Lievä akne + atooppinen iho

atopia

Olen 25-vuotias nainen ja ongelmani on kasvojen iho, joka on osittain atooppisen kuiva, mutta samanaikaisesti leuan alueella on lievää aknea (ehkä hormoniperäistä). Tämä atopia on kausiluonteista, mutta nyt vaivannut jo yli puoli vuotta. Normaalitilassa ihoni olisi ehkä pintakuiva sekaiho. Eniten päänvaivaa tuottaa kosteusvoiteen valitseminen eli pitäisikö käyttää kuivalle iholle vai rasvaiselle tarkoitettua. Onko kenelläkään kokemusta vastaavasta ongelmasta ja mitä kasvovoiteita olette käyttäneet?

6

4704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neitonen.

      Minulla on samoin, olen 17-vuotias neitonen ja syön juuri antibioottia akneen ja ihoni alkoi kuivua liiankin kanssa. Lääkärini suositteli AqualanL voidetta,se ei rasvoita ihoa liikaa, mutta ainakin minä olen saanu sillä ihon pysymään suhteellisen hyvänä. Pakkasella ihoni kuivuu enemmän ja joudun rasvaamaan ihoni aamuin illoin, muulloin rasvaan vain illoin.

      Toivottavasti tästä on sinulle apua.

    • Anga

      Minullakin oli ennen kuiva ja kiristävä iho. Minulla oli myös aknea (kipeitä ja isoja pahkuroita). Kokeilin rasvaisia ja kosteuttavia voiteita sekalaisesti. Mennessäni ihotautilääkärille aknen takia, hän kehoitti käyttämään kosteuttavia, kevyempiä voiteita, sillä rasvaiset saattaisivat kuulemma tukkia ihoani ja lisätä aknea. En tiedä sitten mikä muille on parasta... Onneksi voiteita voi kokeilla ensin pienillä tuubeilla.

      Sittemmin olen päässyt eroon aknesta syömällä 7kk isotretinoiinia ja käyttänyt e-pillereitä (Yasmin), joilla akne pysynee loitolla. Kuurin lopettamisesta on nyt pian 5 kuukautta, eikä sinä aikana ole ollut finnin finniä, eikä iho ole enää kuiva. Suihkun jälkeen ei ole pakottavaa tarvetta rasvata naamaa.

      No, tämä ei nyt ehkä aivan vastannut kysymykseesi, mutta vastasin silti, koska minulla oli aikaisemmin samoja ongelmia... Tosin lieväksi luulemani akne osoittautui hieman hankalemmaksi. Ei nyt ole tarkoitus pelotella :) Toivottavasti löydät ratkaisun ongelmaasi.

    • HÄPEÄVÄ -97

      Olen 13-vuotias ja minulla on myös ongelmaa naamani kanssa vaikka se ei ole kamalan paha. minulla on atoopinen iho minkä vuoksi naamassani on punertavia alueita ja vaikka minulla ei finnejä ole paljon en tahdo katsoa peiliin punoituksen takia. en tahtoisi näyttää naamaani koulussa sillä pelkään että minua aletaan kiusata naamani vuoksi. luokallamme on yksi tyttö jolla on naama aika pahassa jamassa ja hän ei ole kamalan suosittu minkä vuoksi pelkään koska en halua samaan asemaan.
      Vanhempani puhuvat minulle koko ajan että se on normaalia mutta silti häpeän naamaani. olen lintsannut pari kertaa koulusta kun en ole kehdannut näyttäytyä ja asiaa ei ainakaan helpota että olen ihastunut yhteen koulussamme olevaan poikaan ja olen jutellut hänen kanssaan pari kertaa ja tekstannut aika useasti. Mutta tämä tapahtui silloin kun naamani oli vielä pari viikkoa sitten ihan finnitön ja uskon että poika saattaa myös olla vähän kiinnostunut mutta nyt pelkään että poika ei viitsi edes vilkaista minua jos näkee naamani sillä hänellä on ihan virheetön iho ja siksi olen vältellyt hänen näkemistään ja koulusa käyntiä ja pelkään jääväni koulusta jälkeen sillä olen nyt nimittäin viidettä päivää pois koulusta kahden viikon aikana ihoni takia.
      Pelkään myös että paras ystäväni hylkää minut jos olen koulusta koko ajan pois ja en meinää viitsiä katsoa parasta ystävääni suoraan silmiin sillä häpeän naamani näyttämistävaikka tiedän ettei hän tee sellaista pelko on silti mielessä.

      miten pääsisin tästä häpeästä ja pelosta eroon vaikka naamani ei ole edes kamalan paha ja minusta tuntuu epäreilulta sillä ongelmani ei ole kamalan suuria verrattuna siihen mitä muilla on mutta koulussamme ei ole montaa jolla on ongelmia ihonsa kanssa niin tunnen että olen ainoa ongelman kanssa ja otan sen todella raskaasti vaikka tiedän että se ei ole tarpeellista ?

      mikä avuksi ?

    • Anonyymi

      Hyvä provo....

    • Anonyymi

      Ihon ongelmat voivat johtua pitkälti ruuasta mitä syöt.
      Poikani jätti viljat pois, kaura vain sallittu, samoin sokerin, joka on erittäin paha atoppisesta ihottumasta kärsivälle. Sokerit siis pois, karkit ja limut jne, viljat vähemmäksi. Öljyjä ja pähkinöitä ruokavalioon mukaan. Myös helokkiöljy on kapseleina hyvä iholle. Olen myös lukenut tutkimuksen siitä kuinka atoopia on yhteydessä vatsaan ja ruokavalioon, joten ei ole tuulesta temmattua tietoa.

    • Anonyymi

      Postasin tän aiemmin vastauksena toiseen lankaan, jossa 17 v. tyttö kyseli vinkkejä:

      Moi! Varmasti tuntuu kurjalta kun tuntuu, että tekee paljon, mutta ei saa näkyvää helpotusta. Tiedän tunteen. Oma akneni alkoi lopetettuani e-pillerit. Vuosia naamani kukki vaikka koitin pitää sitä puhtaana, välttää meikkaamista yms.

      Vasta lopetettuani sokerin syömisen ja alettuani syömään päivittäin laadukasta Ecolomegan kalaöljyä akne alkoi häviämään. Taitaa olla tieteen piirissäkin tunnettu, että kun kehossa on tulehdustiloja, on kalaöljy välttämätön tulehdusten hillitsemiseen. Ei kannata ostaa perus Möllereitä tms (lue kalaöljyjen laadusta, netissä paljon tietoa). Tuota laadukasta Ecolomegaa saa ainakin Ruohonjuuresta, varmasti muualtakin.

      Suosittelisin sua välttämään stressiä (kuluttaa kehosta ravinteita). Voisitko kokeilla jotain laadukasta sinkkilisää? Myös muun muassa magnesium, seleeni ja jodi ovat tärkeitä hyvinvoinnille. Nämä kannattaa tietysti ostaa laadukkaasta luontaistuotteita myyvästä paikasta.

      Olen käyttänyt itse vuosia vain luonnonkosmetiikkaa. Suosittelen vahvasti, mikäli et ole taipuvainen saamaan luonnontuotteista allergisia reaktioita. Marketin tavara ainakin itsellä kuivatti ihon ja eliminoi ihon oman kyvyn erittää suojaavaa rasvaa. Niissä on myös yleensä kaikenmaailman hajusteita, väriaineita ja vaahtoavia ainesosia, jotka voivat ärsyttää ihoa.

      Älä pese saippualla (jos saippua ei ole luonnonkosmetiikkatuote, joka tarkoitettu kasvojen pesuun). Vältä liiallista pesemistä. Itse en nykyisin käytä puhdistusmaitoa tms kun vain pestessäni meikkiä tai aurinkovoidetta kasvoilta. Muuten riittää lämmin vesi. (Veljeni akne hävisi, kun veli unohti käyttää äitin ostamia kasvomömmöjä). Käytän kosteutukseen hieman kosteille kasvoille helokkiöljyä. Iho jää silkinpehmeäki eikä tukkiinnu.

      Suosi luomua, syö paljon kasviksia ja marjoja. Myös hedelmiä. Juo paljon raikasta vettä. Vältä kaikkea prosessoitua. Liiku paljon. Naura ja hymyile paljon. Ennenkaikkea, kuvittele mielessäsi, että aknesi häviää ja että kehosi osaa eliminoida tulehdusta. Kuuntele kehoasi, mitä se tarvitsee ja puhu itsellesi positiiviseen sävyyn. Tulet saamaan apua, älä murehdi, vaikka tiedän että tuntuu pahalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      778
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      636
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      622
    Aihe