Woyzeck Lappeenrannassa

Amazed

Viimeeksi Lappeenrannassa käydessäni ystäväni vei minut teatteriin. Olin hieman skeptinen; pikkukaupungin pikkuteatteria, voisiko enää vähempää kiinnostaa. Mutta mitä ihmettä...Tämä esitys, WOYZECK oli kerrassaan ilmiömäinen!!! Oli upeaa retrohenkistä multimediataidetta, venäjän kieltä, laulua ja juopottelua, kirveellä oven läpi... Miksi tästä ei kukaan puhu Helsingissä?!? Haloo, elämää ja teatteria on kehä3:n ulkopuolellakin!!!
Onko kukaan nähnyt kyseistä esitystä? Mitä mieltä olitte? Minä olin otettu...vielä seuraavana päivänäkin. Kiitos Lappeenranta!

37

4242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuntematon

      Olen nähnyt kyseisen näytelmän, vaikkei sitä kyllä voi perinteiseksi "näytelmäksi" sanoa...
      Eikös tämä Woyzeck ole sen Smedsin ohjauksia...muistanko väärin , vai oliko Kajaanissa vastaava juttu?
      Itse pidin paljonkin, ja vasta toisella katsomiskerralla se vasta hyvältä maistuikin. Aika paljon tohinaa lavalla, tai sitten ei ollut oikein mitään.. Mikä se helvetin lintujuttu oli?

      • Smedsin puolesta

        Juu tosiaan ihmettelen mitä J.Juutinen on tehnyt näytelmän eteen? Kaikki on kopioitu suoraan Smedsin ohjauksesta. Eikä ohjaajalla pitäisi olla edes jonkinlainen oma näkemys? puhumattakaan moraalista.


      • Teatterinharrastaja
        Smedsin puolesta kirjoitti:

        Juu tosiaan ihmettelen mitä J.Juutinen on tehnyt näytelmän eteen? Kaikki on kopioitu suoraan Smedsin ohjauksesta. Eikä ohjaajalla pitäisi olla edes jonkinlainen oma näkemys? puhumattakaan moraalista.

        Hei!

        Haluaisin muistuttaa, että kyseessä on siis Kristian Smedsin osittain käsikirjoittama näytelmä, joten teksti sisältää paljon smedsmäisyyttä, koska Smedshän on hyvin tyypillinen auteurn, eli käsikirjoittaja, joka kirjoittaa kuten ohjaa, joten tästä syystä Juutinen on päätynyt samanlaiseen ratkaisuun kuin Smeds. Se tulee siitä tekstistä. Teksti antaa jo paljon koko jutulle.


    • Mie vaan

      Tekotaiteellista paskaa.

    • Nimetöntöntön

      ...että jos se on niin kauhian erinomainen esitys, niin missä v****ssa on kaikki katsojat? Luin lehdestä, että Lpr:n kaupunginteatterissa kävi viime vuonna surketa 20000 katsojaa ja rista päälle. Harmillista...
      Taitaa Saipan pelit kiinnostaa väkeä enemmän.
      Itse valitsen kyllä mieluummin teatterin..jopa Lappeenrannan sellaisen.

      • Veikkaajakin

        Luulenpa, että ne on aika eri ihmiset jotka siellä Saipan pelesissä käy, kuin kultturitapahtumissa. Eli tuskinpa teatteri niitä jääkiekkofaneja asiakkaikseen haluaa ja kalastelee.
        Uskoisin, että tässä on nyt kyseessä vaan jonkinlainen väliaikainen taantuma, ja väki kyllä löytää tiensä teatteriin ennenpitkää. Vähän on sellainen kutina, että eläkeläiset boikotoi teatteria ohjelmiston vuoksi, ja nuorilla on muuta tekemistä kuin käydä teatterissa.
        Tämän päivän Etelä-Saimaassa oli taas aiheesta lisää...
        Katsotaan mitä se Luukkonen tuo näyttämölle...


    • ...huomannut..

      ...ettei täällä juuri ole kävijöitä Lappeenrannan seudulta, siis täällä suomi24:n keskusteluissa, noin niinkuin teatteriin ja kulttuuriin liittyen ylipäätään. Taitavat olla aika junttia porukkaaa..
      Ja mikä siinä Saipassa niin kiehtoo? Sehän on ihan paska.

      • Katselija2

        ..kiivasta keskustelua ja vain puolen tunnin sisällä.
        Ootteko muka nyt ihan tosissanne?


    • Säikky orava

      Joo, kyllä oli aika hurjaa menoa tässä esityksessä. Jäi kyllä sen verran mietityttämään muutamat jutut, että mennään kamun kanssa katsomaan tänään uudelleen. Ja kulkueen mukana Kirkkopuistosta..viimeksi ei menty sieltä.
      Ovat kuulemma laskeneet hintojakin..opiskelijoita vai kymppi.

      • Säikky orava

        Niin siis opiskelijoilta vain kymppi.


    • Kattelija

      Nimittäin SAIPA haha haa

    • ...ihastuin.

      Itse pidin Woyzeck-näytelmän musiikeista aivan valtavasti. Jarno Kolehmaisella on upea ääni, tuli vähän mieleen Alanko...
      Ja sitten tämä viimeinen "Ihminen on kuilu" sai väreet kulkemaan pitkin selkärankaa. Toimi tosi hyvin sen screenin tarinan kanssa...
      Harmillisen vähän oli katsomossa väkeä kun kävin katsomassa. Luulisi nuoria kiinnostavan tämä tälläinen. Voi olla, että menen vielä toisenkin kerran katsomaan...
      Suosittelen.

    • Täältä...
    • Ihminen on kaivo

      Tietääkö kukaan onko sillä woyzchek-bändillä jo keikkoja missään?

      • mm1

        ja itse vielä tarkistin: 23.1. old cock, lpr


      • Varmasti menen
        mm1 kirjoitti:

        ja itse vielä tarkistin: 23.1. old cock, lpr

        Kiitos tiedosta. Sinne siis...


      • rök
        mm1 kirjoitti:

        ja itse vielä tarkistin: 23.1. old cock, lpr

        Meteli.net näyttäis 17.1. old cock


    • Äijät

      No olisko se nyt sitten mentävä teatteriin, kun tästä nyt niin puhutaan. Työkaveri oli käynyt katsomassa ja sanoi että kyllä sitä vähän hevimpi äijäkin kattoo. Ei se kyllä mitään juonta tajunnut, mutta oli kuulemma meininki sen verran räväkkää ettei niin haitannukkaan.
      Kai se sit on peruttava sanansa, että koskaan en teatteriin mene.

      • Tampereelta nääs

        Sen verran hyvää on tuosta esityksestä kuultu, että suunnittelemme täältä Tampereelta matkaa Lappeenrantaan. Toivottavasti saamme porukan kasaan ajoissa!


    • opiskelijatytöt

      ...katsomaan viimeinen näytös. Toivottavasti ei olla ihan ainoita katsomossa..heh.

    • ..mutta kiinnostava..

      ..ainakin. Kyllä meidän porukka esityksestä piti ja keskusteluakin riitti aiheesta vielä oluttuopin ääressä. Oliko näytelmässä juonta? Siitä riitti puhetta pöytäseurueessa..loppujen lopuksi ei sillä niin väliä ollut, viihdyttävää oli joka tapauksessa. Musiikki toimi ja aika samoista asioista tykättiin, mistä täällä palstalla on ollut puhetta. Mikä siinä onkaan aina niin hasukaa, kun naiset juopottelee tv:ssä tai ...vaikkei se tosielämässä niin huvittavaa olekaan.

      • siiis

        ...jäi lause kesken. Siis, miksiköhän se naisten juopottelu tvssä tai lavalla on niin hauskaa, mutta tosielämässä lähinnä ällöttävää??


    • Fanny

      Käytiin koko perheen kanssa katsomassa, ja jopa meidän mummo tykkäsi..että kai se oli hyvä (;

    • Takomon puolesta

      Mitä ohjaaja on tehnyt ko. näytelmän eteen? Se on suoraan plagioitu Smedsiltä ja sisältää toisilta ohjaajilta AMMATTILAISILTA varastettuja elementtäjä että ihan hirvittää. Mitä Juutinen tekee lappeenrannan teatterissa?

      • Tamppooni

        ...nähnyt molemmat ohjaukset, vai mihin perustat väitteesi??? Ja mitä tarkoitat "toisilta varastetuilla kohtauksilla"?


      • Killutin

        ...hittoa se Majanlahti vielä siellä pyörii...? Huomasin vaan, että hää ohjaa yhen näytelmän taas keväällä. Eiks siitä äijästä jo päästä eroon!!!!!!


      • Ihan jees
        Killutin kirjoitti:

        ...hittoa se Majanlahti vielä siellä pyörii...? Huomasin vaan, että hää ohjaa yhen näytelmän taas keväällä. Eiks siitä äijästä jo päästä eroon!!!!!!

        --nähdä B.Virtasen? Oli muutens Majanlahti aika loistava? Miloinkahan saamme nähdä J.Juutosen lavalla?? Hahhahhaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!
        Sitä esitystä en jättäisi väliin mistään hinnasta..
        JUUTINEN LAVALLE!!!!!!!!!!!!!!


      • Takomon puolest
        Tamppooni kirjoitti:

        ...nähnyt molemmat ohjaukset, vai mihin perustat väitteesi??? Ja mitä tarkoitat "toisilta varastetuilla kohtauksilla"?

        Olen nähnyt molemmat esitykset, kuten varmaan ymmärsitkin kysyessä asiaa. Ilmiö on samanlainen jos katsoo esim. saman tv-ohjelman kahteen kertaan ja ainoana poikkeuksena on lopputekstit joissa on eri tekijöiden nimet. Tässä kohden aika kertoo totuuden koska Smeds on tehnyt teoksen jo vuonna 2003.

        Luultavasti sieltä tulee seuraavaksi Turkkaa, Smedsiä jne. tai muuten hyväksikäytettyä tavaraa.


      • risto t

        "Plagioinnilla tarkoitetaan toisen henkilön ideoiden, tietojen, kielen tai kirjoituksen käyttöä silloin kun se tehdään ilman alkuperäisen lähteen asianmukaista ilmoittamista." Siinä lainaus wikipediasta. Heitit nimittäin aika rankan syytteen...
        Smeds mainitaan sekä näytelmän julisteessa että käsiohjelmassa. Eikä ihan vaan sivumennen, vaan ihan etusivulta lähtien useaan otteeseen.
        Aivan kun tahtoisit sanoa, että jos näytelmä on kerran esitetty, siitä ei saa tehdä uusia versioita. Että ensimmäinen on ainoa ja oikea...
        Hmm... Linnan kirja ja Laineen leffa olivat joillekin pyhiä, sinulle Kajaanin Woyzeck? Mielenkiintoista sinänsä....
        Minä pidin Lappeenrannan Woyzeckista paljonkin. Kiitos siitä. (myös Smedsille) ;)


    • Fanny

      Mennään katsomaan... Samulia tietty ;)

    • Dorista..

      ..ei ole enää!
      Kokonaisuudessaan kerrassaan mainio..
      Muutama repla tosin särähti pahasti korvaan, esimerkiksi Andyn vanha ja kulunut heitto: "pitäähän sitä aina kolkyt donaa olla taskussa..." Hei kamoon, eikö parempaa tullut ohjaajalle mieleen?? Mut ei toi ny paha ollu..
      Yhdeksikön arvoinen kokonaisuus. Lisäkiitosta venäjän kielestä..

    • sdhfsdfhkjsdh

      HÖLÖHÖLÖ

    • Hauskaa oli!

      Esityksestä jäi hyvä energia.
      Lavasteet oli mielenkiintoiset, kerrankin niissä riitti katseltavaa.
      Lavaa oli käytetty hyvin hyödyksi, muutenkin kuin vain etuosa.
      Tack..

    • Lyylit

      Musiikki oli niin hyvää, että mielelläni vaikka ostaisin cd:n jos myynnissä olisi.

    • Yrittänyttä ei laiteta...

      No loppuunmyytyähän se sitten on, kun viimeinkin saa aikaiseksi varata lippuja..
      No mutta hienoa, että porukkaa riittää Lappeenrannan teatteriin!!

      • Zpy

        En tiedä riittäisikö yleisöä muutenkin, mutta sain kuvan että pankki tms. laitos olisi lahjoittanut ammattikorkeakoululle parisataa lippua ko. näytökseen.

        Näytelmä ei mielestäni juurikaan vakuuttanut. Kaiken maailman oheiskilkettä oli kyllä mukaan ympätty, mutta itse esitys jäi meriiteiltään valitettavan vajaaksi.

        Sekavuus aiheutti sen, että kesti hetken päästä kärryille. Tämän jälkeen tunnelmaa voisi kuvailla lähinnä latteaksi, muttei kuitenkaan miksikään onnistuneen kuivakaksi farssiksi. Jälkimaku oli sieluton, minkä lisäksi jäi hiukan kesäteatterimainen fiilis koko touhusta, semmoinen että riekutaan koska se tuntuu aina estyneisiin suomalaisiin tehoavan.

        Jonkun täälläkin kehuma musiikki oli enimmäkseen mitäänsanomatonta, monotonista toistoa, joka ei ainakaan itsessäni tavoittanut juurikaan ärsyyntyneisyyttä syvempiä psykologisia ulottuvuuksia, vaikka ainakin osalla esiintyjistä selvästi oli musiikillisia lahjoja.

        Esityksen suurin ongelma oli siinä, että alun jälkeen kävi pikkuhiljaa selväksi mihin oli pyritty, mutta tätä kaikkea ei onnistuttu välittämään katsomoon saakka. Näytelmä ei saanut aikaan isompia emotionaalisia kytköksiä, vaan oli sarja irrallisia, vain etäisesti kiinnostavia tapahtumia, jotka tapahtuivat lavalla, eivät katsojan korvien välissä. Itse teksti ei varmasti ole siitä helpoimmasta päästä, mutta näytelmän lopputulos jäi tässä tapauksessa valitettavasti vähäisemmäksi kuin osiensa summa.


    • Nähnyt

      Näin myös näytöksen 8.12.2008. Pidin siitä kovasti, se ravisteli, antoi ajattelemisen aihetta, eräs tuttuni näytteli siinä, hän järjesti liput ilmaiseksi, koska sillä kerralla yleisöä oli niukasti. Mummoni ja miesystävänsä eivät pitäneet näytöksestä, koska musiikki soi liian kovaa, huumoria he kuitenkin ymmärtävät, mummoni on jo kuollut. En unohda Woyzeckiä koskaan. Loppukohtaus varsinkin vakuutti. Laulu-ja soittotaitoa Lappeenrannasta löytyy. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2896
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2450
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2049
    5. 171
      1862
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1856
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      134
      1546
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe