osa-aikainen työkyvyttömyyseläke

sairaana ja töissä ja sairaana

Millaisia kokemuksia teillä on osa-aikaisesta työkyvyttömyyseläkkeestä? Siis sellaisesta,että olisi esim. 1/2 töissä (jos siihenkään pystyy) ja hakisi eläkettä toiselle puolikkaalle?
Olen todella paljon sairaslomalla, tuki-ja liikuntaelimet muut krooniset sairaudet. Lääkärit kuitenkin sanovat,että ei ole mahdollisuutta 55:na päästä eläkkeelle, kun aina välillä pystyy olemaan töissä.
"Kokemuksia 55:nen puoliksi kädetön ja selätön"

10

10608

  Vastaukset

  • eläkeläinen.
   Kävin tänään verotoimistossa tarkastamassa mikä on minun veroprosenttini näillä "tuloilla"
   Verokarhu oli sen taas laskenut liian korkeaksi.
   Vein liitolleni (ansiosidonnainen päiväraha) tarkastetun verokortin sen jälkeen.
   Tuolla summalla minkä saan työkyvyttömyyseläkettä Varmalta ja ansiosidonnaista liitolta riittää hädintuskin hengissä pysymiseen.
   Yritin saada sossusta rahaa, mutta sieltä ei saanut kuin 5€. Joten se siitä sitten.Ei kannata edes yrittää kerjätä mitään.
   Jos jaksat käydä kaupassa ja ostat ruokasi vain tarjouksista, niin pärjäät nipin napin.
   Yritin olla töissä "kevyessä työssä", mutta ei siitä tullut mitään. Kun terveys on mennyt, niin ei sitä takaisin saa. Valitan!

   • koska täällä ollaan nimettömiä, viittisitkö kertoa, paljonko se summa on?

    Mun tilanne se, että jouduin työtapaturmaan ja nyt on tulossa päätös, ettei sairaslomaa korvata työtapaturmana vaan saan kuntoutustukea, joka työeläkkeen mukainen raha. Odottelen tietoa siitä.. kaipa se tulee jossain vaiheessa.


   • Tosi utelias kirjoitti:

    koska täällä ollaan nimettömiä, viittisitkö kertoa, paljonko se summa on?

    Mun tilanne se, että jouduin työtapaturmaan ja nyt on tulossa päätös, ettei sairaslomaa korvata työtapaturmana vaan saan kuntoutustukea, joka työeläkkeen mukainen raha. Odottelen tietoa siitä.. kaipa se tulee jossain vaiheessa.

    Minulle on sanottu liiton taholta että jos on osa aika sairaseläkkeellä niin silloin ei makseta ansiosidonnaista päivärahaa. Liitonpäivärahaa maksetaan työttömälle työnhakijalle. No jos saa töitä ei ole sitten enää puoliaikainen työntekijä ja tulee mahdollisesti kokoaikaisesti työssä olevana.


  • olen saikulla lokakuusta asti ollu joulukuulle sekä ootan käsikirurgin toimenpiteeseen pääsyä. jouduin hakeen lisää saikkua joulukuussa lekuri antoi sit tuonne maaliskuulletän vaivan takia .hainpa sitte s-päivärahaa kun jatku saikku kelalta tuli tieto s-pv.rahan hylystä...näin se on hyvinvointi yhteiskunnassa asioitapäätetää.....

   • 150 päivän jälkeen tuli minullekkin vaikka lääkäri oli kirjoittanut sairasloman 'toistaiseksi'. Valitin ja 'tuomio' hylättiin. Olen ollut 3.5 vuotta osatyökyvyttömyys eläkkeellä, ja tiukkaa tekee. 163€ ja siitä 20% veroja. Ruotsin eläkkeestä menee 25% sieltä tosin tuli täysi eläke. Eläkehän riippuu siitä minkälaista palkkaa on saanut. Itse olen ollut aina pienipalkkaisessa työssä joten eläkekkään ei ole sitten hääppönen, vaikka 15 kesäsestä on paiskinut töitä.


  • Moro kaikki. Olen ollut yrittäjä ja aina pientulot nyt 280.00 kk. Osasairauseläke ja toiveissa..
   Työkkärin toinen puoli eli kait 32.50 pv yhteensä . Asumistuki 76€ /kk
   Eli kait yht.n.750€ ja kait siitä vieläverotetaan.
   Tietenkin sanot että mitäsmaksoit pientäeläkettä mutta mites n.13-14 t tuloista maksat
   Tämä 65v jos elää jolloin minuudelle
   Hyvät nuoret ajatelkaa toinenkin kerta ennenkun yrittäjäksi. Käykää jonkun vanhemman yrittäjänpuheilla ensin. Jos vielä kiinostaa niin sitten
   5€ laskukone on sijoitus. Erkki.

  • Onko kellään yhtään tuoreempaa kokemusta osa-aikatyökyvyttömyyseläkkäkkeen saamisesta?

  • Luepa vaikka Etk:sivuilta osatyökyvyttömyyseläkkeen määräytymisperusteista.

  • Itse olen 55-vuotiaana jäänyt osatyökyvyttömyyseläkkeelle vaikean selkävaivan vuoksi.Teen 3 päivää viikossa töitä.siis melkein 60pros. Siis todellakin mahdollista.Kuntoutusselvittelyt tehty.On pitkällinen prosessi,mutta on parantanut huomattavasti elämänlaatuani.Kannattaa hskeutua!

   • Hei! Maksaako ilmarinen osa aikatyökyvyttömyyseläkkeen ammattiliitolle ja liitto maksaa työttömyysrahaa puolet? Ei ymmärrä, ilmarisesta sanottiin, ettei voi saada kahta etuutta!!!!


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   174
   9040
  2. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   118
   3831
  3. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   130
   3592
  4. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   56
   837
  5. Johanna Tukiainen viety hoitoon?

   Vuosien sekakäyttö ja perintönä kulkeva mielisairaus johti lopulta hullujen huoneelle. Siellä on hyvä harhaisen hoitaa päänsä kuntoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   31
   696