Hohto-keittiöt

raksanainen

Hei!

Törmäsin Hohto-keittiöt nimiseen keittiökalustefirmaan, ja tämä on minulle täysin tuntematon firma.

Onko kellään kokemuksia tästä, minkälaatuista ja minkä hintaista tavaraa ja palvelua nämä tarjoavat??

8

3793

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alaan paneutunut

      Hohto-Keittiöt tuntuu todellakin pitävän matalaa profiilia markkinoinnissaan (jos sellaisesta voidaan edes puhua..?).
      Itse asiassa en tiedä, onko koko firmaa enää edes olemassa. Itse törmäsin alkuvuodesta (2008) tähän keittiöalan kummajaiseen. Silloin firman "puhelintyttö" soitti ja sai suostuteltua minut ottamaan ilmaisen keittiöesittelyn kyseisestä puljusta. Edustaja antoi käynnillään esitteen, jonka perusteella pääkonttori sijaitsee Rauhan alueella (ilmeisesti Imatralla?).
      Kotiesittelyssä edustaja kävi sitten Hohto-Keittiöiden toimintamallin kohta-kohdalta läpi hehkutellen tuon tuostakin, että heillä on koko maassa ainutlaatuinen kokonaispalvelupaketti (keittiön täydellinen asennus- ja remontointipalvelu lattiasta kattoon). Ei pidä paikkansa. Alaa jonkin verran tuntevana tiedän, että ainakin Puustellilta on jo vähintään pari vuotta saanut keittiön aivan niin täydellisellä asennus- ja remontointipalvelulla kuin haluaa.

      Hinta-laatu -suhde on myös tärkeä kysymys. Kokemukseni mukaan ainakaan perustason keittiöissä Hohto-Keittiöiden hinta-laatu -suhde ei ole kohdallaan, varsinkaan jos ottaa myös asennuksen. Jo tarviketoimituksenakin tuli useamman kymmenen prosentin hinnanero verrattuna moneen valtakunnalliseen alan toimijaan. Ja kyseessä on käytännössä samat kotimaiset kalusterungot, maalatut mdf-ovet ja laminaattitasot jne. (firmalla on kuulemma oma tehdas, josta myyjäkään ei tiennyt kertoa mitään muuta, kuin että sen kotipaikka on kuulemma Oulu??). Asennettuna hintaero sen kuin korostui. Ei kai vain Hohto-Keittiöt tee huomattavaa katetta myöskin asennuksen myynnillä? Siltä valitettavasti vaikuttaa, vaikka tili asennuksesta kuuluisi itsenäisinä yrittäjinä toimiville asentajille.
      ja varsinkin, kun firma ei tunnu markkinoivan ei sitten juuri missään ("puhelintyttöjä" lukuunottamatta), niin silloinhan asennuspalvelu toimisi firmalle ilmaisena mainoksena, eikä firman tilien ylimääräisenä lihottajana, miltä valitettavasti vaikuttaa.

      Tässä vaiheessa lienee selvää, etten ottanut keittiötä Hohto-Keittiöiltä. Joskaan en ole vielä ottanut muualtakaan. Remontti ei ole vielä akuutti, annoinpahan edustajan tulla ilmaiselle käynnille, kun "puhelintyttö" suorastaan tyrkytti.

      Vielä sellainenkin seikka ihmetytti, että Hohto-Keittiöiden suunnitteluohjelmassa ei näkynyt värejä ollenkaan. Myyjä soperteli siihen: "Ei niitä kannata käyttää, kun ne eivät kuitenkaan ole luonnolliset...". Oli miten oli, mutta tietääkseni kaikilla muilla alan toimijoilla on värilliset suunnitteluohjelmat.

      Tässä toin esille näkemyksiä Hohto-Keittiöistä eri kanteilta. Ja nämä olivat tietysti subjektiivisia kokemuksiani. Mutta objektiivisuuttakin oli ainakin suorassa hinta-laatu -vertailussa kilpailijoihin, ja viimeistään siinä Hohto-Keittiöt putoaa kelkasta.

      • hohdokas!!!!!!

        Hei !
        Sinä alasta tietävä, joka olet tekemässä remonttia: paneudu faktoihin ennen kuin lähdet arvailemaan ja kertomaan asioita, mitkä eivät pidä paikkaansa.

        Totta kyllä, että Puustellilta saa täydellisen asennuspalvelun, ja sen tiedän omasta kokemuksesta Puustellin entisenä myyjänä.

        Et todellakaan voi sanoa, "käytännössä samat kotimaiset rungot", kaikilla alan yrityksistä suurimmalla osalla on oma tehdas, niin kuin Hohto-keittiöillä.
        Poikkeuksiakin toki löytyy. On erinäisiä yrityksiä jotka ostavat valmiit komponentit Suomesta muutamalta eri toimittajalta ja kasaavat ne ja myy omana tuotantonaan.

        Hohto on edelleen olemassa ja tulee olemaan tämän ns. laman jälkeenkin ja tehdas todella sijaitsee Oulussa ja on vaikuttanut jo 20 vuotta!

        Omakohtaisesta kokemuksesta Hinta-Laatu suhde on varmasti alalla tällä hetkellä aivan kilpailukykyinen, värikuvia myöten...


    • hohdon asiakas

      En todellakaan suosittele firmaa. Kalusteet on törkeästi ylihinnoiteltuja, myyntitekniikka agressiivista ja lähettelevät lisälaskuja perusteettomasti. Todella huono maku jäänyt firmasta suuhun.

