Minua VAIVAA

lestadiolainen

yksi iso asia.Olen kasvanut lestadiolaisessa kodissa.Kävin lapsena seuroissa ja löysin sieltä myös puolisonkin.Käytiin seuroissa ja oltiin mielestäni muutenkin "olevinaan " ok.Mutta äitini on aina löytänyt VIKOJA uskostani.Kun meillä oli sitä ja tätä ja hän jo silloin katsoi sitä ja tätä,aina löyti väärin tekemisiä ja vaikka mitä väärää elämästämme.En edes ymmärtänyt,miten aina kaikki voi olla väärin eli niin tai näin aina sama juttu.Välillä olin tuskastua tähän elämään ja uskoon,kun aina kuulee tekevänsä asiat väärin.Väärän tyylinen koti,väärät vaatteet jne,ja kuitenkin elimme aivan normaalia elämää seuroissa käyden ja tavaten ystäviämme.Ei juotu eikä mitään mielestäni kamalan väärää muutenkaan.Sitten tapahtui ero,mitä en ollut koskaan edes osannut ajatella.Mieheni tuhosi kaiken.En kestänyt sitä häpeää.En voi kirj. eroon liittyviä syitä,mutta tilanne oli mahdoton.En enää jaksanut mennä seuroihin,tunsin vain kaikkien ihmetyksen ja silmänreiät selässäni.Siinä vaiheessa tajusin ,miten putosin tyhjiöön.Ystävät käänsivät selkänsä...minulla ei ollut mitään jäljellä..Tajusin,että olin kasvanut yhteisössä ja nyt ei ollut enää ketään.Menin kapakkaan ja hain seuraa.Outo "maailma"kohtasi minut.Maailma missä ei lajiteltu minua huonompana.Sain ystäviä joiden kanssa saatoin puhua ongelmista.Joskus mietin,miten kaikki löytämäni hyvätkin ihmiset elivät "turhaan"koska heidän tiensä päämäärä oli helvetti niinkuin minullakin.Koin eron jälkeisen elämän todellakin olevan sitä väärää elämää,mutta olinhan elänyt sitä jo lapsuudesta asti vaikka en niin tajunnutkaan.Nyt äitini jaksaa muistuttaa uskon tärkeydestä usein.Hyvä asia sinänsä ,mutta vain yksi ongelma.Hänen uskonsa vie taivaaseen,muttei minun elämä ja usko koskaan.Aina olen elänyt ja tehnyt väärin.Kukaan ei ole täydellinen ja aina löytyy sanottavaa jos haluaa. .Vaikka kuinka tuntisin tuskaa sydämessäni etten osaa elää oikein,ymmärrä asioita niinkuin tässä uskossa pitää ja olen maailman syntisin ihminen,mikään ei minua pelasta.
Jos yritän kysellä ja selvittää asioita,niin äitini sanoo etten ymmärrä mitään.En voi uskoa,miten hiukset,vaatteet ja kaikki pintapuolinen vie helvettiin.Mielestäni tärkeintä on sydämen usko vai onko? Miten voi tuomita toiset ihmiset helvettiin,itse en uskaltaisi tehdä sitä.Miten tässä uskon suunnassa tuntuu kaikki ulkoinen merkitsevän niin paljon.Vaikka olisin kuinka paatunut ihminen ja laittaisin huivin päähän olen uskovainen siellä penkissä.Huivi tekee ulkopuolisille täydellisen,mutta jos menen hiukset auki,olen epäuskoinen.Mutta kaikesta huolimatta,rukoilen jumalaa että hän minut huonoimpana kulkijana ja katuvaisena syntisenä armahtaisi ja pääsisin sinne missä ei ole surua ja tuskaa...Hyvää Uutta Vuotta ja siunausta Teille kaikille.

13

1467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ongelmasi on varmasti monelle tuttu ja kipeä asia.

      Ihan ensimmäiseksi haluaisin vapauttaa sinua ainoan oikean käsitteestä.
      Toki on niin, että yksi ainoa usko on pelastava ja se on usko Kristukseen.

      Jumalan valtakunnan raja kulkee siinä missä Jeesus Kristus tunnetaan ja tunnustetaan Vapahtajana, sen ulkopuolella ei tunneta.

      Sinulla on kaipaus, joka ei näyttäisi toteutuvan lest-piireissä.
      Nyt kannattaa miettiä, oletko "kapinallinen" näissä ulkoisissa asioissa kodin alistavan hengen takia, vai oletko sisäistänyt oleellisen evankeliumista.

      Jos joku haluaa rikkoa "sääntöjä" vain kapinallisuuden takia, asenne ei ole rakentava.

      Toisaalta kristillinen rakkaus vanhempia kohtaan voisi velvoittaa heidänkin asenteensa kunnioittamiseen. Sinä tiedät parhaiten itse, mikä sinun ja äitisi välisen jännitteen syy on.

      Vanhemmat vaativat joskus esikuvallisuutta lapsiltaan lähes vain siksi, että perhe ja suku näyttäisi uskovaiselta.

      Nyt kuitenkin oleellinen asia lienee siinä, että hoidat omaa uskonelämääsi. Jos se ei toimi lestadiolaisuuden piirissä sinua siunaavalla tavalla, sinun tulisi löytää hoitava yhteys jossain muualla. Kun kasvat ja vahvistut uskossasi, toivottavasti löydät yhteyden uudella tavalla perheeseesi.

      • että kirjoitukseni perusteella minut leimataan harhaoppiseksi, joten koettele edellinen ja tee omat johtopäätöksesi.

        Kuuntelin netistä Helsingin seuroja yhden saarnan verran. Kovaa ja korkealta julistava tunnisti harhaoppisia. Hän mainitsi, että joku luulee, että ihminen pääsee sovintoon Jumalan kanssa kahden kesken.

        Minä olen mies, joten en ole asiantuntija, mutta luulen, että synnytys käynnistyy olipa kätilöä paikalla tai ei, kun sen aika on.

        Minun käsitykseni Jumalan Kaikkivaltiudesta on sellainen, että Hän saa pelastaa ihmisen miten haluaa. Toki Hän on antanut ihmiselle todistajan tehtävän.

        Olen kuitenkin käsittänyt, että se edellyttää rohkaisijana toimimista eikä tulen sammuttamista.

        Toki on tärkeää, että armon kokenut ihminen löytää uskovien yhteyden.


    • teutatess

      Sinä kirjoitit ainakin rehellisesti , sain sen käsityksen että äidilläsi on niin sanottu tiukkapipoisuus ohje nuorana, ( eli mooseksen laki ) Hän tulee toimeen kunhan saa kerrankin päivässä anteeksi , mutta Jeesus sanoi ei 7 vaan 70*7 =490 kertaa annettava anteeksi jos toinen tarvii .Tuo luku on sellainen että se Tarvii Jumalan Rakkautta ennen kuin siitä selviää . Ja se tarkoittaa että ihminen saa anteeksi joka toinen minuutti koko valveilla olo aikansa, riittää mullekin .

      Tuo tiukkapipoisuus = omavanhurskaus

      Kyllä sydämen uskolla tullaan autuaaksi , ja tämä sydämen usko saadaan sanan kuulosta .Siihen ei vaikuta kuinka hyvin olemme onnistuneet, vaan miten USKOMME .

      Kyllä uskon että tuolla nöyrällä asenteella, tulet TAIVASKELPOSEKSI vain siten saamme lapsenmielen joka meiltä vaaditaan,ja lapsenusko .

      Rukoilen kanssasi !

      hyvää uutta vuoden jakoa sinullekin .

      • Entinen pubilainen

        tullaan ja tämä sydämen usko saadaan sanan kuulosta!
        Ja tuolta kaljapubistako tuo sanan kuulo tulee? Kokemukseni ei sitä käsitystä ainakaan minulle vahvista.


      • teutatess
        Entinen pubilainen kirjoitti:

        tullaan ja tämä sydämen usko saadaan sanan kuulosta!
        Ja tuolta kaljapubistako tuo sanan kuulo tulee? Kokemukseni ei sitä käsitystä ainakaan minulle vahvista.

        Jos uskot , sen voi siltäkin saada , Nimittäin H. Linnavirta , on käynyt paikallisessa Baarissa pitämässä hartaus tilaisuuksia . Ainakin Jouluisin
        jo monen vuoden ajan , minunkin sukulaismies mukana
        tämä toiminta on lähetys työtä, siinä kun muukin ja parempaakin koska siellä ne meistä lähteneet on aivan kaikki toki muitakin .


    • lestadiolainen

      Minulla on aivan hyvät välit kotiin ja kunnioitan
      äitiäni.Olen onnellinen,kun hänestä milloin aika jättää että hän pääsee sinne minne on kilvoitellut.Ehkäpä suurin syy on se,etten ole samankaltainen kuin yleensä lestadiolaiset.Jokaisella meillä on omat heikkoudet,taekoitan etten kulje nuttura päässä jne.Ihmettelen vain,miksi ulkomuoto on niin hallitsevaa,minusta sen pitäisi olla usko Jumalaan.Kuka sen sanoo,mikä on oikea tapa ellei usko Jumalaan...miten tämä on niin vaikeaa vai onko?

      • - Abimelek

        Sinun ongelmasi saattaa olla se, että olet lyönyt laimin Jumalan sanan päivittäisen tutkimisen ja rukouselämän.

        Lutherin selitysteokset saat CD:nä, siellä on mukana myös kirkkoraamatun painokset.
        Haet hakusanalla näistä opetuksista vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, sen rukouksen kanssa että anna Hyvä Jumala Jeesuksen nimessä!!

        Et päivääkään vaihtaisi pois sen jälkeen kun Jumalan sana alkaa sinulle avautumaan.

        Jumalan sana ja Pyhät Sakramentit on uskovan ruoka ja juoma. Mutta hyödyttää sinua vain jos otat Sanan USKOLLA otat vastaan.
        ---------

        Aveuksesi oli varsin selkeä kuvaus hauraasta ja turvattomasta inhimillisyydestä. Ihmiset joita on aina motittu ja mollattu, lapsesta asti kuten sinunkin vanhempiasi on nähtävästi mollattu, hekin ovat sairastuneet krooniseen pelkoon, häpeään ja syyllisyyteen. Sitä he sitten TIEDOSTAMATTAAN kylvävät ympäristöönsä, kaikkialle missä liikkuvat ja vaikuttavat. Lapset ovat ensimmäisenä tulilinjalla.

        Mollaaminen, syyttely, itsekidutus, itsesääli, itsensä vähättely ja muu "köyhäily", ovat olleet kautta aikain tyypillinen lestadiolainen
        "urheilulaji".

        Poru ja mouruaminen kuuluu kauas: "KUN EN PYSTY PAREMPAAN, KUN EN PYSTY PAREMPAAN"!!!

        TÄMÄ JOHTUU SIITÄ, ETTÄ HENGELLINEN YLPEYS EI ANNA HEIDÄN OTTAA JUMALALTA JEESUKSEN KRISTUKSEN KAUTTA LUVATTUA VANHURSKAUTTA LAHJAKSI.

        Voihkimalla kärvistelemällä ja kieriskelemällä säkissä ja tuhkassa, he yrittävät maksaa armosta Jeesukselle tippiä. He luulevat helpottavansa edes vähän Jeesuksen taakkaa, kun työntävät sitä takaa, peräsuoli pitkällä. Todellisuudessa heidän omavanhurskaat ponnistuksensa vain lisää Jeesuksen taakkaa.

        Ihminen tulee vanhurskaaksi yksin uskolla, yksin armosta, yksin Kristuksen tähden.

        Ihmisoppi luottaa ihmisiin.

        *) Kristuksen opissa luottamus on täydellisesti kiinnittynyt Jumalan lupauksiin.

        Room. 4:16   Sentähden se on uskosta, että se olisi armosta; että lupaus pysyisi lujana kaikelle siemenelle, ei ainoastaan sille, joka pitäytyy lakiin, vaan myös sille, jolla on Aabrahamin usko, hänen, joka on meidän kaikkien isä

        Room. 4:17   - niinkuin kirjoitettu on: "Monen kansan isäksi minä olen sinut asettanut" - sen Jumalan edessä, johon hän uskoi ja joka kuolleet eläviksi tekee ja kutsuu olemattomat, ikäänkuin ne olisivat.
        Room. 4:18   Ja Aabraham toivoi, vaikka ei toivoa ollut, ja uskoi tulevansa monen kansan isäksi, tämän sanan mukaan: "Niin on sinun jälkeläistesi luku oleva",
        Room. 4:19   eikä hän heikontunut uskossansa, vaikka näki, että hänen ruumiinsa oli kuolettunut - sillä hän oli jo noin satavuotias - ja että Saaran kohtu oli kuolettunut;
        _______________
        Room. 4:20   mutta Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa, antaen kunnian Jumalalle,
        Room. 4:21   ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää.
        Room. 4:22   Sentähden se luettiinkin hänelle vanhurskaudeksi.
        _______________

        Room. 4:23   Mutta ei ainoastaan hänen tähtensä ole kirjoitettu, että se hänelle luettiin,
        Room. 4:24   vaan myös meidän tähtemme, joille se on luettava, kun uskomme häneen, joka kuolleista herätti Jeesuksen, meidän Herramme,
        Room. 4:25   joka on alttiiksi annettu meidän rikostemme tähden ja kuolleista herätetty meidän vanhurskauttamisemme tähden.
        _____________________

        Room. 5:1   Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
        Room. 5:2   jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.


      • lestadiolainen
        - Abimelek kirjoitti:

        Sinun ongelmasi saattaa olla se, että olet lyönyt laimin Jumalan sanan päivittäisen tutkimisen ja rukouselämän.

        Lutherin selitysteokset saat CD:nä, siellä on mukana myös kirkkoraamatun painokset.
        Haet hakusanalla näistä opetuksista vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, sen rukouksen kanssa että anna Hyvä Jumala Jeesuksen nimessä!!

        Et päivääkään vaihtaisi pois sen jälkeen kun Jumalan sana alkaa sinulle avautumaan.

        Jumalan sana ja Pyhät Sakramentit on uskovan ruoka ja juoma. Mutta hyödyttää sinua vain jos otat Sanan USKOLLA otat vastaan.
        ---------

        Aveuksesi oli varsin selkeä kuvaus hauraasta ja turvattomasta inhimillisyydestä. Ihmiset joita on aina motittu ja mollattu, lapsesta asti kuten sinunkin vanhempiasi on nähtävästi mollattu, hekin ovat sairastuneet krooniseen pelkoon, häpeään ja syyllisyyteen. Sitä he sitten TIEDOSTAMATTAAN kylvävät ympäristöönsä, kaikkialle missä liikkuvat ja vaikuttavat. Lapset ovat ensimmäisenä tulilinjalla.

        Mollaaminen, syyttely, itsekidutus, itsesääli, itsensä vähättely ja muu "köyhäily", ovat olleet kautta aikain tyypillinen lestadiolainen
        "urheilulaji".

        Poru ja mouruaminen kuuluu kauas: "KUN EN PYSTY PAREMPAAN, KUN EN PYSTY PAREMPAAN"!!!

        TÄMÄ JOHTUU SIITÄ, ETTÄ HENGELLINEN YLPEYS EI ANNA HEIDÄN OTTAA JUMALALTA JEESUKSEN KRISTUKSEN KAUTTA LUVATTUA VANHURSKAUTTA LAHJAKSI.

        Voihkimalla kärvistelemällä ja kieriskelemällä säkissä ja tuhkassa, he yrittävät maksaa armosta Jeesukselle tippiä. He luulevat helpottavansa edes vähän Jeesuksen taakkaa, kun työntävät sitä takaa, peräsuoli pitkällä. Todellisuudessa heidän omavanhurskaat ponnistuksensa vain lisää Jeesuksen taakkaa.

        Ihminen tulee vanhurskaaksi yksin uskolla, yksin armosta, yksin Kristuksen tähden.

        Ihmisoppi luottaa ihmisiin.

        *) Kristuksen opissa luottamus on täydellisesti kiinnittynyt Jumalan lupauksiin.

        Room. 4:16   Sentähden se on uskosta, että se olisi armosta; että lupaus pysyisi lujana kaikelle siemenelle, ei ainoastaan sille, joka pitäytyy lakiin, vaan myös sille, jolla on Aabrahamin usko, hänen, joka on meidän kaikkien isä

        Room. 4:17   - niinkuin kirjoitettu on: "Monen kansan isäksi minä olen sinut asettanut" - sen Jumalan edessä, johon hän uskoi ja joka kuolleet eläviksi tekee ja kutsuu olemattomat, ikäänkuin ne olisivat.
        Room. 4:18   Ja Aabraham toivoi, vaikka ei toivoa ollut, ja uskoi tulevansa monen kansan isäksi, tämän sanan mukaan: "Niin on sinun jälkeläistesi luku oleva",
        Room. 4:19   eikä hän heikontunut uskossansa, vaikka näki, että hänen ruumiinsa oli kuolettunut - sillä hän oli jo noin satavuotias - ja että Saaran kohtu oli kuolettunut;
        _______________
        Room. 4:20   mutta Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa, antaen kunnian Jumalalle,
        Room. 4:21   ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää.
        Room. 4:22   Sentähden se luettiinkin hänelle vanhurskaudeksi.
        _______________

        Room. 4:23   Mutta ei ainoastaan hänen tähtensä ole kirjoitettu, että se hänelle luettiin,
        Room. 4:24   vaan myös meidän tähtemme, joille se on luettava, kun uskomme häneen, joka kuolleista herätti Jeesuksen, meidän Herramme,
        Room. 4:25   joka on alttiiksi annettu meidän rikostemme tähden ja kuolleista herätetty meidän vanhurskauttamisemme tähden.
        _____________________

        Room. 5:1   Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,
        Room. 5:2   jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.

        rukoukseni monta kertaa.Takanani on ajoittain raskaat vastoinkäymiset.Välillä tuntuu että olen saanut enemmän taakkaa kuin jaksanut kantaa.Kaikesta
        huolimatta olen selvinnyt vain siksi että Jumala on kuullut avunhuutoni.Mahtaisinko uskoa Jumalaan ellen
        olisi huomannut kuinka monta kertaa olen saanut avun,sitä ei kukaan uskoisi.Mutta minulla on vahva usko siihen ,että Jumala on auttanut ja kuullut rukoukseni huonommuuteni keskellä.En vain osaa uskoa parempien mielestä oikealla tavalla.Kaikki virheet vie uskoni...se on raskasta vaikka kuinka katuisi sydämellään....


      • jeesuslainen
        lestadiolainen kirjoitti:

        rukoukseni monta kertaa.Takanani on ajoittain raskaat vastoinkäymiset.Välillä tuntuu että olen saanut enemmän taakkaa kuin jaksanut kantaa.Kaikesta
        huolimatta olen selvinnyt vain siksi että Jumala on kuullut avunhuutoni.Mahtaisinko uskoa Jumalaan ellen
        olisi huomannut kuinka monta kertaa olen saanut avun,sitä ei kukaan uskoisi.Mutta minulla on vahva usko siihen ,että Jumala on auttanut ja kuullut rukoukseni huonommuuteni keskellä.En vain osaa uskoa parempien mielestä oikealla tavalla.Kaikki virheet vie uskoni...se on raskasta vaikka kuinka katuisi sydämellään....

        ihan samanlaisia kokemuksia,ihan kuin olisi omia kirjoituksiani.Tiedän, ettei minulla koskaan tule olemaan 'mitään mahdollisuutta' niiden 'hyvien' rinnalla.Mutta rakas sisareni, se riittää kun Jeesus meitä armahtaa!


      • uskis
        jeesuslainen kirjoitti:

        ihan samanlaisia kokemuksia,ihan kuin olisi omia kirjoituksiani.Tiedän, ettei minulla koskaan tule olemaan 'mitään mahdollisuutta' niiden 'hyvien' rinnalla.Mutta rakas sisareni, se riittää kun Jeesus meitä armahtaa!

        Edellisen kirjoittajan viestissä niin ihana lohdullinen sanoma kaikessa lyhykäisiyydessään: Se riittää kun Jeesus meitä armahtaa!

        Emme kaikki voi millään mahtua yhteen muottiin, vaan olemme omia ainutlaatuisia Jumalan luomia persoonia.

        Minäkin suosittelen lähempää tutustumista Jumalan Sanaan. Esim. tässä osoitteessa on todella hyvää ja puhdasta Jumalan Sanaa mielestäni:

        http://www.rkk-sansa.net/

        Juuri Sinua varten Jeesus on tullut! Siunausta.


      • - Abimelek
        lestadiolainen kirjoitti:

        rukoukseni monta kertaa.Takanani on ajoittain raskaat vastoinkäymiset.Välillä tuntuu että olen saanut enemmän taakkaa kuin jaksanut kantaa.Kaikesta
        huolimatta olen selvinnyt vain siksi että Jumala on kuullut avunhuutoni.Mahtaisinko uskoa Jumalaan ellen
        olisi huomannut kuinka monta kertaa olen saanut avun,sitä ei kukaan uskoisi.Mutta minulla on vahva usko siihen ,että Jumala on auttanut ja kuullut rukoukseni huonommuuteni keskellä.En vain osaa uskoa parempien mielestä oikealla tavalla.Kaikki virheet vie uskoni...se on raskasta vaikka kuinka katuisi sydämellään....

        Tämä jota sanot paremmaksi kristityksi on itse omavanhurskaus.

        Omavanhurskaus se on, joka tekee kristityn lailliseksi ja waativaksi muita kohtaan. Ja hän on todella vihainen Jeesuksen vanhurskaudella puetuille.

        Virheesi eivät siis vie uskoasi, vaan omavanhurskaus perkele.

        Hänen orjansa ovat todella vaarallisia kowiksia täälläkin palstalla. Ateistipilkkaajien työparina heiltä näyttää homma sujuvan hyvin.

        Vaahto suupielistä roiskuu, kun he vihassaan puhisevat ja yrittävät riisua Jumalan lapsilta Kristuksen lahjoittaman vanhurskauden pois. Me sanomme tähän hymyillen, hallelujaa kiitos Jeesus.


      • jeesuslainen
        - Abimelek kirjoitti:

        Tämä jota sanot paremmaksi kristityksi on itse omavanhurskaus.

        Omavanhurskaus se on, joka tekee kristityn lailliseksi ja waativaksi muita kohtaan. Ja hän on todella vihainen Jeesuksen vanhurskaudella puetuille.

        Virheesi eivät siis vie uskoasi, vaan omavanhurskaus perkele.

        Hänen orjansa ovat todella vaarallisia kowiksia täälläkin palstalla. Ateistipilkkaajien työparina heiltä näyttää homma sujuvan hyvin.

        Vaahto suupielistä roiskuu, kun he vihassaan puhisevat ja yrittävät riisua Jumalan lapsilta Kristuksen lahjoittaman vanhurskauden pois. Me sanomme tähän hymyillen, hallelujaa kiitos Jeesus.

        Ihanaa,kiitos Jeesus!!


      • - Abimelek
        jeesuslainen kirjoitti:

        Ihanaa,kiitos Jeesus!!

        Nälkäiset Jeesus ruokkii ja janoiset hän juottaa.
        Jeesuksen Kristuksen ruumis ja veri, meidän puolestamme annettu ja vuodatettu. Hallelujaa kiitos Jeesus.

        Jer. 33:1   Herran sana tuli Jeremialle toistamiseen, kun hän vielä oli suljettuna vankilan pihaan; se kuului näin:

        Jer. 33:2   "Näin sanoo Herra, joka sen myös tekee, Herra, joka valmistaa sen ja vahvistaa sen - Herra on hänen nimensä:
        Jer. 33:3   Huuda minua avuksesi, niin minä vastaan sinulle ja ilmoitan sinulle suuria ja salattuja asioita, joita sinä et tiedä.

        Jer. 33:4   Sillä näin sanoo Herra, Israelin Jumala, tämän kaupungin taloista ja Juudan kuningasten linnoista, jotka sortuvat piiritysvallien ja miekan edessä,
        Jer. 33:5   ja niistä, jotka ovat tulleet taistelemaan kaldealaisia vastaan, ja täyttämään talot ihmisten ruumiilla, jotka minä surmaan vihassani ja kiivastuksessani ja joiden kaiken pahuuden tähden minä olen kätkenyt kasvoni tältä kaupungilta:

        Jer. 33:6   Katso, minä kasvatan umpeen ja lääkitsen sen haavat, ja minä parannan heidät ja avaan heille rauhan ja totuuden runsauden.
        Jer. 33:7   Minä käännän Juudan kohtalon ja Israelin kohtalon ja rakennan heidät muinaiselleen.

        Jer. 33:8   Ja minä puhdistan heidät kaikista heidän pahoista teoistansa, joilla he ovat rikkoneet minua vastaan, ja minä annan anteeksi kaikki heidän pahat tekonsa, joilla he ovat rikkoneet minua vastaan ja minusta luopuneet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      141
      1725
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1345
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1212
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1147
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      191
      937
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      915
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      94
      867
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      829
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      778
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      138
      722
    Aihe