XF.

Helsingin autonäyttelyssä

Kävin torstaina XF:n paljastustilaisuudessa messukeskuksessa nauttimassa lasin skumppaa ja hienoja pikkuleipiä. Auto itsessään oli jaguaaria, mutta ei tarpeeksi. S-Typeen verrattuna linjaus on merkittävästi tavallisempi eikä muutamat erikoisemmat hilavitkuttimet tilannetta paranna. Ajettavuus on sitten toinen asia, joka selvinnee joskus maalis/huhtikuussa.

7

885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuitenkin

      Kyllä se XF kuitenkin on aivan upea ilmestys ainakin näin perstuntumalla. Tyyliä on etenkin sisustuksessa. Eikä se ulkoakaan ollut yhtään hullumpi, paljon paremman näköinen se on luonnossa kuin kuvissa, vaikka näyttelyauton väri ei ehkä ollutkaan paras mahdollinen.

      • Se sama

        Sisustus tosiaankin on nykysuuntauksen mukainen. Ihmettelen suurestin ihmisten intoa siihen, että kaikki pitää olla kuitua, muovia ja alumiinia. Kyllähän se halvempaa on niin tehdä ja sen kyllä huomaa. Näyttelyssä monet erittäinkin kalliit autot olivat kuin sisältä kuin Mosset 60-luvulla. Luulisi, että 50 tonnilla voisi käyttää edes muutaman satasen sisustukseen.
        XF on saanut tästä osansa. Puuta on vielä muistoksi pari hammastikkua siellä täällä, mutta kojelautaa hallitsee valtava muovipaneeli. Muuten perussiistiä, mutta en oikein lämmennyt teinipoikia ihastuttavaan hilavitkutin vaikutelmaan avautuvista ilmastointikanavista ja ylön nousevista valintanupeista. Se on kyllä varmaa, että -30 astetta pitää huollon kaverit töissä.
        S-Typeen selvä parannus on se, että jalkatilaa on erittäin ratkaisevat noin 10 senttiä lisää (takana).
        Suomi-verotuksen takia toivoisin V8-diiseliä.


    • muodoista

      Joo... vaikea tehtävä suunnittelijalla, kun pitää S-typelle loihtia moderni seuraaja. Onhan tuo XF kieltämättä varsinkin keulan osalta aika neutraali Jaguaariksi, mutta muuten muodoissa on paljonkin keskivertoautoa enemmän särmää... jotain astonmartinimaista. Joka tapauksessa XF on mielestäni tyylikäs ja omaleimainen auto - ainakin saksalaisiin ja japanilaisiin kilpailijoihinsa verrattuna.

    • muotoilusta,

      etenkin keula on erittäin ruma.

      "S-type R"

      • Ei täyttänyt odotuksia

        Olen samaa mieltä. Netissä oli kuvia, jossa ovenkahvat oli upotettu sivuikkunanpalkkiin. Hyvä idea, esim. jonkun Alfan takaovet ja Corveten etuovet on tehty niin. Siinä olisi muotoilua, kun perinteiset kahvat puuttuisivat.
        Sivuprofiili ihan jees, mutta ei mitään tavallisuudesta poikkeavaa, takaa ok, mutta kuten mainittu edestä muistuttaa Fiattia tai jotain mitä en edes osaa massasta erottaa.
        Paljon ei tarvita mielikuvitusta, että tuosta vääntää Mondeon.
        Olen jonossa ensimmäisten joukossa - kuitenkin. Mutta tilauksen sijaan näyttelyssä varmistui se, että koeajo tarvitaan ja siinä sen pitää pärjätä merkittävästi paremmin kuin Mersun S-korinen, sillä tuolla melko tavallisella joskin nykyaikaisella muotoilulla ei kovin pitkälle kuitenkaan pärjää.


    • Heikki

      Valitettavasti XF ei enää ollut messuilla lauantaina, kun sinne saakka pääsin raahautumaan.

      Auton kuvia katselleena siitä tulee ensiksi mieleen Mondeon luksuspainos. En vaan voi ensituntumalle mitään.

    • Tarjous!

      Otin tarjouksen tuosta V8 versiosta, jos siten voisi pitää pääomaa tuottamassa ja pääsisi vaihtorumbasta eroon. 2111e/kk 50tkm ajolla 3 vuoden aikana. Yhteensä noin 75000e. Jos mietitään eroa auton arvoon korotkin huomioiden se jää melko kauas eikä toisaalta pärjää edes pankkilainalle. Mutta jos suhdanteet eivät tästä käänny alaspäin niin pääoman tuossa sopivissa paikoissa puoltavat kyllä reippaasti muuta kuin suoraa omistusta. Tuossa tulisi maksettua karkeasti arvioiden 60000e autoa ja 15000e muita kuluja sisältäen korot, huollot ja muutamat muut. Siten 3v vanhan auton hinnaksi jää 30000e. Sen pitäisi varmaankin olla noin 50000e. Aika realistista? 10000e ALDlle voittoa ja toinen 10000 myyjälle vanhan muuttamisesta rahaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1741
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1735
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    8. 114
      1699
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe