Kerrostaloyksiön sähkölasku

talloskero

Tuolla alempana joku kyseli kaksioiden tyypillisiä sähkölaskuja/kk. Valitettavasti en osaa päätellä siitä mitään, joten kysyn erikseen: Kuinka paljon kerrostaloyksiössä (20-30 neliötä) noin yleensä on sähkölasku kuukaudessa?

7

2307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4 kertaa

      vuodessa ja sinun kohdallasi jokunen kymppi.

    • paljonkin siitä

      mitä siinä asunnossa on. Minä asuin yksiössä (36 neliötä). Asunnossa oli huoneistokohtainen ilmanvaihto (itse piti maksaa siitäkin sähkö), astianpesukone, sauna. Lisäksi minulla oli tietokone, joka oli auki noin 12 tuntia vrk:ssa. Astianpesukonetta en käyttänyt enkä käynyt saunassa. Sähkölasku (arvio siis) oli noin 90 euroa 3 kk:ssa. Se ilmastointi vie huomattavan paljon sähköä. Sanottiin, että pelkästään se arvioidaan 1200 kWh vuodessa, siis siinä yksiössä. Ja kesähelteillä taatusti kului enemmän sähköä, kun piti pitää täysillä.

    • riipu siitä,

      asutko yksiössä tai kaksiossa, vaan siitä, kuinka paljon kulutat sähköä. Onko sinulla yksiössäsi sauna, jääkaappi, pakastin, mikro, tietokone, astianpesukone, pyykinpesukone, kuivausrumpu, kuivauskaappi jne. Siis mitä vähemmän sinulla on vempaimia ja lamppuja sitä vähemmän sähköä kuluu ja sen pienempi on sähkölaskusi.

    • keskimäärin

      Yleensä sähkölasku tuon kokoisessa asunnossa jää alle parinsadan euron.

    • ...

      Jos sinun ei tarvitse maksaa muuta kuin käyttösähkö niin todennäkösesti sähkölaskusi tulevat olemaan 12-20e luokkaa kuukaudessa. Kuitenkin sinulla on esimerkiksi tietokone 24/7 päällä, televisio 12/7 ym. päällä niin sähköä saattaa kulua enemmän, lisäksi lattialämmitys, sauna ym. vievät paljon sähköä.

    • kallis sähkö

      Asuntoni on 51neliöinen kaksio ja ainoat säköä kuluttavat laitteet ovat jääkaappi,uuni, neljä energian säästölamppua ja tietokone on noin kuusi tuntia päivässä päällä. Ongelmani on se että Tampereen sähkölaitos lähetti minulle 300 euron tasauslaskun vaikka olen vuoden aikana maksanut arviolaskuja 160 eurolla. ja miksi joudun maksaan sähköenergiasta sekä sähkön siirrosta? olen tyotön työnhakija joten minun 412e/kk tuloilla on huono lähteä maksamaan tätä laskua. mitä voisin tehdä? voisiko jossain olla tullut virhe tai voisiko mittarini olla rikki?

      • jkjkjkj

        Jos olet maksanut vuoden aikana yhteensä vain 160 euroa niin se on aika vähän ottaen huomioon että oleskelet kotona paljon. Perustoimeentulolla eleilevä tekee kokemukseni mukaan paljon kotiruokaa ja hella päällä päivittäin useammankin kerran toisin kuin töissä käyvillä. Myös muu sähkönkulutus runsaampaa kuin työssä käyvällä. Ainakin minulla oli silloin TV ja radio päivisin päällä. Keitin muutaman kerran päivässä kahvia sekä tein ruuat joiden kypsentämiseen meni 40-120 min kerralla. Talvisin valotkin enemmän päällä kuin töissä ollessani. Puhumattakaan nettikäyttöstä. Jos eläät perustoimeen tulolla niin sähkölasku sossulle....Ainakin minun maksoivat silloin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8296
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe