A-Klinikka

kokemukset kiinnostaa

Lähipäivinä menen ensimmäistä kertaa A-klinikalle. Kertokaapa kokemuksianne, jotka olette aiemmin käyneet ja saaneet sieltä apua.

9

509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vee-e

      kaiken kuulleita terveydenhuollon ammattilaisia ovat.

      etukäteen voi tässä jo miettiä asiaa.
      mihin ongelmaan/ ongelmiin haet apua, ihan tarkasti ottaen ?

      mitä se hakemasi ulkopuolinen apu olisi ja mihin sen pitäisi johtaa ?
      millä aikataululla ?

      miten paljon olet valmis sitoutumaan päätöksiin ? siis niihin yhdessä tehtyihin päätöksiin, joitten olisi määrä ihan oikeasti auttaa sinua ?

      mitkä avun muodot suljet etukäteen pois mahdottomina ? miksi noin ?

      mieti hetki noita ja kirjoittele . mietitään yhdessä asioita jo etukäteen.

      • tässä kommentteja

        Tämä on yksi hoitomuoto, joka on neuvoteltu yhdessä oman työterveyshuollon kanssa. Koko paketti koostuu myös sieltä saatavasta tuesta ja seurannasta, sekä psykiatrian erikoislääkärin konsultoinnista aiemman masennukseni vuoksi.

        Alkoholin lyhytaikaisesta liikakäytöstähän tässä on kysymys ja tavoitteena on tietysti raittius. Itse asiassa, kun pistin tässä jokin aika sitten ns. korkin kiinni, se sujui ongelmitta, mutta tiedän tarkkaan, että ilman asiantuntevaa apua repsahtaminen voi olla edessä minä päivänä hyvänsä. Mutta jo tällä lyhytaikaisella raittiuskokemuksella on ollut elämänlaatua huikeasti kohottava vaikutus, joka motivoi jatkamaan.


      • AriJussi
        tässä kommentteja kirjoitti:

        Tämä on yksi hoitomuoto, joka on neuvoteltu yhdessä oman työterveyshuollon kanssa. Koko paketti koostuu myös sieltä saatavasta tuesta ja seurannasta, sekä psykiatrian erikoislääkärin konsultoinnista aiemman masennukseni vuoksi.

        Alkoholin lyhytaikaisesta liikakäytöstähän tässä on kysymys ja tavoitteena on tietysti raittius. Itse asiassa, kun pistin tässä jokin aika sitten ns. korkin kiinni, se sujui ongelmitta, mutta tiedän tarkkaan, että ilman asiantuntevaa apua repsahtaminen voi olla edessä minä päivänä hyvänsä. Mutta jo tällä lyhytaikaisella raittiuskokemuksella on ollut elämänlaatua huikeasti kohottava vaikutus, joka motivoi jatkamaan.

        puhua siellä klinikalla sitä miltä tuntuu ja mitä on mielessä.Turhia värittämättä tai mitään pois jättämättä.Muuten siitä hommasta ei ole apua kenellekään.Siellä ei tarvitse ujostella mitäään ja areena on sinun.
        Älä ihmettele ,jos työtekijä (terapeutti tai muu)ei
        välttämättä juttele paljon sinulle.Kuuluu asiaan antaa sinun hoitaa puhumispuoli.Ja välttämättä et saa mitään elämän ohjekirjaa mukaan.(Huoltokirjan kylläkin.Tarpeesta johtuen aikoja voi olla tiheämmin tai harvemmin.)On tietenkin erilaisia työntekijöitäkin.

        Kysellä tietenkin kannattaa ja jos jotain ehdotetaan,niin kyllä se tehdään ihan kokemuksesta ,eikä muusta.

        Hienoa,että olet lähtenyt tälle tielle.Siitä ei voi seurata muuta kuin hyvää!!


    • ratkaisu löytyi

      Käyntini A-klinikalla näytti havainnollisesti, että alkoholin liikakäyttäjiä ja siitä johtuvia ongelmaihmisiä on tässäkin kaupungissa valtavasti.
      Helpotus oli tietenkin suuri, kun löytyi muitakin ongelman kanssa painivia. Alussa jonkun kuukauden tipattomuuden jälkeen ja lukuisten tapaamisten seurauksena ongelma ikään kuin poistui. Eli olo alkoi tuntua normaalilta ja kanssasisaret ja -veljet jotenkin reppanoilta.

      No siihen ei auta muu kuin testata jälleen viinan kanssa, muustahan ei juopolla oikein näytä olevan apua, kun "todelliset ongelmat" päälle painavat.
      Tuon tuhoisan ensimmäisen ryypyn jälkeen parin kuukauden putki ja A-klinikan katkaisuhoito, jonne juoppokaverini minut toimittivat. Sen jälkeen ehdotettiin jälleen harrastuspiirejä, jotka lähinnä olivat johdettuja retkiä kotikaupunkimme nähtävyyksiin yms.

      Jostain ihmeellisestä syystä löysin itseni klinikalla järjestettävässä AA-Infossa. Siellä loksahti, kun tilaisuuden vetäjä iski tiskiin alkoholismin todellisen luonteen. Pystyin samastumaan tuon kaverin kertomuksiin ja hän ehdottikin liittymistä AA:han.
      Nyt olenkin odottanut muutamien kokouskäyntien jälkeen, milloin saan tutustua lähemmin hänen johdollaan toipumisohjelmaan, josta hän antoi pientä esimakua tuossa AA-infossa.

      Taitaapa tulla ensimmäinen raitis vuodenvaihde moniin vuosiin, mutta sitä ennen vielä pari AA-tapaamista.
      Kiitokset raittiista aamupäivästä. Enempää ei kannata tässä vaiheessa kannata pyytää, mutta illalla minut haetaan AA-ryhmän kokoukseen.

    • Anonyymi

      Jep,A-klinikan lääkärillä kävin.Asiallista oli,mitä nyt diagnoosissa pieniä virheitä.Mutta,ja ISO mutta,miksi ajokielto koska en omista autoa ja menin kertomaan,että olen ajanut humalassa(v.1979,peltotiellä maaseudulla)Koska en jatkanut hoitosuhdetta, en saanut b-lausuntoa kelaan=naltreksonit jäi saamatta!okei,vedetään olutta tai ehkä saan itseäni niskasta kiinni ja muutan vaikka Lapin takametsiin ?Kaikille alkoholisteille VOIMIA,kyllä tämä tästä,viimeistään 6 feet under.

    • Anonyymi

      Sain karenssin juopoteltuani työnantajan sos.tiloissa. Kun vahtimestari lähti raahaamaan ulos, paiskasin oven hänen näpeilleen.

      Oli kevät ja työntekijöistä hiukan. Ryypättyä siinä tuli, mutta viikon päästä pääsin jo töihin.
      Opiksi variksen pojalle.
      . nyhtänköljä.

    • Anonyymi

      Silloin kun alkoholistille herää oma motivaatio, oma halu päästä irti ongelmasta, siihen voi auttaa mikä tahansa apu, A-klinikka, tai mikä muu tahansa.
      Alkoholismi on ihmisestä itsestään kiinni, toipuuko siitä vai ei.
      Kukaan muu ei laita korkkia kiinni alkoholistin puolesta, tai voi toki laittaa, mutta halutessaan alkoholisti avaa sen uudelleen ja uudelleen, ennen kuin itse haluaa muutosta.
      Lähes mistä vain voi avun saada ongelmaansa, jos on valmis avun vastaanottamaan.

    • Anonyymi

      17 annosta per vrk on sopiva määrä alkoholia!
      Siitä ei vielä ole mitään haittaa.

      T Nuori Lääkäri

      • Anonyymi

        Jos nyt olet nuori lääkäri ( vaikka enpä usko ), ja juot alkoholia tuon verran, niin vanhempana et enää ole ainakaan lääkäri, jos vielä hengissä.....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe