennaltaehkäistä? Kiitokset etukäteen!

8

12686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Läski

      Koirallakin voi olla astma. Itse olisin jo vienyt koiran eläinlääkärille. Sinun peloistasi ei ole apua koiralle. Hoidosta päättäköön eläinlääkäri, ei ole järkevää "hoitaa" ilman eläinlääkärin tutkimuksia. Saattaahan koiran oireet johtua muustakin kuin astmasta.

      • lilli

        ensimmäisellä tipsullani todettiin astma 8 vuotiaana... sinuna käyttäisin koiran eläinlääkärissä,oireet voisi viitata astmaan,mutta se voi olla jokin muu sairaus myös. tai sitten ei mitään vakavaa. aina kuitenkin kannattaa ottaa selvää mikä koiraa vaivaa!


    • Orvokki

      Sinun kannattaa viedä koirasi eläinlääkärille. Syynä voi olla astma tai sitten ehkä pehmeät hengitystiet. Oireet kuullostavat ihan samoilta. Koira leikki ja hengästyy siinä. Hengästymisestä johtuen koira joutuu vetämään syvempään henkeä, ihan niinkuin ihmisetkin. Pehmeät hengitystiet haittaavat koiran ilmansaantia, kun se joutuu vetämään henkeä nopeammin. Tämä kannattaa tutkituttaa myös. Yleensä tähän on hoitona nielurisojen poisto! Pehmeitä hengitysteitä on yleensä litteänaamaisilla ja pienillä koirilla.

    • sureva

      siltä se kuulostaa. Kun sydän ei toimi normaalisti, alkaa keuhkoihin kerääntymään nestettä, joka kuulostaa hengenahdistukselta.. rasituksen jälkeen yleistä.
      Vie koira lääkäriin varmuuden vuoksi!

    • shelttix2

      Täällä et saa koirallesi apua. Ei voi kuin arvailla. Voihan olla että sillä on rasitusastma tai vaikka sydämen vajaatoimnta, johon on olemassa lääkitys.

      • Suitsa

        Niin että eläinlääkäri ehdotti että voisi olla sellainen kuin nenäpunkki ja hoidoksi määräsi loishäädön. Ei toiminut. Sanoi myöskin että koirilla ei ole astmaa, ainakaan ei samalla tavoin kuin kissoilla. Sydän ja keuhkot kuulosti kuulemma hyvältä. Ajattelin nyt seurata tilannetta ja jos oireet jatkuu niin sitten enemmän tutkimuksia..


    • Anonyymi

      Meillä samankaltaista oiretta chihulla. Alkoi yhenäkin kesällä. Aluksi luultiin että lämpöhalvaus, koira ei läähätä samoin kuin veljensä. Ruvettiin kiinnittämään huomiota siihen ettei pääse kuumumaan.

      Muistutti aluksi lämpöhalvausta, mutta aina lämmöllä ei ollutkaan sitten vaikutussta kohtauksiin.

      Tiesin aiemmasta omasta kokemuksesta etteei kohtaus ollut epileptinen, mutta hieman muistutti sitä. Raajat eivät kuitenkaan esim jäykistyneet mutta koira oli ns. poissaoleva hieman.

      Sitten samankaltaisisa velttouskohtauksia tuli mm. kun käytin desinfiointi suihketta siivotessani. Leikkien jälkeen sekä ihan vain ulkoilessa keväällä. Automatkoilla yms.

      Käytiin usealla eläinlääkärillä. Sydän ultrattiin, kaikki oli siellä ok. Ei tuntunut löytyvän ratkaisua, joku ehdoitti gluteenitonta ruokavaliota sillä tämänkaltaisia oireita kuulemma voi esiintyä siitäkin. Joku eläinlääkäri kertoi että voi kyse olla aivoperäisestä ongelmasta tai jostain tietystä sairaudesta muttei aivan kuitenkaan.

      Lähdettiin tutkimaan hieman kauemmaksi meiltä, kuopioon päin.
      Siellä tähystettiin hengitystiet. Löytyi rakenteellinen vika. Lisäksi löytyi kohta joka selvästi ärtynyt ulkoisista tekiöistä.

      Saatiin astmapiippu jonka jesarilla teippasin vauvojen astman hoitoon tarkoitettuun suulakkeeseen. Tämän lisäksi ohjeena painon pudoitus.

      Eli syy löytyi meillä ainakin hengitysteistä! Jätettiin KAIKKI hajusteet kotoa pois, ostin ilmanpuhdistimen ja huolehdin supertarkasti ettei koira pääse kuumumaan. Lisäksi huomaan että esim siite- ja katupöly ovat laukaisevia tekijöitä.

      Meillä etenkin kesäisin tulee välillä edelleen näitä kohtauuksia. Koira menee silminnähden oudoksi, katsoo minua silmiin ja yrittää kertoa että olo pahenee, huomaan yleensä heti tämän ja menen viilentämään hänet, lisäksi annan astmapiippua ja kohtaus menee nopeasti ohi.

      Ostimme myös viilennys laitteen joka jäähdyttää ilmaa, tuon eteen yleensä vien heti kun olen kastellut koiran viileällä vedellä ja annan laitteen edessä piippua.

      Oireet ovat meillä yleensä seuraavat:
      toinen korva menee taakse, silmät ovat jotenkin lasiset ja keho toispuoleistuu. Jos kohtaus on päässyt etenemään niin toinen jalka saattaa olla koukussa ja tasaspaino heittää. Hengitys on haastavaa. reagoi silti ympäristöön ja silmät esim seuraavat tarkasti. Ääneen reagoi hyvin eikä ole esim epileptinen.

      Olin todella huolissani kunnes löytyi syy. Sydämestä näkyi jo hieman rasittuneisuutta, joten tärkeää että tämmöinen selvitetään eikä jäädä odottelemaan. Lisäksi saatiin kortisonilääkettä, jota annan mikäli on siihen tarvetta.

      Tärkeintä on kuitenkin kokonaisvaltaiset tutkimukset verikokeet ym. Jotta syy saadaan paikannettua.

      Asuimme koiran ollessa pentu hometalossa hetken tietämättämme, tuolloin sai yskän. Luulen, että osakseen vaikuttaneet tähän myös. Suurin tekijä kuitenkin rakenteessa.

    • Anonyymi

      Välillä meillä on ollut myös tollaista outoa sisäänpäin korskutusta. joskus revesrse neezing "kohtauksessa" auttaa kun laittaa nenän eteen käden tiukasti ja koira ottaa sitten suunkautta happea

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      303
      2266
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2095
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1802
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1713
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1675
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1566
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1384
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      118
      1354
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1349
    Aihe