      • Harkintaa

        Hairahdimme Firman puhelinmyynti kotiesittelyyn, kun tarjottiin puhelin myyntinä edustajan tulemista tuote-esittelyyn kotiin.
        Saimme kyllä harmaita hiuksia markkinoinnista. Tuntui kuin olisimme pakkomyynnin / oston pyörteissä. Oli kuulemma ainutlaatuinen tilaisuus. Kun sitten kysyimme toisiltakin vastaavilta yrittäjiltä niin mitä,hinnat puolittuivat. Että näin kauppaa nykyisin käydään.
        Valitkaa tarkasti.


    • Kokoemusta on

      Kannattaa harkita kaksi kertaa ennekuin tekee päätöksen.
      Jouduimme ottamaan kuluttajaneuvontaan yhteyttä, ennenkuin pääsimme eroon.
      Nimimerkillä kokemusta on!

    • pettynyt831

      Kovasti olisin "halunnut" Hohto-Keittiöistä sen väitteiden perusteella pitää, mutta se ei kyllä ole ollenkaan sitä mitä esittää olevansa. Esittävät ikään kuin hallitsevansa koko ketjun valmistuksesta asennukseen, mutta mistään omasta tehtaasta kaapit ym. kyllä EIVÄT käsittääkseni tulleet, ja "omilla palkkalistoilla" olevat sähkömiehet ym. olivat kyllä ihan aliurakoitsijoita. Remontin meille myynyt firman nuori tj vaikutti olevan aika liberaali myyntivaiheessa totuuden puhumisen kanssa, tai sitten hänellä oli todella huono tietämys oman firmansa resursseista.

      Keittiö luvattiin tehtävän viikossa, mutta ilmeisesti tämä oli jo etukäteen mahdottomaksi tiedetty aikataulu. Työporukka joka tuli asiaa ensin hoitamaan, oli tehoton, teki tosi lyhyitä päiviä vaikka tuli pitkän matkan päästä ja mm. naarmutti keittiötasot, kolhi kaappeja ja asensi kaapistoja putkien päälle vinoon syyttäen talon vinoja seiniä. Tätä jatkui muutama viikko ja sitten keittiö oli "valmis" mutta virheitä täynnä. TJ:n sain lopulta puhelimitse kiinni kun toimitin seikkaperäisen selvityksen kuvineen jossa kaikki tehdyt virheet ja uhkasin viedä asiaa eteenpäin muita reittejä.

      Tämän jälkeen kokemus oli vähän parempi: Virheitä korjaamaan tuli joku konkari joka painoi yksin 12-tuntisen työpäivän ja teki kaikki niin kuin ne alun perin olisi pitänyt tehdä. Virheelliset tasot ja ovet vaihdettiin uusiin. Jos jotakin hyvää haluaa löytää niin lopputulos on kuitenkin varsin hyvä.

      Laskun kanssa piti kyllä sitten taas vääntää kun aivan pienistä muutoksista meinasi mennä liioiteltu hinta. Viivästyksestä ei kovin helposti korvausta saa, mutta pienen keskustelun jälkeen päästiin lopulta kohtuullisen tyydyttävään lopputulokseen.

      Valitettavasti en kuitenkaan voi suositella kyseistä firmaa kenellekään. Lopputulos olisi voinut olla aivan erilainen jos hommaa olisi heti alusta hoitanut se kaveri jonka lähettivät korjaamaan ensimmäisen porukan jälkiä. Kaikista muutoksista kannattaa myös pyytää mustaa valkoisella heti, että mitä tulee maksamaan, muuten voi olla että joutuu maksamaan ylimääräistä.

      • Anonyymi

        Teen työkseni tuollaisia "paikkaus" keikkoja.
        Kukaan toimittaja ei teetä minulla työtä ensi urakkana, johtuu varmaankin hinnoittelusta.
        Toimintamalli jossa kaikessa noudatetaan maksimaalista kustannus tehokuutta on vallalla nykyään ihan kailkla toimittajilla joille olen töitä tehnyt.
        Siis riippumatta mistä palvelun tilaat saat vän tuurista riippuvan työnjäljen.
        Ensi asennus porukoistakin suurin osa on ihan ammattitaitoisia ja motivoituneita.
        Eli nykyään otetaan aina ensiksi se halvin.
        Asikkaatkaan eivät toki ole samanlaisia toisille pienet virheet ei merkkaa mitään ja toiset löytävät sanomista mistä vaan.
        Tähän varmaankin myös perustuu tämä nykyinen malli, suurin osa virheistä niellään ja puristetaan vaa hiljaa nyrkkiä taskussa.
        Itsellä on eläkkeeseen enää kolme vuotta, enkä näihin asennus hommiin enää lähtisi.
        On nykyään niin monen sorttista välistävetäjää ettei urakoista tahdo tekijälle enää mitään jäädä.
        Itselle on kuitenkin vielä löytynyt näitä tunti perustaisia "paikkaus" hommia ja tulen join kuin toimeen.Nimimerkiksi laitoin tuon anonyymin ettei vaikuttaisi tuleviin töihin.


    • Anonyymi

      Meille Hohto-keittiöt tekivät keittiöremontin 2019. Materiaalit olivat laadukkaita, mutta työn jälki ala-arvoista. Asennus tapahtui hirveällä kiireellä ja jälki sen mukaista. Kaikki kaapit vinossa ja hellan vieressä isot vinot raot. Otin yhteyttä Hohtokeittiön 'asiakaspalveluun' ja minulle kerrottiin, että he eivät korjaa mitään. Olen nämä kolme vuotta säästänyt rahaa, että saisin jonkun remonttihenkilön korjaamaan virheet.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3473
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1389
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1183
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      175
      1110
    Aihe