Suuri ero Modernilla jj:llä

J-Kappi

Lajeja on tullut kokelitua vuosien varrella kartesta ,painiin, sitten hurahdin jujutsuun Hokuto ja tyyli ja sen perustaja vakuuttivat minut taidoillaan, tämähän toimii, siniseen asti on tullut nyt väännettyä ja täytyy sanoo, että vähän osaan, mutta pystyn itteäni puolustamaan näillä opeilla.

Mielenkiinnosta kävin kokeilemassa vanhaa japnilaista jujutsua ja voi posket, minusta se laji ei ole samaa kuin Hokuto, mieleen tulee enempi aikido-juttu ja ne opit eivät toimi oikeesti, ihmeellistä vemputusta ja asentoja, kävin vanhassa tyylissä vuoden hokuton rinnalla ja en nähnyt siellä kuin pari kaveria jotka osas jotakin ja niillä oli hokuto-pohja, vanhassa tyylissä oli dan-arvoisia kavereita, jotka suurinpiirtein kompastu lyöntiinsä kun ne yritti ukemin jälkeen lyödä, Aven seurassa ei tolla tekniikalla pitkälle pötkitä., mutta summa smarum, kukin tehköön msitä tykkää, kun ei vaan tule vastaan sitä iso kouraista timpuria, joka koukkasee, siinä voi käyrä huonomminkin.

7

1618

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äikän opellasi?

      "kokelitua"

      "japnilaista"

      "smarum"

      "msitä"



      HEEEEEHHHH!!!!!

      Sellaisia oppilaita, kuin on opettaja.

    • mieltä

      Budolajit ovat itsepuolustus mielessä pääasin historiaa. Ei nykymaailmassa ihmisillä ole aikaa sisäistää monien japsi-lajien hienouksia. Pelkistetty tekniikka ja ennenkaikkea oikeanlaisen asenteen löytäminen lienee tärkeintä.
      Valitettan monelle budolajin harrastajalle itse kunnollinen harjoittelu ei ole pääasia, vaan ostetaan nuudeleita ja opetellaan kanji-merkkejä, sinänsä tuokin on hyvä harrastus. Mutta näiden kanji, sushi harrastajien kannattaisi pitää kulttuuri-riennot ja itsepuolustus harjoittelu, ainakin aluksi erillään.

    • Anti-vanha tyyli

      Ne vanhat jutut on hauskaa harrastusta, kävin kattelemassa Mäkelänkadulla ja Pasilassa vanhaa jujutsua oli hauskaa hommaa pitävät yllä perinteitä, itsellä on Aven myöntämä ruskea vyö ja uskallan sanoa, että nippuun menisi aika moni Daitoka sen verran vakka on pohja.

      Vanhassa jujutsussa on paljon daneja, jotka eivät oel muissa lajeissa pärjänneet, Jyrki tietysti osaa asiansa, onhan sillä Aven myöntämä 2. dania takanaa, mutta näitä muita budoilijota täytyy vähän naureskella, muuten ihan sma, mutta jotkut luulevat pärjäävänsä kadullakin.

      • ffft

        Mene jo ulos katsomaan miltä maailma näyttää.Muista ottaa pääsi pois peräsuolesta,niin näet paremmin.


      • suositella
        ffft kirjoitti:

        Mene jo ulos katsomaan miltä maailma näyttää.Muista ottaa pääsi pois peräsuolesta,niin näet paremmin.

        Myös kaikille budoilijoille. Sanokaapa suomesta yksi kovatasoinen budoka ( pois lukien kilpajudokat ja karatekat, joiden tekniikka repertuaari on suht pelkistetty ja siten helpommin omaksuttavissa)


      • sellainen:
        suositella kirjoitti:

        Myös kaikille budoilijoille. Sanokaapa suomesta yksi kovatasoinen budoka ( pois lukien kilpajudokat ja karatekat, joiden tekniikka repertuaari on suht pelkistetty ja siten helpommin omaksuttavissa)

        Aikidoka Toni Rikkonen. On niitä muitakin, mutta kun yhtä pyysit niin yhden sait.

        Ei oikein enää jaksais vääntää rautalankamallia teineille, mut menköön vielä tämän kerran: kyse ei ole siitä MITÄ treenataan, vaan siitä MITEN treenataan. Jos haet hokuton harrastajista löysiä paskoja, löydät niitä varmasti. Toisaalta jos haet perinteisistä budolajeista, vaikkapa sitten aikidosta, kovia kundeja, löydät niitäkin varmasti.

        Kamppailussa on monia ulottuvuuksia. Eikös se ole pelkästään hyvä asia että se kyykänpelaaja tai hirvenhiihtäjäkin saattaa löytää kamppailulajien laajasta kirjosta juuri hänelle sopivan?! HÄH!!!

        Kuka helvetti sinä olet sanomaan että perinteiset budolajit on tyhmiä ja että niiden harrastajat on idiootteja kun eivät ymmärtäneet omaa parastaan ja hakeutuneet harrastamaan hokutoa tai kyokushinkaita?


      • Kloakki
        ffft kirjoitti:

        Mene jo ulos katsomaan miltä maailma näyttää.Muista ottaa pääsi pois peräsuolesta,niin näet paremmin.

        paskalle!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe