reuma kokeiden arvot?

reumaako???

milloin reumakokeiden arvo ylittää rajan, jolloin reumaa katsotaan olevan. itseltäni otettiin reumakoe jokin aika sitten ja arvo oli 25. sormissa ja vars vasemman käden etusormen nivelissä on kipuja ajoittain (riippuu ilmasta). toisinaan vas käden etusormi ei suoristu aamulla ollenkaan.Muutenkin aamuisin sormet on jäykät.Nyt on myös nilkkoja alkanut särkeä ja polviakin toisinaan.Odottelen tarkempiin tutkimuksiin pääsyä, mutta tuo reuma-arvo kiinnostaisi, tietoakaan ei oikein ole siitä löytynyt vaikka kävin reumaliiton sivuillakin katsomassa.

7

9234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lekuri

      ...testistä; yleisemmin otetaan reumafaktori, jonka viitealue on alle 20 tai alle 25 IU/ml (riippu laboratoriosta), joissain paikoissa otetaan Waaler-Rose, jonka norm. arvo on alle 32 tai 64, riippuen laboratorion menetelmästä. Uskoisin sulta otetun kokeen olevan reumafaktori (eli fS-Rf-O tai fS-Rf), jolloin arvo 25 olis niillä rajoilla...
      Reuma-asioissa ei kuitenkaan ole mitään selkeää koetta, josta näkis varmasti diagnoosin, verikokeet vain tukee tai on tukematta varsinaista diagnoosia. Tsemppiä!

      • reumaako???

        kiitos vastauksestasi lekuri. Tuo valaisi asiaa jo paljon, tietoa kun kaipaa.Ja varmaan moni muukin sai tarpeellista tietoa. Nyt vain odottelen jospa syy noihin särkyihin (nytkin kyynerpäätä ei oikein kestä taivuttaa ja sormet tönköt)löytyisi.Jos tämä reumaa on niin kaippa se sitten on vain uudeksi seuralaiseksi hyväksyttävä, diabetes kun on ollut jo 31 vuotta.
        Onko muuten ketään muuta, jolla olisi reuma ja diabetes yhdessä seuranaan? Olisi kiva kuulla miten pärjäätte.


      • santtu

        itselläni on reuma-arvo 305, mutta tarkemmissa kokeissa ei löytynyt kuitenkaan reuma tulehdusta,joten arvot voi olla joillakin korkealla vaikka sairautta ei olisikaan.


      • Vaihteleva

        No nuoruudessa Waaler-Rose ei kertonut yhtään mitään. ´Nivelreuma oli diagnosoitu jo kymmeniä vuosia aiemmiin, ennenkuin Waaler-Rose alkoi kohtoa. Koskahan mä olisin sen nähnyt viimeksi otetun, siitä on tosi kauan, varmaan 10-15 vuotta sitten ja silloin se oli yli 400.

        Sillä ei enää ole mitään väliä, mitä se on. Tulehdusarvot LA viikko sitten otettu oli 98 ja se kyllä tuntuu luissa ja ytimissä.


    • rerepö

      sain tänään tiedon että reuma-arvoni on 28. Miten onko minulla nyt sitten reuma

    • Jokueräs

      Reumadiagnoosi on aina kliininen diagnoosi. Eli pelkästään verikoetulosten perusteella sitä ei voi asettaa, vaan diagnoosin saamiseksi pitää olla reumalle tyypillisiä oireita. Toisaalta reumatekijöiden ei tarvitse olla koholla ja silti voi sairastaa reumaa. Yleensä reumatekijät (RF ja CCP) tutkitaan, koska jos ne löytyvät verestä, niin yhdessä sopivan oirekuvan kanssa ne puoltavat reumadiagnoosia. Eli pelkästään sillä, että reumafaktori verestä löytyy (ja kuten rerepö:n tapauksessa on raja-arvoinen), ei reumadiagnoosista voida sanoa yhtään mitään.

      Koholla oleva reumafaktori on nivelreuman vain yksi nivelreuman diagnostisistakriteereistä. Kaikkiaan näitä kriteereitähän on seitsemän ja neljän täyttyessä voidaan nivelreumaa pitää todennäköisenä. Käytännön tilanteissa nämä kriteerit eivät välttämättä ole kovin käytettäviä, mutta antavat kuitenkin hyvän kuvan nivelreuman oirekirjosta.

      Muissa reumasairauksissahan veren reumatekijätutkimukset antavat vielä vähemmän informaatiota. Verenkuvaa seurataan kuitenkin mm. tulehdusarvojen takia. Ne voivat kuitenkin muuttua reuman aiheuttamien tulehdusten myötä.

    • Kekeiluun

      Miten on minä tänään sain tietää kokeen tuloksen ..mulla ei kauheasti vaivoja ole nivelissä .Ainoastaan lähdin tutkimaan keskisormen niveltä oikeassa kädessäni..Kun vedin sormikoukkua 4 vuotta sitten ja sormea alkoi särkeä jo silloin ..Tutkimuksiin menin vasta viimekuussa ja todettiin että fS-RF on minulla 197* normaali Reuma pitäisi olla 14 .. Onko kellään tietoa miten minulle käy

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      296
      2630
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      99
      2075
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1606
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      158
      1448
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1288
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1205
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1020
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      911
    Aihe