Ilmakehän saastuminen.

masa mjk

Minua monasti ja usein ajatuttaa miksi koskaan ei
oteta esiin sitä kuinka paljon erilaisissa ralli-
yms. ajoissa, ympäri maailmaa saastutetaan ilma-
kehäämme ja ympäristöämme.
Jaksetaan kyllä puhua kaikista muista päästöistä
aivan kyllästymiseen saakka , mutta em. ei koskaan näe mitään kommentteja. Olisi mielenkiintoista mielestäni ottaa nämäkin saasteet huomion keskusteluissa.

5

942

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saastuttaa

      Olet oikeassa, näistä ei juurikaan puhuta koska silloin pitäisi puhua myös kuinka plajon muut harrasteet saastuttavat...ja sitten oltaisiinkin jo vaarallisella alueella kun tämä tulisi ilmi.

      Esim jenkeissä ihmiset ajavat kävelemään kuntosalille joka tietenkin on ilmastoitu...samoin nykyään tehdään täällä meidän kotoSuomessa. Tai kuinka plajon latukoneet ja latujen valaisu maksaa ja paljonko ympäristöä saastuttavat lasketteluhissit ja laskettelun yhteydessä käytetyt ajo- ja lentokilometrit. Tai kun peltaan potkupalloa tai jääkiekkoa kun ei ole siihen luonnonmukaisesti aika eli tehdään energialla harrasteet mahdolliseksi.

      Olisi kyllä hyvä jos joskus ihan oikeasti katsottaisiin näiden meidän harrastustemme saastetaso...

    • 220 autoa

      Asiallinen kysymys.

      Ei ole kovin vaikeata laskea rallien kokonaismäärä suomessa. Yhteen kilpailuun osallistuu max 220 autoa, joilla ajetaan keskimäärin ehkä 35 km pikataipaleita ja 70 km siirtymää per kisa.

      Suomessa on 2 miljoonaa henkilöautoa joilla ajetaan keskimäärin 15 000 km vuodessa.

      Arvelisin että ralliautojen päästölukemat vuodessa ovat samaa luokkaa (korkeintaan) kuin veneilijöiden yhden viikonlopun päästöt, ja tämä arvio on kyllä äärimmäisen yläkanttiin laskettu.

      Puhumattakaan sunnuntaisista ruohonleikkureista.

      Ralli on saastuttamisen osalta niin äärimarginaalinen ilmiö että on aika ymmärrettävää ettei siihen juuri kiinnitetä huomiota.

      Laajasti ottaen moottoriurheilussa suunta on selvä: yhä ympäristöystävällisemmäksi toimintaa kehitetään erilaisin sääntömuutoksin.

      Mutta hyvä ole nostaa tämäkin näkökulma esiin.

    • Katsokaapas näitä ensin:

      Tossa olikin jo paljonko rallissa ajetaan/päivä.

      Miettikääs sitten tätä ja kysykää uudelleen miksi noista ei juurikaan puhuta:

      Lentokone, jonka tyyppinä on Airbus A380. Polttoainetta voidaan lastata 310 000 litraa, ja koneen suurin lentomatka yhdellä tankkauksella on 16 000 kilometriä, jolloin kone kuluttaa semmosen 310 litraa / 16 km = 19 litraa/km!!! Kone lentelee singaporesta sidneyhyn harva se päivä. Eli Intian ja Australian välimaastosta Australiaan. Montakohan kilometriä lie matkaa tuolla välillä ja paljonko siinä menee polttoainetta per lento? Puhumattakaan esim. Suomi - Bangkok tai Suomi-New York - reittilennoista! Pelkästään suomen päästä päähän on matkaa 1100 km, joten Suomen päästä päähän lento kuluttaisi tuolla koneella semmosen 20000 litraa bensiiniä...


      Tämän takia ei paljoa puhuta laitteista, joita on kuitenkin suhteellisen vähän ja jotka kuluttavat vuodessa ehkä sen mitä yksi lentokone kuluttaa tunnissa....

      • vs F1 kausi

        Jostain muistan lukeneeni, että yhden Atlannin ylilennon kuormitus on samaa luokkaa kuin koko F1 kausi ajoineen harjoituksineen kaikkineen.

        Olin muuten pari päivää sitten Vantaan lentoaseman läheisellä teollisuusalueella. Koko ilma haisi niin voimakkaasti kerosiinille että pahaa teki.

        Kyllä nuo harrastusten kuormitukset saattaisi tuottaa aikamoisia yllätyksiä, jos ne kaikkine matkustamisineen vertailtaisiin.


      • Itämeren
        vs F1 kausi kirjoitti:

        Jostain muistan lukeneeni, että yhden Atlannin ylilennon kuormitus on samaa luokkaa kuin koko F1 kausi ajoineen harjoituksineen kaikkineen.

        Olin muuten pari päivää sitten Vantaan lentoaseman läheisellä teollisuusalueella. Koko ilma haisi niin voimakkaasti kerosiinille että pahaa teki.

        Kyllä nuo harrastusten kuormitukset saattaisi tuottaa aikamoisia yllätyksiä, jos ne kaikkine matkustamisineen vertailtaisiin.

        Jatkuva huviristeilyliikenne Suomenlahdella ja Itämerellä on myös TOSI TURHAA ja vastuutonta. Suurten kerrostalojen kokoiset rautamöhkäleet ravintoloineen ja krääsäkauppoineen savuavat kilpaa ess taas. Ihan niinkuin roinaa ja viinaa ei saisi maissa. Polttoaineiden typpipäästöt ja jätevesipäästöt ovat melkoisia.

        http://www.wwf.fi/ymparisto/meret_jarvet/itameri/matkustajalaivojen_jatevedet.html


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5479
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3375
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      21
      1699
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      13
      1447
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe