Ompelukone n. 200 €urolla

aloitteleva ompelija

Etsin ompelukonetta hintaluokasta 199-250 euroa. Vaikea itse vertailla koneita kun en ompelemisesta tiedä yhtikäs mitään. Vaikuttaisi siltä että tuolla hinnalla saisi jo aika monipuolisia koneita, mutta tietysti mietityttää että onko niistä mihinkään.

NetAnttilassa olisi Brother ES2020, joka on elektroninen ja siinä on 40 erilaista ommelta.
http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=1444&productId=349541&shopId=10007&findPath=true&compartmentId=10058&categoryId=10254&catalogId=1444&ddkey=ProductDisplay


Hobby Hallissa puolestaan Husqvarnan Huskystar E20 hieman vähemmillä ompeleilla (ilmeisesti mekaanisena)50€ halvemmalla.
http://www.hobbyhall.fi/product_view.asp?productid=25499&uid=5W7CDFF94XRJ9K99MFWC39MKPN9H9EP0&shopid=0&lid=1&sk_1=202&sk_2=278&un=&uc=08&orderid=&orderst=&

Kaiken huippuna Lidl myy jotain Veritas 649 elektronista ompelukonetta 229€.

Mitä eroja näillä on ja mitä muita hyväksi koettuja vaihtoehtoja olisi. Nuo ominaisuuslistat sekoittavat pääni kun en niistä mitään ymmärrä. Tietysti ominaisuuksia enemmänn on varmaan parempi mutta mistä on tingitty jos halvassa koneessa on paljon ominaisuuksia.

En tosiaan ole ennen ommellut, mutta taitoni todennäköisesti karttuvat nopeasti joten mihin olisi syytä kiinnittää humiota ettei tarvitse puolen vuoden päästä mennä ostamaan uutta. Toki ymmärrän että jos ompelemisesta minulle ammatti tulee, niin myöhemmin tarvitsen koneen toisenlaisesta hintaluokasta. Nyt pitäisi siis saada kone jolla tulee toimeen ja on kuitenkin laadukas omassa hintaluokassaan.

Tuosta Brotherista taidan olla erityisen kiinnostunut, mutta mitä muuta suosittelisitte.

Kiitos...

7

4259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      ompeleita ei minun mielestäni tarvitse olla montaakaan. riittää kun on suora, siksak, kolmiaskelsiksak ja jousto-ommel trikoolle.

      minulla on ollut kohta kymmenen vuotta suht aktiivisessa käytössä singer conserto 2, siis ihan peruskone, ja silti siinä on ompeleita, mitä en oo vieläkään tarvinnut!

    • *****

      Kun kaselet ompelukonetta itsellesi, niin ota mukaasi erilaatuisia kangastilkkuja ja kokeile liikkeessä ommella niille. Ohuista kankaista ehkä vaativimpia ovat liukas satiini ja sifonki. Mutta valitse siis niistä kankaista ja neuloksista, tilkkuja mitä aiot koneellasi ommella ja katso liikkeessä, miten hyvin eri koneet niitä ompelevat. Ja myöskin se, että miten mukavalta sinusta kone tuntuu käyttää. Ja erilaisten ompeleiden määrä ei minustakaan ole tärkeä, yleensä riittää suora- ja siksak ommel, monipistosiksak ja jousto-ommel. Ei niitä muita juuri tule käytettyä. Käytetty merkkikone on myös varteenotettava vaihtoehto.

    • sewsew

      Ostin hobbyhallista tuon huskystarin muutama kuukausi sitten, ja en ole oikein tykännyt. Kone on kovin muovisen oloinen. Ompeleita on kyllä tarpeeksi. Erilaisia paininjalkojakin tulee mukana, mutta ei piilovetoketjujen ompeluun sopivaa, eikä myöskään kaksoisneulaa joustavien kankaiden ompeluun. (en tosin tiedä kuuluvatko yleensä muidenkaan peruskoneiden varusteluun).

    • muoviamuovia

      Halvat koneet ovat usein heppoista tekoa, rupeavat krenkkaamaan nopeasti ja ovat äkkiä korjauskelvottomia. Jos et vielä ole ommellut, et luultavasti tarvitse puoliakaan koneen ominaisuuksista...

      Kudottuja kankaita ommellessa tärkeintä on, että kone ompelee siististi suoraa ommelta ja siksakia ja että se ompelee nämä siististi myös peruutettaessa.
      Jos neulekankaita (esim. college-neulos) tulee koneella ommeltavaksi enemmälti eikä ole saumuria käytössä, voi ns. jousto-ommel tulla tarpeeseen. Toki automaattinen napinläpikin on kiva, mutta kunnollista sellaista ei taida kyllä tuossa hintaluokassa saada, vasta 400-500 euron koneet osaavat ihan oikeasti.



      Melkein suosittelisin, että menet ostamaan konetta sellaiseen palvelevaan ompelukoneliikkeeseen, jossa pääset kokeilemaan erilaisia koneita ennen ostamista. Sitten tiedät myöskin, kenen puoleen kääntyä, jos tulee ongelmia.

      Tuolla budjetilla ja kokemuksella harkitsisin sinuna myös vakavasti käytetyn koneen hankkimista ompelukone/huoltoliikkeestä. 200 eurolla saa hyvän, huolletun peruskoneen ja moni liike antaa tuon hintaluokan käytetyille jo vuoden tai kahden huolto- ja takaisinostotakuun (eli ostavat samalla tai tietyllä prosenttimäärällä alennetulla hinnalla takaisin). Voit taas pyytää, että saat kokeilla konetta ennen ostamista - ja osta sellainen, jossa on jonkin sortin käsikirja mukana! Kaikissa huolletuissa ei ole, mutta aika monessa on. Ja tässäkin on taas se etu, että jos kone krenkkaa, voit soittaa liikkeeseen, josta sen ostit, ja pyytää apua - aika monestihan kyse on vain jostain huonosta säädöstä...


      Ai niin, kun kokeilet koneita tai edes vertaat niiden ominaisuuksia, testaa nyt ainakin nämä:
      - suora ommel eteen ja taakse
      - tiheä ja väljä siksak eteen ja taakse
      - mahdollinen jousto-ommel eteen ja taakse
      - ylä- ja alalangan langoittaminen; kuinka helppoa/vaikeata, kuinka selkeä reitti
      - miten alalanka puolataan, kuinka helppo puolaus on tehdä ja muistaa, voiko puolata eri rullalta kuin ompelee (eli voiko puolata toiselta rullalta ilman, että tarvitsee ottaa ylälankaa pois; tämä nopeuttaa kummasti...)

      Tarkista myös tämä: mitkä ovat käyttäjän tekemät huoltotoimenpiteet eli mistä pitää harjata nöyhdät pois ja mihin reikiin öljyä pitää tiputella. Tarkista myös, että sinulla on koneen öljyämiseen sopiva öljypullo; jos ei tule koneen mukana, osta ihmeessä, sitä ahkera ompelija tarvitsee! Niin ja käytetyssä koneessa on muutenkin syytä katsoa, että siinä on tuohon perushoitoon tarvittavat välineet mukana (harja, ruuvimeisseli jne) ja jos ei ole, niin tiedät, minkälaiset hankkia.


      Myös: olen itse huomannut, että alapuolia kannattaa ostaa lisää, jos niitä ikinä liikkeestä saa; jos ompelee paljon eriväristä, on mukava, kun ei aina tarvitse tyhjennellä ja täyttää puolia. Lisäksi tietysti kun olet ostamassa ensimmäistä konettasi, muista ostaa siihen lisäneuloja paketti tai pari, niitä menee ajoittain - jos ompelet eripaksuisia kankaita, osta myös eripaksuisia neuloja (70 voileelle, 80 yleiskäyttöön, 90 ja 100 paksummille kankaille, pallopäiset neuleille ja nahkaneula, jos sille tulee tarvetta).



      Onnea uudelle uralle!

    • aiska

      Kyllä halvallakin saa hyvää. Ostin viimejouluksi Liddlistä koneen alle 80 euroa. Samoja koneita oli myynnissä tänäkin vuonna ja samaan hintaan. Onhan minulla ykköskoneena 30 vuotias BERNINA, mutta halusin toisen koneen ja tässä halvassa oli myös sellaisia ompeleita, mitä ei vanhasta löytynyt. Olen ollut ihan tyytyväinen, joten uskallan suositella myös muillekin.

      • Anonyymi

        Lidlin koneilla ei kyllä tee yhtään mitään!!


    • Anonyymi

      kyllä tällähetkellä halvimmat koneet jotka kandee ostaa lähtee siitä 250 e. ja liikkeessä 300 e jos on tarjous. ne halvemmat on silkkaa haaskausta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe