Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

"Kierrätyskeskus" omalle parvekkeelle?

Paremman tulevaisuuden puol...

Heippa!
Pyytäisin vinkkejä seuraavanlaisen idean käytännöllisimpään toteutukseen. Huomasin, että meidän lähimarketin pihassa oli keräyspisteet mm. metallille, kotitalousmuoville, kartongille, lasille, pattereille jne. Nyt haluaisin toteuttaa tätä lajittelua ja sitä myötä kierrätystä. Tavoitteena olisi rakentaa isohkolle parvekkeelle "keskus", johon voisin kaiken lajitellun jätteen kerätä. Sisällä kotona säilyttäisin vain keräyspaperin ja sekajätteen, mutta muut olisi tarkoitus varastoida ulos. Toteuttaako kukaan tällaista kierrätystä ja miten olet sen järjestänyt? Onko olemassa valmiita komplekseja, jollaisen voisin parvekkeelleni hankkia vai tekisinkö sen itse ja mistä materiaaleista? En siis ole kiinnostunut ihmisten mielipiteistä kierrätyksen suhteen vaan haen ideoita "helpoimman" tavan toteutukseen tässä kierrätysasiassa.

Kiitos kaikille vinkkien antajille jo etukäteen!

4

515

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarkastaja v.59

      kyllä metalli yms.pitää kerätä isommissa mittakaavoissa, johan hukkuu lämpöä sisältä enemmän kuin koko hyöty on eli kun ramppaat tolkin korkkia yms. parvekkeelle.
      meehän joskus kattoo isoo mailmaa ja sitä kierrätystä. eli vaikka jätteenkäsittelykeskusta yms.

      kohta kaikki menee polttoon ja ei tartte kierrättää

      • varmaan kertoo, että

        ketä varten kierrätyspisteitä sitten oikein kyhätään jos tavis-kuluttajalta jätteeksi tulevan kierrätettävän tavaran määrä on liian vähäinen!!!! Ei kai sitä pullonkorkkia tarvitse erikseen sinne ulos viedä. Kierrätysmateriaalin siirtäminen säilytysastioihin voidaan tehdä kerran päivässä vaikka tuuletuksen yhteydessä.... Sä et varmaan tuuleta kun tulee lämmönhukkaa, vai...? Ootko yhtään ajatellut, että minkälaiset päästöt tulee kun kaikki poltetaan? Ideahan on juuri siinä, että kaikki minkä voi uudelleen jossain muodossa käyttää, myös käytetään! Onneksi jokaisella on vapaus valita miten elää ja mitä haluaa taakseen jättää, seuraaville ja sitä seuraaville sukupolville.


    • en oikeen tajua,

      että miten ne kierrätettävät sitten menee kiertoon sieltä sun isohkolta parvekkeeltas? Onko sinne vapaa kulku jostain kautta?
      Vai ajattelitko niin, että kierrätys/jäteauto kävisi ja tyhjentäisi, sillä kai ne astiat täyttyy ajan mittaan? Vai mahdollisen oman jälkikäytön takia säilöisit, kun ideaa pukkaa?

      Meillä on varastokoppi kaikelle sellaselle, mitä voisi "ehkä joskus sitten, kun" tarvita.
      Onneksi sekään ei täyty piripintaan, sillä keväisin talon pihaan tulee roskalava, jonne kukin saa varastojaan tyhjätä.

      Mieluummin kiikutan valmiisiin astioihin, vaikka matkankin päähän, onpahan sitten pois omista nurkista. Enkä näe siinä erityistä hankaluutta.
      Ja meillä parveke on sellainen viihtymiskeskus ympäri vuoden, etten sinne mitään romppalootia haluaisikaan.

      • ???

        Joo, selitinkö todella niin vaikeasti...? Kysymys on siis ihan normaalin elämisen seurauksena jätteenä tulevasta esim. kotitalousmuovista, jota en suikale kerrallaan halua lähteä kylille viemään. Keräisin siis isomman satsin kerralla ja veisin vaikka kerran viikossa sitten sinne varsinaiseen kierrätyspisteeseen. Kaiken kun lajittelee, niin sekajätteen määrä vähenee todella vähäiseksi. Mulla on kotona vaan kaikki säilytystila jo käytössä (sitä kun on todella vähän..), että siksi suunnittelen tätä varastointia parvekkeelle. Parveke on todella iso ja säilytyskompleksin voi naamioida vaikka istuinpenkiksi. En mäkään mitään kaatopaikkaa ajatellut parvekkeestani tehdä. Kierrätettävä materiaali on huuhdeltava kuitenkin jos sitä aikoo missään säilyttää eli hajuhaittojakaan en usko muodostuvan. Biojäteastia on tosin kesällä varmaankin otettava sisään....

        Olishan se ihanaa jos roskat oikein kotoa haettaisiin:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe