Kylmä ilma

kova tuuli

Vietimme joulun Riiassa ja aivan ihana, tunnelmallinen kaupunki, voin suositella!! Mutta järkyttävän kylmä ilma oli, todella kova viima, onko muilla samoja kokemuksia Latvian talvesta?

9

1098

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • buumanni

      Talvella pitää olla kylmä. Riikassa oli viimaa, mutta saihan sen torjuttua vaatteella. Tulin sieltä aivan äsken.

      En itse pitäisi Riikaa minään kovin suositeltavana joulukaupunkina. Oma kannatukseni kallistuu auttamattomasti katollisiin maihin ja kaupunkeihin. Se on iloisempaa ja välittömämpää elämää mitä niissä vietetään. Kokemuksia on Varsova, Krakova, Praha ja Budapest. Latvia ei yleisesti ottaen ole kovin katollinen. Sen huomaa jo kirkkojen määrästä Riikassa ja niiden uskontokuntien jakauman.

      Riika on myös kallis. Ei myöskään ole kovin makuuni se, että siellä vanhoihin kiinteistöihin on remontoitu huippumoderneja kahviloita ja ravintoloita, saati sitten liikehuoneistoja. Ja kaikki kromilla ja lasilla silattuja. Kalustettu modernisti. Sama tauti on myös Tallinnassa. Kaikki viihtyvyys ym. puuttuu. Toki jostain löytyy vanhahtavaa ja kodikasta, mutta harvassa.

      En kuitenkaan kadu matkaa Riikaan. Nytpähän tiedän.

    • anni72

      En uskonut siskoa kun käski ottaa hatun mukaan.. Paikallisilla naisilla olikin sitten korkosaappaat ja karvahattu! Korkosaappaisiin minäkin sorruin mutta karvahattu jäi hankkimatta.
      Muuten olen ensimmäisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, aivan ihana kaupunki! Ja toisen kirjoittajan kanssa siinä mielessä eri mieltä että kyllä minä voisin suositella joulunaikaa Riiassa. Tietysti mitä kukakin hakee.
      Itse nautin koristeluista ja valoista, vanhan kaupungin ihanasta tunnelmasta ja hyörinästä, suurkaupungin sykkeestä jonne oli hyvä kadota hetkeksi..
      Toisaalta kävin myös sekä katolisessa että luterilaisessa kirkossa, jälkimäisessä viihdyin hyvän tovin.
      Jouluateriaa en edes hakenut ja aaton tyhjä kaupunki olisi ollut pettymys. Hyörinää ja tunnelmaa kuitenkin riitti ja hotelli Valdemarsia voin suositella luksuksen ystävälle. Aamiainen klassisen musiikin tahdissa antoi levollisen mielen koko päivään!
      Mutta kuten sanoin, mitä kukakin hakee.

    • mutta kivaa

      Vietin pari vuotta sitten talvilomani siellä, ja yllätyin kylmää ilmaa ja pakkasia (kylmimmillään oli päivällä -20 C). Mutta toisaalta ehdin viikon aikana kokea lumipyryn ja sohjoiset kadutkin. Onneksi olin varannut mukaani lämpimät vaatteet. Sittemmin luin eräältä suomalaiselta sivulta, että talvet ovat siellä leutoja ja lämpimiä. No jaa.

      Mutta kiva oli reissu ja mikään ei jäänyt harmittamaan. Suosittelen minäkin sinne matkaamista.

    • oli...

      Riika on selkeästi kesäkaupunki eikä mikään talvisen ajan kaupunkimatkailukohde. Jollei siis halua tai tykkää istua talvella - jäätävän talvisen tuulen vihmoessa kaduilla - lukuisissa kahviloissa, konditorioissa, baareissa, pubeissa, ruokakellareissa tai ravintoloissa joita 1400-1600-1800 luvun vanha kaupunki rakennuksineen on pullollaan.

      Tai kierrellä julmetun suurissa ja lukuisissa ostosparatiisihelveteissä päivätolkulla ehtiäkseen kiertää Origot sekä Stockat, Jack&Jonesit että H&M:llä ennen kuin syödään kiva lounas -tutusti McDonaldsilla. Toki paikallisista Lido-kansanruokaloista saa todella maukkaita annoksia edullisesti.

      Kesäisin kaikki on oletettavasti toisin! Kaupunki on varmaan hieno kesällä katukahviloineen, pittoreskeine keskiaikaisine taloineen ja kapeine kujineen ja espanalaadeineen ynnä puistoineen. Oopperaakin on tarjolla.

      Ihmiset ovat samanmoisia – pitävät mm. hyvästä ruuasta, kulttuurista, alkoholista, yöelämästä ja myöntyväisistä latviattarista. Mustat uhkeat hiukset tai täysin platina blondi. Varmaankin se sata harjanvetoa hiuksiin päivässä? Suuret loistavat tummat silmät, pitkät sorjat sääret ja reidet. Ei mikään lihava ilmestys - päinvastoin. Liikkeissä outoa, pehmeyttä ja naisellisuutta. Ja pukeutuminen kruunaa kaiken, mikä aistikkuus!

      Jos Riian nuoret naiset todella asetettaisiin perinteiselle 1-10 asteikolla, niin sieltä ja yökerhoista olisi lähes mahdotonta löytää alle kahdeksikon tasoa.

      • Riiassa käynyt

        itse kävin Riiassa maaliskuun alussa 2006, ja silloin oli kylmä! ei sitä tajunnut, ja liian ohuilla vaatteilla sitten tuli lähdettyä matkaan. Ja niihän siinä kävi, että tuli kierrettyä kaikki ostoskeskukset, baarit.ynnä muut, ja vanhaa kaupunkia kiertäessä piti parin sadan metrin jälkeen pistäytyä lämmittelemään johonkin liikkeeseen. Eläintarhassa tuli kyllä käytyä, kun oli lähellä meijän hotellia, joka oli metsässä. Jotakin vanhaa neuvostoliiton aikasta asutusaluetta oli. Se oli kyllä jo elämys sinäänsä, mutta totta on, että talvis aikaan
        ei saanut läheskään kaikkea irti mitä kesällä olisi. Hieno reissu oli.


      • Expat
        Riiassa käynyt kirjoitti:

        itse kävin Riiassa maaliskuun alussa 2006, ja silloin oli kylmä! ei sitä tajunnut, ja liian ohuilla vaatteilla sitten tuli lähdettyä matkaan. Ja niihän siinä kävi, että tuli kierrettyä kaikki ostoskeskukset, baarit.ynnä muut, ja vanhaa kaupunkia kiertäessä piti parin sadan metrin jälkeen pistäytyä lämmittelemään johonkin liikkeeseen. Eläintarhassa tuli kyllä käytyä, kun oli lähellä meijän hotellia, joka oli metsässä. Jotakin vanhaa neuvostoliiton aikasta asutusaluetta oli. Se oli kyllä jo elämys sinäänsä, mutta totta on, että talvis aikaan
        ei saanut läheskään kaikkea irti mitä kesällä olisi. Hieno reissu oli.

        "Eläintarhassa tuli kyllä käytyä, kun oli lähellä meijän hotellia, joka oli metsässä. Jotakin vanhaa neuvostoliiton aikasta asutusaluetta oli."
        Väärin. Eläintarha sijaitsee Mezaparksin kaupunginosassa, joka oli erittäin arvostettu asuinalue jo ennen toista maailmansotaa, eli ennen Neuvostoliiton miehitystä. Neuvostoliitto majoitti alueelle upseerinsa ja korkeaa aluejohtoa, joka johti siihen, että alue rappeutui yli 50 miehitysvuoden aikana. Tänä päivänä Mezaparksia on kunnostettu aika tavalla ja kunnostus jatkuu edelleen. Alueen arvostuksesta kertonee se, että tuskin löydät sieltä montaakaan myytävää taloa, jonka hinta olisi euroissa alle miljoonan.


    • Linnuntie

      Uuuh..ihan huippu reissu oli meillä. Oli kyllä hemmetin kylmä ja pistävä viima siellä. Koko ajan tuuli.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe