Niinsanotut "allergiakoirat"

TamTam_

Haluaisin tietää, että mitkä koirarodut ovat sellaisia, mitä voisi "ehkä" ottaa itselleen, jos on vähän allergiaa ja astma. Kaverillani on toyvillakoira, eikä hänelle ole tullut koirasta mitään allergiaa, vaikka hänellä on astma.
Eli mitä rotuja voisi kokeilla?

35

17042

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mun kokemus

      kaverillani on astma ja allerginen koirille, asuimme yhdessä ja otin äitini käppänän asuntoon.. kaksi viikkoa kaveri tuskaili oireiden kanssa ja sittten ne hävisi.. kaveri kuitenkin sai edelleen kissoista hirveet oireet.. otin myös toisen koiran ja siihen hän ei ikinä tottunut...
      muutimme erilleen ha nyt hänellä on oma kissa ja sietää sitä.. eli siedätys hoito ja psyyke on näissä asioissa tärkeempää kun koiran rotu rai turkin laatu.. voi tietysti olla helpomompaa pitää koiraa josta ei irtoa ärsyttäviä karvoja esin snautserit, villakoirat

      • mee tutustuu

      • ..............

        koirasta ei lähe karvoja se voisi sopia ja se on aika pienikin ja ei ole karvoja koko koiralla jos tykkäät nii ota sellanen xD itse en tykkää oikeen karvattomista koirista mutta jos sinä tykkäät:)


      • ???????????????
        .............. kirjoitti:

        koirasta ei lähe karvoja se voisi sopia ja se on aika pienikin ja ei ole karvoja koko koiralla jos tykkäät nii ota sellanen xD itse en tykkää oikeen karvattomista koirista mutta jos sinä tykkäät:)

        Ei karvoille olla allergisia, joten yhtä hyvin allerginen ihminen reagoi harjikselle kuin muillekkin roduille.


      • PJ
        ??????????????? kirjoitti:

        Ei karvoille olla allergisia, joten yhtä hyvin allerginen ihminen reagoi harjikselle kuin muillekkin roduille.

        Itse olen koirille erittäin allerginen, mutta meillä nyt 5 kk harjisvauva, eikä oirettakaan näkyvissä!


    • Koira

      EI OLE KOKEILUTAVARAA!!!!!!!!!
      Jokaisesta koirasta irtoaa hilsettä mikä on allergian sekä astmakohtausten aiheuttaja.

      • kokeilussa montakin pentua

        Kyllä kaikkia koiria/pentuja voi kokeilla!

        Nim. kokemusta on :)


      • kokemuksesta =)
        kokeilussa montakin pentua kirjoitti:

        Kyllä kaikkia koiria/pentuja voi kokeilla!

        Nim. kokemusta on :)

        voin sanoa että coton de tulear monesti sopii allergisille esim. minulle ja monille allergisille tutuille ei ole tullut mitään oireita. ja itselläni cotoni on jo 8-vuotta ollut. ei tietenkään välttämättä kaikille sovi.


      • ,,,,,
        kokemuksesta =) kirjoitti:

        voin sanoa että coton de tulear monesti sopii allergisille esim. minulle ja monille allergisille tutuille ei ole tullut mitään oireita. ja itselläni cotoni on jo 8-vuotta ollut. ei tietenkään välttämättä kaikille sovi.

        Pennun pissa allergisoi tosi paljon (haihtuu ilmaan) eli allerginen ei oikein voi ottaa pentua :( Kannattaa ottaa koira hoitoon useaksi viikoksi jotta tietää tuleeko allergiaa vaiko ei.

        Meillä on "allergiakoira" mutta tulee kamalat oireet jos se pissii lattialle. Siitä syystä nukun astmalääke pöydällä koska voisi kuolo korjata jos koira pissii yöllä lattialle...


    • jelou

      Bichon havanais.!
      Sitä suosittelisin minä (nimerkillä kokemusta on... astma)

      Itse otimme havan kokeiluun reilu 5 vuotta sitten.
      Saimme tämän hurmurin isäni pääliköltä. :)

      Nyt mulla on 2 havanes koiraa kotona ja n 1kk sitten oli pennut täällä meillä kotona.

      Eli voisin sanoa että kyllä havanes on sellainen rotu joka minulla ei allergisoi yhtään tai saa mitään kohtausta. :D

      • typsytyyne

        Itsellä on koira-allergia ja astma ollut pienestä pitäen. Tällä hetkellä kotona juoksee cottoni ja hava tytöt. Ei aiheuta allergiaa itselleni, mutta siskolleni aiheuttaa. Eli kaikki on ihmisestä itsestään kiinni, ei ole olemassa täyttä varmuutta ko. olevien rotujen allergia vapaudesta.


    • löytyy

      Koiran karvallehhan ei olla pääasiassa allergisia, se johtuu hilseestä.meillä on perheessä monella astma, ja meillä on 2 Bichon friseä, joista ei lähde ollenkaan karvaa eikä hilsettä, paitsi tietysti leikattaessa.Tutuillekkaan ei ole tullut siitä mitään. Toinen rotu on Bichon havanaise, sellainenkin on meillä pian ja on ollut sen rotuinen hoidiossakin. Olen kuullut huhuja myös vehnäterrieristä (jos isoa koiraa haluaa)että sekin olisi ns. allergiakoira.
      Mutta eihan sitä voi luvata, että ei tule mitään, joillekkin se saattaa aiheuttaa ''kohtauksen

    • allergiaporukka

      Meillä yksi aikuinen on allerginen ja perheeseen kuuluu collie sekä shelttejä. Nämä rodut sopivat varmaan siksi kun eivät pahemmin hilseile, kuolaa,eivätkä läähätä kokoajan. Myös yleisesti pitkäturkkinen rotu parempi, koska lyhytkarvaiset hilseilevät (rotikka ja labradori pahimpia)
      Koirat harjataan ulkona ja imuroidaan kyllä lattiat päivittäin, muutenkin yleinen siisteys vaikuttaa ettei koiran karvoja ole jokapaikassa,

    • KAIKUI

      ikävästi sellainen asia läpi,että VOISI KOKEILLA.
      Ei mitään koiraa osteteta kokeeksi ja kun ja jos tulee allergiaa,niin koira pois ja uutta rotua kokeiluun.
      Koettakaa jo tajuta,ettei ole olemassakaan koirarotua,joka olisi ns.allergiavapaa!

      Se,että ystäväsi eiole saanu oireita koirastaan astmastaan huolimatta ei tarkoita ettetkö sinä saisi oireita.

      Suosittelen,että mikäli olette todettu koirille allergisiksi,niin unohtakaa koko homma!
      Minua ei niinkään kiinnosta teidän allergisten terveys vaan koiraparan elämänlaatu.
      Olisiko sinusta mukavaa joutua toiseen perheeseen,koska vanhempasi vain pitävät sinua rumana,aiheutat heille kuluja ja mahdollisesti myös kokisivat ettei vanhemmuus olekkaan heitä varten!

    • allerginen omistaja

      Bichon perheen koirat ovat sellaisia jotka osalle allergikoille/astmaatikoille sopivat, mutta tosiaan monet vaativat paljon myös huolenpitoa.
      Itse olen pahasti allerginen (kaikelle) sekä myös astmaatikko, mutta bichon frise ei ole mitään oireita aiheuttanut. Suin päin ei kuitenkaan pidä mennä koiraa ostamaan, koska allergia takuuta ei ole olemassa! Itse olin kaksi kesää lähes päivittäin tuttavan frisen kanssa tekemisissä ja sillä perusteella koiran päädyin ottamaan. Myöskään pelkkää "allergisoimattomuutta" ei kannata ajatella, vaan koiran luonnetta myöskin.

      Mitään rotua ei voi "kokeilla"!

      • aiemmin bichon

        Tuttavamme sai allergiaoireita, silmät turposivat reippaasti, räkä alkoi valua nenästä.

        Heillä itsellään oli villakoiria, joista ei mitään oireita.

        Hoidimme ja pesimme koiria suunnilleen samaan tahtiin. Eli ei voi vedota likaiseen turkkiin.

        Itse en myisi koiraa perheeseen koeajalle, jos olisi epäilystä allergiasta tai astmasta. Koira voi pahimmillaan joutua useaankin perheeseen jos se päätyy aina uuteen allergiaperheeseen.

        Nytkin on villakoira myynnissä myydään koiria-osastolla, astman takia.

        Nyt meillä on villakoira ja mies saa näppylöitä käsiinsä jos koira nuolee. Emme siis anna koiran nuolla.


    • pientä koiraa

      kotona rodultaan Lhasa apsoja ja minulla on todettu astma ja allergia mutta näistä koirista ei ole tullut mitään oireita.Kaverillanikin on astma ja sillenkään ei ole tuulut oireita.
      Minulla oli viisi vuotta sitten dobermanni ja siitä tuli kyllä oireuta(ahdisti)johtui koska on lyhyt karvainen,eli en voi nykyään olla pitkään vieraissa kenellä on lyhyt karvainen koira.
      Lyhyt karvaisilla ja pitkä karvaisilla koirilla on erinlainen hilse.

    • =jenny=

      No meijän äitillä on allergia ja astma. Se ei ole suostunut ottamaan vielä koiraa, mutta esim. maltankoiralla ei ole pohjavillaa joten esim. se. Tai coton de tulear, tai lagotto romagnolo vai miten se nyt kirjotetaankaa :):)
      Kyllä niitä pitäis löytyy. Muista kuitenkin, että kaikki allergiat eivät suvaitse koiraa ollenkaan. Mieti siis tarkkaa uskallatko ottaa koiran. Luopuminen voi olla vaikeaa jos oireita ilmenee.

    • selvää kaiksita allergeeneistä

      Koirassa allergisoivat hilse, ulosteet, kuola. Esim. itselläni on todettu koira allergia, sekä astma. Siitä huolimatta meillä on kotona koiria. Esim. rottweiler on ollut meillä 5 vuotta, ja aiheuttaa mulle todella pahaa kutinaa, varsinkin kun sitä harjaan. Samoin jos koira nuolee, nousee kutiavia patteja. Toinen koira on 2v cotoni, joka myös aiheuttaa minulle oireita. Samankaltaisia kuin rotikka. Ainoa perheen koirista joka ei aiheuta allergiaa, on venäjän vinttikoira. Vaikka miten sitä harjaan ja rapsuttelen, ei minkään näköisiä oireita ole tullut. Aika yksilöllistä siis mikä rotu sopii, tai sopiiko mikään.

    • on hyvä...

      Olen kuullut/lukenut että tämä olisi hyvä rotu allergisille. Se ei kylläkään ole ns. rotu vaan rotusekoitus. Se on labradorinnoutajan ja villakoiran risteytys. Rotu on kuulemma jalostettukin juuri allergisille, ym.
      Tätä kyseistä rotua ei kuitenkaan vielä suomessa paljoa ole, kuin muutama kasvattaja...
      Mutta katselepas esim. googlettamalla lisää tietoa tästä rodusta, jos kiinnostaa. :)

    • jokuvaa

      aioin vaan sanoo et kaikista koirista tulee allergiaa ja rentua ei saisi otaa koe käyttöön!

      no niinsanottuja "allergiakoiria" ovat: bichon frise, villakoirat, labradoodle, espanjanvesikoira, lagotto, vehnäterrieri, kerry terrieri, lhasa apso, kiinanharja koira.
      ja nuo vain siksi että milläkään (paitsi lhasasta ja kinanharjasta en ole varma) noista roduista ei lähde ollenkaan karvaa tai ei ole virallista karvanlähtöä.

      itselläni ei ole koiraa koska isälläni on allergia ja astma. ja ihminen voi tulla koiralle jolle joutuu paljon alttiiksi immuuniksi.

    • _b_itter

      Allergisille sopivat lagotto romagnolot, villakoirat, cottonit, espanjanvesikoirat ja labradoodelit.

      • Koirahaaveilija

        Tietääkö kukaan, onko kääpiövillakoira todistettavasti allergiakoira? Isäni on allerginen, ja haluaisin kamalasti koiraa. Olen kuullut, että villakoirat sopisivat allergikoille, mutta onko totta, että ne eivät hilseile yhtään. Nimittäin isäni sanoi, että jos me otetaan koira ja sille tulee vähänkään oireita, niin se koira annetaan pois. Kysyn vaan, kun en halua ottaa liian suurta riskiä.


      • Perro-fani

        Meillä on harkinnassa Espanjanvesikoira. Minun äitini on allerginen koirille, mutta kun luin täältä keskustelusta että Espanjanvesikoirat ovat allergiakoiria hypin riemusta! Olen lukenut Espanjanvesikoirista kaiken. KOKO perheen pitää käydä allergiatesteissä. Jos hankitte koiran ja joku perheenjäsenistä on allerginen koirille, KÄYKÄÄ allergiatesteissä. Koiran luopuminen on raskasta.


    • Villakoirafan

      Ei kannata ottaa koiraa jos on allerginen MUTTA jos todellakin haluaa koiraa ni villakoira on yksi vaihtoehto koska siltä ei lähde karvaa.

    • bk

      Minä olen ollut ja olen varmaan vieläkin allerginen kaikille eläimille.Otimme kuitenkin parivuotta sitten Bichon Frisen ja vuosi sitten karvattoman kiinanharjakoiran ja oireita ei ole ollut.Yksilöllisiähän nämä allergia asiat ovat,mutta näin meillä.

      • jjuu mä tiedän.

        Kaikki koirat allergisoivat, toiset ehkä vähemmän kuin toiset. Koska koiran iho hilseilee. Ei se turkki sitä allergiaa tee.


      • :)))))))
        jjuu mä tiedän. kirjoitti:

        Kaikki koirat allergisoivat, toiset ehkä vähemmän kuin toiset. Koska koiran iho hilseilee. Ei se turkki sitä allergiaa tee.

        mä oon ollut tosi pahasti koirille aina allerginen. nyt meillä on ollut yli 4v. bichon frise, ja siitä ei tule minkäänlaisia oireita, mutta jos menee esim kylään paikkaan jos on vaikka labbari, niin ei tarvii olla kun 15min niin tulee hirveet oireet. Toisista bichoneista saattaa tulla oireita.. olen siis "siedättynyt" omalle koirallemme. kun se meille tuli, niin mulla oli allergia oireita joku pari viikkoa mut sit ne hävis. mut esim. kaverin käppänästä mulle tulee oireita.. meiän koiraa pestäänkin usein, ja bichoneistahan ei lähe karvaa. jos meille tulee viel toinen koira nii se on sit cottoni


    • suosittelen

      sellaiseen rotuun kuin Lhasa Apso. Meidän perheessä koira-allergia, astma ja apso mahtuvat saman katon alle :) Meillä kyllä kävi niin, että rotuvalinta tehtiin jo ennen tietoa allergiasta. Vasta myöhemmin sain kuulla, että Apso on sopinut myös monille muille allergisille. Kannattaa tutustua huolella rotuun! Ei ole helpoimmin koulutettavia rotuja ja turkki vaatii sitoutumista ja huolellista hoitoa.

    • KANNATAA KOKEILA

      minulla on astma ja allergia ja olen kysynyt astmalääkäriltä että onko mahollista ottaa koira astmalääkäri oli sitä mieltä että SE OLISI HYVÄ et kannattaa kokeila olen ny kattonyt kaikenlaisia rotuja ja paras on koko perheen mielestä LAGOTTO ROMAGNOLO sitä ei tarvisi trimmata kovin usein ja föönata ynm. ja on todella läpsirakas ja suloinen nappisilmä:o)))) kannattaa kokeila olen ollut allerginen lapsesta asti ja vielä 10v. ikäisesnä astma ei kanata luovuttaa aina saa kokeila. =o) =o)

    • ei mitään rotuja

      http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkimus Ei-allergisoivat koirarodut sittenkin allergisoivia/1135267780338

      Tutkijat eivät havainneet allergeenien määrässä eroa hypoallergeenisten ja allergisoivien rotujen välillä.

      "Emme voi vahvistaa väitteitä, joiden mukaan hypoallergeeniset koirarodut tuottaisivat vähemmän allergeeneja", sanoo selvitystä johtanut vanhempi tutkija Christine Cole Johnson Henry Ford-sairaalasta.

      Aikaisempien tutkimusten mukaan varhainen altistus koiralle suojaa koira-allergialta. Tutkijat kuitenkin tyrmäävät ajatuksen, jonka mukaan tietyt koirarodut sopisivat perheeseen, jossa on jo allergisoitunut lapsi.

      Tutkimuksen julkaisi American Journal of Rhinology and Allergy

    • Mami

      Koiralle allergiset ihmiset saattavat oireilla eri lailla eri roduista. Täysin allergia vapaata rotua tuskin on olemassakaan. Perheessämme on yksi allerginen aikuinen (mieheni) ja meillä on Lagotto Romagnolo. Oma koiramme ei aiheuta allergiaa miehelleni, mutta esim. anoppini saa koirastamme oireita samoin pahasti allerginen työkaverini. Koiraa ei kannata ottaa, ennen kuin on melko varma siitä ettei oireita tule. Kannattaa miettiä onko mahdollista saada esim. hoitoon tietyn rotuinen koira (jota harkitsee) tai käydä ainakin vierailemassa kasvattajien luona. Meillä tehtiin molemmat ennen koiran hankintaa.

      Voihan toki käydä niinkin, että omalle koiralle ikäänkuin siedättyy...harkintaa kannattaa kuitenkin käyttää.

    • Tibbeliini

      Tiibetinterrieri lukeutuu ns. allergisoimattomiin koiriin. Sillä on pitkä karva, joka ei irtoa. Sen hoitona on vain harjaus.

    • juppe44

      ? =?mikä rotu oisi 9w tytölle sopiva allergiggo koira kysyy ::::::

      • srf

        Riippuu täysin allergeenistä sekä allergian/allergioiden voimakkuudesta. Koira-allerginen voi olla allerginen

        - koiran karvoille
        - koiran hilseelle ja/tai
        - koiran eritteille, kuten virtsalle ja kuolalle

        Yksi allergikko kestää karvattomiakoiria, koska niillä ei ole paljoa allergisoivia karvoja, kun taas hänen allerginen kaverinsa ei voi olla edes samassa rakennuksessa karvattomankoiran kanssa, koska koiran hilse siirtyy suoraan ihosta huoneilmaan ja aiheuttaa pahoja kohtauksia. Kolmas voi pitää koiraa, kunhan ei anna sen nuolla kasvojaan... koirien allergisointi on myös yksilökohtaista, eli toinen koira allergisoi enemmän kuin toinen, vaikka ne olisivat samanikäisiä, -rotuisia ja jopa samasta pentueesta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      88
      6240
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2584
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      29
      2106
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe