Koirien hinnoista?

annaemmajulia

Kun osto- ja myyntipalstalla on ilmoitukset, ettei siellä saa kysellä hintoja, niin ajattelin kysäistä täältä;

Että siis mistä saisi helpoiten tietää eri koirarotujen hintoja? Tiedän, että hintoihin vaikuttaa koiran koko ja vanhempien näyttelymenestys ja onko tuonti vai mitä, mutta eikö missään sivuilla olisi noin-arviota tämän hetkisistä hinnoista?

Ongelmani (enkä usko, että olen ainoa) on se, että olen ostanut koiria aiemminkin, mutta nyt olisi luultavasti rodunvaihto edessä, eikä mulla ole hajuakaan mitä niistä roduista tällä hetkellä pyydetään. Tuntuu jotenkin tyhmältä soittaa kasvattajille ja kysellä ekana, että mitä maksaa.. Se ei tuo kauhean hyvää vaikutelmaa varmaan ostajasta jos hinnan oletetaan olevan pääasia.

Entäpä sitten noi sekarotuiset? Mihinkäs kenneliin niistä soittais... Hirvittää, että sekarotuisistakin pyydetään jo lähes poikkeuksetta yli 500 euroa. Käsittämätöntä miten hintojen on "annettu" nousta tuolla tavalla. Ei varmaan kukaan ole mummo-aikaan maksanut mikseristä 3000 markkaa?? (älkää pentutehtailu-intoilijat vaivautuko laittamaan mitään omia mainoksianne tähän kohtaan, kiitos)

On mennyt kovin vaikeaksi tämä koiran hommaaminen. Toisaalta vouhotetaan pentutehtailusta ja toisaalta rotukoirista (virallisista kenneleistä ostetuista) pyydetään ihan mielettömiä hintoja.

Käsittämätöntä, että tälläkin palstalla esim. tiibetinspanieleita myydään rekisterissä 600-700 euron hintaan ja joku pyytää tipsusekoituksista 700-800 euroa??? Mistä ihmeestä ihmiset keksii nämä hinnat??? Eikö sekoitukset ole "vahinkoja", jotka pitäisi yrittää halvalla saada hyviin koteihin? Mielestäni 300 euroa mikseristä on ehdoton katto! Ethän sillä mikserillä kuitenkaan koskaan tule ns. tekemään rahaa itsellesi (siis pentuja).

Sitten taas; pitäisikö mun tuntea huonoa omaatuntoa siitä, että mulla ei ole varaa laittaa uuteen koiraan 1000 euroa, vaan ostan sen mieluummin täältä edullisemmin (pappereilla tai ilman)? Rakkautta, aikaa ja huolenpitoa olisi tarjolla yllinkyllin!

Yksi reilun tonnin koira on nyt kotona, edellinen oli ostettu ihan "kotoota" (eli ei kennelnimen omaavalta henkilöltä) markka-aikaan "halvalla" (en muista hintaa). Ihan yhtä rakkaita otuksia olivat/ovat. Edellinen sairastui elämänsä ensimmäistä kertaa 14 vuotiaana ja se vei ystäväni kokonaan pois luotani...

Palaan alkuperäiseen aiheeseeni; jos yleisesti tiedettäisiin ihkaoikean rotukoirien hinnat, niin nämä ihmehuijarit, jotka pyytävät jättirahoja "melkein puhtaista koiristaan", voitaisiin ehkä saada aisoihin? Miksi ostaa sekoitus/paperiton 700 eurolla, jos originaalin saa 800 eurolla?

Anteeksi tämä vuodatus, mutta oli pakko saada hieman avautua!

3

468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jonka haluaisit, niin sen jälkeen yhteys rotuyhdistyksen pentuvälittäjään. Selvitä myös itsellesi mitä tahdot tulevalta koiraltasi, terveyttä tottakai, haluatko ehkä kuitenkin ruveta harrastamaan sen kanssa vaikka näyttelyitä, vai vain lemmikiksi.
      Kelpaako sinulle värivirheellinen pentu? Tai väärän purennan omaava koira. Ehkä jo aikuinen kodin vaihtaja.
      Hinnat vaihtelee jonkin verran ja joskus melkoisesti.
      Jos haluat vain lemmikkiä kannattaisi mielestäni kuitenkin ottaa sellainen jonka kanssa pystyy harrastamaan, eli on rotumääritelmän mukainen ilman hylkääviä virheitä.

    • Ei nyt kannata tehdä noin vaikeeta yksinkertaisesta asiasta ;=)

      Helpoiten saa osviittaa rotujen pentuvälittäjiltä.Toisissa roduissa hinnat on aika selkeet,toisissa taas tyyliin "taivas kattona" varsinkin joidenkin kasvattajien kohdalla,varsinkin kun on kyse kysytystä rodusta...

      Ja kasvattajilta toki niitä hintoja kysellään.Onhan se oleellinen asia.Välttämättä ei kannata vaan ensimmäiseksi töräyttää mitä maksaa,vaan kysellä muutakin rodusta ym.

      Sekarotuisiin en ota nyt kantaa,koska mielipiteeni niiden tuottamisesta olen riittävästi sanonut.Sanon vaan,että vanha vitsi "tyhmä ei ole se,joka pyytää,vaan se,joka maksaa" ;)

      Hinnat on mitä on,toiset rodut on arvokkaampia,toiset halvempia.Kannattaa myös soittaa eri kasvattajille,kuten sanoin,varsinkin muotiroduissa on melkoisiakin pyyntieroja.Välttämättä "laadussa" ei kuitenkaan...

      Se sitten millä motiiveilla koiransa ostaa,niin kannattaa aina muistaa,että sen toimintaa tukee,mistä koiransa ostaa.
      Jos on kalliista rodusta kyse,niin aina on olemassa sellainen vanha asia kuin säästäminen.Tosin tuntuu olevan aika epämuodikasta nykyän.
      Siinä kun säästää,niin tulee mietittyä myös se,että mitä jos koira sairastaa paljonkin,tai yleensä koirasta tulee rahanmenoa,miltä tuntuu niitä maksella ja millä ;)

      Ja tuosta taulukosta sen verran.Että ainakin ulkomaalailta tuotujen hinnasta sen verran,että riippuu TÄYSIN mistä kennelistä pennun saa ja myöskin eri maista.Hintatasot kun vaihtelee merkittävästikkin ;)

    • annaemmajulia

      En minäkään ole tollaiseen listaan törmännyt, vaikkakin koirat.comissa olen vieraillut...

      Jos lista on todenmukainen se on ainakin minulle riittävä. Saa edes suuntaa antavia tietoja, koska kuten joku jo mainitsikin toisissa roduissa "vain taivas on kattona". Tietää edes vähän mitä saatetaan pyytää ja jos taas pyydetään "liian" vähän, niin voi heti alkaa pohtia, että missä vika?

      Olen soittanut terrierijärjestöihin ja kysellyt sieltä hintatietoja ja muitakin tietoja. Vaikkakin numero on ns. "pentupalvelunumero", niin silti oli todella vaikea keskustella hinnoista, koska asenne tuntui heti siltä, kuin olisin haluamassa vain ja ainoastaan halpaa koiraa (tyyliin "ei alennusmyyntiä").

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      310
      7041
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2154
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1591
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      26
      1403
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1113
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      989
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      833
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      47
      818
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe