Ilotulitteiden saastemäärät?

kukkatätinen45

Nii-in kuka kertoisi kuinka paljon tulitteista tulee ilmaan ja maahan kertyvää saastetta, päästöjä ym.

Nyt kun ei tuule juuri ollenkaan ja on pientä pakkasta, on ilma sakeana kitkerää savua ja rikin katkua.

Pakokaasuista puhutaan paljon, ja allergiaa sairastavat tupakan hajuista ja hajusteista, eikö ketään häiritse tulitteiden hajut?

Pelkät pommit ja papatit tulisi lopettaa jo äänisaasteen takia kokonaan.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!!!!

7

417

  Vastaukset

  • Semmoinen (tosin jo varmaan vanhentunut) tieto ainakin netistä löytyi, että ympäristöministeriön arvion mukaan lyijyä leviää Suomessa yli kaksi tonnia. Se ylittää koko vuoden lentoliikenteen päästöt.

   Maailmanlaajuisesti saastemäärien täytyy olla valtavia, koska samaa saastutusta harrastetaan joka kylässä ja kaupungissa. Onhan tämä omituista aikana, jolloin ilman puhtaudesta muka kannetaan niin suurta huolta.

   Erikoista on myös se, etteivät tiedotusvälineet ota tähän puoleen juuri minkäänlaista kantaa, vaikka autojen katalysaattoreista ja saunan uunien lämmityspäästöistä juttua riittää.

   • Olen joskus lukenut, että siinä "saunanuunin" savussakin saattaa olla jopa satoja kemiallisia yhdisteitä. (Kaikki eivät ilmeisesti kuitenkaan myrkyllisiä)Luulisi rakettien savujen ainakin saunanuunille pärjäävän yhdisteiden määrissä.


  • Jep jep sitten ihmetellään tulvia euroopassa ja lumetonta talvea suomessa, astmaa ja muista syöpiä, jee jee jee pamautelkaa lisää vaan raketteja :)

   Mut mut jos mentäisiin siihen että jokainen kaupunki klo 24 tekisi mahtavat ilotulitukset niin ei olisi niin paljoa noita savuja ja kitkuja ilmassa ?

   Olen Norjan viksun päätöksen puolella ettei yksityiset saisi räiskiä !

  • tulee niitä saasteita muualtakin kun ilotulitteista

   • Kun niitä päästöjä väkisinkin tulee ihmisten elämän kannalta tarpeellisista asioista, niin kaikki tarpeettomat pitäisi ehdottomasti lopettaa.


  • Ilotulitteiden tarkoituksellista räjäyttämistä voisi verrata sota.alueella tapahtuvaan öljylähteiden polttamiseen. Ei paljon iloa kellekään, mutta savua, saastetta ja rahanmenoa senkin edestä. Papaatit on kivoja äänensä puolesta, ainakin naapurin rakin räkyttämiseen nähden.

  • lopettakaa autoilla liikkunen niin ette saastuta jokapäivä tätä maailmaa.. vittu ihme ulinaa jostai raketeista kun on paljon pahempiakin saasteen tekiöitä tässä maailmassa

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   116
   3992