Mitä inttii mukaa?

Mitä inttii mukaa?

Mitä henkilökohtaisia tavaroita voi ottaa inttii mukaa? Onko omille tavaroille varattu oma paikka?

13

6784

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 0000007

      Mitä haluaa, mutta sellaiset tavarat jotka ei mahdu omaan kaappiin(monet toivat esim oman radion jne), ovat omalla vastuulla jos joku kähveltää tai hajottaa.
      Voit ottaa siis oman harkinnan mukaan harrastusvälineitä(ei aseita kuitenkaan).
      Kaiken tarpeellisen saat talon puolesta, paitsi shampoota kannattaa ottaa ja omia alusvaatteita! Partahöylä ja vaahto tulee talonpuolesta, sekä muu vaatetus jota täytyy pitää... Itse en käyttänyt valtion alusvaatteita yhtäkään kertaa.
      Myös omat lenkkitossut ja verkkapuku kannattaa ottaa mukaan, intin kun ovat aika kehnoja ja omia saa käyttää.

    • >>

      Ottaa mukaan aluksi vain välttämätön,kuten omia alusvaatteita ja sitte tietenki omat hygieniavälineet,etenkin hammasharja.Intin hammasharja on hyvä vain aseenpuhdistukseen.En tiedä minne olet palvelusta menossa suorittamaan,mutta mielestäni ei miehet saaneet parranajovälineitä armeijan puolesta,vaikka olisivat saaneet suosittelen ottamaan oman mukaan.Niin ja siviilitavaroille on varattu pieni laatikko,mutta kyllä varusteiden taakse mahtuu omia tavaroita.Sitten myöhemmin lomilta voi tuoda muutakin ja esim.cd-soittimelle pitää hakea sähkölupa sitten jos sellaisen tuo..

    • kotiutuva-tammikuussa

      Yleisperiaatteena otat kaikkea mukaan mitä tarvitset siviilissäkin. Kaappiin kyllä mahtuu tavaraa, kenelläkään ei ole oikeutta mennä sinne paitsi tupakaappitarkastuksessa siivouksen lomassa, mutta sitä ennen pystyt piilottamaan tavarasi hyvin kaappiin esim. vaatteiden taakse. Kaikkea siis saa ottaa mukaan kunhan ei jää kiinni. P-kaudella kaikki on vähän tiukempaa ja esitetään särmempiä kuin oikeasti ollaan, mutta E- ja J-kaudella homma menee aivan pelleilyksi.

      Oma paikka tavaroille on oma kaappi. Sinne mahtuu kyllä muutakin kamaa kuin inttikamppeet, vaikka ekana päivänä menet sen jumalattoman ison säkin kanssa ympäri varusvarastoa hakemassa tavaraa, joihin teet tuttavuutta koko armeijan aikana. Ei kannata hermostua vaan tehdä niin kuin muutkin samassa tuvassa ja äärimmäisessä hädässä pyydät tuvan johtajia apuun ja yleensä he auttavat ja antavat vinkkejä.

      Ota mukaan ainakin deodorantin, hammasharja ja tahna, saippua, (saat saippuapalan, toisaalta kuka sitä käyttää?) kännykän, laturin, rahaa; ottaisin 40 euroa, koska varmastikin joudut olla kiinni vähintään ekan viikonlopun. Lisäksi näin talvella kannattaa ottaa sitä omaa talvikerrastoa, koska intin kamat on välillä niin ja näin, mutta muista, että siviilikamat eivät saa näkyä. Tämä ehkä paras neuvo. Saat myös yleensä neljät paidat, housut ja sukat, joten kannattaa ottaa mukaan ehkä omia housuja, koska varmaankin harrastatte liikuntaa ekoilla viikoilla runsaasti. Pääsette vaihtamaan likaiset tavarat viikoittain, jolloin otatte likaisia tavaroita pienehköön säkkiin ja saatte puhtaat tilalle. Itse hurjastelin sitä miten ihmeessä 4 paitaa riittää, kun ne meinavat likastua heti joka liikuntasuorituksessa.

      Muistakaa, että ei kannata haista hielle tuvassa vaan pitää huolta hygieniastaan. Siitä ei tykkää kukaan, ei edes henkilökunta ja samalla tekee olostaan paljon paremman, eikä tarvitse kuunnella toisten vittuilua.

    • rektaalitarkastuksen

      Ennen rektaalitarkastusta olet todennäköisesti päässyt ainakin kerran jo lomillekin, mutta sanotaan nyt silti:

      Joissain varuskunnissa sotilas saa käyttää liukastusvoidetta rektaalitarkastuksen aikana, kunhan on tuonut omaa mukanaan. Se tekee tästä hieman kiusallisesta, mutta välttämättömästä tarkastuksesta kivuttoman ja nopeasti ohimenevän.

      • mitenjaksaa?

        Huonoin ja kulunein läppä koskaan. Tosin itse naurahdin, kun kuulin saman tarinan henkilökunnalta, jos joku valitti ripulistaan.


    • Kannattaa ottaa mukaan:

      -Parranajovälineet
      - Hygieniavälineet (hammasharja, shampoo ym.)
      - Muutama pari omia sukkia ja kalsareita
      Jonkun verran rahaa (joskin parilla ekalla viikolla et kyllä pääse rahojasi tuhlaamaan, kun ei sotilaskotiin ole asiaa)
      - Omat lenkkarit (intin Karhut eivät ole maailman parhaat urheillessa)
      - mp3, Ipod ym. soitin
      - Jotain luettavaa, vaikkapa sarjakuvia

      Omille tavaroille on varattu kaapista vain yksi aika pieni laatikko, mutta itse ainakin pidin omia siviilikamppeita, varsinkin kirjoja, vähän siellä minne sattuivat mahtumaan ja mistä eivät näkyneet ulos, kun kaappien siisteyttä tarkasteltiin. Ja eräs henkilö sanoi tässä keskustelussa: "kenelläkään ei ole oikeutta mennä sinne paitsi tupakaappitarkastuksessa siivouksen lomassa". Kyseinen henkilö on osittain oikeassa, mutta ei edes tupakaappitarkastuksessa ole kenelläkään muulla henkilöllä, oli sitten kuinka iso herra kyseessä, oikeutta koskea kaapissa oleviin tavaroihin. Saavat katsoa ja huomauttaa, jos jokin ei ole tarpeeksi sotilaallisesti paikallaan.

      Ja sitten, kun eräs toinen henkilö puhuu rektaalitarkastuksesta, niin ainakaan meillä Riihimäellä ei sellaista ollut, taitaa olla pelkkää huhua koko homma :P Itsehän olen tänään kotiutunut

      • Niin ja rektaalitarkastus tarkoittaa siis peräsuolen tarkastamista


      • Gona-kuski 2/07

        Niin ja röökiäkään ei paljoa tartte ottaa mukaan kun ekalla viikolla ehkä kerran vaan pääsette röökille.
        No sitten alokaskauden jälkeen eipä siellä kyllä muuta tehdäkkään kun vedetään vaan tupakkia


    • tj-1

      Joka joukko-osastossa ja joka perusyksikössä on omat säännöt henkilökohtaisten tavaroiden (omat vaatteet, elektroniikka, yms.) käyttämiseen ja säilyttämiseen. Varusmiesjohtajillakin on OMAT säännöt näihin, ja yleisestikin ihan jokaiseen asiaan.
      Sekään ei ole varmaa millaiseen kaappiin kamasi tunget. Huonolla tuurilla saat ahtaan puukaapin johon ei firman kamojen jälkeen juuri muuta mahdukaan, paremmalla taas lähemmäs tuplasti tilavamman peltikaapin. Kaapitkin varmasti vaihtelevat joukko-osastoittain ja yksiköittäin.

      Mitä sitten kannattaa ottaa mukaan. Olet varmasti saanut kaikenlaista postia puolustusvoimilta (ruotuväki, alokasliitteitä/tiedotteita) joissa kerrotaan mitä kannattaa mukaan ottaa ja niiden mukaan kannattaa myös mennä. Firma tarjoaa, taas kerran paikasta ja rahatilanteesta riippuen, joitakin hygienia välineitä.

      Jos rohkeutta riittää, voi yksikköupseeriltakin kysyä mitä saa/kannattaa lomilta tuoda, alikersantit kun ei aina kerro koko totuutta :(

      • Säkylään menossa

        Osaatteko sanoa millaiset säännöt Säkylässä on elektroniikan tuomisen suhteen? Tarkoituksena olisi PSP ottaa mukaan. Olen kuullut, että joissain varuskunnissa esim. läppäriä ei saisi tuoda kuin vasta usean kuukauden jälkeen.


      • lupaa ei tarvita
        Säkylään menossa kirjoitti:

        Osaatteko sanoa millaiset säännöt Säkylässä on elektroniikan tuomisen suhteen? Tarkoituksena olisi PSP ottaa mukaan. Olen kuullut, että joissain varuskunnissa esim. läppäriä ei saisi tuoda kuin vasta usean kuukauden jälkeen.

        Kunhan käytät vapaa-aikana, ettei kukaan näe.


    • Alik Hyvönen

      Kortsuja. Paljon kortsuja. Ja liukuvoidetta.

    • napss

      MItä naisten kannattaa ottaa inttiin mukaan? En löydä mistään tietoa siitä.. Tammikuussa olis tarkoitus lähteä armeijan leiviin :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5953
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3625
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1919
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1408
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe