Usan tuleva presidentti

kampanja alkoi

Nyt Usan pressan vaalit ovat lähteneet todenteolla käyntiin. Mielenkiintoista nähdä, kuka voittaa. Se on jotenkin uskomatonta, kuinka plajon valtaa maailmassa yhdellä ihmisellä voi olla.

Bush ei siis ainakaan jatka. Rebublikaanien ehdokkaita en juurikaan tunne, mutta demokraateista Obama tai Clinton ovat kai vahvoilla.

Kuka on teidän suosikki? Tai kumpi puolue?

29

4197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DB83

      CLINTON!!!!! Toivottavasti CLINTON voittaa!

    • amerikansuomalainen

      Perusteluita on paljonkin, mutta, lyhyt vastaus on, että suosikkini on Hilary Clinton. Erittäin nopeaälyinen nainen, omaa valtavasti tietoa yhteiskunnallisista asioista, lainsäädännöstä, historiasta ym. Ja haluaa kehittää maata rauhanomaisesti sekä tehdä tarpeellisia sosiaalisia uudistuksia. Lähes vastakohta nykyiselle presidentille.

      • nainen*

        USA saa ensimmäisen naispresidentin. Ja kyvykkään sellaisen: HILLARY CLINTON!


      • jospa hilary ei pääsekään valkoiseen taloon irstailemaan niin kuin billy.olisi hilary kokeneempi kun obamaha vai mikä se nyt onkaan.mutta mitään bublikaania siellä ei kyllä tarvita.


    • niku..

      voittaa vaalit ja hyvä niin. Demokraateista ei oikein ole ison maan johtoon. Mieleen tulee Jimmy Carterin ja Bill Clintonin katastrofaaliset kaudet. Demokraattiehdokas ei voi voittaa jo senkään takia, ettei mustaihoisesta (Obama) tai naisesta (Clinton) yksinkertaisesti voi tulla presidenttiä. Clintonin tie katkesi käytännössä jo Iowaan.

      • bumber sticker

        oli ameriikan maalla vuosia vuosia sitten, kun Bush Junior toteutti sotahulluutensa...

        "So what if Bill had a little fun, at least nobody died"

        mielestäni erittäin iskevä repliikki


      • ?asqw23as vb

        Obama on ainoa Hyvä mahdollisuus amerikkalaisille, ihonvärillä ei sinänsä ole merkitystä, mutta uskon että hän on kuitenkin tummaihoisena paras kokokansan kannalta


    • weskuu

      Hillaryy ei varmaan valita psessaksi ,kun se on ottanut ex pressalta poskeen.Sehän ois kamalaa,miten sellaiseen ihmiseen voi luottaa.

      • joku

        En ymmärrä miten Hilaryn seksielämä liittyy presidenttiyteen, sillä suihinotto ei mielestäni tee ihmisestä epäluotettavaa. Jos sinulla on hyviä perusteita väitteellesi niin haluaisin tietää ne. Mistä olet edes sanut tietoosi moista?


    • PLEAAAS

      EEEEII kekkuli Clintonin naista, eikä mustaa - koko maailman johtoon sentään...

      • joku

        Aika rasistista että Usa:n johtoon ei voi tulla naista eikä tummaihoista. Mielestäni tekisi hyvää jos saataisiin USA:han tummaihoinen presidentti ja unohdettaisi typerät rotuerottelut. Nainen olisi hieno valinta myös, sillä elämme yhä enemmän tasa-arvoistuvassa maailmassa ja naisetkin osaavat hoitaa homman (esimerkkinä oma Tarjamme).


    • kylsä voitat..

      kyl se o barack obama joka mun puolest vois mennä jatkoo nii ne sais amerikka ainaki mustan presidentin! prkele! hilary vois kuolla vaikka salamurhan uhrina.. kyl salee iha mielenkiintoista mut, en seuraa kuitenkaan akviisesti, sillei sivusilmällä..

    • paras lopputulos

      Presidentinvaaleissa ehdokkaiden ollessa nämä kaksi, voisi hyvin nukkua yli vaalien eikä tuntea vitutusta 4 vuotta peräkkäin. Viime vaaleissa taisi monelle käydä päinvastoin.

      John McCain on ulkopoliittisten tietojensa osalta nero verrattuna kahteen edelliseen presidenttiin, kykenee työskentelemään yli puoluerajojen, vastusti Bushin ja Rumsfeldin virheellistä Irak-strategiaa ja myös vaati lähtöpasseja jälkimmäiselle. Hän myös on valmis lakkauttamaan Guantanamon ja lopettamaan kidutuksen kuulusteluissa, molemmat ovat paitsi hyödyttömiä, myös tärvelevät USA:n mainetta. McCain on lisäksi järkevämmän talouspolitiikan kannalla, hän ei leikkaisi veroja mikäli menoja ei pystytä vähentämään samalla. Bush kasvattaa menoja joka verovähennyksen yhteydessä.

      Barack Obama alkaa toivottavasti olla niin tunnettu ettei kaipaa esittelyjä Suomessakaan, mutta painotetaan nyt vielä että kyseessä on erittäin älykäs ja karismaattinen mies jolla on varmasti kykyjä saada liittovaltio päästörajoitusten piiriin ja irti riippuvuudesta fossiilisista polttoaineista. Uskon myös että kansainvälisten suhteiden rakentajana hän olisi McCainiakin taidokkaampi, vaikkei hänen kokemustaan omaakaan.

      Noista kahdesta jos on lopulta valittava, ei jenkkilän vaalisirkus ja häly mennyt hukkaan.

      • ...

        jompikumpi noista kahdesta olisi selittyksesi mukaan aivan mainio.


    • ...

      tuleva presidentti on yhdentekevä, kunhan hän vaan osaa tehdä asiat oikeammin kuin istuva presidentti.

    • ei kuitenkaan

      "Se on jotenkin uskomatonta, kuinka plajon valtaa maailmassa yhdellä ihmisellä voi olla."

      No ei sillä USA:n presidentillä ole valtaa oikeestaan nimeksikään. Hän on vain äänitorvi "oikeille" päättäjille. Kongressi muut joita ei mediassa näy..

      Presidentti ei yksin voisi mitään asiaa päättää tuosta noin vain. Homma menee niin monen mutkan kautta että asia jota ajetaan on jo muuttunut ihan toisenlaiseksi tai hävinnyt vähin äänin.

    • :o)
    • Paff Daddy

      entinen pressa voi saada kuulan kalloon milloin vaan
      Ao-aidan pojat osaa sen hyvin seuraava on obama varmasti koska clintonni on ollut joh kerran pressana,,,tämä olla veikkaus vaan

    • *Kansalainen*

      Yhdysvaltain tulevat presidentinvaalit ovat suomalaisille ja eurooppalaisille "tiedostajille" mitä herkullisimmat aivan riippumatta niiden lopputuloksesta. Jos repuplikaanipuolueen ehdokas tulisi valituksi, niin se olisi varsinainen onnen potku edellämainituille tahoille. Siitä riittäisi väännettäväksi sen seitsemänlaista salaliittoteoriaa äänestyskoneiden manipuloinnista aina öljy- ja aseteollisuuden suureen vaikutusvaltaan presidentin valinnassa. Miltei yhtä helppoa ja herkullista olisi vaalituloksen "syvällinen" analysointi siinä tapauksessa, että joku demokraattiehdokkaista tulisi valituksi. Jos Edwards valitaan, niin voidaan selittää, että naiseus koitui sovinistisessa ja äärivanhoillisessa maassa rouva Clintonin kohtaloksi. Barack Obaman kohtaloksi taas voitaisiin selittää hänen ihonvärinsä. Jos taas Obama voittaisi, niin silloin alkaisi feministien ynnä muiden ah niin syvällinen taivastelu, että milloinkahan amerikkalainen yhteiskunta mahtaa olla kypsä valitsemaan naisen presidentiksi. Jos taas rouva Clinton valittaisiin, niin sen jälkeen tuskin kukaan vaalianalyysejä seuraava olisi tietämätön kuka oli Martin Luther King, ja mitä hän teki ja miksi ja miten kuoli.

    • rulaa...

      Toivon republikaanin voittoa. Heillä on uskovampi ja uskottavampi ja jämäkämpi ote viran hoitoon. Ei sovi myöskään unohtaa sitä tosiasiaa, että lähihistorian neljä parasta presidenttiä ovat olleet republikaaneja (molemmat Bushit, Nixon ja Reagan). Toivoisin Schwarzeneggeria presidentiksi, mutta valitettavasti häntä ei voida valita koska ei ole syntyperäinen amerikkalainen. Sydämeltään Schwarzenegger on kuitenkin enemmän amerikkalainen kuin monet syntyperäiset amerikkalaiset.

    • ...

      Ron Paul on oma suosikkini.

      Ei ainakaan "entistä" muslimia sinne... Hilary olisi ihan hyvä vaihtoehto, tosin turhan vasemmalla.

    • koko vaali

      eikä sillä väliä kuka valitaan
      mikään ei silti muutu koska usaa ohjaavat aivan muut tahot ja voimat
      ja niin se taitaa olla meilläkin
      vaaleja järjestetään vain koska kansalle syntyy illuusio että se voisi vaikuttaa
      kuitenkin vaalit hoidetaan kuten näimme : jotenkin junaillaan valtaan se joka tottelee ja kumartaa rahan valtaa saaden siinä pienen siivun itselleenkin

      • mikä-mikä maassasi

        Juutalaiset ja illuminaatit laittoivat radioaktiivisen orangin halkovajaani...yhyy, byää!

        Rahan valta pelottaa, duuni on orjille. Kaikki maailman proletaarit, liittykää yhteen!!!


      • ole demokratiaa
        mikä-mikä maassasi kirjoitti:

        Juutalaiset ja illuminaatit laittoivat radioaktiivisen orangin halkovajaani...yhyy, byää!

        Rahan valta pelottaa, duuni on orjille. Kaikki maailman proletaarit, liittykää yhteen!!!

        Tämä ’ajattelemme puolestasi- demokratia’ on näennäis-demokratiaa, jossa asioita ajetaan taloudellisen ja poliittisen eliitin yhdessä oikeaksi päättämällä tavalla, jonka eliitti sanoo olevan ’kansan edun’ mukaista. Näin ed.demokratia ED on kuin ’valtioaateli’, joka jättää kansan sivustakatsojaksi.
        Siinä ”lauman tehtävä on ryntäillä säännöllisin väliajoin järjestettävissä vaaleissa milloin minkäkin johtavaa luokkaa edustavan ryhmittymän puolesta”, sanoo Chomsky ja jatkaa:. ”’Vastuunsa tuntevat miehet’ eivät siinä saavuta asemaansa minkään erityisen lahjan tai tietämyksen ansiosta vaan alistumalla omasta tahdostaan valtajärjestelmän palvelukseen ja osoittamalla lojaalisuutta sen toimintaperiaatteille – ennenkaikkea on kyse siitä, että yhteiskunnan ja talouden suurista linjoista päätetään instituutioissa, joissa vallitsee ylhäältä alas suuntautuva keskitetty valta, ja ’pedon’ (rahvaan) osanotto rajataan politiikan vähämerkitykselliselle julkiselle sektorille.”


      • go west
        ole demokratiaa kirjoitti:

        Tämä ’ajattelemme puolestasi- demokratia’ on näennäis-demokratiaa, jossa asioita ajetaan taloudellisen ja poliittisen eliitin yhdessä oikeaksi päättämällä tavalla, jonka eliitti sanoo olevan ’kansan edun’ mukaista. Näin ed.demokratia ED on kuin ’valtioaateli’, joka jättää kansan sivustakatsojaksi.
        Siinä ”lauman tehtävä on ryntäillä säännöllisin väliajoin järjestettävissä vaaleissa milloin minkäkin johtavaa luokkaa edustavan ryhmittymän puolesta”, sanoo Chomsky ja jatkaa:. ”’Vastuunsa tuntevat miehet’ eivät siinä saavuta asemaansa minkään erityisen lahjan tai tietämyksen ansiosta vaan alistumalla omasta tahdostaan valtajärjestelmän palvelukseen ja osoittamalla lojaalisuutta sen toimintaperiaatteille – ennenkaikkea on kyse siitä, että yhteiskunnan ja talouden suurista linjoista päätetään instituutioissa, joissa vallitsee ylhäältä alas suuntautuva keskitetty valta, ja ’pedon’ (rahvaan) osanotto rajataan politiikan vähämerkitykselliselle julkiselle sektorille.”

        demokratia
        suurta farssia


      • osamapinlaten
        go west kirjoitti:

        demokratia
        suurta farssia

        Eihän pellavapäinen Bush halua edes luopua
        syksyllä miehitysarmeijan ylipäällikkyydestä,
        vaan hän luulee,että voittaa muka kaikki
        sodat jo ennen sitä ja on siksi muka
        amerikkalaisten ikuinen presidentti.Hah,hah.Mutta
        onneksi sentään minulla on miehinen tajunta
        täällä Pakistanin Kiinan rajalla,joten taidanpa
        alkaa syksyllä sielunlain perusteella vaikkapa
        amerikanherrojen pressaksi.

        Sieluhan on myös aineellinen tajunta.Kun
        terveen henkilön aistit ja järki muodostavat
        tajunnan,sielunlaki tarkoittaa sitä,että
        puolet äärettömän maailmankaikkeuden miehistä
        tajuaa todellisuuden naisellisella tavalla.

        Sielunlain perusteella herrojenkin henki eli
        rahavallan elämä katoaa kuolemassa,joten
        kaikki uskonnot ovat ihmiskunnan suurimpia
        erehdyksiä ja myyntivoittojen pimityksiä.
        Jos kansat haluavat vapautua pahuudesta,
        tyhmyydestä ja onnettomuudesta,meidän
        pitää luopua valtioista,rahasta ja
        uskonsaduista.


      • maallistakin
        osamapinlaten kirjoitti:

        Eihän pellavapäinen Bush halua edes luopua
        syksyllä miehitysarmeijan ylipäällikkyydestä,
        vaan hän luulee,että voittaa muka kaikki
        sodat jo ennen sitä ja on siksi muka
        amerikkalaisten ikuinen presidentti.Hah,hah.Mutta
        onneksi sentään minulla on miehinen tajunta
        täällä Pakistanin Kiinan rajalla,joten taidanpa
        alkaa syksyllä sielunlain perusteella vaikkapa
        amerikanherrojen pressaksi.

        Sieluhan on myös aineellinen tajunta.Kun
        terveen henkilön aistit ja järki muodostavat
        tajunnan,sielunlaki tarkoittaa sitä,että
        puolet äärettömän maailmankaikkeuden miehistä
        tajuaa todellisuuden naisellisella tavalla.

        Sielunlain perusteella herrojenkin henki eli
        rahavallan elämä katoaa kuolemassa,joten
        kaikki uskonnot ovat ihmiskunnan suurimpia
        erehdyksiä ja myyntivoittojen pimityksiä.
        Jos kansat haluavat vapautua pahuudesta,
        tyhmyydestä ja onnettomuudesta,meidän
        pitää luopua valtioista,rahasta ja
        uskonsaduista.

        elämää on elettävä
        ei siitä pääse ruumis pakoon
        siksi täytyy luoda yhteiskunta jossa kukaan ei elä muiden kustannuksella eikä käytä irrationaalista valtaa muihin
        sellaisen mallin löytää Noam Chomskyn tuotannosta, esim. kirja Tulevaisuuden valtio


    • Obama fani

      Aivan ehdottomasti paras vaihtoehto. Miellyttävä, fiksu, nuorekas, aito. Kyllä!

      Erityisesti arvostan sitä, että hän oli alusta asti Irakin miehittämistä vastaan.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2890
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1870
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1310
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      258
      1144
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      930
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe