Jos sinulla on joku herkullinen vanha resepti, antaisitko minulle ja meille?
Paras joulukakku?
21
10676
Vastaukset
- paranee
vanhetessaan
- maiskis,,,
oli kyllä hyvä kakku mutta eihän se jouluun sopinut,aion kyllä itse tänä jouluna sitä tehdä.
- folk**
maiskis,,, kirjoitti:
oli kyllä hyvä kakku mutta eihän se jouluun sopinut,aion kyllä itse tänä jouluna sitä tehdä.
perinteinen hedelmäkakku on paras.
Vähän työläämpi kyllä valmistaa.
- Tuoksuvattu*
2 munaa
2 dl sokeria
½ tl hienonnettua kaardemummaa
1 tl kanelia
2 tl raastettua appelsiininkuorta
1 tl inkivääriä
50 gr sulatettua voita
3 dl kermaa (tuore tai hapan)
½ tl soodaa tai 1 tl leivinjauhetta
4 ½ dl vehnäjauhoja (hiivaleipäjauhokin käy)
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää muut aineet ja paista 200 asteessa 1t.
Pieni ripaus suolaa makeissa kakuissa antaa lisää makua ja säilyvyyttä. Tai käyttämällä voimakassuolaista voita leivonnassa.- Tuoksuvattu*
Ruskea piparkakku.
4 munaa
400 gr fariinisokeria
½ tl neilikkaa
½ tl kanelia
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
½ tl inkivääriä
3 dl hyvää tuoretta kermaa
400 gr vehnäjauhoja
Valmistetaan samoin kuin Pehmeä maustekakku - siisiälä
Tuoksuvattu* kirjoitti:
Ruskea piparkakku.
4 munaa
400 gr fariinisokeria
½ tl neilikkaa
½ tl kanelia
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
½ tl inkivääriä
3 dl hyvää tuoretta kermaa
400 gr vehnäjauhoja
Valmistetaan samoin kuin Pehmeä maustekakkuMie sit niin tykkään tuost porkkanakaakust. Et silviisii
Joulun hedelmäkakku
250 g voita
250 g sokeria
5 kananmunaa
250 g kuivattuja hedelmiä (vaaleita rusinoita,papaijaa,ananasta,aprikoosia,
sukaattia ja säilykekirsikoita)
2 tl leivinjauhetta
250 g vehnäjauhoja
2 rkl konjakkia
Leikkaa kuivatut hedelmät pieniksi paloiksi ja sekoita jauhojen joukkoon.
Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen.
Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää jauhot hedelmineen taikinaan.
Mausta konjakilla.
175 asteessa noin tunti, pienennä lämpöä loppuvaiheessa 160 asteeseen.
Kakku säilyy hyvin ja sen maku paranee muutamassa päivässä.
_ _ _ _ _ _ _
Aprikoosikakku
150-200g aprikooseja
250 g voita
250 g sokeria
3 munaa
300 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Voi ja sokeri vaahdotetaan ja munat lisätään yksitellen joukkoon.
Lisätään jauhoihin sekoitetut pienennetyt aprikoosit ja leivinjauhe.
Paistetaan n. 170 asteessa 60 min.- OliviaKoo
Tämän ohjeen sain sähköpostitse, vielä en ole ehtinyt kokeilemaan reseptiä.
HEDELMÄKAKKU
1 dl voita
2 dl sokeria
4 munaa
2 dl kuivattuja hedelmiä
1 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
4 rkl sitruunamehua
pähkinöitä
2 l konjakkia
Ota esiin suurehko kulho.
Tarkista maistamalla konjakin laatu.
Kaada mittaan 1 dl konjakkia ja juo se. Toista.
Laita sähkövatkain päälle. Maista konjakkia uudelleen varmistaaksesi, että se on korkealaatuista. Sekoita 1 dl voita laajassa sameahkossa kulhossa. Lisää 1 rkl sokeria ja vatkaa taas.
Varmista, että konjakki on vielä hyvää. Kuo uusi jupillinen. Käännä vatkaaja poish päältä.
Riko kaksi kanaa ja lishää kulhoon shamoin kuihvatut hedelmät.
Vatkaa kääntäjä taash päälle.
Jos heivatut kudelmat jäävät kiinni kulhoon, väännä irti muuvireisselillä. Maishta shitten, onko konjakki vielä herkeälaatuishta.
Shitten shiivilöi 2 dl shuolaa tai jotain, EI OO niin nöpönuukkaa.
Tshekkaa konjakki.
Shiivilöi shitruunamehu, lishää yksi ruoka. Lushikka. Shokeria tai jotain, AIVAN SHAMA...PRKL.
Voitele uuni. Käännä kakkuvuokaa 220 asteeseen. Älä unohda käännyttää vaitkainta poish. Heitä kulho ikkunashta, tsh...tsehkkaahh taash konjakki.
Mee nukkumaa. Kuka s..tna ylipäätään viittii väshätä hotain pershkeleen hhetelmäkaikkua!
Hyvää joulun odotusta...leipomisiin. OliviaKoo kirjoitti:
Tämän ohjeen sain sähköpostitse, vielä en ole ehtinyt kokeilemaan reseptiä.
HEDELMÄKAKKU
1 dl voita
2 dl sokeria
4 munaa
2 dl kuivattuja hedelmiä
1 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
4 rkl sitruunamehua
pähkinöitä
2 l konjakkia
Ota esiin suurehko kulho.
Tarkista maistamalla konjakin laatu.
Kaada mittaan 1 dl konjakkia ja juo se. Toista.
Laita sähkövatkain päälle. Maista konjakkia uudelleen varmistaaksesi, että se on korkealaatuista. Sekoita 1 dl voita laajassa sameahkossa kulhossa. Lisää 1 rkl sokeria ja vatkaa taas.
Varmista, että konjakki on vielä hyvää. Kuo uusi jupillinen. Käännä vatkaaja poish päältä.
Riko kaksi kanaa ja lishää kulhoon shamoin kuihvatut hedelmät.
Vatkaa kääntäjä taash päälle.
Jos heivatut kudelmat jäävät kiinni kulhoon, väännä irti muuvireisselillä. Maishta shitten, onko konjakki vielä herkeälaatuishta.
Shitten shiivilöi 2 dl shuolaa tai jotain, EI OO niin nöpönuukkaa.
Tshekkaa konjakki.
Shiivilöi shitruunamehu, lishää yksi ruoka. Lushikka. Shokeria tai jotain, AIVAN SHAMA...PRKL.
Voitele uuni. Käännä kakkuvuokaa 220 asteeseen. Älä unohda käännyttää vaitkainta poish. Heitä kulho ikkunashta, tsh...tsehkkaahh taash konjakki.
Mee nukkumaa. Kuka s..tna ylipäätään viittii väshätä hotain pershkeleen hhetelmäkaikkua!
Hyvää joulun odotusta...leipomisiin.Tämä on ihan yhtä vauhdikas kuin se Lapin miehen kuikkakeitto.
Onnea vaan leipomishetkeen! :-)
- 1943
kakuton jo kauan. Piimäkakku on hyvä, samoin pehmeä maustekakku, jossa on kanelia ja kardemummaa. Milloinkahan järjestän juhlat, jossa on mm. tummaa ja vaaleaa kuivaa kakkua kuten ennen vanhaan?
- marjapensas
tapaan leipoa melkein
joka jouluksi, tässä resepti, joka löytyy keittokirjasta, ”Maija keittää koulussa”,
eli tosi vanha resepti.
Ensimmäinen painos kirjasta on tehty vuonna –48, minun kirjani painos on vuodelta –61.
Tanskalainen hiekkakaakku.
200 g voita
200 g sokeria
3 kananmunaa
200 g perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl konjakkia
Voi hierotaan sokerin kera vaahdoksi. Kananmunat lisätään yksitellen voimakkaasti vatkaten edelliseen seokseen.
Leivinjauhe sekoitetaan perunajauhoihin ja seulotaan varovasti kakkuseokseen,
viimeksi lisätään vaniljasokeri ja konjakki.
Seos kaadetaan voideltuun vuokaan ja kakku paistetaan n. 1 t miedossa , noin 175 asteen lämmössä.
Se kumotaan jäähtyneenä vuoastaan.
(Saa tosiaan jäähtyä totaalisesti, vähänkin lämpimänä kumotessa, voi haljeta.)
Erinomainen, tosi maukas kansainvälinen kakku, mutta vaikea onnistumaan. - jouluoncool
Itse tykkään glögi-juustokakusta. Ohjeen voit googlata.
Siitä on aikasti raakasti aikaa kun olen Joulukakkua syönyt, ehkä 1980-jotain.
Mutsin oli niitä pakko tehdä, kun silloin oli vielä kavereitaan jotka poikkeilivat kylässä, ennen kuin kuolivat pois tai halvaantuivat tai Lonkka murtui.
Voi että kuinka mutsi nautti!
Kakuntekemisestä siis.
Kakkua en ole tehnyt vanhoilla resepteillä, nuorekas kun olen, kaukana 70 , mutta tämä on hyvä resepti, laihduttaakin:
200 gr. Sipuleita kuullotettuna.
10 gr. Tukevahkosti rassaavaa Chiliä.
6 Kananmunaa
400 gr. Savukinkkua viipaloituna ohuiksi ja käristettynä ruskeiksi.
4 des. Miesten Luomukermaa, täyslehmäistä.
Yrttejä, vaan ei Oreganoa eikä Basilikaa.
Kaikki sekoitetaan keskenään hellästi, ja paistetaan litku pannulla vielä hellemmin.
Pitää muistaa kääntää ainakin kerran.
Lisukkeeksi viidenkilon Kinkku, paistettu 6 tuntia 80- asteessa.
Sinappi.
Tähän ei tarvitse laittaa pohjalle taikinaa saatika sitten kuivia Herneitä, tai paperia.
Erikoisuus:
Minä inhoan homehtuneita juustoja.
Mutta Joulun aikaan kestän pinnalla kelluvaa ruskeata piparia ja kotimaista Valiota,
ainakin siihen saakka kun firma on vielä Suomalainen.
Kaksi kertaa vuodessa syömäni Jäätelö on jäänyt minulta Nestleelle ja jääköön se sinne.
H.- RosaLiiin
Taatelikakku maistuu jouluna.
Sen voi tehdä jo aikapäiviä ennen joulua ja säilyy hyvin.
Monta hyvää reseptiä löytyy googlettamalla, sieltä sen itsekin etsin.
Jouluna maistuu myös piparit homejuuston ja lakkahillon kanssa, oi, tulis jo joulu.
Vois vaikka kokeilla taatelikakkua ja juustoa ja hilloa, voisi olla aika hyväääää, sekin.
Kiva aloitus.- joulu joutuu
On vaan neljän vuoden takainen aloitus, mutta joka jouluhan kakkuja tehdään ja syödään.
Taatelikakun minäkin teen. - ;;;;;;;
Taatelikakku on minunkin suosikkini, nykyisin myös kirsikkakakku, johon tulee joulunpunaisia säilykekirsikoita.
Kummatkin vain paranevat maultaan, jos ne tekee jo hyvissä ajoin ennen joulua.
- Jos säilyvät makeannälkäisiltä. :))
Oma taatelikakkuni on hieman liian runsas isoon kakkuvuokaan.
Kirsikkakakku meinaa viedä kielen mennessään, ja on kaunis ja jouluinen.
Siis se on kuivakakku, ja paistan se pitkänomaisessa vuokassa..
4 vuotta vanha aloitus mutta liekö kakkurintamalla kovinkaan paljon uutta, ainakaan perinteisellä tavalla. - bessie*
;;;;;;; kirjoitti:
Taatelikakku on minunkin suosikkini, nykyisin myös kirsikkakakku, johon tulee joulunpunaisia säilykekirsikoita.
Kummatkin vain paranevat maultaan, jos ne tekee jo hyvissä ajoin ennen joulua.
- Jos säilyvät makeannälkäisiltä. :))
Oma taatelikakkuni on hieman liian runsas isoon kakkuvuokaan.
Kirsikkakakku meinaa viedä kielen mennessään, ja on kaunis ja jouluinen.
Siis se on kuivakakku, ja paistan se pitkänomaisessa vuokassa..
4 vuotta vanha aloitus mutta liekö kakkurintamalla kovinkaan paljon uutta, ainakaan perinteisellä tavalla.Kirsikkakakku minunkin jouluuni kuuluu, tai oikeastaan rommikirsikkakakku. Myös hedelmäkakun teen melkein aina. Joskus teen kevyemmän vaihtoehdon, tavallinen sokerikakku, jossa vaikkapa runsaasti omenan palasia. Siihen saatan laittaa kanelia, mutta muuten en tee jouluna mausteisia kakkuja, kun niitä mausteita on jo piparkakuissa ja vähän lanttulaatikossakin.
- ;;;;;;;
bessie* kirjoitti:
Kirsikkakakku minunkin jouluuni kuuluu, tai oikeastaan rommikirsikkakakku. Myös hedelmäkakun teen melkein aina. Joskus teen kevyemmän vaihtoehdon, tavallinen sokerikakku, jossa vaikkapa runsaasti omenan palasia. Siihen saatan laittaa kanelia, mutta muuten en tee jouluna mausteisia kakkuja, kun niitä mausteita on jo piparkakuissa ja vähän lanttulaatikossakin.
Osaan tehdä suht'koht' onnistuneesti muita kakkuja, mutta vielä koskaan en ole onnistunut tiikerikakun kanssa. Teen sen niin tai näin, siitä tulee kova koppura, kelpaisi vaikka puuauton renkaaksi.
Missä lienee vika?
Maustekakuista en ole oikein koskaan tykännyt. - ;;;;;;;;;;;
;;;;;;; kirjoitti:
Osaan tehdä suht'koht' onnistuneesti muita kakkuja, mutta vielä koskaan en ole onnistunut tiikerikakun kanssa. Teen sen niin tai näin, siitä tulee kova koppura, kelpaisi vaikka puuauton renkaaksi.
Missä lienee vika?
Maustekakuista en ole oikein koskaan tykännyt.Eikö se minun kakkuni ole vieläkään paistunut. Taitaa saada nakata sorsille jouluruo'aksi, likilaskuisen teoksen.
Yli vuosi paistunut.
Tänä vuonna ei kakkuloisilla mahaa venytetä, meillä ainakaan.
- dfghjkl
Pitääkö sen olla vanha resepti? Tämä sopii sekä kahvin, että sherryn kanssa.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/4830/Banaanikakku/ - JJJ334
Hedelmäkakku, Kentinkakku ja Taatelikakku. Noista jos pitää valita paras... Hmm. No, ehkä se Kentinkakku.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman481568Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!761355- 271112
Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua
Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊881064- 88980
Ai miehillä ei ole varaa maksaa
Treffejä naiselle johon on ihastunut? Ihanko totta dusty miehet? Tekosyy. Haluatko laittaa 50/50 kaikki kulut parisuhtee188914Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta
Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi99855Olet mielessäni
viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Ihastuin sinuun enkä voi tunteilleni mitään. Jos uskaltaisin, tunnustaisin s20851- 82821
Hei rakas mies. Olisi yksi kysymys, mielellään rehellinen vastaus edes täällä..
Mitä sinä minusta haluat?70789