Suolasilakat kuoriperunoilla

Nimetön

Isoisäni (Fafa synt stadissa 1892) kaipaili ruokapöytään aina suolasilakoita keitettynä kuoriperunoiden päällä. Tuo toive ei meikäläisen ikäpolven tuottamana onnistunut ja en sitä ymmärtänytkään. Nyt Waltarin "Tähdet kertovat komissario Palmu" kirja käsittelee useaan otteeseen ko ruokalajia Helsingin poliisilaitoksen ruokalan spesiaalina.
Onko kellään tiedossa valmistusohjetta? Suolasilakat slumppasin jo inkoolaiselta fiskarilta!
t nimim Stadin safkaa

6

508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuoripäälliset perunat melkein kypsiksi ja laita hetkeksi silakat kiehumaan niiden päälle.
      Sitten vaan voinokare aina jokaisen peruna/silakka haarukan päälle ja hyvää on.

      • namisuku

        ...ruoka on tod. Herkkuni, monista=)
        Annoit ykkösohjeen:)


    • pikku-myy

      Ei siihen mitään ihme ohjetta ole, äitini keitti hyvin pestyjä perunoita n.(talvi aikaan) vajaa puolentuntia ja latoi silakkatiinusta haettuja silakoita niiden perunoiden päälle, vähän kuin ristikkoa tehden ja kansi kiinni ja annettiin kiehua kunnes perunat oli kypsiä. Muistan etten koskaan pitänyt, vaan syötävä oli.

    • jartsev

      Meillä mun lapsuudessani oli suolasilakoita ja kuoriperunoita.
      Kun silakoita suolattiin runsaasti ja niitä käytettiin pitkin syksyä. Lopulta aina viimeiset olivat suolassa kuukausia niin niiden suolaisuus oli todella vahvaa. Suolasilakoita laitettiin perunoita keitettäessä kattilaan hautumaan perunoiden päälle. Perunoiden kiehuessa silakat kypsyivät samalla ja niiden suolaisuus väheni sopivaksi, samalla perunoihin tuli silakoista suolaisuutta ja oma arominsa josta vanhemmat ihmiset pitivät. Samaa tehtiin kuivatulle suolakalalle, särjille ja lahnan parkeille.
      Aterioitaessa perunoiden kanssa käytettiin pehmennyt kala särpimenä.

    • Lapsena ainakin yökötti jo se hajukin, kun niitä keitettiin.
      Muuta kalaa meillä ei ollut kuin silakkaa, sitä kävi joku kiertävä kauppias myymässä ja pesuvatiin niitä aina ostettiin.

    • Pirre*

      suolasilakoita milloinkaan, on kai rannikon evästä enempi.
      Sensijaan suolamuikkuja oli, ja oikein tonkkösuolattuja; niitä syötiin sipulin kanssa ihan sinällään leivän päällä.
      Ne olivat hyvää huikopalaa..

      Kapakalaakaan ei meilläpäin syötö, niinkuin esim. mieheni kotipuolessa kuulemma kälävittivät kevätahavassa suolattuja lahnoja ja särkiä..ja ne kuulemma keitettiin ja sitten syötiin suolastuksena..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      107
      7726
    2. 108
      5921
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      83
      5157
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      139
      4526
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      11
      3210
    6. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      55
      2957
    7. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      58
      2918
    8. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2434
    9. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      61
      2427
    10. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      56
      2046
    Aihe