Sipuli yliherkkyys

Onko muita?

Kärsin niinkin oudosta ruoka-aine yliherkkyydestä kuin sipulista. En siis ole sipulipelkoinen, vaan mun vatsa ei vain kestä sipulia. Oireita ovat mmm. tunne, että maha paisuu, ilmavaivoja (mm. sipulin tuoksuisia röyhtäisyjä), vatsakipua (tosi kivuliasta) ja ripulia. =(

En pahemmin käy ulkona syömässä, koska jos pyydän ruuan sipulittomana, niin tuntuu että minua pidetään outona ja yhdistetään niihin, jotka vain pelkäävät sipulia. En ole sipulipelkoinen! Mieluiten kärsisin vaikka sitrushedelmäallergiasta (itse asiassa en kyllä kestä greippiä), koska kun siitä kerrot, niin sinua uskotaan, mutta kerroppa kärsiväsi sipuliylihekkyydestä, niin ei uskota!

Lääkärille olen kerran asiasta puhunut ja oikeesti tuli sellainen tunne ettei hän uskonut minua. =/

Löytyykö muita, joilla olisi samanlainen ongelma?

43

19418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samanlainen.......

      mutta sipulia ilmankin voi elää. Refluksitaudissa se kuuluu vältettävien/kiellettyjen listalle.

      • kärsivä

        Sori, jos olen liian utelias, mutta mitä on Refluksitauti?

        Onneksi mä en koskaan ole ollut "sipulirakastaja", ei se ruuan seassa aiemmin haitannut, mutta esim. suoraan en ole koskaan pystynyt syömään sipulia. Nyt olen sipuliherkkyydestä kärsinyt jotain 6-7 vuotta. Yks oire vielä on myös eli sipulien tuoksu aiheuttaa kirvelyä silmissä ja "nuhan" tapaista nenässä. Tulee tuskallinen olo varsinkin, jos valkosipulia syönyt ihminen tulee mun lähettyville! =/


    • myös valkosipuliallergikko

      En kestä kumpaakaan, valkosipulille prick-testissä allerginen (nokkosihottuma pienistäkin määristä - ensin oireet n. 10 v. kuvailemasi vatsakivut, yms.).

      Tavallista sipulia en pysty syömään, oireet samat kuin sinulla. Vähän aikaa sitten söin kylässä ruokaa, missä himpun sipulia. Seuraava yö meni vatsakivuissa. Siis testattu on.

      En usko, että tämä on mitenkään outo yliherkkyys, moni muukin kärsii sipulin aiheuttamista vatsavaivoista, toiset vähemmän, toiset enemmän.

      Parikymppisenä söin kylässä sipulikeittoa ja vietin seuraavan yön kylpyhuoneessa - ripuloin ja oksensin.

      Teen itse kaiken ruoan, ei ongelmaa.
      Valkosipuliallergiani on niin paha, että pienetkin määrät aikaansaavat reaktion (mm. mausteseoksissa).

      Tämä ei ole uskonasia, tämä on tosiasia. Älä siis välitä lääkärin mielipiteestä, saatika muiden epäilijöiden. Ihminen uskoo monasti vasta oman kokemuksensa kautta.

      • allergia---

        Minulla ollut jo lapsesta tuollaisia oireita.
        Koulussa kärsin päänsärystä ja pahastaolosta, jos ruuassa oli valkosipulia, silloin se alkoi vaivata.
        En voi oikein sietää voimakasta valkosipulintuoksua. Pahimmillaan se on verrattavissa krapulaan ja vatsa voi mennä löysälle, suoli tyhjä nopeasti. Kuten tuolla toisessa topicissa kirjoittelin , tämä tuntuu pätevän kaikkeen pujoallergeeneihin myös. mm porkkana, omena, pähkinät yms... Samantyyppiset oireet niistäkin. Sipuli minuakin röyhtäyttää, ei sovi ja samoin marinoidut tuotteet unohdettava kaupassa.
        Googlella tietoa netistä pujoallergiasta.


    • sipulista terveyttä?

      Söin tänään makkarakeittoa johon lisäsin kaksi pientä salottisipulia ja pakastettuja keitttojuureksia. Voi mitkä vatsakivut ja ripulointi tuli. Muistin sitten Aloe Vera- juoman, jota otin puoli desiä, ja ihme tapahtui, vatsa rauhoittui. Aloe Vera- juoma on auttanut minua aina syömisen jälkeiseen pallean puhkuiseen oloon.

      • Anonyymi

        Minä en usko niihin alle Vera juomiin mitenkään , mutta jos tunnet olosi paremmaksi niin mikä ettei


    • käsittämätöntä

      Ei tuo mitään outoa ole, varsin yleistä on ettei sipuli sovi. Mitä väliä sillä on mitä ravintolassa ajatellaan kunhan tuovat sipulittoman ruuan? Tuossa nyt on kyse sun asenteesta ja luultavasti ravintolassa ei edes ajatella asiaa sen kummemmin, kun joku pyytää ruuan sipulittomana niin sillä selvä, ravintola saa saman maksun riippumatta siitä onko se allergia vai ei vain tykkää. En minäkään tykkää joistakin ruoka-aineista ja pyydän ruuan ilman sitä. Lisäksi mulla on useita terveydellisiä ruokarajoitteita enkä niitä kellekään tarjoilijalle rupea selventämään että miksi haluan ruokani ilman mitäkin. Ei tulisi mieleenikään ajatella että voi voi, mitähän se tarjoilija ajattelee kun nyt pyysin ruuan ilman sitä, se varmaan luulee että mä pelkään... Hei haloo!! Käsittämätöntä jättää ulkona syöminen tuon takia!!

      Jos olet yliherkkä sipulille niin älä syö sitä!

    • No onion

      Kyllä ravintolosta yleensä saa sipulitonta kun pyytää. Kaikissa kastikepohjissa on meillä sipulia. Kaikilla ravintoloilla ei ole oikein valmiutta tarjota jotakin kastikkeen tilalle.

      Ainoa kummallisuus on meillä se, että tarjoilija alkaa tentata kysymällä, olenko allerginen. Kun en halua sipulia missään muodossa, eikö se riitä? Ulkomailla ei tällaista kyselyä suoriteta. Siellä tehdään rutiininomaisesti sipuliton vaihtoehto. Meillä ei siis palvelukulttuuri ole kaikissa paikoissa vielä lyönyt itseään läpi.

      • Jepuliste

        Sipuli missään muodossa, käsittääkö tämä nyt liha-, kasvislimeijauheet, jauhelihamausteen, grillimausteen, fondit, kastikepohjat jne? jos niin annetaan asian olla mutta jos et vain siedä sipulin maukua/koostumusta, tai vaikka purjoa tai valkosipulia, on sekin ihan ok, mutta tarjoilijat kysyvät sen takia, että keittiö joutuu tekemään mitä luultavammin kaikki ruokasi erikseen, niinkuin itsekin mainitsit, on kaikissa pohjissa/yleismausteissa melkeempä sipuli jossakin muodossa, mutta et sinä sitä sieltä maista.
        Siksi mielestäni on täysin oikeutettua kysyä onko allerginen. Samaten en ymmärrä sitä jos ravintolassa kysyy että missä muodossa sipuli on? Esim kastikkeessa, jos se on maustetta tai vaikka porattu sekaan, niin käy todella monelle *sipuliallergikolle* koska sipulin allergisoiva aine poratessa liukenee ns. kastikkeeseen/sitä haihtuu helpommin pois, en osaa tarkemmin selittää kun en ole kemisti.


      • Anonyymi

        Kyllä ravintolat voivat tehdä kastikkeita ilman sipuliakin , kun on taitava kokki, niin heiltä ei konstit lopu.


      • Anonyymi
        Jepuliste kirjoitti:

        Sipuli missään muodossa, käsittääkö tämä nyt liha-, kasvislimeijauheet, jauhelihamausteen, grillimausteen, fondit, kastikepohjat jne? jos niin annetaan asian olla mutta jos et vain siedä sipulin maukua/koostumusta, tai vaikka purjoa tai valkosipulia, on sekin ihan ok, mutta tarjoilijat kysyvät sen takia, että keittiö joutuu tekemään mitä luultavammin kaikki ruokasi erikseen, niinkuin itsekin mainitsit, on kaikissa pohjissa/yleismausteissa melkeempä sipuli jossakin muodossa, mutta et sinä sitä sieltä maista.
        Siksi mielestäni on täysin oikeutettua kysyä onko allerginen. Samaten en ymmärrä sitä jos ravintolassa kysyy että missä muodossa sipuli on? Esim kastikkeessa, jos se on maustetta tai vaikka porattu sekaan, niin käy todella monelle *sipuliallergikolle* koska sipulin allergisoiva aine poratessa liukenee ns. kastikkeeseen/sitä haihtuu helpommin pois, en osaa tarkemmin selittää kun en ole kemisti.

        Ns. sipuliherkkyydessä voi olla kyse IBS:stä eli FODMAP-tärkkelysten sietämättömyydestä. Ainakin oireet sopivat siihen. Kyse ei silloin ole allergiasta! IBS:ssä on ihan sama onko kepa- ja valkosipuli kuivattua jauhetta vai tuoretta kun molemmissa on tallella ne oireita aiheuttavat fruktaanit ja GOSit. Niinkin pieni määrä kuin muutama gramma voi aiheuttaa pahat oireet.
        Vihreissä sipulikasveissa näitä ripulin aiheuttaja-aineita on olemattoman vähän, joten ovat turvallisempi vaihtoehto.

        Kuivatun sipulin lisäys ruokaan kuin ruokaa on käsittämätöntä laiskuutta. Eikö kokit nykyään osaa käyttää mitään muita mausteita? Kunpa osaisivat edes lukea keittokirjaa, niin huomaisivat ettei sipuli todellakaan kuulu kaikkiin ruokiin. Pitäisikö keittiöhenkilökunnalle järjestää sisälukukursseja?


    • moiiiiiiiiii

      mulle tulee sipulista vatsakipua/turvotusta ja ilmavaivoja.

      • Anonyymi

        Meillä yksi tuttava joka saa nenän ja silmät vuotamaan jos syö sipulia . Että monella on sipulista yliherkkyyttä


    • Faktaa sipulista

      Sipuli aiheuttaa aika monelle ihmiselle hieman vatsavaivoja, etenkin raakana. Suoliston mikrobit pilkkovat sulamattomia ja imeytymättömiä sipulinosia ja aiheuttavat kyseiset oireet. Sipuli sisältää mm. 11% ravintokuitua ja sulfidiyhdisteitä joista vapautuu bakteerien käsittelyssä rikkipitoista kaasua. Tästä johtuu turvotus, mahakipu ja ilmavaivat jahka kaasut pääsevät suoliston läpi matkaamaan. Tämä ei tarkoita vielä varsinaista yliherkkyyttä ruoka-aineelle, ihmisten suoliston bakteeristot vaihtelevat ja siksi osalla "oireet" ovat voimakkaampia kuin toisilla, toiset bakteerit pilkkovat enemmän sipulia kuin toiset. Sama pätee esimerkiksi ruisleipään ja muihin runsaskuituisiin tuotteisiin, toisilla ruuansulatus ei tunnu sietävän näitä ollenkaan ilman oireilua, toiset syövät päivittäin ilman ongelmia.

      Itse pyydän kyllä aina ruuat ainakin ilman raakaa sipulia, enkä syö ruisleipää, vaikka se olisikin terveellistä, sillä jatkuva turvotus ja ilmavaivat eivät ole kovin kivoja vaivoja.

    • Pallokala

      Mul on sama ongelma. Nyt oireilen sipulista toista kertaa tällee. Eka ihmettelin itsekin, et mist tää tajuton turvotus ja kovat vatsakivut johtuu kunnes tein toistamiseen ruokaa johon laitoin saman verran sipulii kun edellilellä kerralla. Kyl tää on ihan selvä juttu. Normaaleista määristä en oireile, mutta paljon jos laitan niin kyllä. Mä en vaa saa näitä kaasuja ulos kummastakaan päästä. Joten täytyy vissii alkaa juomaa tiettyjen ruokien yhteydessä hiilihappoisia juomia. Uskon, että mua se kaasun poisto auttas. Nii ja mä en onneks ripuloi. Ainakaan vielä:) Mut kivut on todella kovat ja se turvotus.
      Älä luovuta jatka vaa puhumista eri lääkäreille niin mäkin taidan nyt tehä. Aloitan vaikka työterveydestä.

    • SIPULIton

      Hei. Onneksi nämä kaikki allergiat voidaan tutkia.
      Faktaa..! Suomessa käytetään noin 11 kertaa enemmän sipulia raaka-aineena, ei mausteena kun muualla Euroopassa. Toki aina pieniä poikkeuksia on.
      Saksalais tutkimus 2012 selventää raa'an sipulin käytön riskit ja myös edut.
      Mutta 78500 henkilö joilla oli rasitus astma tai astma, niin yli 92% henkilöistä sai heittää lääkityksen pois! kun lopetti sipulin käytön.

      Itselläni raaka sipuli aiheuttaa hengitysvaikeuksia ja siihen riittää pelkkä sipulin käsittely samassa tilassa oleskellessani.
      Voin kyllä syödä paistettua sipulia joka on hyvin paistettu. Jopa se on herkkuani.

    • onionFree

      En myöskään voi syödä mitään missä on sipulia. En mitään missä on edes sipulijauhetta tai purjoa, ei liemikuutioita, valmisruokaa,mausteita( esim grillimauste) , en edes sipsejä( monissa on sipulia). Täytyy olla tarkkana kun ostaa ja tehdä kaikki alusta asti itse. Ruoasta saa silti hyvää kunhan oppii vain käyttämään erilaisia mausteita ja yrttejä.
      Oireena hengitysvaikeudet, vatsan turpoaminen ja raju ripuli joka kestää montakin päivää. Tsemppiä meille kaikille, hyvä ruoka ei ole yhdestä raaka-aineesta kiinni :)

    • Velmies46

      Olen jo monta vuotta huomannut, että sipuli tekee ilmavaivoja.
      Olin etelässä ja söin hiukan raakaa sipulia, olin tämän jälkeen paripäivää ihan varpusparvi ripulilla. Sitten möi Suomalaista rosollia ja taas samajuttu.
      Onko jollain tietoa onko jotain vasta-aineita tai lääkettä, koska ei aina huomaa syömisen yhteydessä sitä.

      • hpv

        Sipulin vatsavaivat johtuvat aika usein sen sulamattomista hiilihydraateista. Entsyymivalmisteet saattavat auttaa.


    • kammo

      kauhea sipuli kammo myös ruohosipuli pelkkä haju saa voimaan pahoin,jos maistan sipulin alkaa raivoisa oksentaminen nousee kuume..ihme kyllä voin syödä valkosipulia

      • Myös_sipuliton

        Sipuli ja valkosipuli ovat aivan eri kasvi. Valkosipulin nimikin on kynsilaukka eikä sipuli.


    • Kanssakärsijä

      IBS, eli vuotavan suolen oireyhtymä, lääkärin pitäisi osata diagnosoida. Sipuli ja valkosipuli pahimpia oireiden aiheuttajia

      • IBS

        IBS on irritable bowel syndrome eli ärtyvän suolen oireyhtymä.


    • TheMan1982

      Ihan pienestä asti ollu sama et maha vetää sekasin ja tulee älyttömän kipeeks. En oysty olemaan samas tilas missä käsitellään sipulia. Ravintolois käyn kyllä mut pyydän ilman sipulia ja ongelmia ei oo ikinä ollu yhessäkään ravintolas. Paitsi et joutuu normaalia pitempään oottamaan 😁

    • Mietitäänpäs

      Yhä useammin tulee kuulleeksi, että älkää nyt vain erehtykö puhumaan asiasta lääkärille tai muullekaan tieteen edustamalle asiantuntijalle, jos reagoitte ruoka-aineelle, sähkölle, tuulivoimalle tai jollekin muulle vastaavalle haitallisesti, koska tämän ei oleteta ymmärtävän asiaa. Tieteellinen auktoriteetti ei enää toimi entiseen malliin siksi, että virallinen selitys ei tuekaan sitä, mitä todellisuudessa tapahtuu.

    • Sipuliton

      Parikymppisenä aloin seuraamaan mistä hirvittävä vatsakipu ja turvotus ajoittain tulee. Raaka tai huonosti kypsennetty sipuli, omena ja paprika joutuivat heti boikottiin. Aluksi kukaan ei uskonut, että joku voi olla oikeasti allerginen sipulille. Kunnolla kypsennetty sipuli ei tee mitään oireita ja sen vuoksi tilaan aina ravintolassa varmuuden vuoksi annokseni ilman sipulia. Salaatteihin laitan vähän purjoa, että saa sipulin makua ja siitä ei tule oireita ( pienistä määristä). Valkosipulia voin syödä niin paljon kuin vaan kehtaan koska sehän ei kuulu sipulikasveihin.
      Työterveyshoitaja sanoi, että kyseessä voi olla ristiallergia tms. koska olen allerginen koivun ja pujon siitepölylle.
      Monet joulut meni aikoinaan pilalle sipulin ja vatsakivun takia koska rosolliin, sieni- ja perunasalaattiin kuuluu sipuli. Nyt pystyn nauttimaan kaikista ruoista kun osaan varoa.

      • Mikä_avuksi

        Minäkin pystyin aiemmin syömään pienen määrän sipulia, jos se oli kunnolla kypsennettyä. Enää en pysty edes sitä. Pienikin määrä sipulia aiheuttaa vatsakipujen lisäksi monen päivän oksentelun ja monen viikon ripulin. Jos teen kaiken ruuan alusta asti itse, vatsani voi hyvin, kun en käytä sipulia. Sen sijaan, ravintolassa syöminen aiheuttaa monesti oireita, vaikka kuinka pyytäisi sipulittoman annoksen tai buffetissa kysyisi joka ruuasta erikseen, mitkä eivät sipulia sisällä. Kaupasta on käytännössä mahdotonta löytää mitään valmisruokaa, joka ei sisältäisi sipulia. Ongelmaa aiheuttaa myös se, ettei sipulia tarvitse lihavoida tuoteselosteeseen kuten oireita aiheuttavia muita aineita (esim. soija, pähkinät, maito). Joskus tulee tästä syystä ostettua vahingossa sipulia sisältävä tuote, kun pienestä tekstistä ei erota sanaa sipuli.


    • Alona2

      Olen niin allerginen sipulille,että jos ravintolassa on käytetty välineitä tai alustaa jolla on käsitelty sipulia on hengenlähtö lähellä.Kurkku alkaa välittömästi turvota umpeen.
      Sitä ei vaan uskota vaan vähätellään.

      • Anonyymi

        Ainahan ihmiset ovat vähätellen allergisia ihmisiä , josjåtauåin syystä luulevat vissiin että ihminen teeskentelee. itse en voi mennä uimahalliin siksi että vedessä on klooria johon reagoin voimakkaasti.äkaikki työkaverit tiesivät sen mutta kun pidettiin henkilökunnan juhlat yhdessä hotellissa niin olivat vuokranneet uimahallin käyttöön meille. Meitä oli kaksi jotka emme kestäneet klooria joten ne juhlat eivät olleet meille mitenkään mukavat. Ne joilla ei ole allergiaa eivät ylety ymmärtämään sitä myöskään . Ja kun eivät usko , niin eivät voi auttaakkaan mitenkään kun astma kohtaus tulee.


    • Anonyymi

      Suomi on vähättelijöiden maa, se on yksi kiusaamisen ja vallankäytön muoto. Ikävää ja negatiivista se on, vaan täytyy opetella ignoroimaan toisten asioihin puuttujia ja keskittyä vain omiin asioihin. Sitä tietenkin ihmettelee, miten joillakin ne omat asiat mahtavat olla, kun on aikaa ja energiaa käyttää toisten asioihin puuttumiseen.

      Valkosipuli on narsissikasvi, toivon kovasti, ettei se allergisoi, kuten muut sipulit, sen immunologisten hyvien vaikutuksien takia.

    • Anonyymi

      Ensinnäkin, sipulilta tuoksuvat röyhtäykset tulee monilla sipulin syönnin jälkeen.

    • Anonyymi

      Röyhtäyksien kanssa varmaan vielä pärjäilisi, mutta sipuli-allergian aiheuttamien vatsakipujen ym oireiden kanssa ei.

      • Anonyymi

        Joo minua Jopa työssä heti mulle naljailaan n Sinä ( minä vastaaja siis tähän ei voi laittaa Nimeäni )
        Et tykkää raa' Asta sipulista.

        Niin Sinun pitää vaan siedättää raakaa sipulia jopa ylemmältä taholta. Mulle naljailaan

        Että oot lapsellinen.
        .itselläni on tää repulusio tauti.

        Kun satun tietämättä no pidetään suuhuni raakaa sipulia minua oksettaa.
        Se ja tekee pahaa.

        Mutta mua pidetään lapsellisena.

        Oon kuitenkin yli 40- mutta se siitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo minua Jopa työssä heti mulle naljailaan n Sinä ( minä vastaaja siis tähän ei voi laittaa Nimeäni )
        Et tykkää raa' Asta sipulista.

        Niin Sinun pitää vaan siedättää raakaa sipulia jopa ylemmältä taholta. Mulle naljailaan

        Että oot lapsellinen.
        .itselläni on tää repulusio tauti.

        Kun satun tietämättä no pidetään suuhuni raakaa sipulia minua oksettaa.
        Se ja tekee pahaa.

        Mutta mua pidetään lapsellisena.

        Oon kuitenkin yli 40- mutta se siitä.

        Näin on. Samoja on kokemukset minullakin allergian kanssa, enkä mene edes sellaisten ihmisten luokse kylään jotka eivät ymmärrä asiaa joka voi olla hengenvaarallinen ihmiselle.
        Lapsen lapsi oli pari kuukautta sitten naapuri kaupungissa ostoksilla kavereidensa kanssa , kunsai astma kohtauksen , joten ambulanssi haki hänet ja vei sairaalaan jossa kun aäsaimolla puoli yöhön . Kiitos siitä hänen ystävilleen jotka osasivat soitta heti apua , ja ymmärsivät tilanteen . Kuinkahan olisi ollut jos olisi ollut jotai sellaisia ihmisiä ympärillä jotka väheksyvät ainoastaan allergioita


    • Anonyymi

      Minä olen saanut aina ulkomaillakin ihan ilman mutinoita sipulitonta ruokaa. Valmisruoissa oli jossain vaiheessa kaksi sipulitonta vaihtoehtoa Pasta carbonara ja Pollo limonello, en muista merkkiä mutta sai sekä K- että S-merkin kaupoista. Annoskoot valmisruoissa ovat vain niin suuret Suomessa, ottaisivat mallia Ranskasta, jossa on täydellisiä annoksia yhdelle syöjälle mikrossa valmistettavaksi.

    • Anonyymi

      Itsellä sama. Ärtyvä suoli/ IBS on diagnoosina/aiheuttajana.

    • Anonyymi

      Sipulia ei tarvitse mihinkään. Hyi helevetti

    • Anonyymi

      SIPULI = RIPULI

      SIPULI = RIPULI

      SIPULI = RIPULI

      SIPULI = RIPULI

    • Anonyymi

      Ärtyvä paksusuoli. Se ei ole mitään allergiaa, jätät sipulit pois- ja muut mitkä tekee oireita. Tiedän, koska minulla on.

      • Anonyymi

        Jos allergia testit ovat näyttäneet että hänellä on allergia niin silloin se on hänellä .ei koskaan voi verrata jonkun toisen tilanteeseen , ollaan erilaisia ihmisinä


    • Anonyymi

      Tiedän yhden tutun joka alkaa aivastelemaan niin äkkiä kun ruuassa on sipulia, joten kyllä sipuleille voi olla yliherkkä .
      Mene uudestaan lääkärille ja sano että haluat selvittää sen asian. Edellis kerralla kun olit niin jos ei aikaa oltu tilattu juuri tämän asian vuoksi niin ei ne ota muita juttuja kuuleviin korviinsa , kun nyt on niin että ajan saa vaan siihen vaivaan mistä hakee apua, että hyvä jos sanoo jo tilatessa mihin vaivoihin haluaa apuna niin saat selvyyden ja ehkä jotain lääkettä

    • Anonyymi

      Joo sipuli allergia kärsin ja se on ihan hirveetä joitakin kertoja olen joutunut tiputukseen koska menettänyt liikaa nestettä. Jopa minun harvinaisen sairauteni pahin päivän kivut eivät ole mitään verrattuna sipuli allergiaan.

    • Anonyymi

      Ei ruokapaikoissa ihmetellä jos pyytää ilman sipulia, ovat tietoisia siitä ettei sipuli sovi kaikille . Moni saa siitä kuvaamasi oireet. Joten pyydä vaan ulkona syödessäni ilman sipulia m ei sitä kukaan ihmettele. toiset voivaråt sylsö esim jonkun kerma kastikkeen kanssa hieman sipulia, koska kerma neutralisoi aineet jotka aiheuttavat vaivoja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe