Gallup

......

mille kaikille olet allerginen?

itellä nämä allergiat:omena,päärynä,pähkinä,persikka,aprikoosi,
tuorekurkku,tomaatti,salaatti,banaani,luumu,mango,
taateli,chili ja mansikka.

8

1108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nalle22

      kaikki vihannekset tuoreena (ei kurkku), lähes kaikki hedelmät, paitsi vesimelooni, banaani ja viinirypäleet..sitrushedelmät, palkokasvit, merenelävät, mansikka, raaka peruna, kananmuna ihan myrkkyä, kala....en muista onko tossa kaikki....sit lisäks vielä kaikki muut siitepölyt paitsi pujo...
      näiden lisäks vielä astma joka pahentaa varsinki kesäaikaan kaikkia allergioita.

    • jonna14

      Mulla allergiaa aiheuttaa mausteet (curry-mausteseos, inkivääri, kumina, kurkuma, korianteri, chili ja pippurit) palsternakka, omena ja raaka porkkana keväisin, päärynä, kiivi,kesäkurpitsa,tomaatti, juuriselleri, varsiselleri, palsternakka, mango, persilja, rucola, sitrukset, avokado, useat yrtit ja kaikkien heinien siitepölyt, koivun, lepän ja pähkinäpensaan siitepöly ja pujo. Lisäksi mulla on astma joka (nalle22:ta lainaten) pahentaa kisäeisin kaikkia oireita. :(

    • JannaS

      Ruuista omena, päärynä, luumu, persikka, paprika, herneet, pavut, idut, tomaatti, peruna, banaani, saksan- ja hasselpähkinä sekä maapähkinä.

      Siitepölyistä koivu, heinät.

      Eläimistä varmaan kaikki joilla on karvaa ja pari muuta... Kissa ja hevonen testin mukaan pahimmat, oman kokemuksen mukaan kamelit ovat vielä pahempia.

      Muista aineista lateksi.

      Yllättävän vaikeaa listata allergioita tällä tavalla. Näiden kanssa, kun on elänyt vuosia, ne vähän niin kuin muuttuvat osaksi elämää, enkä ole enää kaikkien ruoka-aineiden kohdalla ihan varma olenko niille allerginen vai enkö vain tykkää niistä... =) Näille edellä mainituille olen ihan varma, että olen allerginen. Pari muuta jäi hieman kysymysmerkeiksi, joten en laittanut niitä.

    • *Kiki*

      ..allerginen mm. kaikki hedelmät, paitsi vesimelooni, raakana vihannekset, paitsi kurkku, salaatit.., mausteista kaikki vahvimmat, enkä muita edes käytä kuin suolaa, tilliä ja basilikaa.., kananmuna, vehnä, peruna, ruis&ohra (?), pähkinät, manteli, mansikka..

      Siitepölyt, heinät, eläimet, huonepöly vähän, lateksi, sperma (tätä juuri selvitän..,ei kovin kiva allergia.. :D), vahvat tuoksut, jotkin huonekasvit ja kukat..

      Lisäksi mulla on laktoosi-intoleranssi ja maha ei tykkää tuotteista, joissa on hiivaa..

      Mutta tän kaiken kanssa on oppinut elämään melko hyvin..,tuntuu että lähinnä häiritsee muita, kuin itseäni! Varsinkin kylään mentäessä..huoh..

      Mitä oireita teille kananmuna-allergisille tulee kananmunasta??

      Mulla on välillä parempi olla allergioiden kanssa, esim jos henkisesti on asiat kunnossa ja muutenkin hyvässä kunnossa..,mutta sitten taas jos on stressiä ja vaikka menkat tulossa niin olo on kamala, tuntuu että melkein kaikki aiheuttaa oireita.. :/

    • Johnny-boy

      Ei mitään todettuja allegioita - voi että!

    • Allergia91

      Pienenä en saanut syödä kun perunaa, päärynää ja kukkakaalia. Nykyään on vähän helpottunut, mutta allergiat jotka on jääneet ovat hyvin pahoja!

      En siedä tippaakaan: Vehnä, ohra, ruis, kaura, kananmuna, kalat/äyriäiset, pähkinät/mantelit, kiivi, maitoa siedän pieneissä määrissä nykyään siedätyksen ansiosta!

      Siitepölyt/heinät, eläimet, luonnonkumi... Ja tietenkin allergioiden ansiosta rasitusastama ja atooppineniho!

    • tinjaaaaaaaa

      Mulla kaikki kasvikset, hedelmät ja vihannekset tuoreena, mutta suurin osa myös esim keitettynä/pakastettuna. Kaikki kurkku, banaani, vesimeloni, salaatti... Ei sovi mikään. Pähkinät, kookos, mantelit yms ihan kauheita, henki menee tukkoon kun joku syö niitä vieressä. Mausteetkaan ei käy. Myös laktoosi-intoleranssi on. Maha menee sekasin myös hiivasta. Ihme että viljaa kestää, vaikka pienenpänä epäiltiin jo keliakiaakin...

      Ruuan lisäksi kaikki siitepölyt ja heinät, huonepölyt... Villa ja kumi. Eläimistä varmaan kaikki muut paitsi kissat, etenkin hevosen hilse on ihan kamalan allergisoiva. Lisäksi on atooppinen iho ja astma.

      Nyt oon 16-vuotias tyttö, mutta pienenpänä tosiaan elin riisillä, perunalla, maissilla ja marjoilla... Toivottavasti nää allergiat tästä vielä vähän helpottais, kovasti yritän pikkuhiljaa niitä siedättää... Ristiallergia on vaan vaikea "kadottaa"... Varsinkin kevät-kesä (siitepöly/heinä) aikana kaikki allergiat vaan pahenee, syksyllä voi harkitakkin syödä jotain kurkkua, mutta keväällä ei oikein uskalla edes harkita.

    • zoxocovobo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe