miten voin

kieltäytyä

kummiudesta ilman että välit menevät kokonaan? minua ei ole vielä pyydetty kummiksi mutta olen siihen tehtävään varteenotettavin vaihtoehto.

syy miksi en halua kummiksi on että en juurikaan pidä lapsista. minulla ei ole mitään vauvoja vastaan, suhtaudun niihin täysin neutraalisti, mutta ne eivät kiinnosta minua lainkaan.

toinen syy ovat hermoni, minulla ei lasten keskuudessa meinaa pitää pinna, en tietenkään näytä tätä ulkospäin mutta sisälläni raivoan. en kestä lasten tempauksia tai lasten epämääräistä jokeltelua (anteeksi tämä suoruus).

asun myös kaukana tästä potentiaalisesta kummilapsesta, eikä minulla ole kiinnostusta pelkästään tuon lapsen tähden matkustaa lapsen kotipaikkakunnalle.

olen harkinnut eroa kirkosta, sehän olisi este kummiudelle, mutta kaikki tietävät minun haaveilevan suuremmoisista kirkkohäistä, joten eroaminen kirkosta olisi outoa.

ideoita?

3

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvät syyt

      kieltäytyä kummiudesta eikä missään nimessä kannata suostua vain miellyttääkseen toista tai ollakseen varma ystävyyden jatkumisesta.

      Jos sanot suoraan, ettet pidä lapsista, saattaa vanhempi loukkaantua, vaikka se inho ei suoranaisesti koskekkaan vain hänen lastaan. Meillä vanhemmilla on nääs taipumus ottaa kaikki hyvin henkilökohtaisesti, mitä lapsistamme sanotaan. Ja kaikkeen tietenkin reagoidaan tunteella, ei järjellä.

      Entä jos sanoisit ettet usko kummiuteen yleensäkään. Sano vain suoraan, ettet halua kenenkään lapsen kummiksi, koska mielestäsi se on katoavaa perinnettä tms. Tuosta ei kukaan voi ottaa nokkiinsa eikä ketään voi pakottaa toimimaan vastoin omaa arvomaailmaansa. Mielestäni tälläisessa tilanteessa valkoiset valheet ovat sallittuja.Näin ollen et joudu kasvojasi säästääksesi eromaan kirkosta ja menetä kirkkohäitä.

      Toinen vaihtoehto on tietenkin kieltäytyä kummiudesta siitä syystä, ettet pysty hoitamaan "tehtävää" kunnolla. Vetoa etäisyyteen, tietämättömyyteesi lapsista jne. Siinä vaiheessa sinua herkällä korvalla kuuntelevan pitäisi ymmärtää peruuttaa pois tilanteesta.

      Meidän vanhempien todellakin pitäisi myös tajuta se, ettei nämä meidän ainutlaatuiset vauvat/lapset ole yhtä rakkaita ja tärkeitä kaikille läheisille. En minäkään ole mitenkään erityisen lapsirakas vaikka omaa lastani rakastankin yli kaiken. Osaa lapsista vain hädin tuskin siedän.

    • lootus

      Entä jos tyynesti lupautuisit kummiksi?
      Lapselle aivan varmasti pyydetään muitakin kummeja, jotka toivottavasti asennoituvat lapsiin positiivisemmin.
      Näin ei välit mene mikäli kuitenkin haluat varmistaa lapsen vanhempien kanssa ystävyyden jatkuvan.
      Tulevaisuudessa voit vedota pitkkään välimatkaanne miksis et ole paljon lapsen kanssa tekemisissä, sillä varmasti aikuisena ihmisenä kykenet hillitsemään itsesi sen pari kertaa vuodessa kun on pakkovierailulla käytävä merkkipäivinä.
      Itselläni on 4 kummilasta joiden kanssa olosta nautin suunnattomasti ja uskon että kaltaisiani on useampia, joten jos laspella on monta kummia, niin ei se katastrofi ole jos yksi niistä ei ole alvariinsa lapsen arjessa mukana.
      Toki tämä vaihtoehto sotii moraalia ja kummeuden perimmäisiä kysymyksiä vastaan, mutta kuten kultaisen käytöksen kirjassa sanotaan, niin ei ole asiallista kieltäytyä kummeudesta muulla syyllä kuin sillä että kummilapsia on entuudestaan jo monta.

      • ka>F

        "niin ei ole asiallista kieltäytyä kummeudesta muulla syyllä kuin sillä että kummilapsia on entuudestaan jo monta."
        Mitä enemmän luen tämän palstan viestejä, sitä varmempi olen siitä, että kummiudesta todellakin KANNATTAA KIELTÄYTYÄ jos ei kiinnosta/halua sitä. Samoin kannattaa miettiä monta kertaa keitä tahtoo oman lapsensa kummiksi. Kummeja ei todellakaan kannata haalia paljoa esim. vain kaiken varalta.

        Ei kaikkia voi pakottaa tai suostutella kiinnostumaan lapsesta. Toiset eivät vain yksinkertaisesti pidä lapsista tai sitten nykyiseen elämäntilanteeseen ei mahdu lapsi-kuviot millään lailla. Turha siitä on ketään syyttää tai syyllistää. Jokainen meistä tekee omat ratkaisut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe