Kutinaa perunasta???

perunan kuorija

Minulla on tullut nyt vasta hiljattain hirveä kutina käsiin aina sen jälkeen, kun olen kuorinut perunoita. Käsien iho muuttuu punertavaksi. Onko kellään kokemusta vastaavasta? Voiko tämä olla jotaikin allergiaa. Ihmetyttää, koska en ole koskaan kuullut, että tällä tavoin voisi olla perunalle "allerginen" (tärkkelysallergiasta kyllä olen kuullut, mutta kun ihan normaalisti syön perunaa, niin sekään ei oikein voi olla kyseessä).

6

4221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xcxcxcxcx

      Olet ilmeisesti raa'alle perunalle allerginen. Allergeeni katoaa, kun peruna keitetään. Itse en ole vuosikausiin kuorinut tai koskenut raakaan perunaan, koska saan siitä heti oireita.

    • nalle22

      mä kärsin ihan samasta, ja allergiatesteissä näkyi tosi paha allergia raa'alle perunalle, kyllä mä voin perunoita syödä keitettynä ja noin, mutta raakana siihen koskeminen ja niiden kuoriminen aiheuttaa ihan hirveen ihottuman ja kutinan...eli sulla on allergia raa'alle perunalle. inhottavaa, mutta toisaalta siitä voi ottaa myös hyödyn irti, ei tartte kuoria ja pestä perunoita :)

    • JannaS

      Kylläpä hyvinkin voi olla perunalle allerginen. Kypsennettyä perunaa voin syödä ongelmitta, mutta perunateatteriin en voi ottaa osaa, kädet on sen jälkeen punaiset ja kutisevat penteleesti. Pahimmillaan on ollut rakkoja käsissä ennen kuin tajusin mistä on kyse.

      Itseltäni on prickissä testattu myös peruna ja antoi melko voimakkaan reaktion.

    • *Kiki*

      Kyllä perunalle voi olla allerginen. Itsekin olen, ja pahimmimpina aikoina en voi syödä sitä edes keitettynä/paistettuna.. :( Mulla tulee siitä vatsaoireita, kuten myös kasvojen punoitusta, ihottumaa ja turvotusta.. Joten olen sen pois jättänyt..,eihän se kuitenkaan mikään kovin tärkeä juures olekaan..,samat hyvät aineet saa muustakin ravinnosta. Kannattaa nyt välttää perunan kuorimista, tai käyttää sitten jotain suojakäsineitä..,ellei sinulle tule oireita hengittäessäsi myös sitä..

      • allerginen perunalla

        Minullakin on jo monta vuotta ollut peruna-allergia. Voin kyllä keitettyä ja siis kypsää perunaa syödä, mutta kuoria ja pestä perunoita en voi. Mulla tulee kädet ja naama täyteen palkoja ja hengitystiet menee tukkoon.

        Jos on pakko perunoita raakana käsitellä niin suosittelen semmosten muovihanskojen käyttöä. Itse välillä, jos ei muita ole paikalla käytän muovihanskoja ja vedän vielä paidan hihat alas ettei käsiin roisku mitään...helpottaa ainakin hieman oireita.


    • Jei

      Itsellä sama ongelma. Perunat, porkkanat ja lantut on jo vuosia kuorittu kumihanskat kädessä. Kädet kutisevat, punoittavat, turpoavat ja saavat ihottumaa, jos joskus unohdan hanskat näitä aineksia kuoriessani.

      Minulla kuitenkin allergiassa vielä toinenkin puoli, sillä en voi mitään näistä kolmesta syödä raakana tai tukehdun allergiakohtaukseen. Keitettynä tai paistettuna syötäessä ei ole koskaan kuitenkaan ollut mitään ongelmaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 134
      3843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      107
      3497
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      18
      2493
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1446
    Aihe