Kuinkahan on

tuon itsen kanssa..

muistan kahden elämän välisestä ajasta pari asiaa. toinen on se kun tutkimme tulevaa elämäämme toisen "sielun" kanssa. Selvästikin olimme erilliset toisistamme eli itsejämme. No siinä ei ehkä ole mitään probleemaa sinänsä. Mutta seuraava muistikuvani on että olin jossain olemattomuudessa jossa olin ominaispainoltani saman painoinen kuin ympäristö. Ilmeisesti seillä unohdetaan mennyt koska olin ihmeissäni kun heräsin siellä ja kyselin hiukan hämmöstyneenä mitä tämä on ja missä muut ovat.

Lisäksi muistan lapsuuteni seimiajalta asti eli sieltä 3-4kk iästä eteenpäin aika yhtenäisesti joten tiedän sisäisestä maailmastani, että se oli hyvin erilainen "itse" kuin se joka oli suunnittelemassa ja tutkimassa tulevaa elämäänsä.
Toki olin "henkimaailmassa" aikuinen ja nyt lapsi mutta tarkoitan että henkimaailmassa olin hyvin nauravainen ja iloinen joskin osasin ottaa myös huomioon tulevan elämän vaikeat käänteet. Mutta jo niin pienestä kuin 3-4 kk ikäisestä tiedän että olin vakava ja tutkiva, pohtiva ja arvioiva. Jos nyt joku miettii että mitä sen ikäinen miettii niin eihän se liity tuohon luonteeseen mitenkään, mutta sellaista kuin että "ai, tämä on nyt kotini" ja "ai, nämä ovat nyt vanhempani" ja n. ½-1 vuotiaana että kumpi maailma on tosi, sekö jonka näkee silmät killissä vai se jonka näkee silmät suorassa. Ja että mistä tulee hallitsematon pelko imurin suutinta kohtaan että se imisi itseensä ? Enkö luota äitiini ?

Mutta se mikä minua kiinnostaa on, että jos tuo nykyisen elämäni "itse" koostuu vaikkapa entisten elämieni "ansioista" ja "ei-ansioista" eli karmoista,

(kai näinkin voi ajatella että myös itsen olemus tulee siitä mitä tulee tänne "suorittamaan" eli mitä on hankkinut itsellen ominaisuuksia, eikä pelkästään sitä mitä itselle tapahtuu (?) )

niin mistä muodostui se olemus eli itse joka oli siellä "henkimaailmassa" tutustumassa tulevaan elämäänsä? Mistä muodostuu? Miten määräytyy ?

Tietääkö joku tällaisesta ?

8

420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei uunotettavissa

      ...mielenterveystoimisto voi auttaa sinua jos sinusta tuntuu että nämä asiat alkavat joskus painamaan mieltäsi liikaa, täten hankaloittaen elämääsi.

      Tuskin oikeasti kukaan osaa sinulle vastata mitään ja kannattaa miettiä kaksi kertaa uskoako tarinaa vai ei.

      • sen tietää

        josko joku tietäisi budhalaisissa kirjoituksissa jotain tästäkin mainittavan. Jonkin tradition mukaan.
        Mutta tieto sekin on jos ei mainita kirjoituksissa mitään. Sitten en kysele täältä siitä asiasta.
        Niin ja tokikaan en kysele jos ei vastata :)

        Oletko sinä skeptikko ? Kuitenkin täällä vastailet ? Ei sillä kyllähän täällä saa vastailla, ihan ilahduinkin. Valvon laatikkoruokien takia vielä hetken ja seura tekee hyvää ;). Mutta mieleni kyllä tekisi vakuuttaa että en minä sinua tai ketään muutakaan ollut uunottamassa. No,ja jos olisin mielenterveyspotilas niin eihän se muuta kysymyksen järjellisyyttä. Ei edes vaikka kokemukseni olisi sairaan harhaa. Voisihan sitten vastata ainakin että millaisissa oloissa eri ohmiset elävät (tietoisuustasonsa mukaan ?) kuoltuaan ja mistä SE minuus tulee koska oletan että se on erilaisista energioista muodostunut kuin se itse joka täällä maanpäällä huseeraa. Vai onko ? Enkä nyt puhu valaistuneista. Heillähön se lienee yksi ja sama tietoisuus siellä ja täällä ?

        Mutta mitäs minä sinulle selitän jos olet skeptikko ;)
        Iso halaus sitten vain sinulle ja Hyvää Joulua !


      • vaikka

        ei kukaan uunottanutkaan, niin nythän jäit ilman sitä tietoa että joku voi muistaakin. Oikeastikin. Jos et usko minun muistavan niin uskotko kaikkien olevan väärässä jotka niin sanovat tekevänsä?
        Vaikka ei sen puoleen, jotenkin hyvinkin ymmärrän sinua. Mistäs sitä tietääkään toisen juttuja uskoa. Eikä se ollut pointtinikaan tuossa kysymyksessä. Itse vain haen kokonaisuutta yhteen juttuun :)

        Voihan se olla että kaikki on harhaa, kun budhalaisilla sivuillakin ollaan, mutta pakko sanoa ettei minun muistoni ole sen enempää harhaa kuin muidenkaan keskivertoihmisten :) Päinvastoin, muistini on älykkyys-soveltuvuus ja ammatinvalintatesteissä todettu keskivertoa huomattavasti korkeammaksi :)

        Mutta nyt lopetan pulisemisen ja menen nukkumaan. Kiitos viestistäsi ja seurasta :)


    • kysymyksia lisää

      Ovatko esimerkiksi unet todellisia? Mistä ne muodostuu? Miten ne määräytyy? Ne tuntuvat todellisilta.

      Mieli muodostaa todellisuuden, koska se ei tunne muuta kuin sen, minkä se kokee todelliseksi. Mieli ei voi aavistaa olevansa vajaa ymmärtämään. Me olemme luolassa ja katsomme varjokuvia, joiden ajattelemme olevan todellisia.

    • laina-mestari

      Polttopuista tulee tuhkaa, eikä se muutu uudelleen polttopuiksi. Älä kuitenkaan ajattele, että tuhka on tulevaisuus ja polttopuut menneisyys. Tulisi ymmärtää, että polttopuut ovat polttopuita, mihin täydellisesti sisältyy sekä menneisyys että tulevaisuus. Tuhka on tuhkaa, mihin täydellisesti sisältyy sekä tulevaisuus että menneisyys. Aivan niin kuin polttopuista ei tule uudelleen polttopuita sen jälkeen kun ne ovat tuhkana, sinä et palaa syntymään kuoleman jälkeen.
      Kun näin on, on buddha-dharmassa vakiintunut tapa kieltää että syntymä kääntyisi kuolemaksi. Sen mukaan syntymä ymmärretään ei-syntymäksi. Tämä on järkähtämätön opetus Buddhan puheissa, että kuolema ei muutu syntymäksi. Sen mukaan kuolema ymmärretään ei-kuolemaksi.
      Syntymä on ilmaisuna täydellinen tällä hetkellä. Kuolema on ilmaisuna täydellinen tällä hetkellä. Ne ovat kuin talvi ja kevät. Talvea ei kutsuta kevään aluksi eikä kesää kevään lopuksi.

      • et tainnut vastata kysymyks...

        vaikka kirjoituksesi ihan kiva olikin. Jotenkin tuli ihan pieni kysymyksen kaltainen epäilys että mahdatko briljeerata ? Vai oletko niin paneutunut omiin traditioihin ja niiden ajatuskuvioihin ettet osaa vastata selkeämmim *hih*
        Äläkä luule että paheksuisin tai edes arvostelisin. En. Äläkä pahastu minuunkaan, pyydän. Oli vain niin kimuranttivastaus. Mutta en tunnusta sitä syvälliseksi vaan sekavaksi tai kuten sanottu kimurantiksi.
        Mutta kaikissa tapauksissa: ei ollut vastaus kysymykseeni. Vaan jos olit vilpitön, niin kiitos yrityksestä vastata:)


    • alkuperäinen*

      Olen eksynyt väärälle foorumille ja pyydän sitä anteeksi. Ei taida pohdintani ja edes kokemuksenikaan olla "buddhalainen" joten ei tuota kysymystäni kannatakaan ottaa vakavasti.

      Kiitän kaikkia vastanneita ja pahoittelen vaivaa jonka tuotin.

      Rauhaa ja myötätuntoa teille :)

      • ap.

        Buddhalaisen tradition mukainen vastaus odottikin toisella foorumilla, joten ei kysymys ainakaan ollut väärä :)

        Rauhaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe