Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Psoriaatikon tatuoinnit

psori-tyttö

Onko kenelläkään psoriaatikolla kokemusta tatuoinneista? Voiko psoriaatikko ottaa tatuointia ja tuleeko ihottumaan juuri tatuoinnin kohdalle? Onko siitä jotain vaaraa...?

17

4280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mies ja iho

      Ei minulla ainakaan psoriin vaikuttanut mitään. Ja jos joku guttata on tullut juuri tatskan päälle joskus, on sen voinut entiseen malliin hoitaa pois voiteilla. Eikä toimenpide eronnut mitenkään tatuoimattomalle iholle tulleisiin läikkiin nähden.

    • Ei piirroksia, kiitos!

      on ottaa vielä jotain kuvia iholle? Kyllä mä ainakin olen saanut ihan tarpeeksi "tatuointia" näistä psorilänteistä:( Antasin mitä tahansa että saisin vielä joskus nauttia täysin puhtaasta ja virheettömästä ihosta ilman läntin länttiä.

      • psoriapoika

        Jumalan pitäisi suoda meillekkin mahdollisuus elää yhtä puhtaalla iholla, kuin muiden ihmisten.


      • ...

        ite oon suunnitellu tatskaa jo pidemmän aikaa. kun psori iski, päätin et vittu nyt mä sen ainakin otan ku vielä on jotain paikkoja mihin sen voi ottaa ennenkui psori pilaa nekin...!


      • Ei piirroksia, kiitos!
        ... kirjoitti:

        ite oon suunnitellu tatskaa jo pidemmän aikaa. kun psori iski, päätin et vittu nyt mä sen ainakin otan ku vielä on jotain paikkoja mihin sen voi ottaa ennenkui psori pilaa nekin...!

        psori iskee juuri niihin kohtiin joissa iho on rikkoutunut. Jos tatuoinnissa neulotetaan alue ja vielä laitetaan väriä sen mukana niin varaudu siihen että siihen kohtaan iskee psori pahempana kuin muualle. Kivan näköinen kuva kun on rupinen ja hilseilee. Siitä vaan!!!


      • Anonyymi

        Ei piirroksia, kiitos!

        PASKAA MUTUILUA. itse lääkäriltä kysyneenä niin eivät korreloi keskenään milläänlailla...


    • vierailia

      jokainen tatuointihan on aluksi rupinen ja hilseilee, kyllä se siitä sitten paranee, tosin voi olla että hitaammin jos psori siihen iskee. Eiköhän se jokaisella ole vähän erilainen ja henk. koht. asia, miten iho reagoi kun tatuointi on iholla. Itselläni ei tullut mitään näistä kuvistani iholla.

    • Nivelpsori.

      En tekis, vaikka maksettais!

    • Tatzka

      Moi! Olen sairastanut psoria n. 10-vuotta ja otin viime keväänä tatuoinnin niskaan. Tatuointiin ei ole tullut psoria ja kaikki mennyt hyvin.

    • tatskojaaaa

      Itse kans haluaisin tatskan vaik on psori! Mua ei ainakaan tää tauti rajoittaa. Eli onko lisää kokeemuksia

      • ML

        Itellä on 4 tatuointia olen 33 vuotias, psori ollu n.24vuotta ja ensimmäisen tatuoinnin otin15 vuotta sitten ja uusin on vuoden vanha :)

        Viimesimpää kuvaa tehdessä alueella oli valmiiksi ihottumaa mutta ne kierrettiin.
        Kuvaan tuli ihottumaa jonkin verran mutta lähti pois kun jatkoin vaan rasvaamista. :)

        Itse en kyllä nää miksi ei voisi ottaa tatuointia vaikka on psori :)

        Jokainen meistä on niin erillainen että miksi ei voisi koristella ihoansa muillakin ku psori läikillä ;)


    • mette79

      mulla on kans 4 tatskaa, psoria sairastanut liki 15v. tatuoinnit olen ottanu viimeisen 4 vuoden aikana. mulle ei tullut mitenkään erityisempää psori "valloitusta" tatuoituihin kohtiin, joskus on jotain pieniä läiskiä mut ei haittaa :) siitä vaan tatskaa ottaan :)

    • Rike__

      heheee tyhmä nainen. Haluatko vielä tatuointejakin. Varmasti saat psorin samaan paikkaan...

    • Tatska on pop

      Moikka !

      Minulla ollut psori 30 vuotta. Otin tatuoinnin pari vuotta sitten nilkkaan. Pieni ihottuma oli talvella tatuoinnin kohdalla, mutta hävisi nopeasti rasvauksella. Ei siis täälläkään mitään superihottumaa tatuoinnin kohdalla. Siitä vaan tatuointia ottamaan jos siltä tuntuu :D

    • wolfie97

      otin tatuoinnin puolivuotta sitten psoriasis on itellä lähinnä ollu kyynerpäissä ja nyt alkanu levitä polviin tatuointi tosin on rinnassa ja ehkä hitusen kuivempi kun muu iho mutta ei hilseile ja tavallisia näppylöitä mitä tulee tässä iässä 18v. niitäkin ollu vaa pari hassua otin samaan aikaan toisenkin tatuoinnin lonkkaan ja se on ihan kuin tavallinen iho ei yhtään kuiva eikä mitään ongelmia joten tuon rinta tatskan kuivuminen oletettavasti on vain auringosta.

    • Kukkakärpäne

      Iha varmasti näitä vielä joku lukee vaikka onki vanha keskustelu, mut ite omaan aika rajun psorin ja kaks tatuointii löytyy. Ite oon vaa aina hoitanu ihon lääkärillä saadulla Elocon voiteella pilkuttomaks ja sit ottanu kuvan. Ei oo psorii kuvien päällä näkyny :) Et iha rohkiasti kuvaa ottamaa! En uskaltas lähtee psorin päälle kuvaa vetämää jos on hoitamaton.

    • Psorionpyllystä

      Mä otin vuosia diagnoosin jälkeen tatuoinnin jalkapöydän sivuun eikä tuolloin tullut mitään tatuointikohtaan, vaikka psori muualla ihossa mylläsikin. Pari vuotta sitten tatuoinnin alueelle alkoi tulla psoria ja oli aika tiukassakin, mutta lähti lopulta. En sitten tiedä onko kortisonivoiteiden, tatuoijan vai tatuoinnin sijainnin syytä että se on haalistunut aika lailla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2277
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1384
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe