neuvoa ja mielipiteitä kaipaava

lapinporokoirauros,7w

Haluaisin vähän tietoa että mistä tiedän koirani olevan tyytyväinen elämäänsä.. ja mitä voisin muuttaa.. ja kaikki rakentava kritiikki on tervetullutta!!

Omistan 7v lapinporokoirauroksen.Tämä Bablokoira on ollut mulla pennusta asti,tosin on ollut aikoja jolloin se on ollut äitilläni hoidossa.
Asun kerrostaloyksiössä,keskellä kaupunkia.Lähellä kuitenkin on hyvät metsämaastot,ja melkein päivittäin vien Babloa sinne metsään juoksemaan vapaasti.. Siitä tulee hyvä mieli varmasti kummallekkin.=) Ja aina kun mahdollista,vien sen leikkimään toisen koiran kanssa.
Siskoni asuu kahden alle 2vuotiaan lapsen kanssa samalla paikkakunnalla,ja olen huomannut että Bablo viihtyy kovasti heidän seurassaan..saa vähän käyttää paimennusviettiään.
En ole töissä tällä hetkellä lainkaan,joten koira kulkee mukanani koko ajan (jopa päiväryhmissä jossa käyn pari kertaa viikossa),jos vain mahdollista.(yksin ei siis joudu olemaan kovinkaan paljon.)
MUTTA! Kun olen kotona koirani kanssa,se näyttää jotenkin apaattiselta,tai tylsistyneeltä.
Kun olen käymässä jossain se seuraa minua koko ajan,tulee jopa nukkumaan kanssani.(ei se varmaan ihan kamalana ihmisenä pidä minua?).
Olen kuullut että jos koira kallistelee päätään sille juteltaessa,se on mieleltään virkeä.. Onkohan näin?? Bablo seuraa kyllä kiinnostuneesti kun juttelen sille.. koitan mahdollisimman paljon huomioida sitä.
En käy Bablon kanssa agilityssä tms. eli se on täysin seurakoira.

Bablo EI turhan päiten hauku sisällä (ovisummeri ja ovikello saavat kyllä kuulla kunniansa Bablolta=),eikä myöskään ole pentuvaiheen jälkeen syönyt huonekaluja tai mitään muutakaan.. Eli siis ihan ihannekäyttäytymistä.

Eli..mistä tiedän jos koirani ei ole tyytyväinen elämäänsä?? Tai pitäisikö sille järjestää koko ajan tekemistä..?? Kaikka kommentit tervetulleita!!!!

KIITOS!

4

458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tepa ja Tessu

      Olen melkeinpä täysin samassa tilanteessa koirani kanssa. Kaksin asustellaan ja välillä tuntuu, että koiralla on TYLSÄÄ! Koira joutuu olemaan n. 6 tuntia päivässä itsekseen ja ihan rauhassa se sen ajan onkin. Päivittäin koitan ulkoilla niin paljon kun kerkeän ja jaksan, vähintään 2? tuntia. Muuten yhteiselo on lähinnä rapsuttelua, kun ei vanharouva oikein leluista jaksa innostua. Yhdyn siis edelliseen, mistä sen tietää milloin koira on tyytyväisyyttään rauhallinen ja milloin tylsistynyt? Eli toisin sanoen, onko joku jo onnistunut murtamaan koodin ja lukemaan koirien ajatuksia? :)

      Sellaista konstia muuten käytän, että koitan peräkkäisinä päivinä tarjota vähän erilaista viihdykettä: yhtenä päivänä koirapuistoon, toisena metsään vapaana kirmaamaan, kolmantena pitkä narulenkki kaupunkimaastossa jne.

      • maaemo...

        Hyvin teillä on pullat uunissa. Liikuntaa ja seuraa on riittävästi. Koira lepää ja seuraa sinua. Jos se olisi sille keljua, tekisi koira pahuutta rikkomalla, pissimällä tms.
        Muista kuitenkin olla laumasi johtaja. Eläin ei ole ihminen.


      • lapinporokoirauros,7w.

        Kyllä ottaa päähän kun täällä Vammalassa ei ole koirapuistoa! Eikä kukaan ole varmaan edes sellasta suunnitellu..
        Oon tässä paljon miettiny et en taida enää bablon jälkeen hankkia lapinporokoiraa,varsinkaan jos asun kerrostalossa.Itselläni on niin kurja olo kun katson tota babloa (sen silmiä!!)... parhaani yritän sen kanssa,mutta tuntuu että sekään ei auta.Ehkä se ei vaan oo kerrostalokoira..?!
        Tai sitten mun päässäni on vikaa,kun koko ajan luulen että sillä on kurja olo,vaikka kaikki ois sillä hyvin...!!!=)


    • lappalaiset<3

      minustakin teillä menee hyvin.
      Mutta kannattaa varoa ettei koirasi tule täysin riippuvaiseksi sinusta kun olet aina se kanssa.
      Esim. koiraa voi ahdistaa se jos lähdetkin vaikka kauppaan ja jätät sen yksin ja muuten se on aina kanssasi.
      En usko että koirallasi on tylsää, jokainen koira tarvitsee joskus lepoa ja se ilmeisesti haluaa olla aina lähelläsi! ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      424
      2962
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2286
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      349
      1996
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1903
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1757
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe