Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hiljainen tyttö

SädeKevätvalo

Hän oli heistä kaikista hiljaisin. Hänellä oli kiharat, tylsänruskeat hiukset. Hänen kasvonsa olivat piiloutuneet tuhansiin varjoihin. Hänen äänensä oli niin hiljainen, että tarjoilija ei edes kuullut sitä. Yksinkertaisesti hänessä ei ollut mitään, miksi hänet olisi voinut huomata. Pöydässä istui kahdeksan tyttöä, joista suurin osa oli kovaäänisiä, heillä oli paljon meikkiä, avonaiset vaatteet ja he flirttailivat häpeämättömästi kaikille kaksilahkeisille. Mutta ehkä tarjoilija huomasikin tämän yhden tytön juuri siksi; hän oli muiden täydellinen vastakohta. Toinen syy saattoi olla hento hymy, jonka tarjoilija sai kysyessään tilausta uudestaan hiljaiselta tytöltä. Tyttö kohotti katseensa tarjoilijaan ja hymyili ujosti; sen pienen hetken tarjoilija sai nähdä tytön silmien loisteen.

Tarjoilija ei voinut lakata tarkkailemasta seuruetta. Hiljainen tyttö, Anne nimeltään –sen hän kuuli vahingossa –jutteli muiden kanssa, mutta vältteli katsekontaktia. Muut tytöt joivat ja humaltuivat, mutta Anne vain lipitti samaa juomaa koko illan. Tarjoilija -hänen nimensä oli Joel –ei ymmärtänyt, mistä oli kyse, miksi tuo tyttö kiinnitti hänen huomionsa. Hän ei voinut olla ajattelematta Annea; tuo nimikin kuulosti yhtäkkiä maailman kauneimmalta. Joel mietti, miten hän voisi kiinnittää Annen huomion itseensä. Hän toivoi, että hänen vuoronsa loppuisi ennen tyttöjen lähtöä, jotta voisi jäädä vielä baariin yhdelle, mutta tajusi pian kuulostavansa kyttääjältä. Hetkeä myöhemmin tytöt lähtivätkin ja Joel katseli heidän lähtöään epätoivoisena. Anne kulki pää kumarassa ovelle päin ja Joelin ohi mennessään hän kiitti, mutta ei edes katsonut päin. Sitten hän oli poissa.
Joel oli hajamielinen koko lopun työvuoron ajan. Kotiin lähtiessään hän päätti poiketa lähikuppilaan yhdelle, oli pakko saada ajatukset selkenemään. Mutta ei sekään auttanut. Joel joi tuoppiaan tiskiin nojaten ja toivoi näkevänsä palan kiharapilvestä, mutta turhaan. Tuttuja näkyi, he yrittivät pyytää Joelia mukaan yökerhoon, mutta Joel vetosi pitkään työpäivään. Hän tyhjensi tuoppinsa ja lähti ulos ovesta. Viima sai Joelin hytisemään ja hän veti kauluksensa pystyyn. Häntä harmitti, koska hän ei ollut tehnyt mitään siirtoa Annea kohtaan. Joel käveli kotiin kiukkuisena itselleen. Tuona iltana hänellä kesti kauan saada unen päästä kiinni.

Joelin elämä jatkui samanlaisena. Hän oli töissä, juhli kavereiden kanssa, sitä tavallista. Mutta jokin oli muuttunut; hän ei enää ollut kiinnostunut tytöistä. Oli hän sitten töissä, kapakassa tai kaupassa, aina hän toivoi löytävänsä hiljaisen tytön. Mutta Joel ei löytänyt Annea. Lopulta hän turtui tilanteeseen, hän ei enää jaksanut miettiä sitä. Kunnes eräänä iltana..
Oli Joelin äidin toive, että hän menisi perheen iltatähden musiikkiopiston joulujuhlaan. Joelia se ei olisi kiinnostanut, mutta kukaan muu perheestä ei päässyt, eikä Joel tahtonut tuottaa siskolle pettymystä. Niinpä hän lupasi mennä ja siinä sitä oltiin; täpötäydessä musiikkiopiston aulassa tungeksivien vanhempien, mummojen ja vaarien seassa. Joelia alkoi kaduttaa lupauksensa viimeistään siinä vaiheessa, kun hän näki joulujuhlan ohjelman, joka tuntui olevan kilometrin pituinen. Siskon esitys oli vasta listan loppupäässä, joten hän joutuisi istumaan puuduttavilla penkeillä vaikka kuinka kauan. Joel lupasi itselleen, että sisko saisi vielä maksaa tämän.
Esitykset hupenivat juuri niin puuduttavan hitaasti kuin Joel oli kuvitellutkin. Kun esille tuli kolmas eri kuororyhmä, Joelista tuntui, että hän ei kestä enempää. Mutta silloin joku kiinnitti hänen huomionsa. Tuon noin kymmenen tytön joukossa seisoi tylsänruskean kiharapilven alla tyttö, jota Joel oli kaivannut siitä hetkestä, kun oli ensimmäistä kertaa hänet nähnyt. Hän ei meinannut uskoa silmiään, kun tajusi, että se ravintolassa istunut tyttöporukka seisoi lavalla valmiina aloittamaan laulun.
Jälkeenpäin Joel ei muistanut mitä tytöt olivat laulaneet. Hän muisti vain Annen eloon heränneet silmät, kun tämä oli alkanut laulaa. Silmät olivat samanlaiset kuin sen pienen hetken ravintolassa. Anne näytti onnelliselta ja vapautuneelta laulaessaan. Muuten hän oli varautuneen ja ujon oloinen. Joel olisi tahtonut syöksyä esiripun taakse kadonneen tyttöjoukon perään, mutta eihän niin voinut tehdä. Siskon esitys oli seuraava, eikä Joel muistanut edes kuvata sitä, niin häkeltynyt hän oli. Hänen tunteensa olivat täysin sekaisin.
Kun esitykset olivat kokonaan ohitse, Joel syöksyi katsomosta ensimmäisten joukossa. Hänen piti odottaa siskoaan musiikkiopiston takapihalla ja sieltä hän epäili myös Annen löytyvän. Mutta kun esiintyjät alkoivat purkautua ulos ovista, Annea ei näkynyt missään. Kaikki muut saman kuoron tytöt tulivat ulos, mutta Anne oli kuin kadonnut tuhkana tuuleen. Joelin sisko tuli autolle ja väsymyksestä äkäisenä yritti päästä lähtemään, mutta Joel tahtoi odottaa. Vasta kun hän näki, että sisällä sammutettiin valoja, hän suostui luovuttamaan.
Sisko kyseli koko ajomatkan, mitä Joel oli odottanut, mutta Joel pysyi vaiti. Hän ei voinut uskoa, että oli kadottanut hiljaisen tytön jo toistamiseen..

Jatkoa ehkä tulossa...

3

403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttönen****

      kiva saada lukee lisää hiljasesta tytöstä :) Haluisin saada tietää mitä noille tulee tapahtumaan..

      • SädeKevätvalo

        piakkoin...:)


    • SädeKevätvalo

      Joel yritti jatkaa elämäänsä samalla tavalla kuin aina ennenkin. Hän kävi töissä, tapasi kavereitaan, jatkoi harrastuksiaan, mutta hiljainen tyttö ei kadonnut hänen päästään. Sisareltaan hän yritti vaivihkaa kysyä tytöstä, mutta hän ei tiennyt tytöstä sen enempää kuin Joelkaan. Kukaan ei tuntunut tuntevan häntä ja Joel toivoi, että pystyisi unohtamaan Annen.

      Melkein neljä kuukautta sen jälkeen, kun Joel oli viimeksi nähnyt Annen konsertissa, tyttö käveli ravintolan ovesta sisään. Joel meinasi kävellä päin pylvästä ja sai täpärästi pelastettua sylissään olleet lautaset. Naama punaisena hän käveli kohti keittiötä, siellä hän rauhoittui hetken ja käveli sitten takaisin saliin. Anne oli juuri istuutumassa pöytään. Mutta Joel huomasi, ettei Anne ollut yksin. Annea vastapäätä istui mies, niin hyvännäköinen ja tyylitelty, että Joel perääntyi vaistomaisesti. Anne katsoi miestä hymyillen ja hänen silmänsä loistivat jälleen. Mies sanoi jotain ja Anne heläytti naurun, kauniin, flirttailevan naurun. Joel oli juuri lähdössä takaisin keittiöön, kun mies nosti katseensa ja vinkkasi Joelin luokseen. Hän ei voinut muuta kuin kävellä nöyränä pöydän luo ja ottaa heiltä tilauksen. Anne katseli Joelia etuhiustensa alta ja hymyili hennosti. Mutta ei se ollut samanlainen hymy, jonka tuo toinen mies oli saanut. Se ei ollut samanlainen hymy, jonka Joel oli saanut nähdessään Annen ensimmäistä kertaa. Joel yritti hymyillä, yritti hoitaa työnsä kunnolla, mutta ei se ollut helppoa.

      Illan mittaan Joel joutui kantamaan heille ruokaa ja katselemaan, kun he keskustelivat. Tai Anne lähinnä kuunteli ja nauroi, mies puhui jatkuvasti. Joel tajusi olleensa tyhmä, kun oli edes kuvitellut, että Anne voisi olla vapaalla jalalla. Ja vaikka olisikin ollut, ihan kuin Joelilla olisi ollut mitään mahdollisuuksia Anneen, jos tuollaiset miehet piirittivät häntä.

      Joelin työvuoro loppui juuri, kun Anne ja hänen seuralaisensa lähtivät. Joel vetkutteli vähän aikaa pukuhuoneessa, jotta ei vahingossakaan törmäisi heihin kadulla. Kun hän sitten lähti, hän tahtoi vain nopeasti kotiin. Hän päätti mennä bussilla, jotta matka sujuisi nopeammin. Joel käveli naama nurinpäin pysäkille ja sätti itseään mielessään. Miksi oli pitänyt mennä ihastumaan tuntemattomaan tyttöön, hän mietti, miksei voinut vaan unohtaa. Hän kuuli pysäkin takaa ääniä ja kääntyi hieman nähdäkseen. Joel säikähti tajutessaan, että siinä Anne ja se mies nyt olivat. He halasivat, mies antoi hellän suudelman Annen poskelle ja sanoi soittelevansa. Sitten mies lähti kävelemään poispäin ja vilkutteli kauan Annelle. Joel yritti tekeytyä huomaamattomaksi, kun tajusi Annen tulevan katokseen. Anne ei ensin tuntunut edes tajuavan, että katoksessa oli joku muukin, mutta huomatessaan Joelin hän punastui ja sanoi hiljaisen tervehdykden. Joel tervehti vaisusti takaisin ja kääntyi poispäin.

      "Kurja ilma", Anne tokaisi yhtäkkiä. Joel nyökkäsi, eikä osannut sanoa mitään, nyökkäsi vain. Hetken oli ihan hiljaista, ei edes autojen ääniä kuulunut.
      "Bussikin taitaa olla myöhässä", Anne jatkoi sitten ja Joel kääntyi juuri, jotta näki Annen vetävän kauluksiaan tiukemmin yhteen. Anne hymyili Joelille ja kuvitteliko hän vai oliko se taas se sama palava hymy.
      "Onko sulla muuten joku tuttu musiikkiopistossa, kun näin sut siellä joulujuhlassa?", Anne kysyi yhtäkkiä. Joel hämmästyi, oliko Anne tosiaan huomannut hänet?
      "Joo, pikkusisko". Anne nyökkäsi ja taas tuli hiljaista.
      "Sä lauloit tosi kauniisti", Joel sanoi hiljaa, kuin kokeillakseen kepillä jäätä. Anne nosti katseensa, hämmentyneenä, mutta silti iloisena.
      "Ihan tosiaanko? Ei mun laulutaitoja kehu yleensä muut kuin mun veli", Anne sanoi ja jatkoi vielä, "se aina yrittää saada mua laulamaan enemmän, nytkin se vei mut syömään vaan suostutellakseen mua niiden bändiin".
      Joelin kurkkua kuristi, mutta sitten tunne hellitti. Veli? Sanoiko Anne ihan totta "veli"? Joel hymyili typerästi, sen huomasi Annen lievästi huolestuneesta katseesta. Joel käänsi päänsä pois ja oletti muistuttavansa tomaattia.

      Bussi kaarsi pysäkille juuri sopivasti. Joel päästi Annen edellään sisälle. Kävellessään käytävää pitkin, etsien paikkaa itselleen, hän kohtasi Annen katseen, joka loimusi jälleen. Joel hymyili heikosti ja käveli Annen ohi.
      "Kyllä sä munki viereen voit istua", Joel kuuli Annen sanovan. Ennen kääntymistä hän päästi kasvoilleen pienen voitonriemuisen hymyn.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe